αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Ενημέρωση προς τους επαγγελματίες της Αράχωβας

Αγαπητέ Ντελάλη, θα ήθελα να ενημερώσω μέσω του blog σου, τους επαγγελματίες της Αραχωβας ότι θα τους επισκεφτεί μια επιτροπή από 2-3 μέλη των συλλόγων ξενοδόχων και επισιτιστών για να μαζέψουν ένα μέρος από το ποσό που θα πρέπει να δοθεί για την διαφημιστική προβολή στους ραδιοφωνικούς σταθμούς και στα κανάλια που ήδη γίνονται σε όλη την Ελλάδα.

Μέχρι στιγμής η υποδοχή που γίνεται απο τους επαγγελματίες είναι πολύ θερμή και όλοι συνεισφερουν σε αυτήν την προσπάθεια το ποσό που τους αναλογεί. Συναντήσαμε κάποιους που είναι δυσαρεστημένοι απο την κατάσταση της οικονομίας μας κτλ. Και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την συνεισφορά τους ακόμα και κάτω απο αυτες τις αντίξοες συνθήκες.

Ενημερώνουμε ότι η κίνηση αυτή θα φέρει κόσμο στην Αράχωβα και δεν θα χάσουμε την φήμη και τον κόσμο μας. Τα ονόματα όλων καθώς και τα ποσα που θα δοθούν θα ανακοινωθούν ώστε να υπάρχει διαφάνεια σε αυτήν την κίνηση.

Καλούμε ολους να μας δεχθούν και να βοηθήσουν για να κρατήσουμε τον τόπο μας ψηλά!

Φιλικά
Βαγγέλης Κούτρας


Υ.Γ. Θα παρακαλέσω να μην γραφτούν ανώνυμα σχόλια στη δημοσίευση αυτή.

48 σχόλια:

αραχωβιτης είπε...

αν θεωρειτε οτι αυτο που λειπει ειναι η τετοιου ειδους διαφημιση για την αραχωβα-τη στιγμη που η αναγνωρισημοτητα της εχει πιασει ταβανι, και χωρις να συνοδευεται απο αλλες κινησεις, ειστε επικινδυνα ασχετοι και συ και ο γεωργακος. ας καταλαβουν ολοι επιτελους οτι με καθε θεμα πρεπει να ασχολουνται οι ειδικοι και οχι οι ασχετοι που οτι εχουν μαθει το εμαθαν-αν το εμαθαν, στου κασιδη το κεφαλι. σε εποχες κρισης δεν συγχωρουνται τετοια ολεθρια λαθη. συντομα θα καταλαβετε τι εννοω, αλλα θα ειναι πολυ αργα και επισης πολυ επωδυνο!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

O TEMPORA O MORES !!!


Ουκ έγνως
Για τες θρησκευτικές μας δοξασίες -
ο κούφος Ιουλιανός είπεν «Ανέγνων, έγνων,
κατέγνων». Τάχατες μας εκμηδένισε
με το «κατέγνων» του, ο γελοιωδέστατος.

Τέτοιες ξυπνάδες όμως πέρασι δεν έχουνε σ' εμάς
τους Χριστιανούς. «Ανέγνως, αλλ' ουκ έγνως· ει γαρ έγνως,
ουκ αν κατέγνως» απαντήσαμεν αμέσως.

Κωνσταντίνος Π. Καβάφης

ΠΑΠΑΣΟΥΚΑΣ είπε...

Βαγγέλη μπράβο σας για την ενέργεια αυτή, αλλά ο κόσμος και να έρθει (και κρίνω βλέποντας αυτούς μέχρι τώρα) δεν υπάρχει περίπτωση να ξοδέψουν φράγκο. Δεν υπάρχει κατανάλωση, ούτε στα καφέ, μπάρ, εστιατόρια κτλπ. Την βγάζουν με ένα καφέ πόσες ώρες , με πίτσα-ουισκάρα και δωμάτιο ! Αν θέλετε κόσμο πιέστε τους μαγαζάτορες και απο τις δύο πλατείες να ΡΙΞΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ !Όταν αλλάξαμε νόμισμα απο δραχμές σε ευρώ όλα πήγαν απάνω! Τώρα με το καλό με τον καινούργιο χρόνο μόλις ξαναγυρίσουμε στις δραχμούλες θα πάνε όλα πάλι τον κατήφορο, γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να πάρεις ένα ποτό και να σου ζητήσουν 3500 χιλιάδες δραχμές... μήν σου πώ ότι το 10ευρω θα έχει παραπάνω αξία γιατί θα φάει η δραχμή 30% υποτίμηση . Οπότε κάντε κάτι τώρα που είναι σχετικά νωρίς.

Βαγγελης Κουτρας είπε...

"Φίλε" Ντελαλη θεωρώ οτι ήταν ξεκάθαρο αυτό που ζήτησα.
"Υ.Γ. Θα παρακαλέσω να μην γραφτούν ανώνυμα σχόλια στη δημοσίευση αυτή"
Το ζήτησα, γιατί πολύ απλά, δεν ηθελα να υπάρξει σχόλιο που να εμπλέκει κανέναν άλλο. Θα σε παρακαλέσω λοιπόν ή να αφαιρέσεις το σχόλιο του παραπάνω ή να διαγράψεις την ανάρτηση. Εαν θελει καποιος να συζητήσει μπορεί να το κανει επώνυμα και να παρει και επωνυμα απαντήσεις. Όσο για τον "Αραχωβίτη" θα του υπευθυμήσω οτι και η coka cola κανει διαφημισεις καθημερινα, μηπως δεν ειναι παγκοσμια γνωστη? Εαν ειναι επαγγελματιας ο παραπανω Αραχωβιτης και δεν συμφωνει με την κινηση των συλλογων μπορει πολύ απλά να μην συμμετεχει, εαν δεν ειναι ουτως η αλλως δεν του ζητησαμε τιποτα λεφτά. Οσο για το "ασχετοι" εγω θα ρωτήσω: "φιλε μου εχεις επενδύσει εστω και ενα ευρώ στον τόπο σου?" Ασε τους "ασχετους" που επένδυσαν και παιζουν ολη τους την περιουσία κορώνα γράμματα να κανουν την δουλειά τους και αν δεν εισαι "μεσα"... δεν πειράζει... ουτως η αλλως εμείς κανουμε διαφήμιση παντού και καθε μέρα, εκτός απο τις επιχειρήσεις μας διαφημίζουμε και όλη την Αράχωβα...!

