αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Η Λιάνα Κανέλλη για το (αντί)ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Αφιερώστε 9,5 λεπτά να δείτε τη Λιάνα Κανέλλη στην ομιλία της στη βουλή (8-7-2010) για το (αντί) ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Όταν σταματήσουμε να έχουμε κομματικές παρωπίδες, ίσως έχουμε ελπίδα να αλλάξουμε κάτι σε αυτόν τον τόπο...

Απόσπασμα:
Και ερχόμαστε εμείς εδώ το 2010, 21ος αιώνας, μετά τα millennium, μετά τις Ολυμπιάδες, μετά τους ανθρωπιστικούς πολέμους, μετά τους βομβαρδισμούς, μετά τη μεγάλη ανάπτυξη, μετά την κοινωνικοποίηση και τη μετακίνηση και τους πυλώνες και την ελευθερία μετακίνησης κεφαλαίων, να αποφασίσουμε εμείς σήμερα, ότι για πενήντα χρόνια θα πουλήσουμε γενιές, νέες και γέρους στον καιάδα του κέρδους.
Αν το βαστάει η καρδιά σας, ρίξτε το, το κουκί. Όσο γρηγορότερα το ρίξετε, τόσο γρηγορότερα θα σας ρίξει και θα σας ανατρέψει η κοινωνία και θα κάνει άλλες επιλογές, αλληλέγγυες, ουσιαστικές, όχι κατ’ ανάγκη αιματηρές, αλλά αν είναι να ρεύσει ένα αίμα, αυτό το αίμα ξέρουμε τίνος θα είναι. Των ηθικώς ανίκανων να σχεδιάσουν το μέλλον, χωρίς να το υποθηκεύσουν εκ των προτέρων με τα λάθη τους.
Και αυτά τα περί νεκρών μαζέψτε τα, γιατί εν όψει της ανεργίας αν ανοίξει μύτη θα ξέρουμε ποιος θα έχει τραβήξει τη σκανδάλη και δεν θα είναι το ΚΚΕ.

9 σχόλια:

Ελένη είπε...

Εκπληκτική πανέξυπνη, χτυπά στο καρφί και γνώστης των καταστάσεων.
Μπράβο Λιάνα

Ανώνυμος είπε...

Ναι Ελένη μου, μόνο που χτυπά το καρφί με το κεφάλι της και ....
Προτάσεις θα μας πει; προτάσεις, τα σκ... τα ξέρουμε όλοι, πως θα τα καθαρίσουμε από την αυλή μας είναι το ζήτημα.

Ταξίδι Xωρίς Xάρτη είπε...

