αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Άξιοι Αραχωβίτες

"Άξιοι Αραχωβίτες" συνέχεια...
β΄ ημίχρονο - εντός έδρας

του Γιάννη Αν. ΛΟΥΚΑ

Σε παλιότερη ανάρτησή μας στο ΝΤΕΛΑΛΗ είχαμε αναφερθεί σε άξιους Αραχωβίτες και Αραχωβίτισσες που διαπρέπουν, ζώντας μακριά από τη γενέτειρά τους και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι ΕΞΩ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ!

Σήμερα, στη ρεβάνς εκείνης της εκτός έδρας νίκης της Αράχωβας θα αποδείξουμε ότι και ΜΕΣΑ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ! (Η ποδοσφαιρική ορολογία λόγω Μουντιάλ).

Αφορμή για την άρθρο αυτό αποτέλεσε η αλλαγή σκυτάλης στο κατάστημα της ALPHA BANK στην Αράχωβα. Ο για μια διετία Διευθυντής κ. Νικόλαος ΓΚΡΙΝΙΑΣ μετατίθεται. Μέσα σ’ αυτή τη διετία ο αγαπητός Νίκος αποτέλεσε άλλο ένα κλασικό παράδειγμα πλήρους ένταξης και ενσωμάτωσης στην τοπική μας κοινωνία. Βοηθούμενος και από την ανθρώπινη και φιλική του φυσιογνωμία και προερχόμενος κι αυτός από την επαρχία, τόσο ο ίδιος, όσο και η οικογένειά του δέθηκαν πολύ με τους ανθρώπους, τα έθιμά μας και τον τρόπο ζωής μας. Και όλα αυτά με μια αυθεντικότητα και ειλικρίνεια που ήταν πηγαίες και ολοφάνερες. Οι πολλές φιλίες που δημιουργήθηκαν πιστεύουμε ότι θα τον οδηγούν συχνά στην Αράχωβα ως πολύ αγαπητό και συμπαθή μας φίλο. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία, στις δύσκολες οικονομικά εποχές μας, στο νέο του πόστο στην Ελασσόνα Λάρισας.

Τη σκυτάλη και τα ηνία παραλαμβάνει ο συμπατριώτης μας Χρήστος ΚΟΥΤΣΟΝΙΚΟΛΑΣ, η "ψυχή" του καταστήματος όλα τα χρόνια λειτουργίας του.

Η προαγωγή του στη θέση του Διευθυντή είναι πανάξια και αξιοκρατική (όπως συνήθως συμβαίνει στον Ιδιωτικό τομέα) και νομίζω ότι όλοι είχαμε αυτά τα χρόνια την ευκαιρία να διαπιστώσουμε τη γνώση του αντικειμένου, την εργατικότητα αλλά και τις διοικητικές και επικοινωνιακές ικανότητες του Χρήστου. Του εύχομαι προσωπικά καλή επιτυχία, μέγιστη παραμονή του στην Αράχωβα και σ’ ανώτερα.

Η συγκυρία όμως είναι μοναδική για την Αράχωβα, καθώς και ο Διευθυντής της δεύτερης Τράπεζας στην Αράχωβα, της ΕΘΝΙΚΗΣ είναι επίσης ντόπιος, ο συμμαθητής μου κ. Παναγιώτης ΠΑΠΑΣΤΑΘΗΣ. Ο γνωστός μας Τάκης που θα κοντεύει τα τριάντα χρόνια καριέρας στην Τράπεζα, είναι ο πάντα χαμογελαστός, ήρεμος και απλός Διευθυντής πρόθυμος να εξυπηρετήσει τον κάθε πελάτη και ειδικά τους ηλικιωμένους, σε οποιοδήποτε θέμα.

Πραγματικά ο βέλτιστος συνδυασμός στην Τραπεζική Ιστορία της Αράχωβας.

Βεβαίως και άλλοι συμπατριώτες μας εργάζονται με επιτυχία σε άλλες Τράπεζες στη γύρω περιοχή έχοντας και το πρόσθετο βάρος της καθημερινής μετακίνησης.