αραχωβιτης είπε...

φιλε βαγγελη η αραχωβα και η φημη της προυπηρχε της αφεντιας σου. οσο για τη διαφημιση της μεσω των ενεργειων σου, μαλλον προβληματα της δημιουργουν. μην ξεχνας αλλωστε την περσινη σου αποψη για τις τιμες των ξενοδοχειων-αναλογα με την ζητηση και η διαμορφωση των τιμων. πραγματικα αυτο θα πρεπει να το διδασκονται οι φοιτητες του marketing..τωρα αν με τις γνωσεις που διαθετεις(?) θεωρεις οτι ενα προιον καθημερινης καταναλωσης οπως η coka cola πρεπει να εχει την ιδια διαφημιστικη λογικη με το τουριστικο προιον που σε καμια περιπτωση δεν αποτελει προιον ευρειας καθημερινης καταναλωσης, θα σε συμβουλευα να ρωτας πρωτα καποιον που ξερει και μετα να τοποθετεισαι. επαναλαμβανω οχι πειραματα απο ασχετους-και λυπαμαι που το λεω, στου κασιδη το κεφαλι. ο καθενας στο ειδος του και ο λουμιδης στους καφεδες. και για να τελειωνουμε, το να επενδυει καποιος δεν σημαινει οτι αποκτα νομιμοτητα για να ασκει πολιτικη-υπαρχουν οι αρμοδιοι και ταυτοχρονα γνωστες που πρεπει να το κανουν. οι επενδυτες να αρκουνται στο ρολο τους-δηλ. παροχη σωστων τουριστικων υπηρεσιων, με στοχο να εξασφαλιζουν ευχαριστημενους και κατα συνεπεια πιστους πελατες.

Ανώνυμος είπε...

...."ΑΡΜΟΔΙΟΙ" ΚΑΙ "ΓΝΩΣΤΕΣ" ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΤΟ ΠΑΛΙ...;;
...ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΘΑΨΑΝ ΜΕ ΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΗ-ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ ΣΥΝΕΠΙΚΟΥΡΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟΥΣ ΤΣΑΝΑΚΟΓΛΥΦΤΕΣ, ΤΟ ΑΓΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΛ. ΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ....ΕΙΣΑΓΟΝΤΑΣ ΝΕΑ ΗΘΗ...;;
...ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΑΝ ΜΙΑ ΠΑΓΙΩΜΕΝΗ ΗΔΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ "ΑΡΠΑΧΤΗΣ", ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΡΑΣΜΟΥ...;;

αραχωβιτης είπε...

ανωνυμε, συμφωνω απολυτα μαζι σου, με μια παρατηρηση ομως. οι δικοι μας δυστυχως, μη εχοντας αντιστασεις ειτε λογω αγνοιας του αντικειμενου, ειτε γιατι θεωρησαν οτι εγιναν ¨ειδικοι¨σε μια μερα, παρουσιαζονται βασιλικοτεροι του βασιλεα και τις νοοτροπιες ηδη τις βλεπουμε απο πολλους επαγγελματιες(?). φοβαμαι ομως οτι τα αποτελεσματα θα τα υποστουμε ολοι οι αραχωβιτες-δυστυχως !!!!!!

αραχωβιτης είπε...

συμπληρωματικα ανωνυμε, μην ψαχνουμε να φορτωνουμε τις αστοχιες μας και τις αποτυχημενες πρακτικες μας-σαν αραχωβιτες, παντα στους εισαγωμενους, γιατι τους περισσοτερους απο αυτους καποιοι αραχωβιτες τους εφεραν και τους στηριζουν.....

στρως καν είπε...

πανεξυπνε αραχωβιτη έχεις δίκιο, πρέπει ο κουτρας να δίνει το δωμάτιο 50€, το εμπορικό τον καφέ ένα ευρώ και οι ταβέρνες το πλήρες γεύμα 7-10€. μόνο τότε θα πάμε μπροστά και θα έρθει κόσμος! Καμία διαφημιση δεν κάνει καλό στον τόπο μας, ασε που μόνο οι εφοριακοι βλέπουν τις διαφημίσεις και θα μας σκίζουν! Μάρκετινγκ είναι μόνο να δίνουμε τα πάντα τζάμπα, τότε θα έρθει ο κόσμος! Γιαυτό κουτρα ρίξτε τις τιμές και δεν χρειάζεστε διαφημιση! Αν είχα επιχείρηση θα εβαζα τιμές τζάμπα, γιατί με τις υψηλές τιμές δεν ερχετε ο κόσμος! Δες στην Ρόδο και την Κρήτη που δίνουν φθηνά, γίνεται πανικός, το ίδιο και στους Δελφούς 10€ το άτομο με φαγητό!

Βαγγελης είπε...

