αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Ο Αλεξανδρουπόλεως απαντά στον διευθυντή οικονομικών της Εκκλησίας

Δήλωση-απάντηση έκανε πριν από λίγο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, ο οποίος πριν λίγες μέρες ανταποκρινόμενος στις ανάγκες τις πατρίδας, ζήτησε τη διακοπή της μισθοδοσίας του.
Επίσης, να αναφερθεί, ότι ο Μητροπολίτης Άνθιμος, πρότεινε η Εκκλησία
να χαρίσει στο Κράτος, όλες τις μετοχές που έχει στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.
Τη δήλωση του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, που ζήτησε να χαριστούν οι μετοχές της ΕΤΕ, αλλά και να γίνει η διακοπή μισθού του, σχολίασε και ο Διευθυντής των Οικονομικών της Εκκλησίας κ. Αντώνης Ζαμπέλης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος, την Τετάρτη 17 Μαρτίου

Διαβάστε το άρθρο της κ. Ακρίτα στα Νέα ο μισθός μου στο κράτος για τον Μεσογαίας Νικόλαο και την κίνηση του αυτή.

Ο κ. Αντώνης Ζαμπέλης, είχε δηλώσει...

...τα εξής: «Άκουσα φωνές, και μάλιστα φωνές ότι κάποιοι Μητροπολίτες θα προσφέρουν το μισθό τους στο Κράτος. Εγώ αυτές τις δηλώσεις τις θεωρώ ακραία φαινόμενα λαϊκισμού! Διότι τι σημαίνει αυτό; Πως θα ζήσουν χωρίς μισθό, η Εκκλησία θα τους ζήσει; Όσον αφορά το να προσφερθούν οι μετοχές της Εθνικής Τραπέζης, μα πώς να προσφερθούν αφού οι μετοχές είναι μετοχές των Μονών! Να προσφερθούν γιατί; Όταν κάποιος δωρίζει την περιουσία του στην Εκκλησία, έχει την απαίτηση η Εκκλησία να την αξιοποιήσει κατά τον καλύτερο τρόπο»
Ο Μητροπολίτης Άνθιμος στη δήλωση του, μεταξύ άλλων αναφέρει: «Με εξέπληξε ο χαρακτηρισμός των προτάσεων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσογαίας και των ιδικών μου ως «φαινομένων ακραίου λαϊκισμού» από τον Διευθυντή της ΕΚΥΟ κ. Ζαμπέλη. Θα περίμενα περισσότερη δεοντολογική υπευθυνότητα στην αντιμετώπιση μας, από τον επί θητεία υπάλληλο μας στην Ιερά Σύνοδο».
«Η τακτική αυτή βασικά εκθέτει τον Αρχιεπίσκοπο μας, και έπειτα φέρνει νέο ήθος στο Συνοδικό μας Σύστημα», συνεχίζει ο Μητροπολίτης Άνθιμος.
Κλείνοντας, ο κ. Άνθιμος τόνισε: «Έγραψα στον Μακαριώτατο την άποψη μου, περί του φαινομένου και το έθεσα υπό την κρίση του. Επί της ουσίας θα επανέλθω!».
Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες την έντονη δύσφορία προς τον κ. Αντώνη Ζαμπέλη, εξέφρασε και ο
...Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος με χθεσινή του επιστολή.

Από το romfea.gr
Top