αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Δημοπρατήθηκε το κατάστημα του Ερυθρού Σταυρού. Πλειοδότησε η κ. Αχτίδα Κορίτου

Δημοπράτηση καταστήματος Ε.Ε.Σ. πλατείας Παπαϊωάννου Αραχόβης

Σήμερα 21/6/2010 και ώρα 11.45, στα γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Αθήνα, οδός Σίνα αριθμός 1, τρίτος όροφος, ανοίχτηκαν οι προσφορές για την εκμίσθωση του καταστήματος ιδιοκτησίας Ε.Ε.Σ που βρίσκεται στην πλατεία Παπαϊωάννου Αράχοβας.

Παρόντες στη σχετική διαδικασία ήταν:
  • Η γραμματέα του Ε.Ε.Σ. η οποία είχε στα χέρια της τους δύο φακέλους των προσφορών και μία επιστολή του Δημάρχου Αραχόβης.
  • Η Δικηγόρος του Ε.Ε.Σ.
  • Ο εκπρόσωπος της επιτροπής του Ε.Ε.Σ. (ένας ανάγωγος τύπος με φασιστική νοοτροπία, ο οποίος συμπεριφερόταν, λες και ο Ε.Ε.Σ. ήταν δικός του).
  • Η κ. Αχτίδα Κορίτου, η οποία είχε καταθέσει τη μία προσφορά
  • Ο κ. Ανδρέας Κοροδήμος, που εκπροσωπούσε τη γυναίκα του, η οποία είχε καταθέσει τη δεύτερη προσφορά.
  • Ο Στέργιος Μπακολουκάς, ως παρατηρητής (μέχρι ενός σημείου της διαδικασίας, πριν τον αποβάλουν από την αίθουσα ως παρείσακτο!!!!, κατόπιν, αυταρχικής εισήγησης του πιο πάνω... εκπροσώπου).
Στην αρχή της διαδικασίας, διαβάστηκε από τη δικηγόρο του ιδρύματος, η επιστολή του Δημάρχου Αραχόβης, όπως ακριβώς αναφέρεται στην ανάρτηση πιο κάτω και εν συνεχεία με ειρωνική αντιμετώπιση του εκπροσώπου και της Δικηγόρου του Ε.Ε.Σ. την... παρέπεμψαν στις καλένδες.

Στη συνέχει ανοίχτηκε η προσφορά της κ Κοροδήμου, η οποία ήταν 3.152 Ευρώ.

Εν συνεχεία, ανοίχτηκε ο φάκελος της κ. Κορίτου με προσφορά 3.180 Ευρώ.

Η δημοπρασία κατακυρώθηκε υπέρ της κ. Κορίτου με μηνιαίο μίσθωμα 3.180 ευρώ.

Ο κ. Κοροδήμος έκανε ένσταση για δύο λόγους:
  1. Θεώρησε ότι ο φάκελος προσφοράς της κ. Κορίτου είχε ανοιχτεί και ξανακλειστεί πρόχειρα.
  2. Διότι οι εγγυητικές επιστολές που κατέθεσαν τα δύο μέρη, ήταν το ένα δέκατο της κλειστής προσφοράς δηλαδή 316 και 318 ευρώ αντίστοιχα και οι οποίες ήταν φανερές. Άρα, αναλογικά έκαναν γνωστό το περιεχόμενο των κλειστών προσφορών.
Παρατήρηση:
Ο φάκελος της κ. Κορίτου, πράγματι ήταν παραβιασμένος, αλλά η γραμματέας του Ε.Ε.Σ ισχυρίστηκε ότι τον άνοιξε η ίδια την ημέρα που κατατέθηκε από την κ. Κορίτου και μάλιστα μπροστά της, αλλά και ενώπιων και άλλων υπαλλήλων, για να αφαιρέσει από μέσα την εγγυητική επιστολή.
Ο Εκπρόσωπος της επιτροπής και η δικηγόρος του Ε.Ε.Σ. έκαναν δεκτή την εξήγηση της γραμματέως.
Η ένσταση θα συζητηθεί.

Από το Στέργιο Μπακολουκά

26 σχόλια:

Ευσεβία είπε...