Φίλε αραχωβιτη δες την πορεία μου εμένα και της οικογένειας μου απο το 79' και μετά πες μου εάν ήρθαμε ουρανοκατεβατοι και εάν κάνουμε τους έξυπνους κλπ. κρίμα που εσυ και μερικοί ακόμα φίλοι σου δεν μπορείτε να δεχθείτε καμία κίνηση εμπρός, αλλά αρκειστε στην οπισθοδρόμηση που τόσα χρόνια μας οδηγεί στο να περιμένουμε τους ειδικούς! Εγώ φίλε μου και το θάρρος το είχα και επενδυσα και κινηγαω την δουλειά μου, ανοίγοντας δρόμο και για τους υπόλοιπους ή ακολουθοντας τις πορείες προηγούμενων μου, είμαι ανοιχτομυαλος και ακούω περισσότερο, κάτι που απο ότι βλέπω δεν μπορείς να κανείς εσυ! Αν έχεις το θάρρος βγες ΕΣΥ μπροστά και εγώ σε ακολουθώ, και μάθε ότι και να κανείς λάθος είναι καλό, γιατί δείχνει ότι προσπαθείς, ενώ τσάμπα μάγκας απο τον καναπέ σίγουρα θα είσαι αλαθητος! Επειδή είμαι σίγουρος ότι τα έχουμε ξαναπεί, σε ξαναπροσκαλω να τα πούμε απο κοντά! Για να μάθεις με ποιον έχεις να κανείς και να μην εκτοξευεις μόνο λόγια χωρίς ουσία! Σε ενοχλεί που κάνουμε μια διαφημιση για τον τόπο μας; Σε ενοχλεί γιατί ζητάμε λεφτά απο τους επαγγελματίες;που δεν είσαι εσυ στη θέση μας; που δεν είμαστε γκουρού του μαρκετινγκ; Που κάνουμε διαφημιση σε περίοδο κρίσης; που δεν είμαστε η κοκα κολα; που υπάρχουμε; Τι σε ενοχλεί απο τα παραπάνω; Ακόμα και ο ίδιος ο Ντελαλης θέλησε να γραφτούν σχόλια για να περάσεις το μήνυμα σου, εμπρός λοιπόν τι πρέπει να κάνουμε; Εκτός απο αυτό που κανείς εσυ πολύ καλά (τίποτα) τι να κάνουμε;

Ανώνυμος είπε...

... ΕΒΡΑΙΕ ΣΤΡΩΣ-ΚΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ...!!! ΑΦΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ...ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΩ Ν'ΑΝΑΨΕΙΣ ΑΥΡΙΟ ΜΙΑ ΛΑΜΠΑΔΑ ΣΤΟΝ ΑΪ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΕΙ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΡΙΞΟΥΝ ΑΠ'ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ ΚΑΝΑ ΦΡΑΓΚΟ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ...
ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
ΚΑΦΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΟΝΤΕΣ 5 Ε,ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ 7 Ε, ΕΣΠΕΡΕΣΣΟ 7 Ε, ΕΣΠΡΕΣΣΟ ΛΟΥΝΓΚΟ 8 Ε, ΧΥΜΟ ΑΜΙΤΑ 9 Ε. 1 ΚΙΛΟ ΠΑΪΔΑΚΙΑ 80 Ε, ΜΙΑ ΝΤΟΜΑΤΟΣΑΛΑΤΑ 25 Ε, ΓΙΔΑ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΑ 43 Ε, ΠΙΤΣΑ "ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ" 35 Ε, ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ 39 Ε, ΜΠΕΚΡΗ-ΜΕΖΕ 49 Ε. ΕΝΟΙΚΙΟ ΔΥΑΡΙΟΥ 800 Ε, ΤΡΙΑΡΙΟΥ 1000 Ε,ΔΩΜΑΤΙΟ ΔΙΚΛΙΝΟ ΣΕ ** 150 Ε, ΣΕ *** 450 Ε, ΣΕ **** 700 Ε, ΣΕ ***** 1500 Ε, ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΑΡΤΗΡΙΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ, ΚΕΦΑΛΙΚΟ ΦΟΡΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ,ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ MINIMUM 5000/ΜΗΝΙΑΙΩΣ, ΣΕ ΑΠΟΜΕΡΟ ΜΕΡΟΣ 4500 E....E' NTOMINIK ΜΗΠΩΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΥΡΩΠΗ...
Α ΞΕΧΑΣΑ...ΔΕΛΕΑΡ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΡΑΓΚΑΤΟΥΣ ΓΕΡΟΛΑΔΑΔΕΣ-"ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΕΣ" ΛΟΥΚΟΥΜΑΚΙ ή ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 2 Ε (Η ΦΘΗΝΙΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ)..!!!
...ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ....ΘΟΥ ΚΥΡΙΕ ΦΥΛΑΚΗΝ ΤΩ ΣΤΟΜΑΤΙ ΜΟΥ....

Ανώνυμος είπε...

Βρε αφήστε τους ανθρώπους να κάνουν την δουλειά τους, ο καθένας εχει τις τιμές του, ο κόσμος εχει επιλογές, υπάρχουν ακριβά και φθηνά και καφέ και ξενοδοχεία. Εάν ρίξουν όλοι τις τιμές κάποιοι που κουτσοδουλευαν θα κλείσουν! Φίλε Βαγγελη μπράβο σας για την δουλειά που κάνατε! Οι φίλοι επαγγελματίες είναι με το μέρος σου! Εάν εχθές ήσουν γεμάτος με 500€ δείχνει την μαγκιά σου, γιαυτό ασε τους «καναπέδες» να λένε ότι θέλουν! Φυσικα και δεν είμαι υπέρ του ακριβού αλλά υπέρ του ποιοτικού, το value for money εχει σημασία, εάν ρίξουμε πολύ τις τιμές δεν θα πρέπει να χαλάσουμε την ποιότητα γιατί η Αραχωβα τόσα χρόνια ήταν ποιοτική! Ο κόσμος πρέπει να δει τις τιμές και να κρίνει!

