αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Αντιμετωπίζοντας την οικονομική κρίση

Φίλοι Αραχωβίτες και 'μη' γεια σας.
Σίγουρα υπάρχει ενα θέμα με το δήμο μας και το τι θα λέμε στα παιδιά μας, αλλά νομίζω οτι αυτή τη στιγμή αυτό που προέχει είναι το οικονομικό. Γι' αυτό διαβάστε το παρακάτω και διαδώστε το.

Πατριωτικά
Στάθης Στεφανόπουλος


Σημ. Το όνομα δεν θ' άλλαξει, η έδρα του δήμου αλλάζει...!!!

Αντιμετωπίζοντας την Οικονομική Κρίση Κων/νος Μαυρίκος, Οικονομολόγος, MSc Marketing& Communication

Λίγο έως πολύ, νομίζω πως όλοι έχουν αντιληφθεί την μεγάλη οικονομική κρίση που εξελίσσεται σε όλο τον κόσμο. Δεν θα προχωρήσω σε αναλύσεις των αιτίων και ούτε σε προβλέψεις επιδείνωσης, που λίγο πολύ όλοι τις αναμένουν.
Αντίθετα κρίνω πολύ σημαντικό να δώσω μια κρίσιμη σύσταση που μπορεί να εμποδίσει σε ένα βαθμό την επιδείνωση που όλοι περιμένουμε...
Στηρίξτε τα ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες, γιατί έτσι θα στηρίξετε τις θέσεις εργασίας σας και θα δημιουργήσετε θέσεις εργασίας για συμπατριώτες σας!!!
Σκεφτείτε μερικά απλά παραδείγματα αλλαγών και τις επιπτώσεις τους:
Αντί για τυρί gouda ψωνίστε Λογάδι Ηπείρου ή Μακεδόνικο Τυρί. Λιώνουν το ίδιο καλά στην πίτσα και στα τοστ.
Αντί για Coca Cola, Pepsi Cola, αγοράστε αναψυκτικά Lux, Εψα.
Αντί για Heineken και Amstel, αγοράστε...

...Kraft, Βεργίνα ή προτιμήσετε ελληνικά κρασιά
Αντί για μακαρόνια barilla, misko που παράγονται από πολυεθνική, αγοράστε μακαρόνια Μέλισσα
Αντί για προσούτο, αγοράστε ελληνικά αλλαντικά
Αντί για σκληρό τυρί Δανίας, αγοράστε ελληνικά κεφαλοτύρια (παράδειγμα Γκλίτσα, Όλυμπος)
Αντί για γάλα εισαγωγής Βερόπουλου και Lidl αγοράστε γάλα ΑΓΝΟ, ΜΕΒΓΑΛ, Όλυμπος , ΔΕΛΤΑ
Αντί για Ουίσκυ, αγοράστε τσίπουρο, ούζο, τσικουδιά
Αντί για σοκολάτες Nestle, αγοράστε σοκολάτες ΙΟΝ
Αντί για ταξίδια εκτός Ελλάδας, προτιμήστε φέτος την Ελλάδα και μόνο!!
Αντί για Marlboro, Camel των αγαπημένων αμερικάνων, αγοράστε ΚΑΡΕΛΙΑ, ΣΕΚΑΠ.

