αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Καλλικράτης και μαρτυρικοί Δήμοι

Απο τη συνέντευξη Ραγκούση το πρωί στο MEGA

Κος ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ:
Yπάρχουν 45 δήμοι μαρτυρικοί, την ξέρετε αυτή την ιστορία με τους μαρτυρικούς δήμους που έχουν κάποιο αίτημα, παρακαλώ προσέξτε το, είναι ιστορικής φύσης.

Κος ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ:
Θα το προσέξουμε όπως τους πρέπει, με ιστορικά κριτήρια. Και όχι με μια θεσμική, διοικητική αντιμετώπισή τους. Γιατί το ζητούμενο για αυτό τους δήμους είναι να διατηρηθεί η ιστορικότητά τους. Όχι κατ΄ ανάγκη διοικητικά η ιστορικότητά τους να δώσει στη χώρα να το πω έτσι μια θεσμική διαμόρφωση η οποία τον πολίτη δεν θα τον εξυπηρετεί ή δεν θα… και αυτό καθ΄ εαυτό το ζητούμενο αυτών των δήμων.

Κος ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ:
Εντάξει. Όχι, δεν λέμε αυτό. Απλώς μην το περιφρονήσετε αυτό το αίτημα που έχουν γιατί έχει μια αξία.

Κος ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ:
Έχουμε πολλά να πούμε. Θα έχουμε συνάντηση και σήμερα με την ΚΕΔΚΕ, θα τα πούμε και με την ΕΝΑΕ.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα έχει πλάκα, να παραμείνει το Δίστομο, σαν μαρτυρικός Δήμος αυτόνομος και να μας πάρει κι εμάς μαζί του, ως….. κολαούζους . Αυτό να ιδώ Αγά μου και σφάξε με.

Αυτόλυκος είπε...

Δήμος Ιτέας - Η πορεία προς τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»
Δευτέρα, 15 Μάρτιος 2010 11:20
Βάσει των όσων μέχρι σήμερα έχουν δημοσιοποιηθεί τόσο από πλευράς Κυβέρνησης – ΚΕΔΚΕ – ΕΝΑΕ – ΤΕΔΚ όσο και από πλευράς τοπικών κοινωνιών μέσω Δημοτικών Συμβουλίων, κομματικών οργανώσεων και λοιπών φορέων, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για το σχέδιο «Καλλικράτης» εν όψει των προτάσεων που θα κατατεθούν από την κυβέρνηση μέσα στον μήνα που διανύουμε.
Σ΄ αυτό το στάδιο και με το δικαίωμα που μου δίνει η αιρετή θεσμική μου ιδιότητα αλλά και η προσπάθειά μου τα 2- 3 τελευταία χρόνια να έχω διαμορφώσει και επίσημα διατυπώσει τεκμηριωμένη άποψη για την επερχόμενη διοικητική μεταρρύθμιση, αισθάνομαι την ανάγκη να σχολιάσω όσο θετικά γίνεται και να συγχαρώ όσους έχουν μπει στον «χορό» αυτής της διαδικασίας διότι πιστεύω όποια κι αν είναι η άποψή τους, εφ΄όσον την στηρίζουν με επιχειρήματα, προσφέρουν ανεκτίμητες υπηρεσίες τόσο στην κοινωνία όσο και στην κυβέρνηση η οποία έχει δεσμευθεί ότι επιθυμεί αλλά και μπορεί να πραγματοποιήσει σωστά αυτή τη μεγάλη μεταρρύθμιση.
Ιδιαίτερα όμως θέλω να σταθώ στις τελευταίες αποφάσεις θεσμικών φορέων αλλά και δηλώσεις επωνύμων εκπροσώπων της κοινωνίας των οποίων οι θέσεις είτε απηχούν απολύτως είτε συγκλίνουν με το ιδανικό, κατά την άποψή μου, σχήμα που θέλει στον ίδιο Δήμο το Γαλαξείδι, τους Δελφούς, την Δεσφίνα και την Ιτέα. Ιδανικό όχι μόνο για όσους ενώνει αλλά και για τους Δήμους της Φωκίδας που, κατά την άποψή μου, πρέπει να σχηματισθούν με επίκεντρο την Άμφισσα το Λιδωρίκι και το Ευπάλιο, σύμφωνα πάντοτε και με τα δεδομένα και συγκεκριμένα αντικειμενικά κριτήρια του δημοσιοποιημένου προς διαβούλευση σχεδίου.
Τέτοιες πρόσφατες (του 2010) αποφάσεις είναι:
της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Φωκίδας
του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιτέας και όλων των πολιτιστικών κοινωνικών και παραγωγικών φορέων της περιοχής
της Τοπικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ιτέας
της Τοπικής Επιτροπής της Ν.Δ. Ιτέας
του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών
του Δημοτικού Συμβουλίου Αράχωβας
του Δημάρχου Γαλαξειδίου
του Δημάρχου Δεσφίνας
του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδος, και τέλος
της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων και Δημοτών των άνω Δήμων.
Στα πλαίσια αυτής της κορυφαίας δημοκρατικής διαδικασίας, με τις ειλημμένες άνω αποφάσεις, την εκπεφρασμένη βούληση των τοπικών κοινωνιών και τις διαβεβαιώσεις - δεσμεύσεις της Κυβέρνησης, είμαστε σίγουροι ότι οι υπεύθυνοι θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, σταθμό στην ιστορία του τόπου μας, και θα είναι συνεπείς στις εξαγγελίες - δεσμεύσεις τους ότι θα ακούσουν τις τοπικές κοινωνίες από τις οποίες θα κριθούν αναλόγως, μιας κι αυτές, ούτως ή άλλως, έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο.