προνοητικος είπε...

Δεστε τι γινεται στην Αμφικλεια, Τιθορεα κλπ Μας πιασανε στον υπνο. Θυμηθειτε οτι την εποχη της ''κοντρας '' με το Διστομο (ονομα)ενας τυπος μας το ειχε πει οτι ο κινδυνος δεν ειναι το Διστομο αλλα η αλλη , ανατολικη, εισοδος του Παρνασσου μη μας παρει τον κοσμο. Τοτε δεν ειχαμε δειξει -ολοι- την πρεπουσα προσοχη. Τωρα βλεπω εμφυλιο να εχει ξεσπασει στην Αραχωβα , αρα κατι μας εχει ξεφυγει. Και αυτο δεν ειναι μονο οι τιμες... Το ασχημο ειναι ο τι ο Πατσανταρας δεν ξερει απο τουρισμο οσο πρεπει και εχει δεσμευσεις και στην Αντικυρα.

Ανώνυμος είπε...

ΕΔΩ ΚΑΡΑΒΙΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ, ΒΑΡΚΟΥΛΕΣ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΝ!
ΒΡΕ ΣΕΙΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΜΑΣ?
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ.
ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ.
ΑΠ' ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ''ΤΕΛΕΙΩΣΕ'' ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ.
ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΝΩΡΙΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΩΣ, ΑΛΛΙΩΣ ''ΚΛΑΨΕ ΜΕ ΜΑΝΑ ΚΛΑΨΕ ΜΕ''.
ΑΝΤΕ ΝΑ ΚΑΤΗΦΟΡΙΖΟΥΜΕ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΣΕ ΚΕΙΝΟΝ ΤΟΝ ΕΡΜΟ ΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ , ΓΙΑΤΙ ΤΑ ''ΑΓΡΙΑ'' ΠΕΡΑΣΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ''ΗΜΕΡΑ''.
ΜΟΝΟ Η ΓΗ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΘΡΕΨΕΙ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΖΥΓΩΝΟΥΝ.
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΤΗΝ ''ΣΚΑΠΟΥΛΑΡΟΥΜΕ'' ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ.

Υ.Γ. ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΧΩΡΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΚΟΤΟΥΛΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΡΝΑΚΙ, ΚΑΜΙΑ ΒΡΑΓΙΑ ΜΕ ΛΑΠΑΘΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΥΝΑΠΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

....ΑΝ ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΨΟΥΝ ΑΜΕΣΑ:
1) ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΕΪΔΗ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ-ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ.
2) ΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ.
3) ΤΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΚΟΡΜΙΑ-ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΕΡΙΔΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ-ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ.
4) Η ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΙΑ ΚΑΙ Η ΒΛΑΚΕΙΑ, ΤΩΝ ΜΑΖΩΜΑΤΩΝ-ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ (ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥΣ...)
5) ΟΙ "ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ" ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
6) Η ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΑ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΛΕΜΕΔΩΝ (ΔΗΘΕΝ ΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ,ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΛΗΚΤΩΝ,ΧΑΦΙΕΔΩΝ,ΒΥΣΜΑΤΩΜΕΝΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ κλπ).
7) ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ.
8) ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ Κ..ΟΥ.
9) ΟΙ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ" ΤΩΝ ΚΑΦΕΝΕΔΩΝ (ΚΑΙ ΕΝΙΟΤΕ ΤΩΝ BLOGS).
10) Η ΚΛΥΚΑ ΠΟΥ ΘΗΣΑΥΡΙΖΕΙ ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΓΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΗ ΑΦΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ.
11) Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΟΣ ΣΕ "ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ".
12) ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ...
....ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΛΛΕΣ ΜΑΣΤΙΓΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ...Η ΑΡΑΧΩΒΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ (ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ) ΛΗΜΕΡΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΛΑΜΟΓΙΟΥ-ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΗ...ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΟΥΝ ΟΙ ΓΕΝΙΕΣ ΠΟΥ ΕΠΟΝΤΑΙ....
ΦΙΛΟΙ ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ ΞΥΠΝΑΤΕ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ,Η ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΚΛΩΝΙΖΕΤΑΙ, ΕΜΠΡΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΠΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΡΩΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ...!!!

Disharmony είπε...

Ποιο χωριό και ποιο τουριστικό θέρετρο θέλετε ακριβώς να προωθήσετε κύριοι; Αυτό που προσφέρει Χριστουγεννιάτικες διακοπές που είναι ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ;!!! Για να μη λέτε οτι τα βγάζω από το κεφάλι μου διαβάστε το άρθρο εδώ ---> http://files.eleftheria.gr/pdf/%7B85513336-F414-4D4C-95DC-08F92EE65FF9%7D_FYLLO-16-11.pdf

στη σελίδα 17. Για όποιον βαριέται να ψάχνει και να διαβάζει κατεβατά, θα σας πω το ζουμί: ΟΙ ΧΡΙΣΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΙΔΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ.ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!!! Ρίξτε λιγάκι τις τιμές. Πλέον οι Αραχωβίτες που ζουν από τον τουρισμό του μέρους βγάζουν εισόδημα χάρη σε κάποια ζώα Αθηναίους που έρχονται ακόμα για διακοπές στην Αράχωβα. Επειδή αν δεν περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου το χειμώνα εκεί δεν είσαι "in"... Α ρε βρεγμένη σανίδα...

Ανώνυμος είπε...

Disharmony, ειναι καιρος πλεον να αφησεις την ηληθια προπαγανδα σου, να κοιταξεις τον τοπο σου και να μην ψαχνεις λογους να βγαλεις προς τα εξω το αισχρο κομλεξ που εχεις με την Αραχωβα, γιατι η υπομονη εχει και ορια της. Αν εχεις να προτεινεις κατι δεκτο, αν οχι βουλωσε το βρωμικο στομα σου και σταματα το αθλια γραπτα σου.