Δείτε τις επιπτώσεις τους:
1. Όταν αγοράζετε προϊόντα πολυεθνικών εταιρειών, αποδυναμώνετε τις ελληνικές παραγωγές. Αποδυναμώνοντας Ελληνικές Παραγωγές, βοηθάτε στην επιδείνωση της ανεργίας. Αντίθετα ενισχύοντας Ελληνικές Παραγωγές σε τόσο δύσκολους καιρούς, βοηθάτε την διατήρηση και αύξηση θέσεων εργασίας!!
2. Όταν αγοράζετε εισαγόμενα προϊόντα, ουσιαστικά, δίνετε ένα 50% των χρημάτων σας σε εργοστάσια άλλων χωρών που απασχολούν αποκλειστικά αλλοδαπούς.
Σκεφτείτε επίσης ότι αν η κάθε Ελληνική Οικογένεια στρέψει 500 ευρώ ετησίως σε ελληνικά προϊόντα, τότε για κάθε χίλιες οικογένειες, θα αυξηθεί άμεσα η ζήτηση ελληνικών προϊόντων κατά 500.000 ευρώ και θα δημιουργηθεί μια τελική κυκλοφορία χρήματος ισοδύναμη με περίπου 4.500.000 ευρώ στην αγορά!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ή πιο απλά, 1000 οικογένειες μπορούν να δημιουργήσουν 100-150 θέσεις εργασίας τουλάχιστον!!! Αλλάζοντας απλά την κατανάλωση από προϊόντα πολυεθνικών και από εισαγόμενα προϊόντα. Τελικά σκεφτείτε ότι αν όλοι μας υιοθετήσουμε μια τέτοια συνήθεια, τότε 1.οοο.οοο οικογένειες θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε στην πρόσληψη 100.000-150.000 συμπατριωτών μας!!!
Επομένως όταν κάνετε την επόμενη αγορά σας, σκεφτείτε ότι ίσως να βοηθάτε μεσοπρόθεσμα την επαγγελματική σας εξέλιξη ή την επαγγελματική εξέλιξη αγαπημένων σας προσώπων. Αγαπητοί Συμπατριώτες ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!

20 σχόλια:

ΜΕ ΝΟΥ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΟΥ ΝΤΕΛΑΛΗ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ ΜΗΔΕΝΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΚΑΨΑΝ 3 ΝΕΟΥΣ, ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ κ. ΜΑΥΡΙΚΟΥ. Πρεπει ολοι να κανουμε πραξη το ''Στηριζω τα Ελληνικα Προιοντα'', το Στηριζω την Ελλαδα'', το Στηριζω τον ιδρωτα του διπλανουμου''. Αγοραζετε προιοντα απο τον τοπο μας ας ειναι - προς στιγμην - μια δυο δεκαρες παραπανω. Σε λιγες εβδομαδες ολα θα πεσουν πιο κατω.Τωρα ειναι η ωρα ομως να φανουμε Ελληνες πατριωτες. Αυτη πρεπει τωρα να ειναι η αμυνα μας.Αυτο θα διασωσει τη χωρα οσο περναει απο το χερι μας.

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη επειδή εγώ δεν έχω Masters και πτυχία και δεν τα πιάνω με την πρώτη μπορείς να μου εξηγήσεις το παρακάτω:
"θα αυξηθεί άμεσα η ζήτηση ελληνικών προϊόντων κατά 500.000 ευρώ και θα δημιουργηθεί μια τελική κυκλοφορία χρήματος ισοδύναμη με περίπου 4.500.000 ευρώ στην αγορά!!!!!!!!!!!!!!!!! "
Με 500.000 πως αυξάνεται η κυκλοφορία χρήματος σε 4.500.000 ???
Και επίσης σε τι ωφελεί η πλασματική κυκλοφορία αυτού του χρήματος ??
Ευχαριστώ προκαταβολικά για την επεξήγηση, έχω και άλλες απορίες αλλά θα ήθελα να τις υποβάλλω μετά την απάντηση σε αυτό το ερώτημα

γιαννελος είπε...

σtαθη απλα να πω οτι η coca cola 3e ειναι ελληνικη εταιρεια ,χρησιμοποιει ελληνικες πρωτες υλες,η εδρα και των 28 χωρων ειναι η ελλαδα,και απασχολει 2500 εργαζομενους.ξερω οτι ολοι θα πειτε εκει δουλευει τι περιμενατε? σαν ανθρωπος ομως των business σας λεω οτι το προβλημα των επομενων ετων δεν ειναι τα ελλειματα.αυτα απο την στιγμη που λεξαμε με το ΔΝΤ καποια στιγμη θα διορθωθουν.το μεγαλο προβλημα ειναι η ανεργια που ερχεται,η γενια των ενοικιαζομενων εργαζομενων και η σωρεια εταιρειων και ελληνικων!!!!που πανε εξω για φτηνα χερια.εργατες ξενους και καταναλωτες ελληνες.εγω θα πω λοιπον στηριξτε τις εταιριες που δινουν θεσεις εργασιας.

