αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Τα δέκα απαράδεκτα σημεία του μνημονίου

Επειδή στο μέλλον, υπάρχει το ενδεχόμενο να βρεθεί ένας ακόμα «Χορτάτος»! Θύτης! και να μας πει, με «μπλαζέ» και περισπούδαστο ύφος, αντίστοιχο με το «ρέψιμο» ρινόκερου μετά από ένα πλήρες γεύμα, το ίδιο ακριβώς που μας κένωσε στο λιτό! τραπέζι μας, ο γνωστός και... ευρύχωρος (επιεικείς χαρακτηρισμός) μεταπράτης του «σοσιαλισμού» με την περιβόητη φράση: «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ»!!!.
Και για να μην έχουμε καμία δικαιολογία άγνοιας του τι υπογράψαμε, κατά το: «την... υπογραφή μας και την... μας!, πρέπει να ξέρουμε που τη βάζουμε», σας παραθέτω τα δέκα βασικά αλλά απαράδεκτα σημεία του Μνημονίου, που εμείς οι πολίτες, δια της ψήφου μας εξουσιοδοτήσαμε τους κυβερνόντες, αντί ημών, να υπογράψουν με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, με σκοπό να μας δώσουν λεφτά με εγγύηση τα Πατρώα εδάφη, για να ξεπληρώσουμε οφειλόμενες οικονομικές υποχρεώσεις (λεφτά χρωστάμε και όχι ψυχές), αλλά μη εγγυημένες, προς τις Ιδιωτικές τράπεζες της Ευρώπης, για τις οποίες είχαμε τη δυνατότητα (σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο) να τους πούμε: «Γράψτε τες στο χιόνι»!.
Η ουσιαστική υπενθύμιση, για όλους εμάς, που εν αγνεία μας γίναμε ηθικοί αυτουργοί, στη διαπραχθείσα ασέλγεια, πρέπει να είναι το γνωστό καταστάλαγμα: «Ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση εκ του Ταμείου».
Σε ενάντια περίπτωση θα βρεθεί στο μέλλον ένας άλλος «Σοσιαλιστής»! ή «Φιλελεύθερος»! κατά περίπτωση, φωστήρας της πολιτικής κονίστρας, με νοημοσύνη σκνίπας στο μέγιστο της πνευματικής της άνδρωσης, για να «ξανά – μανά» μας πετάξει στη μούρη δίκην «πατσάς πλήρους μπροστούρας» το ανωτέρω υπερφίαλο «ρέψιμο» ρινόκερου!.