Disharmony είπε...

Προπαγάνδα? Ποια προπαγάνδα? Είπα κάτι που είναι ψέμα? Παρέθεσα ένα άρθρο που λέει μια αλήθεια για την Αράχωβα, οτι δηλαδή σε επίπεδο τιμών είναι ίση με χειμερινά θέρετρα του εξωτερικού. Αλλά αν κρίνω από την αντίδραση σου εσένα αυτή η αλήθεια σε πείραξε πολύ και μάλλον άγγιξα ευαίσθητη χορδή, έτσι?

Βαγγέλης Κούτρας είπε...

Στα τουριστικά γραφεία δεν δίνουμε προμήθεια για τις ημέρες των γιορτών. Έτσι είναι λογικό να μην προτείνουν την Αραχωβα για διακοπές αλλά ένα ταξίδι στο εξωτερικό που θα είχε μεγαλύτερη προμήθεια. Όσο για τις τιμές σε σχέση με το εξωτερικό, να συγκρίνετε τα ίδια καταλύματα και όχι αχυρώνες, με ξενοδοχεία υψηλών προδιαγραφών και υπηρεσιών. Σταματήστε να μασάτε την γνωστή καραμέλα ότι η Αραχωβα είναι ακριβή. Άσε που στο εξωτερικό κανείς δεν κλείνει για ένα Σάββατο, όπως κλείνουν όλοι στην Αραχωβα. Όλοι μειώνουμε στο μισό τις τιμές μας τις καθημερινές, επίσης υπάρχουν πακέτα 3ημερα και εβδομαδιαία με πολύ χαμηλές τιμές και πολύ υψηλές υπηρεσίες. Τα έξοδα μας είναι όμως ακριβώς τα ίδια, γιαυτο μην λέτε την Αραχωβα ακριβή, απλά ελάτε καθημερινές!!! Όσο για αυτούς που δεν μπορούν να έρθουν και μπορούν μόνο ένα Σάββατο, υπάρχουν και φθηνότερα και πολύ καλά καταλύματα με χαμηλότερες τιμές. Επίσης το Dubai είναι μια πολύ καλή επιλογή για κάποιον που θέλει να πάει στο εξωτερικό. Δεν σημαίνει όμως ότι είναι τόσο φθηνό. Ρωτήστε και κανέναν που έχει πάει και μην τρελαίνεστε με μια διαφήμιση που λέει ότι όλα είναι τσάμπα. Αντί να σαμποτάρετε την Αραχωβα και τους επαγγελματίες καλό θα ήταν να είμαστε ενωμένοι γιατί όλοι έχουμε όφελος από όλους! Η δυσφήμιση κάνει κακό σε όλη την περιοχή! Η Αραχωβα δεν έχει μόνο 3 μαγαζιά που πηγαίνουν οι επώνυμοι, και ακολουθεί ο λαός. ΣΤΗΡΙΞΤΕ τα υπόλοιπα μαγαζιά που οι τιμές τους είναι λογικές. Ο κάθε επαγγελματίας έχει την δική του πολιτική και οι επισκέπτες έχουν πολλές επιλογές.

Disharmony είπε...

Αγαπητέ Βαγγέλη Κούτρα σταμάτα να ψεύδεσαι και να έχεις την εντύπωση οτι απευθύνεσαι σε ηλίθιους. Εντάξει, θέλεις να υποστηρίξεις τον τόπο σου, έτσι είναι το συμφέρον σου αλλά ας μην λέμε ανακρίβειες. Ο καθένας με σύνδεση στο Internet μπορεί να ψαχτεί και να δει τι τιμές παίζουν απο δώ κι απο κεί. Συμφωνώ μαζί σου οτι το παράδειγμα του Ντουμπάι είναι κάπως ακραίο. Θέλεις να δούμε ένα άλλο δικό μου παράδειγμα ; Πριν κάποιες μέρες μπήκα σε site γνωστού ξενοδοχείου της Αράχωβας (ας μην αναφέρω το όνομα του) και κοίταξα τι θα πλήρωνα αν έμενα από 23/12-27/12. Τιμή: περίπου 640 €.
Πάμε τώρα να δούμε τι παίζει στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο Βερολίνο για παράδειγμα: Μπαίνω www.bookings.com και βλέπω για τις ίδιες ημερονηνίες κόστη από 275-525 € περίπου. Με τα πιο πολλά ξενοδοχεία να είναι εφάμιλλης ποιότητας με το ξενοδοχείο της Αράχωβας που τσέκαρα. Είπαμε, ζείτε από το χειμερινό τουρισμό, θέλετε να προωθήσετε το μέρος για τους δικούς σας οικονομικούς σκοπούς, γιατί όχι άλλωστε, όλοι κπαώς πρέπει να ζήσουμε. Άλλα κάποια πράγματα να τα παραδέχεστε. Η Αράχωβα ΕΙΝΑΙ ακριβή. Όχι απλώς ακριβή. Πανάκριβη είναι.

Βαγγελης είπε...