Ο Δήμαρχος Ιτέας
Αριστείδης Ηλ. Παπαλάιος
Ιτέα 11 Μαρτίου 2010

Οι απόψεις Παπαλάιου όπως δημοσιεύθηκαν σε ιστοσελίδα της Αμφισσας που εμπλέκει την Αράχωβα και τους Δελφούς στα παιχνίδια του όπως τον συμφέρει. Πλάκα έχει το σχόλιο που του έγραψε κάποιος προφανώς από την Αμφισσα. "Βρε καλώς τα παιδιά καλώς τα ".

ΔΗΜΟΤΗΣ Β' είπε...

Δηλαδη αν γινει πραξη αυτο με τους μαρτυρικους δημους την...βαψαμε!
Γιατι απο την μια θα ειναι οι μαρτυρικοι και απο την αλλοι οι ΜΑΡΤΥΡΗΣΑΝΤΕΣ!!!
Και βλεπω το χωριο μας στους δευτερους με οτι συνεπαγεται αυτο.
Αΐντε κατακαημεν' Αραχωβα, που λεει και το τραγουδι!

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά διαβάστε καλλίτερα. Λέει ότι το ζητούμενο είναι να διατηρηθεί η ιστορικότητα τους όχι θεσμική η διοικητική αντιμετώπιση. Εγώ καταλαβαίνω θα σας τιμούμε αλλά τραβάτε στη Λειβαδιά.

ΧΩΡΙΑΝΟΣ είπε...

Βρε δε πα να παμε και στα ΓΚΡΑΒΑΡΑ,εδω μονο να μη μεινουμε χωριανοι μου.

Ελεύθερος Πολίτης είπε...

Την αξία του νερού, την αντιλαμβάνεσαι μόνο αν στερέψει το πηγάδι. Να πάς στα Κράβαρα για να βάλεις μυαλό. Και που ’σε , από αυτά τα χωριά παλιά έβγαιναν καλοί ζητιάνοι(βλ. Ο Ζητιάνος του Καρκαβίτσα).

ΧΩΡΙΑΝΟΣ είπε...