Εφόσον η Δημαρχία ήθελε να εκμισθώσει το ακίνητο, γιατί σήμερα δεν παραβρέθηκε κανείς.΄Εστειλαν την επιστολή μόνο και μόνο για να κλείσουν τα στόματα του κόσμου.Γιατί εάν ενδιαφέροντο πραγματικά θα έστελναν τη δική τους προσφορά.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως οφείλουμε να ομολογισουμε πως η "κ."Κορίτου είναι πολυ καλή στα "μαγειρέματα"! Έχει πείρα σε τέτοια θέματα! Η ερώτηση είναι πόσο "λαδάκι" χρειάστηκε αυτη τη φορά για να λάβει το περιεκτικό σε πληροφορίες τηλεφώνημα?????

Ανώνυμος είπε...

Καλά ρε Κοροδήμο εγγυητική τσίμα τσίμα έδωσες. Χάθηκε ο κόσμος να βάλεις 500 ευρώ να μπερδέψεις την Ακτίδω. Θα μου πείς καλλίτερα έτσι, γιατί αλλιώς θα έφτανε το τσίπουρο 10 Ευρώ χωρίς μεζέ.

Το Λαδωτήρι είπε...

Καλά αυτά τα λ….. α του ΕΕΕΣ , το σκέφτηκαν να βάλουν ξεχωριστά την προσφορά και ξεχωριστά την εγγυητική, ή η Αχτίδω; Και αυτός που έβγαλε έξω τον Σ. ποιος ΕΙΝΑΙ; Με …..λεβωδιές τον αγόρασε;

Ανώνυμος είπε...

Ναι ρε ανώνυμε παραπάνω. Και τώρα που το πήρε η Αχτίδω θα φαει η φτηνια τον παρά.Ετοιμαστείτε τώρα θα παει 20 ευρώ η μπυρα η μικρη με δυο κομματια κασερ'...........χαχαχαχαχαχα βρε μπρος

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι σιωπή , να ρωτήσουμε το Θόδωρο. Θόδωρε τι λες για το πρόβλημα που προέκυψε; Πρέπει να κάνουμε κάτι; Ή καλά πάμε; Δώσε μας γραμμή γιατί πάμε χαμένοι. Αν δεν μπορείς εσύ βάλε το Δήμο, ακόμα και το Γιάννη …..τον τσέλιγκα!!!!!!!!!!!!!!!!!!.

Ανώνυμος είπε...

τουλάχιστον ο Κοροδήμος δεν πιάνει τον κ...λο των Αραχωβιτων! Μπορει καποιος να μου εξηγησει πως γινεται 5 ποικιλιες και 10 καραφακια η κ.Αχτιδω να ζηταει 300 ευρω???τι το περασαμε ρε?americain bar??Δεν πιστευω να μην εγκριθει η ενσταση του Κοροδήμου μετα απο όλα αυτά που έγιναν μπροστα στα μάτια μαρτύρων απο τα "αξιώτιμα " φιλαράκια της κ.Κορίτου και να μπαστακωθει για τα καλά στην πλατεία! ΈΛΕΟς!

Ανώνυμος είπε...

δηλαδή επαγγελματίες είναι όσοι κάθονται στα αυγά τους κατά την γνώμη σας??΄Εκτός απο τυρί κ. πήζετε και γιαούρτι???

Ανώνυμος είπε...

Αν δήμος ενδιαφερόταν πραγματικά για το μαγαζί θα έπρεπε τα μέλη του Δ.Σ. να έχουν πλησιάσει τους ενδιαφερόμενουν ώστε να μην καταθέσουν τις προσφορές τους! είδατε εσείς καμία ανακοίνωση ή κατι παρόμοιο?

ΘΕΣΠΕΣΙΟΣ είπε...

ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ,ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ.ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΕΙ ΑΡΑΓΕ? ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΘΑΜΩΝΩΝ,ΌΧΙ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ-ΣΚΙΕΡ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΑΧΩΒΙΤΕΣ.

Αντίσταση & Τιμωρία είπε...