Θα ήθελα όμως να προσθέσω ότι, εκτός από τον Τραπεζικό κλάδο, μια αξιοπρόσεκτη παράδοση έχει δημιουργηθεί και στον ΟΤΕ. Δυστυχώς βέβαια το τοπικό κατάστημα του ΟΤΕ δεν λειτουργεί πλέον (με τελευταίο οικοδεσπότη τον κ. Παναγιώτη ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ) και ένα πλήθος υπαλλήλων του ΟΤΕ που έφθασαν σε υψηλές θέσεις στον Οργανισμό, έχουν συνταξιοδοτηθεί. Η παράδοση που ανέφερα αφορά τη θέση του Προϊσταμένου των Υπηρεσιών του ΟΤΕ Νομού Φωκίδας, όπου οι τέσσερις τελευταίοι Προϊστάμενοι είναι Αραχωβίτες. ΤΥΧΑΙΟ; ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ! Προηγούμενοι Προϊστάμενοι ήταν οι κ.κ. Παναγιώτης ΑΔΑΜΑΚΟΣ, Νικόλαος ΜΑΥΡΕΠΗΣ, Ευστάθιος ΑΝΑΓΝΟΣ με τωρινό τον κ. Κώστα ΜΠΕΖΕΝΤΕ ο οποίος είναι και μόνιμος κάτοικος Φωκίδας με την αραχωβίτικη οικογένειά του. Ως εργαζόμενος κι εγώ στο νομό Φωκίδας ας μου επιτραπεί η ιδιαίτερη αυτή αναφορά και σαν μία δημόσια αναγνώριση της καλής υπηρεσιακής και προσωπικής συνεργασίας μας.

Θα ήταν όμως μεγάλη παράλειψη να μην αναφερθεί και η τωρινή θέση του αγαπητού φίλου και εκλεκτού συμπατριώτη μας κ. Παναγιώτη ΑΔΑΜΑΚΟΥ ως Περιφερειάρχη των Τεχνικών Υπηρεσιών του ΟΤΕ στη Λαμία και παρ’ όλα αυτά ΜΟΝΙΜΟΥ κάτοικου Αράχωβας. Το γραφείο του Τάκη στη Λαμία με πανοραμική θέα στην πλατεία Ελευθερίας είναι ανάλογο...

της υψηλής του θέσης.

Η αναφορά αυτή δεν είναι δυνατόν να είναι ούτε πλήρης, ούτε αντικειμενική.

Είναι ενδεικτική μόνο και έχει σχέση με τη δική μου προσωπική γνώση και το επαγγελματικό μου περιβάλλον και ας μου συγχωρεθούν χτυπητές παραλείψεις που σίγουρα υπάρχουν και μπορούν να αναφερθούν από άλλους ή σε άλλη ευκαιρία. Και βέβαια ο καθένας μπορεί να είναι επιτυχημένος στη δουλειά του και ταυτόχρονα να προσφέρει και στην πατρίδα του ανεξάρτητα από πτυχία, θέσεις, αξιώματα κλπ. Νομίζω ότι όλοι δηλώνουμε απλά στρατιώτες στην υπηρεσία της Αράχωβας ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε!

Έτσι το ντόπιο ανθρώπινο δυναμικό, που αντιπροσωπευτικά θέλησα να αναφέρω ότι είναι πολύ πλούσιο και ποιοτικό, μαζί με τους συμπατριώτες μας που ζουν αναγκαστικά ή από επιλογή μακριά, μπορούν να αποτελέσουν μια συμβολική άριστη ενδεκάδα με καλές αλλαγές που μπορούν να οδηγήσουν την ομάδα πολύ ψηλά και χωρίς παρασκήνια, στημένα ματς και ετοιμόρροπες παράγκες.

Με δύο απαραίτητες προϋποθέσεις:
  1. έναν καλό κώουτς (ηγέτη – leader)
  2. να αποφύγουμε σ’ αυτή την περίεργη περίοδο τις ανώνυμες ανθρωποφαγίες μέσω διαδικτύου, το «κάψιμο» όλων των δυνατών χαρτιών, τον πολιτικό κανιβαλισμό, τα πισώπλατα μαχαιρώματα και τις προσωπικές επιθέσεις, διαφυλάσσοντας έτσι έναν τοπικό πολιτισμό δημιουργικού διαλόγου, αντιπαράθεσης επιχειρημάτων και σύνθεσης.
Ας κρατήσουμε τις δυνάμεις και τις εφεδρείες μας για την πολλή δουλειά που θα χρειασθεί στο μέλλον, καθώς έχω την εντύπωση ότι στις δύσκολες εποχές μας τίποτε δεν θα είναι αυτόματο ή αυτονόητο, αλλά όλα θα πρέπει να ξανακερδηθούν από την αρχή και με πολύ διαφορετικούς όρους, αλλά, συνηθισμένα τα… όρη στα χιόνια!