Unknown είπε...

Να ρωτήσω και εγώ κάτι πάνω στην θεωρία που ανέπτυξες.
Άμα δεν στηρίξουμε προϊόντα πολυεθνικών εταιριών ο κόσμος που εργάζεται σε αυτές δεν κιδυνεύει να χάσει τις δουλειες του.
Επίσης για παράδειγμα όσο "ξενική" μπορεί να ακούγεται η Heineken ανήκει στην Αθηναϊκή. Όπως για παράδειγμα η Coca Cola στην 3Ε.
Άρα μήπως κόβωντας από την μια πλευρά την ζήτηση διμιουργηθέι κενό στην άλλη?

arahova είπε...

Συνονόματε το κείμενο δεν είναι δικό μου και όταν το έστελνα δεν στόχευα εσένα,αλλά ούτε και κανέναν άλλο εργαζόμενο σε πολυεθνική εταιρία. Αν εξαιρέσουμε τις ελάχιστες εταιρίες που απασχολούν Ελληνες, υπάρχουν χιλιάδες προιόντα που εισάγονται και δεν απασχολούν κανέναν,και εδω είναι η ουσία του κειμένου

ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗΣ είπε...

Δυστυχώς η ημιμάθεια είναι πολύ χειρότερη από την άγνοια. Και η παραπάνω δημοσίευση αποτελεί ένα καθαρά λαϊκίστικο κείμενο χωρίς καμιά επιστημονική βάση από ένα άνθρωπο που ισχυρίζεται ότι είναι οικονομολόγος ( ο θεός να τον κάνει) που ζει στη Σουηδία (αν κάνετε Google το όνομά του θα δείτε αυτό το κείμενο να περιφέρεται.
Και εξηγώ γράφει το απίστευτο ότι με μαγικό τρόπο 500.000 ευρώ δυμιουργούν "κυκλοφορία χρήματος" 4.500.000 ευρώ δηλαδή αξίας 9πλάσιας (και γιατί όχι 3πλάσια ή 20πλάσια αξίας ?) με ένα μαγικό τρόπο (τα πολά θαυμαστικά ίσως ?).
Αναφέρει σαν εισαγόμενα (άρα μη προτιμώμενα) προιόντα που παράγονται στην Ελλάδα,μπύρες,αναψυκτικά,τσιγάρα από έλληνες εργαζόμενους.
Θεωρεί ότι αξιοματικά στις "ελληνικες" επιχειρήσεις η θέσεις εργασίας αυξάνονται αντίστοιχα με την αυξηση των πωλήσεων και "δημιουργεί" εξίσου με μαγικό τρόπο κάποιες χιλιάδες θέσεις εργασίας.
Στοχοποιεί μόνο τρόφιμα και ποτά χωρίς να μπαίνει στον κόπο να μιλήσει για άλλα προϊόντα π.χ.(άραγε αν αγοράσω ένα αυτοκίνητο αξίας 15.000 ευρώ που θα είναι σίγουρα εισαγόμενο με πόσα πακέτα μακαρόνια barilla και πόσες coca coles αντιστοιχεί? ή δεν πιάνει αυτό ?).
Θα μπορούσα να γράψω ένα σωρό πράγματα ακόμη για να δείξω ότι το κείμενο είναι μια μεγάλη μπαρούφα αλλά δεν θέλω να κάνω μάθημα οικονομικών.
Απλά το συμπερασμα είναι ότι θα πρέπει να φιλτράρουμε την πληροφορία που μας δίνουν και να μην δεχόμαστε ότι μας σερβίρει ο κάθε απερίγραπτος που δηλώνει ότι είναι super ειδικός.
Και τέλος δεν απορώ ότι επικροτεί το κείμενο ο εκ Διστόμου "ΜΕ ΝΟΥ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ" (αστα να πάνε)άλλος ένας δηλαδή που παριστάνει κάποιον που δεν είναι.
Για τη δημοσίευση ενας ταπεινός ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗΣ (ότι δηλώνω είμαι)

ΜΕ ΝΟΥ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ είπε...