Οι δύο Αραχωβίτες επιχειρηματίες,
1. Σε μια περίοδο κατά την οποία ιδιοκτήτες και ενοικιαστές σπάνε ακριβά συμβόλαια και συμφωνούν σε σημαντικά μειωμένο μίσθωμα,
2. Αν και γνώριζαν το ενδιαφέρον και ανάγκη για το καφενείο γερόντων,
Υπέβαλαν προσφορές και μάλιστα με υψηλό μίσθωμα με τη σκέψη ότι θα το πληρώσουν οι πελάτες.
Προτείνω:
1. Να μη προτιμούμε καταστήματα των επιχειρηματιών αυτών και ιδιαίτερα το συγκεκριμένο καφενείο.
2. Να εξετάσουμε (και στα πλαίσια του νέου ΠΣ για ΚΑΠΗ) τη δυνατότητα της κατάληψης του καφενείου όπως τα parking της Χαριλάου Τρικούπη και της Πατησίων & Κύπρου. Το λειτουργούμε και καταβάλουμε ένα λογικό μίσθωμα στον ΕΣ. Στέργιο θα μπορούσες να ασχοληθείς;

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι
Νομίζω οτι όσα λέτε είναι τρίχες..
και εξηγούμαι:

1. Δεν είναι υποχρεωμένος κανένας, αν δεν τον ικανοποιούν οι τιμές, να πάει ούτε στο ένα μαγαζί ούτε στο άλλο. Δόξα το θεό, από τον Λοσάντα ως τον Σουλιτζή, υπάρχουν ένα σωρό μαγαζιά για όλα τα γούστα και τα βαλάντια.

2. Το αν θα τα βγάλει ή όχι τα λεφτά η καταστηματάρχης είναι δικό της θέμα και δεν πέφτει σε κανέναν λόγος. Αν είναι κανείς εκεί πελάτης και δει ότι πλέον τον τσιμπάει στις τιμές ας πάει αλλού. Άλλωστε, δεν κρατάει κανείς τον κόσμο με το ζόρι..

3. Είναι δικαίωμα του κάθε ιδιοκτήτη να διαθέτει και να αξιοποιεί την περιουσία του όπως αυτός νομίζει.
(Ειδικά για τα ιδρύματα υπάρχει φορέας στο Υπ. Οικονομικών που ελέγχει αν η διάθεση ενός κληροδοτήματος είναι σύμφωνη με τους καταστατικούς σκοπούς του ιδρύματος ή τους όρους της δωρεάς. Για το συγκεκριμένο ίδρυμα και κληροδότημα δεν υπάρχει τέτοιο θέμα).

Αν η δράση του Ερυθρού Σταυρού δεν ικανοποιεί κάποιον, πολύ απλά, ας μην ξανά αγοράσει κουπόνια στον έρανο που κάνει, ας μην ξαναπάει στα νοσοκομεία του όταν αρρωστήσει και ας μην γράψει την περιουσία του προς εκπλήρωση τον καταστατικών σκοπών του ιδρύματος.

Ας προσφέρει μέσω άλλων ιδρυμάτων (θα προσφέρει άραγε;)

4. Αν κανείς αγαπάει τόσο πολύ τα γερόντια και κόπτεται για το πού θα συν-εστιάζονται και θα πίνουν καφέ, ας αφήσει τους λεονταρισμούς και τις παρλαπίπες και να δείξει την αγάπη του με πράξεις. Αν είναι ιδιοκτήτης χώρου ας δώσει το δικό του χώρο στον Δήμο για τα γερόντια, ειδάλλως τόσα άδεια μαγαζιά όπως λέτε υπάρχουν, ας ξηλωθεί με άλλους μαζί και μισά μισά με το Δήμο να παρθεί ή να ενοικιαστεί ένα.

Και κάτι ακόμα: Σχετικά με το αν θα παρασυρθούν οι τιμές, την τιμή την όρισε ουσιαστικά ο ιδιοκτήτης μη δεχόμενος προσφορά κάτω των 3.000 ευρώ, ρισκάροντας φυσικά με το κανόνι. Ας πάρουν και οι άλλοι ιδιοκτήτες τα ρίσκα που είναι διατεθειμένοι να πάρουν και ας ζητήσουν ότι ενοίκια τους φωτίσει ο θεός στα δικά τους μαγαζιά..Όποιον δεν τον παίρνει, απλά δε ζητά το μαγαζί...
Αυτά και ευχαριστώ

ονομα είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε.

Έχεις δίκιο σε όλα αυτά που λες. Προφανώς η ελεύθερη αγορά και η ελεύθερη οικονομία έτσι λειτουργεί.