καταρχήν δεν έχω καμία εντύπωση, απευθύνομαι σε όλους του σκεπτομενους και μη, αυτού του blog, μιλάω επώνυμα γιατί έχω το θάρρος να υποστηριξω δημόσια όσα λέω! Όσο για το ατυχές παράδειγμα σου, μάλλον δεν είδες καλά τα 300 και πλέον ξενοδοχεία που υπάρχουν στο Βερολίνο, οπότε μιλάμε για ένα ανταγωνισμό υπερδεκαπλασιο της αραχωβας, επίσης το Βερολίνο απευθύνεται παγκόσμια, η ζήτηση που εχει και οι μονάδες που εχει είναι τεράστιες σε αντίθεση με την αραχωβα! Επίσης όταν βλέπεις μια διακυμανση ανάμεσα στα ξενοδοχεία 4* τόσο μεγάλη καταλαβαίνεις ότι κάτι παίζεται. Θα σου πω ότι στην Αραχωβα υπάρχουν ξενοδοχεία με 25€, καφέ με 1€, ταβέρνες με 10€ μενού, αλλά εσυ τα δεν βλέπεις όλα αυτά, βλέπεις το ένα μαγαζί με τα 13€ το ποτό και λες ότι η Αραχωβα είναι πανάκριβη! Τελικά είναι μόνο γνώμη σου, γιαυτό βγάλε τις παροπιδες!

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ;;;
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΝΕΙ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΝΑΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΘΑ "ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ"...ΑΣΧΕΤΑ ΕΑΝ ΑΥΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ..
ΕΤΣΙ...ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΘΩΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ...ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ...
ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ...ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΤΕ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ...
ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕΙΩΝΕΙ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ...
ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΜΕ ΤΑ STAGE ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ...ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ...

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΦΑΥΛΟΚΡΑΤΕΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ:

Οι κρατικοδίαιτοι ξενοδόχοι και οι κυβερνήσεις τους που διαχρονικά ξετυλίγουν το νήμα της οριστικής κατάργησης της Κοινωνικής Ασφάλισης δεν έχουν ανάγκη πλέον από προσχήματα. Οι εργαζόμενοι τους έχουν πια πάρει χαμπάρι. Νιώθουν ήδη εδώ και δεκαετίες στο πετσί τους την ανασφάλιστη δουλειά, την κλοπή των αποθεματικών των ταμείων, τις εργασιακές σχέσεις λάστιχο που υπονομεύουν το ασφαλιστικό τους μέλλον.
Τα πιο στυγερά εγκλήματα έγιναν και γίνονται στο όνομα της «διασφάλισης θέσεων εργασίας», ενώ όλοι πια γνωρίζουν ότι οι απολύσεις αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.
Καλούμε τους εργαζόμενους να μην μείνουν στις διαπιστώσεις, αλλά να δυναμώνουν με τη συμμετοχή τους ακόμη περισσότερο την πάλη ώστε να δώσουμε αποφασιστικό χτύπημα στα μέτρα και στους νόμους που έχουν στόχο να μας καταντήσουν όλους φθηνούς εργάτες και τη μεγαλοεργοδοσία απαλλαγμένη από κάθε δικαίωμα που κατακτήσαμε με αίμα και αγώνες.

Disharmony είπε...

Παρωπίδες δεν έχω αγαπητέ και να σε ενημερώσω οτι είμαι Αραχωβίτης. Γι' αυτό άσε την παραπληροφόρηση και τα ψέματα σ΄εμένα γιατί δε θα πιάσει.
Πρώτον:Τόσα χρόνια δεν έχω δει στην Αράχωβα καφέ με 1 €. Εκτός αν μιλάς για τον καφέ στα τυροπιτάδικα. Οτι υπάρχουν και μέρη με φτηνό καφέ ναι, αλλά όχι και 1 €.
Δεύτερον: Eκτός από τα ποτάκια που αλλού έχουν 7 και αλλού 13 € όπως λες εσύ έχω δει και την άλλη την μέγιστη κοροϊδία, δηλαδή μαγαζιά που κανονικά χρεώνουν το ποτό στην κανονική περίοδο π.χ 5 € , την περίοδο των γιορτών και μόνο να το ανεβάζουν στα 10 € για να κάνουν την αρπαχτή από τους επισκέπτες.
Τρίτον: Δεν παρουσιάζω μια προσωπική άποψη. Έχουν έρθει φίλοι μου στην Αράχωβα. Σχεδόν όλοι τους έχουν σιχτιρίσει εξαιτίας των τιμών της.
Τέταρτον: Έχεις δίκιο όταν λές οτι τα μεγέθη στο Berlin δε συγκρίνονται με την Αράχωβα. Αλλά τι εννοείς οτι κάτι πρέπει να παίζει εξαιτίας των διακυμάνσεων των τιμών; Αυτό προφανώς οφείλεται κάθε φορά στην τοποθεσία του ξενοδοχείου(κοντά στο κέντρο ή μακρυά). Όσον αφορά την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών καλά, δε το συζητάω, δεν παίζει κάτι περίεργο. Επειδή κάποια πράγματα τα ξέρω , σου λέω οτι οι Γερμανοί δεν είναι κουτοπόνηροι Ελληναράδες να βάζουν μια φωτό ενός τέλειου δωματίου στο site και μόλις πας να μείνεις να βλέπεις... κατσαρίδες.Η να σου υπόσχονται πρωινό και μόλις πας εκεί να στα λένε αλλιώς. Αυτό δεν είναι μπηχτή για την Αράχωβα, ξέρω πολύ καλά ότι όλα της τα ξενοδοχεία είναι κομπλέ και πολύ αξιόλογα. Είναι κάτι όμως που παίζει να το πάθεις γενικά, η Ελλαδάρα είναι γεμάτη από κουτοπόνηρους μικροξενοδόχους.
Θέλω να καταλήξω στο οτι αν ένας προορισμός του εξωτερικού είναι σε κόστος πάνω-κάτω ίδιος με την Αράχωβα, που είναι ένα βήμα από την Αθήνα... ε, μάλλον εσείς οι επαγγελματίες της Αράχωβας (και στην Ελλάδα γενικότερα) πρέπει να αρχίσετε να προβληματίζεστε.
Φιλικά.

Βαγγελης είπε...