Αστροναυτη πετας στα συννεφα. Εγω δεν επικροτησα ολο το κειμενο λεξη προς λεξη - αλοιμονο μου - αλλα το κεντρικο συνθημα του , το νοημα του,που ειναι ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΤΟΥ ΔΙΠΛΑΝΟΥ ΜΟΥ, ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ. Σαφως και πρεπει να στηριχθουν οι θεσεις εργασιας και των ευαιριων που δραστηριοποιουνται στην Ελλαδα. Δεν αντιλεγω σε αυτο που λεει ο Σ. Γιαννελος.
( Ενδιαφερρον που εργαζεται στην 3Ε, κυπριακη, ουσιαστικα εταιρια που πρεπει ομως να κανει και αλλες επενδυσεις ΤΩΡΑ στην Ελλαδα απο τα τεραστια κερδη των αφεντικων του- τα λεω σε αυτον για να τα ακουει η πεθερα!). Ομως Αστροναυτη, η προκαταληψη σου κατα του Διστομου βγηκε παλι. Εγω - προσεξτε - ΔΕΝ εχω πει μεχρι τωρα οτι ειμαι κατοικος Διστομου....

Ανώνυμος είπε...

Προς το φιλο ΜΕ ΝΟΥ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ..... Φιλε μου ΕΙΣΑΙ ΨΕΥΤΗΣ οταν λες οτι δεν εχεις πει μεχρι τωρα 'ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΔΙΣΤΟΜΙΤΗΣ'...... Στην αναρτηση με τιτλο... ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ Τ.Ο ΠΑΣΟΚ ΔΙΣΤΟΜΟΥ... γραφεις:'εστω και αν καποιοι Αραχωβιτες λενε οτι η σφαγη ηταν τυχαιο γεγονος, λες και θα επρεπε να την ...ΕΙΧΑΜΕ... προσχεδιασει. Ποιοι να την ΕΙΧΑΤΕ προσχεδιασει?? Φαντασου μεχρι και εσυ ντρεπεσαι να πεις οτι εισαι απο το Διστομο!!!!!!!!!! Εκτος και αν εχει γινει και σε αυτη την περιπτωση ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΑΘΟΣ!!!!!!!!!

Ε. Πολίτης είπε...

Θα ήθελα, αν υπήρχε τρόπος, να μάθω, αν όλοι αυτοί οι αιματοκάπηλοι αλαζόνες που τον τελευταίο καιρό, βγήκαν από τις κρυψώνες της ανυπαρξίας τους, για να διεκδικήσουν υπεραξία , υλική και πνευματική , που δεν δημιούργησαν εκείνοι, Θα δεχόντουσαν να μην είχε γίνει ποτέ, αυτό που συνέβη πριν από 56 χρόνια και το οποίο ως γεγονός νομίζουν ότι τους δίνει μαρτυρική οντότητα; Θα αισθανόντουσαν δηλαδή έτι ισχυροί, αν ήταν αναγκασμένοι να πορευτούν χωρίς αυτή τη συγκεκριμένη θυσία, που κατά κόρον επικαλούνται( παραβλέποντας την αλήθεια ότι η θυσία ανήκει σε ολόκληρη τη φυλή); Ή θα προσγειώνονταν στα πραγματικά και τίμια κυβικά των προδιαγραφών που τους παρέχει ο τόπος τους και η δουλειά τους;

ΜΕ ΝΟΥ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ είπε...