Όμως είσαι πολύ σκληρός με τα γεροντάκια γιατί λες:

Αν κανείς αγαπάει τόσο πολύ τα γερόντια και κόπτεται για το πού θα συν-εστιάζονται και θα πίνουν καφέ, ας αφήσει τους λεονταρισμούς και τις παρλαπίπες και να δείξει την αγάπη του με πράξεις. Αν είναι ιδιοκτήτης χώρου ας δώσει το δικό του χώρο στον Δήμο για τα γερόντια, ειδάλλως τόσα άδεια μαγαζιά όπως λέτε υπάρχουν, ας ξηλωθεί με άλλους μαζί και μισά μισά με το Δήμο να παρθεί ή να ενοικιαστεί ένα.

Αυτοί οι φουκαράδες οι γέροντες δεν ζητάνε πολλά πράγματα, λίγο τόπο να πίνουν τα καφεδάκι τους και να κουβεντιάζουν τα χρόνια που τους απομένουν.

Μην τα ζυγίζεις όλα με τα λεφτά, δεν μπαίνουν όλοι στο ίδιο καζάνι. Πρέπει σε κάποιες περιπτώσεις να προτιμούμε την οικονομική ζημία προς όφελος κάποιων παραμέτρων δεν μπαίνουν στο ζύγι...

Κάποτε θα φτάσεις κι εσύ στη θέση τους, και τότε θα στεναχωριέσαι αν σε πετάξουν σαπέρα σα σκουπίδι... Και τότε θα στεναχωρεθείς για αυτά που μας λες...

Σκέψου το...

Φιλικά
Ντελάλης

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ανώνυμε, πέρα από οποιουσδήποτε συναισθηματισμούς, οι απόψεις σου εκφράζουν, τον απόλυτο φιλελευθερισμό (Θάτσερ). Αλίμονο αν η Ελληνική κοινωνία καταντήσει σε αυτό το σημείο. Να είσαι σίγουρος ότι δεν θα φτάσει εκεί γιατί ακόμα, περισσότερο στα χωριά, λειτουργεί η αλληλεγγύη και η συντροφικότητα. Τώρα για το συγκεκριμένο κατάστημα θα έπρεπε η Δημαρχία να συμμετέχει στη δημοπρασία με προσφορά και να αναζητήσει εν συνεχεία χορηγούς.

Ανώνυμος είπε...

Καλο θα ήταν να ακούσουμε και την αλλη πλευρα πριν τρεξουμε να σταυρωσουμε .

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Ανώνυμε,
Δυστυχώς ξεχνάς ότι ζούμε στην Ελλάδα όπου όλοι τρωγόμαστε μεταξύ μας και κοιτάμε πως θα βγάλουμε ο ένας το μάτι του άλλου.
Δεν κοιτάμε πώς εμείς θα πάμε μπροστά αλλά πως θα βάλουμε τρικλοποδιά στον διπλανό μας.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο λοιπόν στον Μπακολουκα που « Ξύπνησε» μετά από δέκα - δώδεκα χρόνια και αντέγραψε την πρόταση που είχε υποστηρίξει με μεγάλο πάθος και αγώνες Ο Λεόντιος και όλοι οι σύμβουλοι του.
Μπράβο και πάλι Μπράβο που κάποιοι περιμένουν να πάρουν σύνταξη για να ασχοληθούν με το χωριό.
Λες και το χωριό είναι ΚΑΠΗ και πρέπει να το διαχειρίζονται γέροι.
Αν οι νέοι δεν ενδιαφερθούν για το παρόν και το μέλλων αυτού του τόπου και να παίρνουν μόνο και καμιά συμβουλή από τους μεγαλύτερους τότε είναι άξιοι της μύρα τους.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Ντελάλη

Δεν είχα σκοπό να προσβάλλω τα γερόντια, τα οποία σέβομαι και θαυμάζω. Αν βγαίνει κάτι τέτοιο από την προηγούμενη δημοσίευση απολογούμαι γι αυτό, δεν ήταν στις προθέσεις μου.

Ο σκοπός της 4 παρατήρησης, σε αυτό να εστιάσεις φίλε μου, είναι να κατακρίνω (κράξω ίσως) τη συμπεριφορά ορισμένων ανώνυμο-επωνύμων που το παίζουν στα λόγια μη κερδοσκοπικό ίδρυμα και στα έργα εταιρία Α.Ε.

Με την εκμετάλλευση του θέματος είτε για προσωπικό όφελος, είτε για μικροπολιτική προβολή δεν νομίζω ότι αποδίδεται κάποιος σεβασμός προς την 3η γενιά.