Ανεδαφικές παπαρολογίες, από μία πανέξυπνη νεοφώτιστη και άρα φανατική….. εστεμμένη Κομουνίστρια, αλλά στην ουσία παραμένουσα αθεράπευτη Ποπολάρο. Απολαμβάνοντας την ασφάλεια του μανδύα ενός κόμματος κατάλοιπου, με ιδέες απολιθώματα του παρελθόντος, άριστη χειρίστρια του λόγου, αναβιώνει τα συνθήματα του κινήματος των Μενσεβίκων της προεπαναστατικής Ρωσία του 1905, εκπροσωπεί το Ποπουλίστικο κίνημα της Λατινικής Αμερικής, με λαϊκίστικα επιχειρήματα που πόρο απέχουν από το φασιστικό λόγο του Καρατζαφέρη, προσπαθεί ταυτόχρονα να αφορμίσει την πληγή μας, για να πετύχει δύο πράγματα: Να γίνει αρεστή στο κόμμα που την εκλέγει, εισπράττοντας ως αντίτιμο το γκρουπαρισμένο στασίδι που έχει καταλάβει από το ένα μέρος και από το άλλο μέρος, την συνέχιση της αχαλίνωτης προσωπικής και εκ του ασφαλούς μπουρδολογείας που της εξασφαλίζει αυτό το στασίδι, χωρίς προτάσεις, χωρίς λύσεις, χωρίς διεξόδους, παρά μόνο για την κεφαλαιοποίηση της αυταρέσκειας της, ότι τα λέει καλά, αλλά και την είσπραξη των ωσαννά ημών των …. νεοπληβείων.
Τη Λιάνα ας την ακούμε, χρησιμοποιώντας το λόγο της ως παυσίπονη ασπιρίνη για να καταπραΰνουμε τον πόνο μας και να κοιμόμαστε ήσυχοι και όχι ως δραστικό θεραπευτικό φάρμακο, γιατί δεν είναι τέτοιο.
Το Ασφαλιστικό είναι αναγκαστικός νόμος πλέον του κράτους. Οι σωστές προτάσεις Γιαννίτση πριν μερικά χρόνια επειδή τότε δεν εφαρμόστηκαν, μετέτρεψαν το ασφαλιστικό από παιδική αρρώστια σε καρκίνο που έχει ανάγκη άμεσης χημικοθεραπείας. Το φάρμακο που έχει επιλεγεί έχει άγνωστες παρενέργειες και ίσως επιδράσει πάνω μας σαν κλύσμα με σπέσιαλ αλισίβα φτιαγμένη με στάχτη από τους λάκκους της Λαμπρής και από ψιλή άμμο απ’ την παραλία του Αι’ Γιάννη στο ξεροπήγαδο, με αποτέλεσμα να τρέχουμε γύρω –γύρω μήπως και προλάβουμε τους… πισινούς μας.
Χωρίς να είμαι οπαδός, της υπάρχουσας θλιβερής κυβέρνησης, αλλά ούτε και υποστηρικτής των κακών σαράφηδων πολιτικών αυτού του ευλογημένου τόπου, που τόσα χρόνια έκρυβαν το κεφάλι τους με το λιανό τους δάκτυλο και μας κατάντησαν έτσι ώστε να εφαρμόζει πάνω τους η φράση του μέγιστου Παπαδιαμάντη: «Αυτοί οι πολιτικοί, αυτοί οι βουλεπταί (sic) εκατάστρεψαν το έθνος», διαπιστώνω ότι το καρβέλι το φάγαμε ή συναινέσαμε στο φάγωμα του από άλλους ομογάλακτους μ’ εμάς, ενώ το ταγάρι μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσκέφαλο. Για να ξαναγεμίσει χρειάζεται δουλειά, προτάσεις ευρεσιτεχνίες, καινοτομίες και θυσίες. Το θέμα είναι η κατανομή των θυσιών να είναι δίκαιη. Τα κεφάλια μέσα λοιπόν και τα ….. όπλα παρά πόδα για την επιβολή στους κρατούντες της ισονομίας της ισοπολιτείας και της δίκαιης κατανομής του πλούτου που θα παραχθεί από δώ και πέρα, για να μην ξαναβρεθούμε στην ίδια θέση μετά από τριάντα χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

ΚΡΕΜΑΛΑ ΘΕΛΝΕ ΟΛΟΙ !!! ΜΗΔΕΝΩΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ !!! ΓΙΑΤ ΟΛΟΙ (600) ΜΑΣ ΜΠΛΕΞΑΝ ΣΑ ΤΟ ΠΑΠΑ ΣΤΑ ΒΑΤΑ .ΚΑΙ ΔΩ ΠΤΑ ΛΕΜ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜ ΕΓΩ ΠΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΟΥΜ ΣΑΝ ΧΩΡΑ ΠΑΛΙ ΘΑ ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΠΑΝΤΡΕΟΙ ΚΙ ΚΑΡΑΜΑΛΗΔΕΣ Π ΘΑ ΤΑ ΚΑΜΝΕ ΟΥΛΑ ΛΙΑΝΤΡΕΜΑ , ΚΟΥΡΝΙΑΧΤΟ ΚΙ ΑΝΤΑΡΑ

Γαβριάς είπε...