Το ''ΕΙΧΑΜΕ'' που επικαλεισαι ειναι της αποστασης-διαφοροποιησης απο τα θυματα, δηλαδη οτι δεν ειναι δυνατον να ειχαμε προσχεδιασει τη Σφαγη εμεις οι οποιοι αλλοι Ελληνες - περαν των Γερμανων. Διοτι προφανως ουτε τα ιδια τα θυματα την ειχαν ...προσχεδιασει. Με δυο λογια για να καταλαβεις απαντω στον Δημαρχο απο την πλευρα την Ελληνικη και του λεω οτι ΕΜΕΙΣ - ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ - ΔΕΝ ΕΙ-ΧΑ-ΜΕ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΗΤΑΝ ΒΑΣΕΙ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ''ΤΥΧΑΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ'' ΟΠΩΣ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΠΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΑΧΩΒΑΣ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΠΟΥ ΩΘΟΥΜΕΝΟΣ.ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΟΤΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΥΝΕΡΓΤΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΡΧΟΝΤΑΝ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ - ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΛΕΙΒΑΔΙΑ -ΔΙΣΤΟΜΟ ΕΙΧΑΝ ΗΔΗ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΔΙΣΤΟΜΙΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ,ΕΝΩ ΣΥΝΕΛΛΑΒΑΝ ΚΑΙ ΟΜΗΡΟΥΣ.
Η φραση του Δημαρχου - αν εχει μεταφερθει σωστα - ειναι σαν την περιπτωση του Κυπριου φοιτητη στη Θεσσαλονικη που ενω τα αστυνιμικα φιντανια των Πολυδωρα - Παυλοπουλου τον σαπισαν στο ξυλο, υποστηριζαν ανερυθριαστα οτι επεσε και χτυπησε στη ζαρντινιερα!
Ας ειναι ομως, μην κανουμε μια ατυχη(;) δηλωση κεντρικο θεμα . Η Σφαγη του Διστομου μια απο τις μεγαλυτερες θηρηωδιες του Ναζισμου στον Β Παγκοσμιο Πολεμο ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΩΝΕΙ - ΚΑΙ ΑΝΩΝΕΙ - ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΩΣ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΙΤΛΕΡΙΚΩΝ.
ΥΓ. Και παλι επαναλαμβανω οτι δεν εχω δηλωσει κατοικος Διστομου.Ωστοσο και μονο λογω της Σφαγης πρεπει ολοι - κατα το et in Arcadia ego - να λεμε et in Distomo ego. Ή για να παραφρασουμε την ρηση του φιλελληνα αγγλου ποιητη Περσι Σελε'ι' με αφορμη την Επανασταση του 1821 ''ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ'' αξιζει καπως να πουμε - ΜΕ ΣΕΜΝΟΤΗΤΑ ΦΥΣΙΚΑ - ''ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΔΙΣΤΟΜΙΤΕΣ''.
Αλλα αρκετα για το Διστομο. Ειμαι της αποψης οτι ολες οι περιοχες και οι πολεις εχουν την ιστορια τους . Και υπο την εννοια αυτη ''ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΡΑΧΩΒΙΤΕΣ''!

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΣ ΔΙΣΤΟΜΙΤΗΣ είπε...

Προς τον Ε. Πολιτη. Εισαι περιφρονητικος προς την Σφαγη του Διστομου. Κατι υποπτευομαι. Μηπως....
Αλλα ας μην προχωρησω. Ας μεινω στα ...κυβικα μου. Που ειναι ενος απλου αγροτικου ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΟΥ που συντηρειται απο την δουλεια μου στην Πεσινε. Και ειμαι υπερηφανος για αυτο. Δεν ειμαι ομως φουσκωμενο παγωνι επειδη ο πατερας μου "καταπατησε" τον Παρνασσο για να τον πουλησει στον καθε μεγαλοεπιχειρηματια για το εξοχικο του και τωρα - εδω ειναι το αστειο - να νομιζω οτι ειμαι και εγω κατι σαν ...Βαρδινογιαννης. Ελεος με το ψωνιο ΚΑΠΟΙΩΝ, πια!Ξερω οτι οι περισσοτερο Αραχωβιτες δεν ειναι σαν τον κ. Πολιτη - οποιος και αν ειναιαυτος . Ολους αυτους πρεπει να τους απομονωσουμε τωρα διοτι μπορει να δημιουργησουν προβληματα στο κοινο ΜΕΛΛΟΝ.