Στο κάτω κάτω, ο καφές και η κουβέντα δεν είναι η μόνη προσφορά από μέρους μας που αποδίδει στους γέρους σεβασμό. Τι κάνουμε εμείς προσωπικά για αυτούς; Με το να πληρώνεις τη Βουλγάρα ή το γηροκομείο τελείωσες; Έτσι ανταποδίδει κανείς τα χρωστούμενα; Δεν νομίζω όταν ήμασταν μικροί και εμείς οι ανήμποροι, να μας δώσανε εμάς στη Βουλγάρα ή στο ίδρυμα.Βλέπεις, το θέμα του σεβασμού δεν είναι τόσο απλό φίλε μου Ντελάλη.

Και είναι τουλάχιστον υποκριτικό τώρα που βρήκαμε και καλά το εύκολο θύμα (Ερυθρός Σταυρός = μη κερδοσκοπικό ίδρυμα άρα αυτοί σώνει και καλά θα το κάνουν το καλό) να πετάμε τουφεκιές περί ανένδοτου αγώνα και ιστορίες τέτοιες για το θεαθήναι.

Ας μη στεκόμαστε στον ιδιοκτήτη, καλώς ή κακώς η υψηλή αξία του ακινήτου δεν κάνει για αυτή τη δουλειά. Υπάρχουν άλλα μαγαζιά ωραιότατα πάνω στον δρόμο που προσφέρονται μια χαρά για το σκοπό αυτό και πάνω απ΄όλα φθηνά. Ας προβληματιστεί ο καθένας, είτε ιδιώτης είτε Δήμαρχος, για το ποιες θα είναι οι ουσιαστικές του ενέργειες για το θέμα και ας αφήσουμε τα βαρύγδουπα σε άλλα πιο λάιτ θέματα.

Αυτά τα ολίγα

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε
Δεν κατάλαβα που απευθύνεσαι. Ποιος είναι ο επώνυμος που έχει συμφέρον; Ποιος επώνυμος δεν αποδίδει σεβασμό στους γέροντες και κάνει μικροπολιτική;
Μπερδεύεις απλά πράγματα και έχεις τρικυμία στο κρανίο . Τι δουλειά έχει ο καφές και η μη αποξένωση και απομόνωση των γερόντων με τη Βουλγάρα οικιακή βοηθό; Τι θέλεις να κάνουν όσοι ζουν στην Αθήνα; Να κλείσουν τους γονείς τους σε διαμέρισμα στην Αθήνα; Έτσι αντιλαμβάνεσαι εσύ το σεβασμό; Ο σεβασμός είναι δυσκολονόητη συμπεριφορά. Άστο καλλίτερα.
Για τα μαγαζιά που λες πάνω στο δρόμο που προσφέρονται που είναι; Σου ξεφεύγει μάλλον ότι η γενιά που φεύγει μεγάλωσε στα 4 καφενεία «Ζαμπαίοι, Καψούλης, Στ’λιαράκος και παλιότερα οι Λ’κάδες». Εκεί μεγάλωσαν, αν δεν μπορούμε να τους προσφέρουμε ένα μαγαζί από αυτά για δικό τους καφενείο τότε ας αποκτήσουμε θεωρητικό υπόβαθρο της αδυναμίας μας.

Ανώνυμος είπε...

Παλι καλα που το πηρε η Αχτιδο .
Πως γινεται ρε παιδια ο [.......] και ο [........] να ανακατευονται συνεχεια.Δεν τους εχει πει καποιος οτι δεν κανουν για επαγγελματιες.
Οσο για το Δημο αμα το επερνε,θα γινοταν αλλοενα καλο εσοδο για τον κ. [.........]

ΠΟΛΙΟΡΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΡΥΘΡΑΣ ΗΜΙΣΕΛΙΝΟΥ είπε...