Εναλλακτικά, αντί της ανούσιας ηλεκτρονικής ανθρωποφαγίας προτείνεται η κατανάλωση νόστιμων ποικιλιών στην Τομαρόβρυση, τη Λάκκα, τη Ντόλτσε Βίτα ή όπου αλλού με συνοδεία τσίπουρου ή μπύρας, παρακολουθώντας ΜΟΥΝΤΙΑΛ και (αντί του αντιπαθούς γερμανικού ρεφενέ) με εναλλασσόμενα αραχωβίτικα κεράσματα ή αθώα στοιχήματα.

Άντε και με τη νίκη! (παντού !!!)

Παρόλη την ποδοσφαιρική γλώσσα λόγω επικαιρότητας, ας αποφύγουμε την «ποδοσφαιροποίηση» της τοπικής πολιτικής σκηνής εκτιμώντας την ομορφιά όλων των χρωμάτων της φύσης.

Με... αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΙΑΛ

14 σχόλια:

ονομα είπε...

Πολύ ωραίο και ενωτικό το άρθρο σου Γιάννη. Οι παρεμβάσεις σου είναι πάντα καίριες και διδακτικές για τους περισσότερους από εμάς, εστιάζοντας πάντα όσο καλύτερα γίνεται στο στόχο τους...

Εγώ να προσθέσω και εσένα στη λίστα με τους εν Αραχώβη... Αραχωβίτες που διαπρέπουν στον επαγγελματικό τους τομέα.

Πολλά λόγια δεν θέλω να πω, μόνο να δώσω συγχαρητήρια σε όλους αυτούς που αναφέρεις, αλλά και σε σένα για την επαγγελματική σας ανέλιξη και να σας ευχηθώ πάντα επιτυχίες...

Σίγουρα, θα ξεχνάω κάποιους, ας με συγχωρέσουν...

Με εκτίμηση
Ντελάλης

ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΙ ΝΤΕΛΑΛΗ,ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΥΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΑΞΙΟΙ ΑΡΑΧΩΒΙΤΕΣ ΠΛΗΝ ΜΑΥΡΕΠΗ,ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ,ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΕΝΑ ΕΥΡΩ!ΜΙΑ ΩΡΑ!ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟ.ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΠΟΛΛΟΙ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ Ε ΣΤΕΡΓΙΟ

ΔΙΚΑΙΟΣ είπε...

ΓΙΑΝΝΗ ΛΟΥΚΑ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ.ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΣΟΙ ΑΡΑΧΩΒΙΤΕΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΙΤΑΝ(ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ,ΨΗΛΟΣ)ΠΟΣΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ(ΓΙΑΝΝΕΛΟΣ).ΑΥΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΦΕΡΕΣ.ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΞΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ .ΜΑΝΤΑΣ,ΠΑΡΝΑΣΣΑΣ,ΣΙΔΕΡΑΣ,ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΕΧΕΙ ΣΕΙΡΑ

Στέργιος είπε...

Εμείς που ζούμε μακριά από την Αράχοβα βλέπουμε την γενέτειρα πατρίδα με άλλο μάτι, ίσως πιο αληθινό, αυτό του νοσταλγού και του πάσχοντα, με το μάτι δηλαδή του Οδυσσέα.

ονομα είπε...

Αγαπητέ ΑΡΝΗΤΙΚΕ και ΔΙΚΑΙΕ

Αν κατάλαβα καλά το άρθρο του Γιάννη, αναφέρεται σε άξιους Αραχωβίτες οι οποίοι μένουν μόνιμα στην Αράχωβα (ή στην ευρύτερη περιοχή, για παράδειγμα στη Φωκίδα).

Επιπλέον, ο Γιάννης τονίζει ότι
Η αναφορά αυτή δεν είναι δυνατόν να είναι ούτε πλήρης, ούτε αντικειμενική.
Το ίδιο κάνω κι εγώ στο πρώτο σχόλιό μου.