Ε. Πολίτης είπε...

Επί της ουσίας……… κ……. αγανακτισμένε διστομίτη. Άσε τα κόμπλεξ σου για τις περιουσίες μας, γιατί πολλές από αυτές ανήκουν και σε πολίτες που προέρχονται από το δικό σου χωριό και μη ζητάς ……… «προλεταριακό» άλλοθι. Θα δεχόσουν; Αν θες να σε πάρουμε στα σοβαρά απάντα μας Ναι ή Όχι;

Ανώνυμος είπε...

Κύριε/Κυρία Νου και Γνώση, έχεις, με το συμπάθιο, ανοίξει το κουτί με τις παρλαπίπες και θα μας ξεπιάσεις όλους...παρεμπιπτόντως, δεν πείθεις κανέναν σχετικά με την καταγωγή σου. Το πολύ πολύ να είσαι μισός-μισός αν και δεν το βλέπω..
Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί να κρύβεσαι; Οι Αραχωβίτες δεν κρύβουν την ταυτότητα τους, αντιθέτως το δηλώνουν, το διατυμπανίζουν παντού με θόρυβο και υπερηφάνεια από τη πρώτη στιγμή.Αν θέλετε να κάνουμε κοινό Δήμο αυτά τα μίζερα πρέπει να κοπούν. Σταθείτε ντόμπρα και υπερήφανα στο ύψος που αρμόζει η ιστορία σας και η θυσία των παππούδων σας.

ΥΓ (γενική τοποθέτηση)
Δεν ξέρω τι έδρα και τι όνομα θα έχει ο Δήμος, ξέρω όμως ότι θα έχει υπερήφανους δημότες, όχι θρασίμια και μαμούνια...

ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗΣ είπε...

Απαντώ στον «ΜΕ ΝΟΥ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ» για πρώτη και τελευταία φορά.
Η δημοσίευσή μου είχε σκοπό να δείξει πως το συγκεκριμένο άρθρο με τίτλο «Αντιμετωπίζοντας την Οικονομική Κρίση» είναι ένα καθαρά λαϊκίστικο κείμενο χωρίς καμία επιστημονική βάση ή τεκμηρίωση που δυστυχώς όμως όπως γενικά κάθε τι λαϊκίστικο βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση άσχετα αν δημιουργεί μια εντελώς στρεβλή εικόνα.
Μακάρι το οικονομικό πρόβλημα της χώρας μας να ήταν τόσο απλό ώστε αν αγοράζαμε π.χ. όλοι οι Έλληνες φέτα «Ηπειρος» και πίναμε τσίπουρο και ούζα να λυνόταν (με το τσίπουρο βέβαια είναι πιο εύκολο να ξεχαστεί).
Αλλά με αυτά που προτείνει απλά θα δημιουργούσαμε μια οικονομική εσωστρέφεια χωρίς κανενα ιδιαίτερο όφελος. (Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να αγοράζουμε ελληνικά προϊόντα) απλά να βάζουμε τα πράγματα στη σωστή βάση.
Θεωρώ ότι με τον ίδιο λαικίστικο τρόπο γράφεις και εσύ.
Προσπαθείς να δημιουργήσεις στρεβλωτικές εντυπώσεις χρησιμοποιώντας ένα βαρύγδουπο ψευδώνυμο και γράφοντας διάφορα απίθανα πράγματα χωρίς καμία τεκμηρίωση όπως π.χ. ότι κάποιος θέλει να φάει τη θέση κάποιου άλλου, ότι έχουν καβαλήσει καλάμια, ότι το Δίστομο υπερέχει οικονομικά κλπ. Και τέλος και εδώ θα σταθώ, ότι κάποιος αποκάλεσε τη σφαγή «τυχαίο γεγονός».
Επειδή αναρτήθηκε η δήλωση του Δημάρχου γιατί όλοι εμείς ακούμε τη λέξη «γεγονός» χωρίς τίποτα άλλο και κάποιοι ακούσατε και το «τυχαίο» ?
Απαντώ μόνος μου, για να στρεβλώσεις τα γεγονότα με δόλο και να δημιουργήσεις ένταση γιατί είσαι απλά ένας λαικιστής και υβριστής που δεν έχει το θάρρος να βγει να μιλήσει με ονοματεπώνυμο. (Αναφέρομαι καθαρά για τις κατηγορίες στον κο Γιαννέλο)
Όσο για τα περί προκατάληψης με το Δίστομο δεν έχω απολύτως καμία. Απλά σε ανέφερα έτσι όπως εσύ αυτοπροσδιορίζεσαι γράφοντας «Απαντω στον Σ. Γιαννελλο - που δεν τον ξερω ουτε ακουστα τον ειχα - γιατι απηυθυνς ε ανοιχτη επιστολη στους Διστομιτες» και επίσης σε αποκάλεσε κι άλλος σε προηγούμενη δημοσίευση στις 5 Μαίου «ΕΚ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΝΩΝΥΜΕ ΜΑΓΚΑ» τότε δεν σε ενόχλησε ?
Αλλά μήπως έχεις εσύ καμιά προκατάληψη με την Κύπρο ? Γιατί μιλώντας για μια καθαρά ελληνική εταιρεία πιο πάνω ψάχνεις την καταγωγή των ιδρυτών της, που είναι από την Κύπρο (Το αναφέρω για να δεις που οδηγεί ο απαράδεκτος τρόπος που γράφεις και σκέφτεσαι)
Τέλος για έναν Αστροναυτη είναι πολύ λίγο να πετά στα σύννεφα πετάω πολύ πιο ψηλά …..