Φίλε-η μου, επειδή είσαι αραχωβιτης θα πρέπει να ξερεις ότι η σεζόν στην Αραχωβα ήταν συνολικα 50 μέρες(15 μέρες, γιορτών, 3 μέρες καθαρά Δευτέρα, και με το ζόρι κάποια Παρασκευή-Σαββατα). Τον τελευταιο καιρό εχοει γίνει η σεζόν 27 μέρες(8 μέρες στις Γιορτές με το ζόρι, 2ημερο την κ Δευτέρα και κάποια Σαββατα) εάν δεν κλείσουν τους δρόμους οι αγρότες, εάν εχει χιόνι, εάν δεν πει κανένας δημοσιογραφος ότι έπεσε ο δρόμος πριν την γαλαρια στον καρακολιθο, εάν δεν πουν ότι εχει ακραία καιρικά φαινόμενα κλπ. Πες μου λοιπόν πως μπορούμε να κρατήσουμε ανοιχτά τα ξενοδοχεία μας με αυτή την σεζόν. Ρίχνοντας τις τιμές; Δηλαδή όταν έχεις ζήτηση ρίχνεις τις τιμές; και όταν δεν έχεις, τι κανείς; δηλ τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου πρέπει να κλείσουμε; Βάλε κατω τώρα τα έξοδα, προσωπικό, προμήθειες, Πετρελαιο,ρεύμα, δόσεις δανείου κλπ. Επίσης θα κάνουμε ένα πείραμα, εάν σου πω ότι ο καφές στο Ξενοδοχειο μου εχει ένα ευρώ, ξέρεις τι θα πεις; «δεν είναι καλής ποιότητας, είναι μακριά, θα στον δίνει σε πλαστικό ποτήρι, είναι ξενερωτο το μέρος, σιγά μην πάω σε Ξενοδοχειο για καφέ» και πολλές άλλες δικαιολογίες. Επίσης είμαι σίγουρος ότι θα έρθει ο κόσμος πάλι στις ημέρες αιχμής και όχι σήμερα! Εγώ προσωπικά έχω αναρτήσει τους καταλόγους απο όλες τις επιχειρήσεις που λειτουργούν στο Ξενοδοχειο και δεν σε κοροιδευω όταν θα έρθεις περνοντας σου περισσότερα. Οπότε έχεις την επιλογή σου απο το σπιτι σου πόσο θα πληρώσεις τον καφέ ή το φαγητό σου! Όπως για τα μαγαζιά που είπες παραπάνω, ναι εννοώ τα τυροπιταδικα, εάν θες απλά καφέ στο πόδι πας σε τυροπιταδικο, εάν θες καφέ δίπλα σε celebrity τον πληρώνεις παραπάνω, στο μαγαζί που βγαίνεις πίνεις το πιο φθηνό του προϊόν ώστε να απολαύσεις όλα τα αλλα και δεν πίνεις 5 ποτά. Τέλος θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι και εμείς είμαστε τραπεζικοί υπάλληλοι, με την διαφορά ότι δεν έχουμε ούτε καν μισθό, δεν πληρωνομαστε υπερωρίες, έχουμε το ρίσκο να χάσουμε την δουλειά μας, κάθε μας λάθος στοιχίζει απόλυτα σε εμάς και οχι στους εργοδότες μας, και εάν δεν τα καταφέρουμε χάνουμε ότι έχουμε κ δεν έχουμε, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους υπαλλήλους που τι είχανε τι χασανε. Κριτική απ έξω απο το χορό...

Στραβων είπε...

Δωμάτια στην Αράχωβα υπάρχουν από 50 εώς 500 ευρώ. Ανάλογα το τι επίλεγει ο επισκέπτης, έχει και συγκεκριμένες απαιτήσεις απ' το δωμάτιο και τις υπηρεσίες. Το value for money όπως πολύ σωστά ειπώθηκε. Και για να το κάνω πιο λιανά, να υπάρχει υψηλή αναλογία στο ότι πληρώνεις παίρνεις. Κι απ' όσο γνωρίζω, στην συντριπτική πλειονότητα των καταλυμάτων της Αράχωβας η αναλογία αυτή είναι υψηλή. Παραφωνίες παντού υπάρχουν βέβαια.

Επίσης σε όλα τα μέρη του κόσμου υπάρχει ο νόμος της προσφοράς - ζήτησης (supply - demand) γι' αυτό και όλα τα καταλύματα παγκοσμίως χωρίζουν το ημερολογιακό έτος σε περιόδους (seasons), δηλαδή high season, mid season, low season κτλ. Σε κάθε περίοδο διαφοροποιούν και τις τιμές τους.

Ακόμη σε οποιοδήποτε χειμερινό τουριστικό θέρετρο της υφηλίου κι αν ανατρέξεις θα δεις οτι σε περίοδο Γιορτών, αργιών κτλ. οι τιμές τους είναι αυξημένες είτε μιλάμε για καταλύματα είτε για καταστήματα εστίασης και διασκέδασης.

Το Βερολίνο είναι άκυρο να συγκρίνεται με την Αράχωβα, είναι ανόμοια μεγέθη. Σύγκριση μπορεί να γίνει μόνο μεταξύ Βερολίνου - Αθήνας. Για πήγαινε για γιορτές στο Garmisch-Partenkirchen που είναι το μεγαλύτερο χιονοδρομικό της Γερμανίας να δούμε πόσο θα σου κοστίσει..

Ο έξυπνος καταναλωτής τι κάνει λοιπόν? Παίρνει το ρεπό του ή μια αδειούλα από Δευτέρα εώς Πέμπτη και απολαμβάνει ποιότητα κι εξυπηρέτηση σε τρομερή τιμή. Κάνει και το σκι του τζάμπα και είναι αρχηγός. Ντεμενάδες του κάνουν όλοι.