Η επαγγελματκή καταξίωση ασφαλώς είναι μια παράμετρος πολύ σημαντική στη ζωή του καθενός, ωστόσο δεν θα πρέπει να συνδέεται με τη συμμετοχή και την προσφορά στα κοινά του χωριού μας. Μπορούν δηλαδή κάποιοι άνθρωποι να είναι καταξιωμένοι επαγγελματικά και να μην συμμετέχουν ενεργά στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Αυτό δεν είναι μεμπτό, ούτε θα πρέπει να λοιδωρούμε τον κόσμο.
Ούτε βέβαια είναι λόγος για να μην θαυμάζουμε όσους τα πάνε καλά στο επάγγελμά τους.

Το δεύτερο είναι το ότι σίγουρα είναι πολλοί αυτοί που δεν έχουν αναφερθεί, όπως ο Γιανέλλος, ο Κουτσούμπας αλλά κι άλλοι. Το ότι δεν αναφέρθηκαν δεν σημαίνει ότι δεν είναι άξιοι του θαυμασμού μας. Μάλλον δεν αναφέρθηκαν γιατί δεν ζουν στην Αράχωβα.

Μάλλον λοιπόν δεν καταλάβατε καλά το άρθρο του Γιάννη. Και κυρίως, άσχετα με τα πρόσωπα που αναφέρονται και δεν αναφέρονται είναι πολύ σημαντική η φράση του:
Εναλλακτικά, αντί της ανούσιας ηλεκτρονικής ανθρωποφαγίας προτείνεται η κατανάλωση νόστιμων ποικιλιών στην Τομαρόβρυση, τη Λάκκα, τη Ντόλτσε Βίτα ή όπου αλλού με συνοδεία τσίπουρου ή μπύρας, παρακολουθώντας ΜΟΥΝΤΙΑΛ και (αντί του αντιπαθούς γερμανικού ρεφενέ) με εναλλασσόμενα αραχωβίτικα κεράσματα ή αθώα στοιχήματα.

Υ.Γ. Δεν είμαι συνήγορος του Γιάννη, εντούτοις θεωρώ απαραίτητο να διευκρινήσω τα παραπάνω.

Φιλικά
Ντελάλης

Ανώνυμος είπε...

Άλλο σου λέει ρε Στέργιο ο Δίκαιος δεν κατάλαβες. Βαράμε το σαμάρ γιατί δεν μας παίρνει να βαρέσουμ το γμαρ.

Ο..... Ψυχολόγος είπε...

Εύκολα, λόγω επαγγέλματος, μπορώ να αποδείξω ότι ο "ΑΡΝΗΤΙΚΌΣ" είναι φασίστας. Ο άνθρωπος που αποκλείει άλλους ανθρώπους από το δικαίωμα της συμμετοχής ή της έκφρασης ή της αγάπης προς το χωριό του, εύκολα μπορεί να καταδικάσει άλλους ανθρώπους , σε περίοδο κρίσης. Η Ιστορία είναι γεμάτη από τέτοιες συμπεριφορές.

Γιάννης ΛΟΥΚΑΣ είπε...

