αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Πόλεμος στο διαδίκτυο για το wikileaks

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο άνευ προηγουμένου «κυβερνοπόλεμος» για το Wikileaks, με τους διώκτες του να προσπαθούν με κάθε μέσο να το σταματήσουν και τους υπερασπιστές του να εξαπολύουν ηλεκτρονικές επιθέσεις εναντίον όσων το πολεμούν.

Μια ισλανδική εταιρεία που διαχειρίζεται τις πληρωμές του Wikileaks ανακοίνωσε σήμερα ότι θα μηνύσει τη Visa και τη MasterCard, επειδή μπλόκαραν τη χρηματοδότηση του ιστότοπου και, μάλιστα, χωρίς να αιτιολογήσουν την ενέργεια αυτή.

Διεκδικεί αποζημίωση

Ο Αντρέας Φινκ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας DataCell, δήλωσε στο Associated Press ότι θα διεκδικήσει αποζημίωση από τις δύο αμερικανικές εταιρείες μετά την απόφασή τους να εμποδίσουν τη ροή των χρημάτων που στέλνουν οι υποστηρικτές του Wikileaks μέσω πιστωτικών καρτών.
«Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι μια μεγάλη εταιρεία όπως η Visa μπορεί να ενεργεί βάσει πολιτικής απόφασης», δήλωσε ο Φινκ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η διακοπή της χρηματοδότησης σημειώθηκε κατόπιν πολιτικών πιέσεων. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η DataCell σημειώνει ότι «είναι απλά γελοίο να πιστεύουμε ότι το Wikileaks έχει προβεί σε εγκληματικές πράξεις».

Ο Φινκ δήλωσε ότι...

...τα εμβάσματα μέσω πιστωτικής κάρτας προς το Wikileaks έχουν παγώσει τουλάχιστον έως την επόμενη εβδομάδα, κάτι που όπως είπε κοστίζει χρήματα στην εταιρεία του. Για το λόγο αυτό θα διεκδικήσει αποζημίωση από τις δύο εταιρείες, χωρίς να προσδιορίζει επί του παρόντος το ποσό που θα ζητήσει.

Πολεμούν το Wikileaks

Από τότε που άρχισε να δημοσιεύει τα 250.000 έγγραφα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το Wikileaks έχει δεχθεί πλήθος διαδικτυακών επιθέσεων, ενώ ο ιδρυτής του, Τζούλιαν Ασάνζ, που σήμερα κρατείται σε βρετανική φυλακή, κατήγγειλε ότι δέχεται απειλές κατά της ζωής του. Επίσης, μια σειρά από διαδικτυακές εταιρείες στις ΗΠΑ διέκοψαν την παροχή υπηρεσιών προς το Wikileaks, το οποίο αναγκάστηκε να μεταφερθεί σε ελβετικό domain.

Η Visa και η MasterCard, δήλωσαν την Τρίτη ότι θα σταματήσουν τη ροή πληρωμών προς το Wikileaks, χωρίς να εξηγήσουν το γιατί. Η MasterCard αρνείται να απαντήσει παρά τα επανειλημμένα ερωτήματα που της απευθύνονται. Ο εκπρόσωπος της Visa Europe, Σάιμον Κλάιν, δήλωσε ότι οι οργανισμοί μπορούν να λαμβάνουν χρήματα μέσω της Visa, εφόσον είναι νόμιμοι και δεν παραβιάζουν τους κανόνες λειτουργίας της εταιρείας. Ωστόσο, αρνήθηκε να γνωστοποιήσει ποιους κανόνες παραβιάζει το Wikileaks, επικαλούμενος την «εμπιστευτικότητα» της έρευνας που διεξάγει η εταιρεία.

