αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2010

"Έφυγε" ο Γιάννης Δαλιανίδης

«Έφυγε» από τη ζωή ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος δεκάδων ελληνικών ταινιών της δεκαετίας του '80, Γιάννης Δαλιανίδης, σε ηλικία 87 ετών. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες νοσηλευόταν στην Εντατική του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» με αναπνευστικά προβλήματα και πολυοργανική ανεπάρκεια.

Ο Γιάννης Δαλιανίδης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 31 Δεκεμβρίου του 1923 και μεγάλωσε από θετούς γονείς. Ξεκίνησε την καριέρα του ως χορευτής και χορογράφος χρησιμοποιώντας το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο “Γιάννης Νταλ”.

Από το 1958 άρχισε να γράφει σενάρια για κινηματογραφικές ταινίες. Το πρώτο του σενάριο ήταν για την ταινία “Το Τρελοκόριτσο”. Η σκηνοθετική του καριέρα ξεκίνησε το 1959 με την ταινία “η Μουσίτσα” και ακολούθησε την ίδια χρονιά η ταινία “Λαός και Κολωνάκι”. Το 1961 ξεκίνησε η συνεργασία του με την Φίνος Φιλμς με την ταινία “Ο Κατήφορος”, που σημείωσε τεράστια εμπορική επιτυχία και εκτίναξε την καριέρα του στα ύψη.

Συνολικά έχει σκηνοθετήσει περισσότερες από 60 ταινίες, στις περισσότερες από τις οποίες έχει γράψει το σενάριο ο ίδιος.

Από το Πρώτο Θέμα

1 σχόλια:

ntelalis είπε...

Καλό ταξίδι Γιάννη...

Θα ζεις για πάντα στις καρδιές μας...

Σε ευχαριστούμε...

Ντελάλης

Top