αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Πρόκληση χωρίς τέλος - Ανέγγιχτοι οι 16 μισθοί των υπαλλήλων της Βουλής

Την ώρα που περικόπτονται μισθοί, παγώνουν συντάξεις, αυξάνονται προϊόντα, φορολογούνται τα πάντα, βουλευτές και υπάλληλοι της Βουλής επι της ουσίας μένουν στο απυρόβλητο!
Ο λαός κάνεις θυσίες, εκτός από 300 βουλευτές και περίπου 1.500 υπαλλήλους της Βουλής. Με ευθύνη του ίδιου του προέδρου της Βουλής, Φίλιππου Πετσάλνικου ο 15ος και 16ος μισθός των υπαλλήλων της βουλής παραμένει και περικόπτεται για τα μάτια του κόσμου!
Χθες, ο κ. Πετσάλνικος πήρε την έγκριση για τις επιπρόσθετες περικοπές εισοδηματικού χαρακτήρα που εξήγγειλε προ ημερών και που αφορούν τα εισοδήματα των βουλευτών και των υπαλλήλων της Βουλής.
Ο κ. Πετσάλνικος ανακοίνωσε...

...οτι όσον αφορά τους βουλευτές μειώνονται: τα έξοδα κίνησης και επίδομα οργάνωσης και λειτουργίας γραφείου κατά 12%, κατά 15% η αποζημίωση συμμετοχής στις κοινοβουλευτικές επιτροπές, παρατείνεται η μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης κατά 5% και 30%, μειώνονται τα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και θερινών διακοπών.
Από αυτά προκύπτει μια μείωση της τάξης των περίπου 800 ευρώ.

Το κόλπο γκρόσο των βουλευτών
Αυτό που δεν είπε ο κ. Πετσάλνικος είναι οτι οι βουλευτές ρεφάρουν τη ζημιά με την συμμετοχή τους σε συνεδριάσεις επιτροπών. Μάλιστα αν συμμετάσχουν σε περισσότερες από 4 επιτροπές, βγάζουν και περισσότερα από τα περίπου 900 ευρώ που χάνουν!

Τι γίνεται με τους υπαλλήλους της Βουλής
Εκεί τα πράγματα είναι ως εξής: Μειώνονται κατά 12% τα επιδόματα υπερωριών και κίνησης, μειώνεται το ειδικό επίδομα έκτακτης αποζημίωσης από 12% έως 17% ανάλογα με το ύψος και υπάγεται στην κανονική φορολόγηση στο πλαίσιο του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.

Τι είπε ο κ. Πετσάλνικος
«Όλα αυτά, σημαίνουν μηνιαίες μειώσεις της βουλευτικής αποζημίωσης που είναι κοντά στα 900 ευρώ - μειώσεις διπλάσιες από τις αντίστοιχες που αποφασίστηκαν για τις οποιεσδήποτε άλλες κοινωνικές κατηγορίες» είπε ο Πρόεδρος της Βουλής.
«Σχετικά δε, με τους εργαζομένους στη Βουλή, βλέπω ακόμη και τις προηγούμενες μέρες, έστω και σποραδικά, κείμενα και τοποθετήσεις που διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα. Εγώ ο ίδιος είχα πει πως δεν θα συμφωνούσα με μια προνομιακή μεταχείρισή τους, παρότι δουλεύουν πάρα πολλές ώρες, παρότι δεν υπάρχει ωράριο. Το επίδομα έκτακτης αποζημίωσης (που διάφοροι θέλουν να το χαρακτηρίζουν «μισθό» χωρίς να είναι, αφού δεν επηρεάζει τις υπερωρίες και την σύνταξή τους) θα περικοπεί κατά 12% εάν δεν ξεπερνά τα 1000 ευρώ μηνιαίως και κατά 17% όταν τα υπερβαίνει - και ως γνωστόν δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 1320 για τους Διευθυντές, ενώ στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, τα ειδικά επιδόματα μειώνονται κατά 12%, ανεξάρτητα από το ύψος τους, σε μηνιαία βάση. Δεν είναι το μεγαλύτερο επίδομα που υπάρχει στο Δημόσιο, ωστόσο εμείς προχωρούμε».

Για όλα φταίνε οι Κοινοβουλευτικοί Συντάκτες
Ο βουλευτής της ΝΔ, Γεράσιμος Γιακουμάτος, κατήγγειλε ότι ανάμεσα στους διαπιστευμένους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, «υπάρχουν κάποιοι που δεν κάνουν τίποτε άλλο καθημερινά, παρά να συκοφαντούν τους βουλευτές, να λένε ότι λαμβάνουν 10.000 ευρώ το μήνα αποδοχές και άλλα απαράδεκτα πράγματα. Θα ήθελα να στείλετε μια επιστολή στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες που η Βουλή φιλοξενεί. Δεν είναι δυνατόν να γινόμαστε βορά των δημοσιογράφων.»

Από το newsit.gr
Top