αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Η προοπτική του καιρού τις επόμενες ημέρες

Αν και βρισκόμαστε αρχές Δεκέμβρη, ο καιρός στο χωριό μας με τίποτα δε θυμίζει αρχές χειμώνα. Προηγήθηκε ένας Νοέμβριος που τα κύρια χαρακτηριστικά του ήταν οι υψηλές θερμοκρασίες, οι λίγες βροχές και η παρατεταμένη επικράτηση νοτιάδων που είχε ως αποτέλεσμα την έντονη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Μετά την πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας από χτές το απόγευμα 4/12 , φαίνεται πως η νέα εβδομάδα ξεκινά με σταδιακή άνοδο τουλάχιστον έως την Πέμπτη 9/12 και χωρίς κάποιο αξιόλογο φαινόμενο. Από την Παρασκευή, τα προγνωστικά μοντέλα θέλουν ψυχρές έως πολύ ψυχρές αέριες μάζες να φτάνουν στο κατώφλι των βορείων συνόρων μας, που το Σαββατοκύριακο η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι εντυπωσιακή, ενώ από πλευράς φαινομένων αυτά θα εντοπίζονται στην περιοχή του Αιγαίου και γύρω από αυτό (Ανατολικά ηπειρωτικά και θαλάσσια τμήματα). Όσον αφορά την ευρύτερη περιοχή του Παρνασσού, ο καιρός μάλλον ξηρός θα είναι χωρίς όμως να αποκλείονται κάποιες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στις βόρειες και ανατολικές πλαγιές του ορεινού όγκου, ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα.

Στίς 13/12, φαίνεται πως ένα χαμηλό βαρομετρικό αναπτύσσεται στην περιοχή του Ιονίου με αποτέλεσμα κινούμενο αυτό ανατολικά να επηρεάσει την Κεντρική Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης και της περιοχής μας), όπου σε συνδυασμό με τις αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες αναμένεται να σημειωθούν χιονοπτώσεις που δεν αποκλείεται να επισκεφθούν ακόμα και την Αράχωβα.

Για τη συνέχεια με τα μέχρι στιγμής δεδομένα που μελετάμε, φαίνεται πως στις 17/12 η ψυχρή μάζα μετατοπίζεται βορειότερα και τη θέση αυτής να καταλαμβάνουν πιο θερμές αέριες μάζες.

Για τα Χριστούγεννα είναι επισφαλής οποιαδήποτε πρόβλεψη καθώς τα μέχρι τώρα στοιχεία είναι ρευστά.

Για ο,τιδήποτε νεότερο θα υπάρξει άμεση ενημέρωση.

Γεώργιος Οικονόμου - Νικόλαος Δαλαρούγκας

1 σχόλια:

ονομα είπε...

Γιώργο και Νίκο σας ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση.

Επ'ευκαιρίας να ευχηθώ στο Νίκο πολύχρονος για την ονομαστική του εορτή αύριο.

Ντελάλης

Top