Οι υποστηρικτές του ιστότοπου αντέδρασαν με οργή, σημειώνοντας ότι ακόμη και η Κου Κλουξ Κλαν συνεργάζεται με τις κάρτες της Visa και της MasterCard. Παράλληλα, η εταιρεία online πληρωμών PayPal έκανε γνωστό ότι θα επιστρέψει τα χρήματα που βρίσκονται στο λογαριασμό του Wikileaks στο ίδρυμα που τα είχε συγκεντρώσει, αρνούμενη ότι η εν λόγω απόφαση είναι αποτέλεσμα πιέσεων που άσκησε η αμερικανική κυβέρνηση.

Συνεχίζουν οι «χακτιβιστές»

Την ίδια στιγμή, οι αποκαλούμενοι «χακτιβιστές» δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις επιθέσεις προς τους «εχθρούς» του Wikileaks. Μέλος των Anonymous, μιας ομάδας χάκερ-ακτιβιστών, ξεκαθάρισε, μιλώντας στο BBC, ότι οι επιθέσεις θα συνεχιστούν, καθώς η «Επιχείρηση Εκδίκηση» κερδίζει καθημερινά νέους υποστηρικτές. «Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ''κατεβάζουν'' το απαραίτητο λογισμικό (botnet tool), ώστε να συμμετέχουν σε αυτόν τον πρωτοφανή κυβερνοπόλεμο», τόνισε ο Coldblood, όπώς είναι το διαδικτυακό ψευδώνυμο που χρησιμοποιεί.
Οι Anonymous απείλησαν χθες με επίθεση ακόμα και εναντίον του Twitter, επειδή παρουσιάστηκε πρόβλημα στη σελίδα τους.

Ωστόσο, πηγή που δεν κατονομάζεται, δήλωσε στο BBC ότι η σελίδα «έπεσε» επειδή η τελευταία δημοσίευση των Anonymous περιείχε τραπεζικά στοιχεία ενός πολίτη.

Από το fimotro

2 σχόλια:

alhena είπε...

ΤΟ ΟΠΛΟ που χρησιµοποιούν οι Ανώνυµοι είναι ένα λογισµικό ονόµατι Low Orbit Ion Cannon (LOIC ή Κανόνι Ιόντων Χαµηλής Τροχιάς, πήρε το όνοµά του από τον «Πόλεµο των Αστρων») το οποίο αναπτύχθηκε αρχικά ώστε να µπορούν να ελέγχουν οι ειδικοί σε θέµατα ασφάλειας Ιντερνετ πόσο ευάλωτος είναι ένας ιστότοπος σε επιθέσεις DDoS (Destributed Denial of Service, άρνηση παροχής υπηρεσιών). Απαξ και ο χακτιβιστής κατεβάσει το LOIC (είναι διαθέσιµο για download στο Ιντερνετ και υπολογίζεται πως µέχρι χθες το είχαν κατεβάσει περισσότερες από 31.000 φορές) µπαίνει στο τσατ ρουµ (IRC) που του υποδεικνύεται από το πρόγραµµα και εκχωρεί πρακτικά στον διαχειριστή του δικαιώµατα ελέγχου του προσωπικού υπολογιστή του. Η συνδυασµένη ισχύ όλων των προσωπικών υπολογιστών που έχουν εκχωρήσει δικαιώµατα χρησιµοποιείται για επιθέσεις DDoS σε συγκεκριµένους ιστότοπους – οι στόχοι βοµβαρδίζονται µε τέτοιο όγκο δεδοµένων ώστε δεν µπορούν να ανταποκριθούν και κλείνουν. Ειδικοί σε θέµατα ασφάλειας Ιντερνετ, όπως η Κάρολ Τιερό, προειδοποιούν πως η συµµετοχή σε εκστρατείες όπως αυτή των Ανωνύµων, «είναι επικίνδυνη και κατά πάσα πιθανότητα παράνοµη. Κανείς δεν πρέπει να κατεβάζει άγνωστους κώδικες στα συστήµατά του» επισηµαίνει η Τιερό. «Παραχωρείς πρόσβαση στο κοµπιούτερ σου σε έναν απολύτως ξένο».

alhena είπε...