αγανακτισμενος κλπ - για να μην εκνευριζεσαι... είπε...

Προς Αστροναυτη : ''Και κλωτσας ψηλα'', κατα την λαικη εκφραση...Δεν καταλαβα ομως το ερωτημα . Να θελω τι? Την περιουσια σου ανταλλαγη με την δικη μου? Δεν καταλαβαινω τι θελεις να πεις, ομολογω. Δεν θελω ομως απαντηση. Σταματω. Βαριεμαι...

''ΠΙΠΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ'' είπε...

ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΛΕΕΙ, ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ Ο ''ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΥ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ''. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΟ ΜΕΝΟΣ. ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ.ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΑΣΗ ΜΕ ΑΝ ΤΑ ΔΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΓΥΑΛΙΑ. ΕΓΩ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΣΤΟΜΙΤΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΜΠΑΡ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΚΡΑΣΙ,ΚΡΕΑΣ, ΨΟΜΟΤΥΡΙ ΚΛΠ. ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΧΩΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΕΘΕΡΟΙ Κ.Ο.Κ. ΕΙΡΗΝΗ ΥΜΙΝ!

SOS-SOS. είπε...

Η κουβέντα ξεστράτησε. ΣΤΗΡΙΧΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ.
SOS-SOS-SOS-SOS-SOS-SOS.

AL-BANOS είπε...

AGORAZW MONO ELLHNIKA.
OSO GINETAI.
WS ARAXVBITES MAS SYMFEREI DIOTI ETSI DEN THA PAEI KOSMOS STO EXWTERIKO ALLA THA MEINEI ELLADA-ARAXWVA.

ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗΣ είπε...

Προς:Αγανακτισμενος κλπ - για να μην εκνευριζεσαι...
Μήπως τα έχεις μπερδέψει ???
Πότε δεν σου έθεσα κάνένα ερώτημα (μου είσαι εντελώς αδιάφορος)άλλος σου το έγραψε τι απευθύνεσαι σε εμένα ??

ΜΕ ΝΟΥ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ είπε...

Aστροναυτη ΟΚ! Λαθος! Πηρα φορα και δεν προσεξα...
Απαντω στον κ, ΠΟΛΙΤΗ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΑ ΣΕ ΣΕΝΑ ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Top