Προτείνω στο Στέργιο και τους καταληψίες θαυμαστές του να καταλάβουν με έφοδο ή γιούργια το παλιό καφενείο Κέντρο. Είναι άδειο και έρημο και δεν θα προβάλει αντίσταση. Στην ανάγκη μπορούν να χρησιμοποιηθούν και αλεξιπτωτιστές (απ'αυτούς έχει πολλούς η Αράχωβα τελευταία ) για να καταλάβουν το γιαπί του πρώτου ορόφου. Οσοι πάρουν μέρος στην κατάληψη να δικαιούνται εφ'όρου ζωής τσιπουράκι με ποικιλίες δωρεάν, ανεξαρτήτως ηλικίας, για να αμπελοφιλοσοφούν. Στην πλατεία του ανάμεσα στα τραπέζια να εγκατασταθεί πολυβολείο για να εκτοξεύει λάσπη προς τα απέναντι καφενεία Αχτίδας. Μετά την άρση του καμποτάζ να εφαρμοσθεί σαμποτάζ προς όλα τα κτίρια και ιδρύματα του Ερυθρού Σταυρού, ο οποίος στην Αράχωβα θα αντικατασταθεί από την Ερυθρά Ημισέληνο. Στο γεροντικό καφενείο να κυκλοφορούν μόνο κινεζικές εφημερίδες, και να απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος σε managers.
Στο ΚΕΝΤΡΟ, σύντροφοι, στο ΚΕΝΤΡΟ.

Ανώνυμος είπε...

Πολιορκητή ωραία τα λες στο Στέργιο αλλά δεν έχεις παντελόνια να γράψεις το ονοματάκι σου στο σχόλιο σου. Έτσι κάνω και εγώ παραγωγή λάσπης. Δεν κατάλαβα επί της ουσίας τι υπερασπίζεσαι και ποιόν. Θα ήταν καλλίτερα για σένα να μην μαθαίναμε τι είχε συμβεί? Επειδή θα είμαι από τους καταληψίες θαυμαστές του, θα του προτείνω, να σου αναθέσει λόγω του ονόματος που χρησιμοποιείς, την πολιορκία του διπλανού υπογείου.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε, ποιανού διπλανού υπογείου εννοείς ; των δημόσιων ουρητηρίων;

ΠΟΛΙΟΡΚΗΤΗΣ είπε...

