αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Η φαντασία και η ευρηματικότητα των φοιτητών σε έκθεση με... σκονάκια

Αν ξοδεύαμε τόση ενέργεια για να διαβάσουμε, αντί για να φτιάξουμε σκονάκια, σίγουρα θα γράφαμε για άριστα.

Πάντως, τα σκονάκια των φοιτητών του ΑΠΘ χρησιμοποιήθηκαν πολύ δημιουργικά -αν και μάλλον δεν τους βοήθησαν να περάσουν το μάθημα- καθώς έγιναν εκθέματα μιας πρωτότυπης έκθεσης μέσα στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Είκοσι έξι σκονάκια εκτίθενται σε χώρο του πανεπιστημίου, με πολλά από αυτά να ξεχωρίζουν, καθώς πρόκειται για... έργα τέχνης.

Εντυπωσιάζει ένα σκονάκι σε μορφή παπύρου με μήκος δύο μέτρα και πλάτος τέσσερα εκατοστά, τυλιγμένο σε δύο ξυλάκια, με τις δύο πλευρές του γραμμένες από άκρη σε άκρη ώστε να διατηρηθεί μικρός ο όγκος του.

Πραγματικό έργο τέχνης χαρακτηρίζεται ένας άλλος πάπυρος μήκους ενός μέτρου και πλάτους τεσσάρων εκατοστών κατασκευασμένος από ριζόχαρτο και γραμμένος με ραπιδογράφο, σκονάκι που για να γίνει θα χρειάστηκαν τουλάχιστον 10 ώρες δουλειάς.

Επίσης, ξεχωρίζει ένα «μίνι-βιβλίο» 100 σελίδων σε σμίκρυνση και ένα… ευρετήριο για σκονάκια, που εντόπισαν οι εξεταστές πάνω σε φοιτητή, ο οποίος είχε πάνω του τόσα σκονάκια που χρειαζόταν ευρετήριο, για να βρίσκει τις απαντήσεις.

Η έκθεση φιλοξενείται στον τομέα Γενικής Οικονομικής Θεωρίας του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ.

Απο tovima.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ σεισμοί-ηφαιστειακές εκρήξεις-νεφοκάλυψη-νεροποντές και τι λένε για όλα αυτά ΝΑΣΑ-ΣΕΡΝ;
Δημοκρίτειο: Γαλαξιακοί οι σεισμοί. Δηλ. είναι δείκτης αναστάτωσης του μάγματος, άρα και της πιθανότητας για ηφαιστειακούς χειμώνες (για τους οποιους, δυστυχώς, οι εγωμανείς κρατούν 200 χρόνια μετά από τον παγκόσμια καταστροφικό 5ετή ηφαιστειακό χειμώνα τού Ταμπόρα, την ανθρωπότητα εγκληματικά ανυποψίαστη, και εξακολουθούν να την εμποδίζουν να ετοιμάζεται με αποκέντρωση-αποθέματα):

Οταν κοπάζει η «βροχή ηλεκτρονίων» γίνεται σεισμός
Στο Εργαστήριο Ηλεκτρομαγνητισμού και Διαστημικής στην Ξάνθη, ανακάλυψαν πως όταν μειώνεται σταδιακά η ηλεκτρονική καταιγίδα που «χτυπάει» τον «παρατηρητή» δορυφόρο τους, ακολουθούν σεισμικές δονήσεις
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11386&subid=2&pubid=12958946#
http://www.youtube.com/watch?v=hxtcNWdm6Vw

Top