Αγαπητοί φίλοι τι πάθατε;
-ΑΡΝΗΤΙΚΕ μην ανησυχείς. Δεν πρότεινα υποψήφιους Δημάρχους, ώστε να πρέπει δημοσίως να εξετάσουμε την κοινωνική τους δραστηριότητα. Μην βρεθούν και κατηγορούμενοι οι άνθρωποι εξαιτίας μου, δηλαδή από μια απλή αναφορά της όποιας επαγγελματικής τους καταξίωσης, όπως την έκρινα εγώ. Ετερον-εκάτερον.
-ΔΙΚΑΙΕ παρανόησες και με αδικείς κατάφωρα, ελπίζω κατά λάθος. Ειδικά για τον Ψηλό έχεις κάνει μεγάλη γκάφα, καθώς τον έχω αναφέρει ονομαστικά και τιμητικά στην ανάρτησή μου για τους εκτός Αράχωβας άξιους Αραχωβίτες στις 28-05-2010 στο ΝΤΕΛΑΛΗ και μάλιστα μου απάντησε μα πολύ θερμά λόγια. ΕΛΕΟΣ!
Όσο για τους Κ.Κουτσούμπα και Στ. Γιαννέλο παραβιάζεις ανοιχτές θύρες, καθώς δεν μπορείς να φαντασθείς πόσα πράγματα μας συνδέουν και πόσο τους εκτιμώ( ευτυχώς το γνωρίζουν οι ίδιοι και δε νομίζω ότι περιμένουν από μένα την επιβράβευσή τους).
Αν διάβαζες προσεκτικότερα το άρθρο θα έβλεπες ότι κάνω ιδιαίτερη μνεία στην αξιοκρατία του Ιδιωτικού Τομέα, αυτό όμως δεν θα με οδηγήσει να χλευάσω ισοπεδωτικά το σύνολο των Δημόσιων Υπαλλήλων φορτωνοντάς τους τα αμαρτήματα του Κράτους.
Αγαπητέ ΔΙΚΑΙΕ τονίζω και σε σένα ότι δεν ανέφερα υποψήφιους Δημάρχους και για το λόγο αυτό συνιστώ ψυχραιμία (η αναφορά σε τόσο παλιούς Δημάρχους είναι πραγαματικά εκτός θέματος, πέραν ότι τη θεωρώ και ασεβή).
Ίσως θα ήταν πιό χρήσιμο αντί να με κατηγορείς άδικα, να γράψεις εσύ καλά λόγια για τους τρείς Αραχωβίτες που ανέφερες και θα συνηγορήσω ένθερμα. Αν όμως δεν το κάνεις έγκαιρα, σε "απειλώ" δημοσίως ότι θα γράψω σύντομα άρθρο υπέρ τους με τον κίνδυνο να γίνω κουραστικός λόγω συχνών δημοσιεύσεων ή να παρεξηγηθώ για προσπάθεια προβολής.

Επι της ουσίας με καλύπτει απόλυτα η απάντηση του ΝΤΕΛΑΛΗ και χαίρομαι που κάνει τις απαραίτητες διευκρινήσεις ένας τρίτος και όχι εγώ ο ίδιος.

-ΣΤΕΡΓΙΟ με απογοήτευσες με το σχόλιό σου, ειδικά μετά το νερό που ήπιαμε μαζί την προηγούμενη Κυριακή στην Αγορά. Πίστευα ότι θα αποκαθιστούσες κάπως το νόημα και το πνεύμα του άρθρου που σαφώς δεν στρεφόταν κατά των εκτός Αραχώβης και αυτό είναι προφανές για έναν προσεκτικό αναγνώστη και συστηματικό αρθρογράφο, όπως εσύ και εσύ.

Πάντως ομολογώ και παραδέχομαι ότι το άρθρο μου απέτυχε παταγωδώς, αφού πέτυχε το τελείως αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδίωκε.

Παρ΄ όλα αυτά ευχαριστώ ειλικρινά τους αναγνώστες που ασχολήθηκαν μαζί μου και διέθεσαν χρόνο και σκέψη για το σχολιασμό. Με το λέγε-λέγε κάπου θα φθάσουμε.
Δεν νομίζω ότι θα χρειασθεί να επανέλθω σε υποστήριξη των απόψεών μου (που με κουράζει ιδιαίτερα ) καταλήγοντας με το γνωστό τίτλο του Λουίτζι Πιραντέλο
ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ.

Ευχαριστώ.

σταθης γιαννελος είπε...

αντι να ζυγιζουμε την αγαπη μας για το χωριο,καλυτερα αυτη την ενεργητικοτητα,νατην διοχετευσουμε στην συμμετοχη οποια μορφη και να εχει αυτη.δεν περισσευει κανενας ειδικα αυτη την εποχη.γιαννη δεν απετυχες.η κριτικη υγεια ειναι,στο λεω εγω που πριν λιγο καιρο ακουγα οτι ολα τα κανω γιατι παω για δημαρχος.

Στέργιος είπε...