Ανώνυμε και αυτόκλητε υπερασπιστή του Στέργιου:
-Σε συμβουλεύω να αποκτήσεις έστω και λίγη αίσθηση του χιούμορ. Το χρειάζεσαι κατεπειγόντως.Οπως ο Στέργιος γράφει χρονογραφήματα
( και είδες ότι είμαι πολύ καλά διαβασμένος), έτσι κι εγώ έγραψα ένα ευθυμογράφημα(ξέρεις υπάρχουν και τέτοια) και νομίζω ότι όλοι το κατάλαβαν εκτός από εσένα.
-Το σχόλιο ήταν σατιρικό αλλά ευπρεπέστατο και επομένως με την ψευδωνυμία μου μικρό το κακό.Και μάλλον θα κέρδιζα σε φήμη αν έγραφα το όνομά μου αλλά δεν με ενδιαφέρει καθόλου.Πάντως απολαμβάνω το θυμό μερικών που όταν κάποιος γράφει (ευπρεπώς) κάτι αντίθετο με τις απόψεις τους ή κάτι πρωτότυπο μετατρέπονται σε απειλητικούς επιθεωρητές Κλουζώ.
-Εσύ που κατηγορείς την ανωνυμία και βρίζεις εκ του ασφαλούς, γιατί δεν αναφέρεις το ένδοξο όνομά σου, ή έστω ένα ψευδώνυμο βρε αδελφέ να μπορούμε να σου απαντήσουμε (τόση έλλειξη φαντασίας, τόση πολτοποίηση;);Οχι τίποτε άλλο να δούμε αν θα τηρήσεις την υπόσχεση σου για κατάληψη του κτιρίου. Οχι τζάμπα μάγκας.
-Είσαι και παλιομοδίτης. Τα παντελόνια είναι πια unisex ρούχο και η βρισιά αυτή έχει απομείνει σε κάτι περιθωριακά στοιχεία (π.χ. χούλιγκανς, νταβατζήδες κλπ). Αναρωτιέμαι αν σ΄ αυτούς που δεν φορούν παντελόνια συμπεριλαμβάνεις φουστανελάδες και καμζολοφόρους. Αν ναι άντε να σου κάνω το χατήρι, για να εκτονωθείς κάπως, να συμπεριληφθώ σ΄αυτούς.
-Γιατί πρέπει να υπερασπίζομαι κάτι και κάποιον; Τόσο χειραγωγημένη είναι η σκέψη σου; Απλά λέω τη γνώμη μου με το δικό μου μη προτυποποιημένο τρόπο. Εσύ σπεύδεις να υπερασπισθείς κάποιον και όχι με τον καλύτερο τρόπο, αφού είμαι σίγουρος ότι ο Στέργιος δεν θα συμφωνεί με χαρακτηρισμούς παντελονιών, υπογείων, ουρητηρίων κλπ
-Εγραψα πουθενά ότι κακώς μας ενημέρωσε ο Στέργιος; Σατίρισα τα περί καταλήψεων και την ανάθεσή τους.
-Η σάτιρα δεν είναι λάσπη. Αντίθετα οι ανώνυμες και αναπόδεικτες κατηγορίες προς έναν επαγγελματία που ακολουθεί νόμιμες διαδικασίες και λάσπη και δυσφήμιση και οικονομική ζημία είναι.Και μάλιστα οι λασπολόγοι αυτής της συγκεκριμένης ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ (ποιός ξέρει από ποιό κόμπλεξ) ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΙΠΟΤΕ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΙΕΡΟ ΟΥΤΕ ΟΣΙΟ. Ο νοών νοείτω. (Δεν έχω την παραμικρή σχέση μαζί τους, απλώς αγανάκτησα).
-Επειδή η σάτιρα είναι πολύ σοβαρή υπόθεση (από τον Αριστοφάνη ακόμα), προφανώς δεν κατάλαβες ότι μέσα από το χιούμορ κατατέθηκε για πρώτη φορά δημοσίως (μπορεί και να κάνω λάθος δεν διεκδικώ και πατέντα) η πρόταση για το καφενείο Κέντρο που αρχίζει και συζητιέται και ίσως είναι λιγότερο αδιέξοδη και μακάρι να υλοποιηθεί. Αν όμως διαφωνήσουν οι φυσικοί ιδιοκτήτες για να δούμε τους γνωστούς- άγνωστους καταληψίες θα το τολμήσουν; ή ειδικεύονται μόνο σε ευαγή ιδρύματα;
-Φιλοδοξία μου είναι να "πολιορκώ" το φανατισμό, τη σοβαροφάνεια, την ασχετοσύνη αλλά και τους ανεδαφικούς λαικισμούς και τα ανέξοδα νταηλίκια (στο μέτρο των μικρών μου δυνάμεων που αφορούν μόνο κάποιες σκέψεις και καμιά απολύτως εξουσία).
-Αν διπλανό υπόγειο εννοείς, όπως γράφει ο επόμενος σχολιογράφος και δεν το έχεις διαψεύσει, τα δημόσια ουρητήρια, θα αποδεχθώ την πρόταση σου προς τον Στέργιο, να αναλάβω την πολιορκία τους, καθώς είμαι σίγουρος ότι θα σε βρω εκεί μέσα εγκαταστημένο και εγκλωβισμένο, για να ανασάνει η σκέψη σου λίγο καθαρό αέρα ελεύθερης και κριτικής σκέψης. Πάντως μέχρι τότε να τα διατηρείς καθαρά. Μάλλον είναι η μόνη υπηρεσία που μπορείς να προσφέρεις στους γέροντες.

Στέργιος Μ είπε...

Αδέρφια, μην τρελαίνεστε, όλοι χρειαζόμαστε, δεν περισσεύει κανένας, κανένας δεν είναι για ξόδεμα.
Με τη ευκαιρία της αναφοράς του «Πολιορκητή» στον Αριστοφάνη, το πρόγραμμα της Επιδαύρου είναι :
1) “Ιππής” (Αριστοφάνης) 2-3/7 Γιώργος Αρμένης, Παύλος Χαϊκάλης, Επίδαυρος
2) “Λυσιστράτης” (Αριστοφάνης) 16-17/7Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Ελένη Κοκκίδου. Επίδαυρος
3) “Αχαρνής” (Αριστοφάνης) 23-24/7 Σταμάτης Κραουνάκης, Κώστας Βουτσάς, Γρηγόρης Βαλτινός. Επίδαυρος
4) “Πλούτος” (Αριστοφάνης) 13-14/8 Αλέξανδρος Μυλωνάς, Μάνια Παπαδημητρίου, Δημήτρης Λιγνάδης, Κάτια Γέρου. Επίδαυρος

Πολιορκηθείς αλλά ελευθερος είπε...