Τα βασικά δέκα «αποικιοκρατικού περιεχομένου» απαράδεκτα σημεία του μνημονίου που οι... φωστήρες εκπρόσωποί μας υπέγραψαν για λογαριασμό μας, χωρίς εμείς να γνωρίζουμε τίποτα, αλλά με τη δική μας σιωπηρή συγκατάθεση (αφού εμείς τους έχουμε ψηφήσει), είναι τα πιο κάτω:
  1. Η Ελλάδα δεν μπορεί να πάρει δάνειο από ξένο δανειστή (Kίνα, Ρωσία)
  2. Η Ελλάδα δεν μπορεί να υποθηκεύσει για οποιονδήποτε άλλον περιουσιακά στοιχεία ή έσοδα του κράτους ή να μεταφέρει το χρέος της.
  3. Αντίθετα, επιτρέπεται ο δανειστής να μεταβιβάσει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη σύμβαση δανεισμού. Δηλαδή μπορεί να βρεθούμε...
    ...στο μέλλον, επί παραδείγματι, να έχουμε δανειστεί από την Γερμανία και να βρεθούμε να χρωστάμε σε κάποιο άλλο κράτος π.χ. στην Τουρκία.
  4. Η σύμβαση διέπεται από το Αγγλικό δίκαιο και όχι από το Ελληνικό.
  5. Το επιτόκιο για τα 80 δίς Ευρώ των ευρωπαϊκών δανείων είναι 5,2% κυμαινόμενο για την πρώτη τριετία, 6,2% κυμαινόμενο για τα επόμενα χρόνια και + 2% επιτόκιο υπερημερίας εάν καθυστερήσουμε να πληρώσουμε κάποια δόση του δανείου. Σε αυτή την περίπτωση το επιτόκιο υπερημερίας επαναπροσδιορίζετε ανά εβδομάδα.
  6. Η Ελλάδα αν δεν πληρώσει κάποιο από τα παλαιότερα δάνεια που λήγουν, ή προβεί σε αναστολή πληρωμών κάποιου άλλου δανείου, δεν μπορεί να εκταμιεύσει χρήματα από τον μηχανισμό και υποχρεούται να αποπληρώσει άμεσα το υπόλοιπο κεφάλαιο του δανείου του μηχανισμού μαζί με όλες τις επιβαρύνσεις.
  7. Για να είναι νόμιμη, να ενεργοποιηθεί και να ισχύει η σύμβαση δεν χρειάζεται καμία άλλη πράξη παρά μόνο την υπογραφή του υπουργού οικονομικών και νομική γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του κράτους του υπ. οικονομικών και του υπ. δικαιοσύνης (ούτε ψήφιση στην βουλή ούτε υπογραφή του πρωθυπουργού ούτε υπογραφή του προέδρου της δημοκρατίας).
  8. Μόνο το δικαστήριο της ΕΕ και τα συνταγματικά δικαστήρια των δανειστών μπορούν να ακυρώσουν την σύμβαση γιατί διαφορετικά παραβιάζεται το Ευρωπαϊκό δίκαιο ή το σύνταγμα του δανειστή αντίστοιχα ( δηλαδή η Ελλάδα δεν θα μπορεί να προσφύγει στο διεθνές δικαστήριο).
  9. Και το χειρότερο... Με την παρούσα ο δανειολήπτης(δηλαδή η Ελλάδα) παραιτείται αμετάκλητα και άνευ όρων: α) από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία. β) Από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα σύμβαση περιλαμβανομένου χωρίς περιορισμούς της ασυλίας.
    Όσον αναφορά την άσκηση αγωγής, δικαστικής αποδόσεως ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή, εκτέλεση δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή και όσον αναφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος.
    Ούτε ο δανειολήπτης ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας ή διαφορετικά λόγω της δικαιοδοσίας κατάσχεσης συντηρητικής ή αναγκαστικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οιαδήποτε ενέργεια ή διαδικασία σχετικά με την σύμβαση
  10. Με λίγα λόγια εάν κάτι σε κάποια χρονική στιγμή δεν πάει καλά, δεν θα έχουμε το δικαίωμα προσφυγής, διότι έχουμε παραιτηθεί εκ των προτέρων των νομικών διεθνών δικαιωμάτων μας, με αποτέλεσμα οι δανειστές να μπορούν να διεκδικήσουν από υπηρεσίες μέχρι εδάφη.
Ερωτήσεις: Για ποιόν λόγο δεν βγαίνει το μνημόνιο στη δημοσιότητα στην αγγλική του έκδοση και βγήκε μια περίληψη στα Ελληνικά 120 σελ; Έχουμε Δημοκρατία (;) ο λαός πρέπει να είναι γνώστης για τα του οίκου του; ή μερικά άτομα μιας κυβέρνησης θα καθορίζουν και θα δεσμεύουν ένα ολόκληρο λαό για θέματα τα οποία αφορούν πολλές δεκαετίες του μέλλοντος;

Συμπέρασμα: Επιτέλους πρέπει να ξυπνήσουμε και να απαιτήσουμε κάποια πράγματα σαν λαός και να μην αφήνουμε κάποιους να υπογραφούν και να συμφωνούν πράγματα για εμάς χωρίς εμάς....

Καλό Χειμώνα - Καλό… βόλι στις Εκλογές

Υ.Σ. Οι αναγνώστες του Ντελάλη, μετά την ανάγνωση του ανωτέρω κειμένου, δεν δικαιούνται να υποστηρίξουν στο μέλλον, ότι είχαν άγνοια του τι υπέγραφαν οι εκπρόσωποί των στη Βουλή, αντί αυτών!.

Αναγνώστης

5 σχόλια:

ΑΝΤΑΡΣΙΑΣ είπε...