Αγαπητέ Γιάννη, μην απογοητεύεσαι, μάλλον δεν κατάλαβες το σχόλιό μου. Όπως και δια…. ζώσης σου είπα είμαι ένθερμος οπαδός των άρθρων σου αλλά και της γραφής σου. Το τελευταίο σου άρθρο αναφερόταν στην πλειοψηφία του σε συμμαθητές και φίλους μου , σε ανθρώπους δηλαδή με τους οποίους μεγάλωσα μαζί τους. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου για την πρόθεση που είχες να τους τιμήσεις.
Το μικρό μου σχόλιο απευθυνόταν σ’ αυτούς πού τελευταία αμφισβητούν το δικαίωμα, όλων αυτών που χωρίς τη θέλησή τους ξενιτεύτηκαν(βλέπε σχόλιο με το ψευδώνυμο αρνητικός), όταν η Αράχοβα δεν είχε τη δυνατότητα να τους θρέψει, να έχουν άποψη και να εκφέρουν λόγο και γνώμη.
Σ’ αυτούς που παρακάμπτουν τη βασική αρχή της Δημοκρατίας, για μία ψήφο, ένα άτομο, μια προσωπικότητα. Ισότητα δηλαδή σε όλους, ανεξάρτητα από μόρφωση ,γνώσεις, καταγωγή και ηλικία. Με μια και μοναδική προϋπόθεση: το σεβασμό στον συνάνθρωπο.
Η μοναδική πιθανώς ελευθερία που μας απέμεινε (αν δεν φοβάται κανένας, κι εγώ είμαι ένας από αυτούς) είναι η ελευθερία της έκφρασης. Στο θέμα αυτό ΔΕΝ έκανα ποτέ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ και ούτε θα κάνω.

Στέργιος είπε...

Κάτι για συμπλήρωμα: Πολλοί γράφουν προσβλητικά σχόλια, γιατί πιστεύουν ότι θα μας αναγκάσουν να σταματήσουμε να γράφουμε. ‘Όμως με την ουσιαστική βοήθεια του Ντελάλη, το βήμα είναι ανοιχτό και ελεύθερο σε όλους. Αγαπητέ Γιάννη Θα στενοχωρηθώ ιδιαίτερα αν επηρεασμένος από κάποιους κακόπιστους τρωγλοδύτες μας στερήσεις το πνεύμα σου. Γράψε γιατί……… χανόμαστε, το εννοώ.

ΔΙΚΑΙΟΣ είπε...

ΓΙΑΝΝΗ ΛΟΥΚΑ ΕΓΩ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΠΕΣΑΤΕ ΝΑ ΜΕ ΦΑΤΕ.ΑΠΛΑ ΑΝΕΦΕΡΑ 3 ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΡΑΧΩΒΙΤΕΣ.ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΝ ΕΝΟΧΛΗΣΑ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΑΣΤΕΡΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΧΘΕΣ ΟΥΤΕ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ.

Γιάννης Αν. ΛΟΥΚΑΣ είπε...

Φίλε Στέργιε καλημέρα,
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια που μου δημιουργούν και μια ηθική δέσμευση.
Ξέρεις μπορεί να μη μου φαίνεται,αλλά δεν το βάζω και εύκολα κάτω, καθώς έχω και ρίζα αρβανίτικη (ο πατέρας μου ήταν Στειριώτης).Έστω και ένας λοιπόν να ενδιαφέρεται θα εξακολουθήσω να γράφω στο μέτρο του δυνατού, μη διεκδικώντας το αλάθητο και ανοιχτός στην κριτική. Είναι μιά ελάχιστη ανταπόδωση προς το χωριό μας.
Αγαπητέ ΔΙΚΑΙΕ δεν θα σε φάμε! Είπαμε όχι ανθρωποφαγίες μόνο ποικιλοφαγίες (και μακάρι και μαζί σου αν θέλεις και αν σε ήξερα).
Καλημέρα και σε σένα.

ονομα είπε...

Αγαπητοί φίλοι Γιάννη και Στέργιε,

Είστε δύο τακτικοί αρθρογράφοι στο blog και οι πλέον προσφιλείς μου.

Όπως φαίνεται από τα στατιστικά, το blog διαβάζουν 400 άτομα την ημέρα, ενώ ανυπολόγιστος είναι ο αριθμός που μαθαίνουν παραπλεύρως (από τρίτους) τι γράφουμε. Η αναγνωσιμότητα αυτή οφείλεται σε ένα μεγάλο βαθμό σε εσάς. Επιπλέον, οφείλεται στο ότι εδώ προσπαθούμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και οι αναγνώστες αυτό το εκτιμούν.

Προσωπικά εισπράττω πολλά πράγματα από τα άρθρα και των δύο σας και για το λόγο αυτό σας ευχαριστώ. Με τα χθεσινά και σημερινά εκατέρωθεν σχόλια σας, διδάσκετε ήθος, κάτι που στη σημερινή συγκυρία πολύ το έχουμε ανάγκη...

Φιλικά
Ντελάλης

Top