Πολιορκητή,
Δεν είμαι ο ανώνυμος συνομιλητής σου, ούτε ένας θαυμαστής του Στέργιου, αν και ασφαλώς του αναγνωρίζω την προσπάθεια του για προσφορά στα κοινά. Ίσως γραφικός και σχετικά μόνος, όμως είναι ένα καλό παράδειγμα, ειδικά για τους νέους.
Θαυμάζω όμως εκείνους που:
• Αδιαφορούν για τα κοινά. Ξεχνούν πως σκοπός ενός ευαγούς ιδρύματος είναι η κοινωνική προσφορά και όχι το κέρδος. Και δεν αγανακτούν με αυτά που ο Δήμος δεν παρέχει στους Δημότες (parking, καφενείο, πάρκο κτλ). Ίσως και να περιμένουν τη μέρα που το νερό (Χιλή) και ο αέρας θα πουλιούνται από επιχειρηματίες. Μετά από πολιορκία φυσικά.
• Έχουν εμπάθεια προς τους ανθρώπους (στη δική μας περίπτωση προς το Στέργιο) και την εκφράζουν στην κάθε ευκαιρία (υπάρχουν και άλλοι διαβασμένοι).
• Βαφτίζουν σάτιρα (αντιγράφοντας το πρότυπό τους Λάκη) την ύβρι.
• Νομίζουν πως με το να γράφει κάποιος επώνυμα κερδίζει φήμη.
• Εξευτελίζουν την ευπρέπεια ορίζοντάς την όπως τους βολεύει και την θεωρούν μόνο δική τους.
• Έχουν ιδανικά υπερασπιζόμενοι μόνο τη δική τους προτυποποιημένη ( ; ) γνώμη.
• Έχουν φιλοδοξίες και τις διαφημίζουν και νομίζουν πως οι σκέψεις πρέπει να χρησιμοποιούνται για εξουσία μόνο.
• Είναι μεγαλόψυχοι και παραχωρούν λίγα δικαιώματα για τη σάτιρα ακόμη και στον Αριστοφάνη (…από τον Αριστοφάνη ακόμα!).
• Έχουν ιδέες. Λυπάμαι που θα μιλήσω για το Στέργιο αλλά το Κέντρο για Καφενείο Γερόντων το έχω ακούσει από εκείνον το Φεβρουάριο του 2009.
• Αυτούς που ταπεινά θεωρούν ότι έχουν και χιούμορ και βαφτίζουν ευθυμογράφημα ότι γράφουν. Με το συγκεκριμένο στο Ντελάλη σίγουρα ξεπέρασες το Ψαθά. Δεν νομίζω να γέλασε και κανένας. Χιούμορ είχε η προτροπή του Ανώνυμου προς το Στέργιο να σου αναθέσει τη πολιορκία του υπογείου.
Όσο για τη «σάτιρά» σου για τη καθαριότητα στα δημόσια ουρητήρια να είσαι σίγουρος πως είναι πεντακάθαρα γιατί υπάρχουν αξιοπρεπείς εργαζόμενοι που κάνουν και αυτή τη δουλειά αδιαφορώντας για τη δική σου απαξίωση και περιφρόνηση.
Και επειδή αναφέρεσαι σε ελεύθερη και κριτική σκέψη, για ψάξε την στα δικά σου γραφόμενα. Μάλλον δεν θα τη βρείς γιατί είσαι φορτωμένος με άσχημα συναισθήματα για τους γύρω σου. Μην ανησυχείς, κανένας δεν θα κάνει κατάληψη στη σκέψη σου, ούτε θα σου την κοινωνικοποιήσει (συμπτώματα Καζατζίδη). Απελευθέρωσε τη ψυχή σου. Βγές έξω στη ζωή μαζί με τους ανθρώπους. Δεν είναι θηρία. Αν βλέπεις ζούγκλα τη ζωή, εσύ και εγώ την κάναμε έτσι έχοντας τα βέλη έτοιμα χωρίς να χρειάζονται. Διάβασε τη σημερινή ρήση του Ντελάλη. (Πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος). Διάβασε το σχόλιο του Στέργιου για τη χρησιμότητα (σχεδόν) όλων και για τις παραστάσεις στην Επίδαυρο για μια αληθινή διέξοδο της σκέψης μας. Διάβασε την ανάρτηση του Ντελάλη για το Ραγισμένο Δοχείο, πριν το χαρακτηρίσεις παρλαπίπες. Που ξέρεις μπορεί να ανθίσει και η δική σου ψυχή.
Ζητώ συγνώμη από τους νέους αναγνώστες για το σχόλιό μου αυτό.

Top