αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Έβγαλαν τις οικονομικές «πομπές» μας στη φόρα

Του Στέργιου Μπακολουκά

Μια από αυτές τις μέρες, διαβάζοντας κάποια οικονομικά site, έπεσα πάνω σε μια πληροφορία που μου αφαίρεσε και την παραμικρή ελπίδα για την εύσχημη απόκρυψη των χρηματοοικονομικών «πομπών» του οίκου μας.

Στην Αμερική λοιπόν, λειτουργεί ένα κυβερνητικό site, το οποίο είναι σε δημόσια χρήση και στο οποίο αναγράφεται σε πραγματικό χρόνο, η εξέλιξη διαφόρων μακροοικονομικών στοιχείων
που αφορούν την Αμερικανική οικονομία. Αναφέρονται μεταξύ άλλων, στοιχεία:
  1. Για την πορεία του δημοσίου χρέους των ΗΠΑ.
  2. Για τα δημόσια έσοδα της χώρας.
  3. Για το κρατικό εξωτερικό χρέος, αλλά και το χρέος του ιδιωτικού τομέα προς τους πιστωτές του εξωτερικού.
  4. Για την εξέλιξη του ΑΕΠ.
  5. Για τους οφειλόμενους τόκους του εθνικού χρέους.
  6. Για τον πληθυσμό της χώρας και τον αριθμό των ανέργων, των συνταξιούχων, αλλά και του εργατικού δυναμικού γενικότερα.
  7. Για τις δαπάνες για την υγεία.
  8. Για τον αριθμό των επιχειρήσεων της χώρας, τα περιουσιακά τους στοιχεία, το μέγεθός τους, αλλά και τις πτωχεύσεις των εταιρειών.
Αυτό το site πρόσφατα και μετά τις διαστάσεις που έλαβε διεθνώς η οικονομική κρίση, εμπλουτίστηκε με την τροφοδοσία στοιχείων για τον συνεχή υπολογισμό και την απεικόνιση των χρεών και άλλων χωρών, μεταξύ των οποίων εξέχουσα θέσει έχει η Ελλάδα.

Η καταγραφή του Ελληνικού χρέους γίνεται σε πραγματικό χρόνο, διότι ο μηχανισμός υπολογισμού, τροφοδοτείται συνεχώς με νέα στοιχεία.

Φαίνεται λοιπόν ότι με τα δεδομένα που είναι γνωστά μέχρι σήμερα:
  1. Το δημόσιο χρέος της Ελλάδος το 2010 θα μεγαλώσει κατά 22 δισεκατομμύρια ευρώ περίπου.
  2. Η αύξηση του χρέους δηλαδή είναι περίπου 60,2 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα.
  3. Η αύξηση ανέρχεται σε 2,5 εκατομμύρια ευρώ την ώρα.
Αυτή η δημόσια καταγραφή του χρέους, από το ένα μέρος βγάζει τα οικονομικά μας άπλυτα σε δημόσια θέα, αλλά από την άλλη πλευρά θα γνωρίζουμε κάθε στιγμή ποια είναι η εξέλιξη του χρέους μας και επομένως, κανένας ρέμπελος πολιτικός δεν θα μπορεί πλέον να μας ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣΕΙ.

Υ.Γ. Το site που σας αναφέρω, βρίσκεται στη διεύθυνση www.usdebtclock.org, η Ελλάδα αναφέρεται στη μπάρα δεξιά. Προσοχή! Γιατί τα δεδομένα είναι πολλά και αργεί να φορτώσει.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

'ΜΕ ΤΑ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΜΕΣΑ'

Ανώνυμος είπε...

ΤΡΟΜΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΤΡΟΜΟΣ

Top