Το μανιφέστο των χακτιβιστών υπέρ Ασάνζ-WikiLeaks
Τους απλούς χρήστες του διαδικτύου, που πιστεύουν στην δουλειά του Ασανζ και θέλουν να γίνουν «στρατιώτες» σε έναν κυβερνοπόλεμο που έχει ήδη ξεκινήσει, καλούν οι «Anonymous», οι χακτιβιστές (σ.σ: η λέξη προκύπτει από την σύντμηση των χάκερς και ακτιβιστές), της ομάδας που μάχεται εδώ και λίγες μέρες για υπέρ του Ασανζ και του wikileaks.

(σε ελεύθερη μετάφραση) τα κυριότερα κομμάτια του μανιφέστου τους, όπως αυτό έχει "ανέβει" στο ίντερνετ.

Ο Τζούλιαν Ασανζ είναι αυτή τη στιγμή ο κύριος στόχος ενός παγκόσμιου ανθρωποκυνηγητού, τόσο σε φυσικό όσο και σε διαδικτυακό επίπεδο. Κυβερνήσεις παγκοσμίως και πολιτικοί είναι υπ' ατμόν μετά τις τελευταίες διαρροές, ακόμα και η ίδια του η χώρα (σ.σ: η Αυστραλία) τον έχει εγκαταλείψει έρμαιο στους λύκους.
Στο ίντερνετ, το wikileaks, έχει γίνει στόχος μεθοδευμένων επιθέσεων (DDoS) και γίνεται κάθε προσπάθεια να σιωπήσει ο Ασανζ.
Ετσι λοιπόν, οι Anonymous αποφασισαν να δώσουν μάχη για τον Τζούλιαν. Εχουμε την δυνατότητα να πολεμήσουμε για το μέλλον, στον πρώτο κυβερνοπόλεμο που έγινε ποτέ.
1. Το Paypal είναι ο εχθρός. Εχουν προγραμματιστεί επιθέσεις (DDoS) ενατίον του. Μπουκοτάρετέ το site του με κάθε μέσο. Και ενθαρρύνετε όποιον γνωρίζετε, να κάνει το ίδιο.
2. Μεταδώστε τους κώδικες (σ.σ. κώδικες με τους οποίους μπορεί κάποιος να "χτυπήσει" sites) σε όσους περισσότερους μπορείτε. Δημιουργήστε mirrors (σ.σ: sites καθρέφτες) μέσω των οποίων να βρίσκουν τον κώδικα όποιοι χρήστες το επιθυμούν. Σώστε τον κώδικα στους σκληρούς σας δίσκους και μην σταματάτε να τον διανέμετε.
3.Ψηφίστε τον Τζούλιαν ως "Πρόσωπο της χρονιάς για το 2010" στο περιοδικό Times.
4. Κάντε την φωνή σας να ακουστεί: χρησιμοποιήστε twitter, Myspace, Facebook, και άλλα sites κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να ενημερώσετε τον κόσμο για το τί συμβαίνει. Βεβαιωθείτε πώς όλοι οι γνωστοί σας ξέρουν για τον κυβερνοπόλεμο και για την αδικία κατά του Ασάνζ. Ακόμα και αν καταφέρετε να πείσετε έναν άνθρωπο , και εκείνος έναν την επόμενη μέρα, η εξάπλωση των πληροφοριών θα είναι τρομακτικού εύρους.
5. Ενημερώστε με κάθε τρόπο (φυλλάδια, γκράφιτι) για το wikileaks.
6. Διαμαρτυρηθείτε σε όποια τοπική αρχή μπορείτε. Ζητήστε από όποιον πολιτικό έχετε την δυνατότητα να έρθετε σε επαφή, να κάνει δημόσιες δηλώσεις υπερ του Ασανζ.
7. Διαμαρτυρηθείτε! Οργανώστε διαδηλώσεις, στείλτε ειδοποιητήρια, στρατολογήστε κόσμο.

Διαμαρτυρηθείτε
Ενημερώστε
Ερευνήστε
Πολεμήστε"

πηγή: www.enet.gr

Top