αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Ανασφάλιστα όσα αυτοκίνητα δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ

Κατατέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, στη Βουλή το νομοσχέδιο για την οδική ασφάλεια, που καθιερώνει την υποχρεωτική έκδοση ασφαλιστηρίων συμβολαίων αυτοκινήτου με την βεβαίωση τεχνικού ελέγχου του οχήματος. Αλλά και ο έλεγχος στο ΚΤΕΟ θα γίνεται με την επίδειξη της ασφάλισης του αυτοκινήτου.
Μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει πολλά νέα μέτρα όπως θέσπιση ελεγκτικού μηχανισμού για τη σωστή λειτουργία των ΚΤΕΟ, καθιέρωση Κάρτας Ελέγχου Θορύβου για τα δίκυκλα, σύνδεση της ανανέωσης του ασφαλιστηρίου με την επίδειξη της κάρτας του ΚΤΕΟ, αλλά και σαφάρι της τροχαίας για τον εντοπισμό των οχημάτων που δεν έχουν περάσει τεχνικό έλεγχο.
Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, Δημήτρη Ρέππα, περίπου το 40% των οχημάτων, δηλαδή 2,7 εκατομμύρια αυτοκίνητα δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ, με αποτέλεσμα, εκτός των άλλων το δημόσιο να ζημιώνεται περίπου 14 εκατομμύρια ευρώ, αν υπολογίσει κανείς το παράβολο των 40 ευρώ για τον έλεγχο και των 9 ευρώ για την κάρτα καυσαερίου.
Το νομοσχέδιο προβλέπει ακόμη ότι για την ανανέωση ή έκδοση του ασφαλιστηρίου ο ιδιοκτήτης είναι υποχρεωμένος να προσκομίσει την κάρτα Ελέγχου ΚΤΕΟ. Επίσης, για να περάσει ένα όχημα από ΚΤΕΟ, ο ιδιοκτήτης πρέπει να επιδείξει το ασφαλιστήριο.

Από asfalisinet.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΦΑΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΝΑ ΤΟΝ ΤΣΟΥΞΗ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ! ΕΧΟΥΜΕ ΣΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΛΙΑ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΑΚΩΣ ΣΥΝΤΗΡΗΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ( ΕΛΑΣΤΙΚΑ ) ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΛΙΓΟ ΤΟ ΨΙΛΟΒΡΟΧΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟ Η ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ...

Top