Ελευθερε Πολιτη υπαρχουν μεγαλα και μικρα πηγαδια,το δικο μας ειναι μεγαλο και εχει παρει πολλα κυβικα με μετρητα μεσα, μαλλον δεν εχει πατο.
Γι αυτο καλυτερα στα Γκραβαρα λιγο νερακι τιμιο και με οικονομια.
Γιατι με το πολυ ξερει μονο ο Δημαρχος με τους εργολαβους του, να κανουν τους νεροκρατες

E. Πολίτης είπε...

Φίλε χωριανέ, διαφωνώ κάθετα με την επικείμενη φυγή σου για τα Κράβαρα. Ο Δήμαρχος και οι σύμβουλοι είναι αυτοί που εμείς εκλέξαμε, άρα είναι, εμείς οι ίδιοι. Μείνε στην πόλη σου ,έλα να ενώσουμε τις φωνές μας όλοι μαζί, σε πρώτη φάση ,έστω ανώνυμα μέσα από τα blog και στη συνέχεια επώνυμα, ζητώντας συνεχώς στοιχεία και εξηγήσεις και να είσαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε. Ζήτα κι εσύ εξηγήσεις σαν αυτές που ζητώ με σχόλιό μου στην ανάρτηση της δήλωσης του Δημάρχου και νομίζω ότι όλα θα πάνε καλύτερα.

ονομα είπε...

Συμφωνώ με τον Ελεύθερο Πολίτη.

Φίλε Χωριανέ εμείς εκλέγουμε τη δημοτική αρχή. Άσε που δεν είναι και η χειρότερη δημοτική αρχή του κόσμου, προσπαθούν οι άνθρωποι, άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο (δεν έχει σημασία). Μπορεί να διαφωνούμε σε διάφορα αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα πάμε για τα Γκράβαρα.

Κλείνω με τη "Πόλη" του Κ. Καβάφη:

Η Πόλις

Είπες· «Θα πάγω σ' άλλη γή, θα πάγω σ' άλλη θάλασσα,
Μια πόλις άλλη θα βρεθεί καλλίτερη από αυτή.
Κάθε προσπάθεια μου μια καταδίκη είναι γραφτή·
κ' είν' η καρδιά μου -- σαν νεκρός -- θαμένη.
Ο νους μου ως πότε μες στον μαρασμό αυτόν θα μένει.
Οπου το μάτι μου γυρίσω, όπου κι αν δω
ερείπια μαύρα της ζωής μου βλέπω εδώ,
που τόσα χρόνια πέρασα και ρήμαξα και χάλασα».

Καινούριους τόπους δεν θα βρεις, δεν θάβρεις άλλες θάλασσες.
Η πόλις θα σε ακολουθεί. Στους δρόμους θα γυρνάς
τους ίδιους. Και στες γειτονιές τες ίδιες θα γερνάς·
και μες στα ίδια σπίτια αυτά θ' ασπρίζεις.
Πάντα στην πόλι αυτή θα φθάνεις. Για τα αλλού -- μη ελπίζεις --
δεν έχει πλοίο για σε, δεν έχει οδό.
Ετσι που τη ζωή σου ρήμαξες εδώ
στην κώχη τούτη την μικρή, σ' όλην την γή την χάλασες.

Κωνσταντίνος Π. Καβάφης (1910)

Ανώνυμος είπε...

Καλα ρε ντελαλη , αφτους που προσπαθουν λιγοτερο τους ξερουμε , αυτοι που προσπαθουν περισσοτερο πιοι ειναι;;;;;;;

δικαιος είπε...

καλα ωρε ανονυμε το σταθη το ψηλο το διαγουρτη τον δημο τον γιαννη τον μπεζεντε δεν τους σεβεσαι.εγω τους ξεχωριζω.τον νικο που 8 ωρες καθε μερα δουλευε σαν χαμαλης και εχει προβλημα ουτε αυτον σεβεσαι.τοσο φανατικος εισαι

Top