Καλά μας τα λες Ταξίδι χωρίς χάρτη.
Για πες μας εσύ τις προτάσεις σου να σε δούμε. Ποιες είναι οι λύσεις, αυτές του Papandreou, του Λοβέρδου και της Τροϊκας;
Αναλώνεσαι σε ανέξοδη κριτική για όλους και για όλα. Μαύρο χάλι δηλαδή.Σα τους βουλευτές μας.
Για όλα αυτά που ψήφισαν χθες οι κύριοι βουλευτές δεν υπάρχει καν αναλογιστική μελέτη, που θα μας πει πόσα θα κερδίσουμε σε σχέση με σήμερα τα επόμενα χρόνια. Ανοργανωσιά, αρπά-κόλλα και χαζομάρα στον έσχατο βαθμό!!
Ξέρεις τι νομίζω εγώ; Ότι τον κ. Παπανδρέου τον νανουρίζανε μικρό με το τραγουδάκια του στυλ "εσύ μια μέρα θα γίνεις πρωθυπουργός, τραλαρααααά-τραλαροοοοό".
Και ήρθε η ώρα να ολοκληρώσει την ύπαρξή του στα μάτια της mother του, κοιτώντας μόνο πώς να κάνει πράξη το όραμα της Margaret Papandreou. GONGRATULATION MR PRIME MINISTER!! Αυτό είναι το σύνθημα!
Ξέρεις ωστόσο το παρασύνθημα?
Πουθενά αλλού στον κόσμο, στα παγκόσμια χρονικά δεν υπήρξε χώρα με ύφεση και πληθωρισμό στο 5%, που έχουμε εμείς τώρα.
Και τι μας λένε η Τρόικα, ο George Papandreou και ο Λοβέρδος; Ότι για το μαύρο μας το χάλι φταίνε οι συντάξεις (από τις χαμηλότερες στην Ε.Ε.) και οι μισθοί (από τους χαμηλότερους στην Ε.Ε.). Και αφού διορθώσαμε και το ΦΠΑ (από τους μεγαλύτερους στην Ε.Ε.) και τον ειδικό φόρο κατανάλωσης καυσίμων (επίσης από τους μεγαλύτερους στην Ε.Ε.), τότε ΝΑΙ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ στην πολυπόθητη ανάπτυξη...
Λίγο παραδίπλα, στους μισητούς Τούρκους, ο πανέξυπνος Ερντογάν που σε λίγο θα μας πάρει ΟΛΗ τη Θράκη συν το ΜΙΣΟ Αιγαίο όμως το είχε δει αλλιώς. Θα μου πεις "θες φίλε την εξαθλίωση της τουρκικής ενδοχώρας?". Σαφώς όχι, αλλά δες το σαν εναλλακτική.
Ποια είναι λοιπόν η δική μου άποψη? Πρώτον: ότι πληρώνουμε αμαρτίες που έθρεψε το κομματικό κράτος κι αν δεν απαλλαγούμε από αυτό το κομματικό κράτος δεν υπάρχει σωτηρία, μόνο εξαθλίωση.
Δεύτερον: εκμεταλλεύεσαι το χρόνο που ακριβοπλήρωσες μέχρι να πτωχεύσεις (όχι για χατήρι σου, αλλά για τις τράπεζες που σε είχανε δανείσει) προκειμένου να ΔΙΑΦΥΛΑΞΕΙΣ τα κεκτημένα δικαιώματα προσπαθώντας να μειώσεις τις δαπάνες σου και να αυξήσεις τα έσοδά σου. Πώς γίνεται αυτό? Η ιστορία βρίθει από παραδείγματα.
Τρίτον:Sτην περίπτωση αναδιάρθρωσης του χρέους, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της Ελλάδας, μακράν, είναι πως τόσο μεγάλο ποσοστό αυτού διέπεται από το ελληνικό δίκαιο. Σε καμία άλλη περίπτωση στη μοντέρνα οικονομική ιστορία δεν υπήρξε χώρα που να μπορούσε να επηρεάσει αποφασιστικά μία ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του χρέους της με το να τροποποιήσει μερικά νομικά χαρακτηριστικά που διέπουν τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαλείων με τα οποία αυτό έχει εκδοθεί.Ψάξε το, ξυπνιός μου φαίνεσαι, θα καταλάβεις τι εννοώ...

Και για όλα αυτά εσύ τι μου λες? Να σκάσουμε και να κολυμπάμε, πληρώνοντας αμαρτίες αλλωνών στον υπερθετικό βαθμό...

Έ, όχι...

(Τα στοιχεία μου είναι στη διάθεσή σου, εφόσον κι εσύ μου δώσεις τα δικά σου για να ανταλλάξουμε απόψεις).

Γαβριάς

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΨΑΡ ΒΡΩΜΑ ΑΠ ΤΟ ΤΣΕΦΑΛΙ ΚΙ ΚΑΜΗΛΑ ΑΠ ΤΑ ΠΟΔΙΑ...

Ανώνυμος είπε...

Μωρέ η αριστερά πάρα πολύ ωραία μας τα λέει αλλά δεν πρόκειται να πάρει ψήφους όσο δεν μας δίνει ένα σχέδιο. Όλο μέλι μέλι και τηγανίτα τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

Για Fafnir of pressroom

Ενώ οι άλλοι αγαπητέ μου μας έχουν χορτάσει στα μελωμένα σκ..α αν κατάλαβα καλά.

Μας έχουν χορτάσει στα σχέδια, στα λόγια ...και αποδείχτηκαν και μεγάλα λαμόγια.

Να τους χαιρόμαστε και συνέχισε να τους δίνεις ψήφο.

Ανώνυμος είπε...

Δεν λέω αυτό φίλε ανώνυμε εγώ μορταδέλα βάζω μέσα. Αλλά σου λέω ότι θα ήθελα να δω ένα σχέδιο. Να προτείνουν κάτι και στο κάτω κάτω ο κόσμος όχι εγώ ψηφίζει αυτόν που προτείνει κάτι έστω και μελωμένα σκατά.

Top