Ντελάλάκο ? μήπως σ'αυτό το παιχνίδι με τις τούρτες μπορούμε να τις αντικαταστήσουμε με κάνα γουρνοτσάρχο με παλιοβακέτα και λίγες βερβελιές απ'κάτ ?

Ανώνυμος είπε...

αρκει που προχωραει η βαγγελιω με το γ. σιδερη..........

Ανώνυμος είπε...

Ντελάλη αν ισχύουν τα παραπάνω που λες, μιλάμε για ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.
Ούτε οι τοκογλύφοι απέναντι από τα καζίνο..Ούτε οι Ιταλοί το 1940 δεν απαίτησαν τέτοια οικονομική ομηρία και αφαίμαξη από τους Έλληνες. Πουλάνε και υποθηκεύουν την Ελλάδα για ψίχουλα.
Κύριοι, είστε ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ..Οι νεκροί του πολέμου, αν σας βλέπουν από κάπου, σας φτύνουν.

Στραβων είπε...

Όποιος έχει χρόνο να δει την εκπομπή "'ερεύνα¨του Παύλου Τσίμα που αναφέρεται στην έργα και ημέρες του ΔΝΤ σε Ισλανδία και Ουγγαρία και στο πως το αντιμετώπισαν οι κυβερνήσεις τους και ο λαός.
Παρόλο που δεν περίμενα από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, MEGA, να βγάλει στον αέρα εκπομπή με αυτό το θέμα, αξίζει.

Ορίστε και το λίνκ:
http://www.megatv.com/erevna/article.asp?catid=20894&subid=2&pubid=14733752

Ανώνυμος είπε...

Στην Γαλλία ξεσηκώνονται και στην Ελλάδα κοιμόμαστε. Στην Γαλλία 3.500.000 άνθρωποι βγήκαν στο δρόμο. Εδώ το πρόβλημα μας έχει γίνει αξεπέραστο και δεν κουνιέται φύλλο. Δεν σας κάνει εντύπωση? Αλλά ποιός να βγεί ο Παναγόπουλος της ΓΕΣΕΕ και ο άλλος της ΑΔΕΔΥ, που το μόνο που τους νοιάζει ΕΊΝΑΙ πως να βγούνε βουλευτές και μετά υπουργοί, όπως ο Πρωτόπαπας, ο Μανώλης και οι άλλοι πρω'ην πρόεδροι συνδικάτων.
Έχουν λουφάξει και εκτελούν εντολές του ΓΑΠ και της τρόϊκας. Προσπαθούν να μας κοιμήσουν και να μας ενοχοποιήσουν για ότι στραβό έκαναν επί 35 χρόνια τα λαμόγια οι πολιτικοί. Δέστε τι λέει ο Πάγκαλος "όλοι μαζί τα φάγαμε" "όλοι είμαστε διεφθαρμένοι", ωραία τότε να πάμε εμείς φυλακή που τα φάγαμε αλλά να πάει κι΄αυτός (αφου το ομολογεί) φυλακή, ο ξεδιάντροπος. Διορίζαν με το τσουβάλι στο δημόσιο για να πάρουν ψήφους και τώρα ζητάνε να πληρώσει ο λαός.

ΜΑΥΡΟ στους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Ας μου πεί κάποιος γιατί να ψηφίσει αυτούς τους υποψήφιους, τους υποταγμένους στο ΔΝΤ και στην παγκόσμια κυβέρνηση που ετοιμάζουν. Μας κάνουν πλήση εγκεφάλου με τα πουλημένα ΜΜΕ για να μας ελέγχουν και να κάνουν ότι θέλουν. Τα δύο κάμματα δεν πρέπει να πάρουν πάνω από 10% το καθένα, τόσοι είναι οι αυλοκόλακες και οι παρατρεχάμενοι των 2 κομμάτων. Αυτοί που τα φάγανε και είναι οι διεφθαρμένοι κατά Πάγκαλο. Όπου τους συναντήσετε ληδορήστετους, φτήστε τους, πάρτε τους με τις πέτρες. Τα μέλη της ΓΕΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ΝΑ ΔΙΏΞΟΥΝ τους 2 προέδρους των συνδικάτων με τις πέτρες, με την βία καθαιρέστε τους. Δεν πάει άλλο, μας κροϊδεύουν

Top