Υ.Γ. Τροτσκιστή για φαυλοκράτες εργοδότες και εξαρτημένα τσιράκια στο χώρο των ξενοδόχων, φαντάζομαι θα εννοείς δυο, τρεις επιχειρήσεις στην Αράχωβα, γιατί απ' όσο γνωρίζω οι υπόλοιπες είναι οικογενειακές.

Disharmony είπε...

Λοιπόν, για τον κύριο που αναφέρει το Garmisch-Partenkirchen ως παράδειγμα. Πάλι με ένα πολύ πρόχειρο ψάξιμο (Βooking.com/Garmisch-Partenkirchen) να μερικές ενδεικτικές τιμές για τέσσερις διανυκτερεύσεις:
616 € ,δίκλινο, 4 *.
390 €, δίκλινο, 4*.
370 €, δίκλινο, 3*.
Ενώ Αράχωβα, (http://www.booking.com/city/gr/arachova.el.html) για ίδιες ημερομηνίες:
1280 € (!!!), δίκλινο, 4*.
540 €, δίκλινο, 4*.
415 €, δίκλινο, 2 *.
Γενικά βαριέμαι να γράφω κατεβατά με παραδείγματα. Ψαχτείτε και μόνοι σας.
Και τα δωμάτια των 50 € (αν υπάρχουν) είναι η εξαίρεση του κανόνα. Ένα μέρος όμως φίλε κρίνεται από τη γενική εικόνα που δίνει προς τα έξω, και όχι από τις εξαιρέσεις που πρέπει να σου βγει ο πάτος στο ψάξιμο να τις βρεις.

Επίσης ο Βαγγέλης αναφέρει πολύ ακραία παραδείγματα για να δικαιολογηθεί. Φίλε δεν μίλισε κανείς για το να πιεί τον καφέ του δίπλα σε celebrity. 'Oταν όμως εγώ πηγαίνω σε άλλο μέρος για βόλτα, θέλω να κάτσω με την παρέα μου σε μια καφετέρια, να πιώ ένα καφέ σαν άνθρωπος, να δω λίγο κόσμο. Πες μου ειλικρινά, αυτό το πράγμα θεωρείται πολυτέλεια, και πρέπει να χρυσοπληρώσω τον καφέ μου; Και η εναλλακτική μου να είναι να πιώ τον καφέ στα όρθια στο τυροπιτάδικο; E , αστείο επιχείρημα.
Και από όσο θυμάμαι τουλάχιστον, δεν έπεσε πρόσφατα ο δρόμος στη γαλαρία, ούτε εμπόδισαν οι αγρότες τους Αθηναίους να έρθουν βόλτα στην Αράχωβα.
Αυτά που λέω δεν τα λές για να κατηγορήσω εσένα προσωπικά ή το ξενοδοχείο σου, στο οποίο άλλωστε έχω έρθει για καφέ και είναι όπως τα λες. Απλά με αφορμή την ανάρτηση σου είπα να κάνω ένα σχόλιο για τις υψηλές τιμές του χωριού.
Τώρα μου λές οτι η δουλειά σου είναι τέτοια που κινδυνεύεις να χάσεις ότι έχεις και δεν έχεις.Τι να κάνουμε φίλε, κάθε δουλειά έχει και τα ρίσκα της. Η δική μου δουλειά έχει άλλου είδους ρίσκα. Το ρίσκο της δικής σου δουλειάς είναι αυτό. Δε σου αρέσει;-Άλλαξε επάγγελμα.
Και κλείνοντας, να πώ οτι σαν κάτοικος του χωριού την ανάπτυξη του την έχω δει και την έχω ζήσει από κοντά. Έχω δει λοιπόν αυθαιρεσίες στις τιμές και οτι λέω δε το βγάζω από το κεφάλι μου. Πριν 10 χρόνια όμως είχαμε εποχή παχιών αγελάδων, λίγο το οτι ο κόσμος είχε χρήματα, λίγο το οτι βοήθησε η διαφήμιση και ερχόντουσαν σωρηδόν στο χωριό, οι πιο πολλοί συνάδελφοι σου τρώγανε με χρυσά κουτάλια. Η εποχή όμως των παχιών αγελάδων έχει περάσει ανεπιστρεπτί, η κίνηση στο χωριό θα πέσει (αναμενόμενο), και εσείς εδώ επιμένετε στην λάθος άποψη οτι οι τιμές είναι μια χαρά και δεν πρέπει να πέσουν.

Στραβων είπε...

Τώρα να κοιτάς μόνο το booking που δεν έχει ούτε 10 ξενοδοχεία/ξενώνες της Αράχωβας δεν νομίζω οτι είναι και το πιο αντιπροσωπευτικό. Κι απ' οτι βλέπω έχει Tagli, Κούτρα, 2 Santa Marina, Anemolia, δηλαδή τα 5 απ' αυτά είναι ότι πιο ακριβό μπορείς να βρεις στην Αράχωβα. Πάρε και κανένα τηλ. να μάθεις τιμές και θα καταλάβεις τι εννοώ.

Κι αν επειμένεις διαδικτυακά, δες και στην Courchevel τιμές. Όχι αυτά που απέχουν 8 και 10 km (σαν να λέμε Δελφοί) αλλά τα εντός πόλεως.

Και για να μην σε τρέχω τόσο μακριά, ρίξε μια ματιά και στα Καλάβρυτα (πάλι τα εντός πόλεως), ανταγωνιστές με πολύ κατώτερο χιονοδρομικό και υποδομές και γενικά η πόλη των Καλαβρύτων είναι η νύχτα με τη μέρα σε σχέση με την Αράχωβα.

Κάθε γνώμη σεβαστή, αλλά θεωρώ οτι η Αράχωβα ειδικά τα τελευταία 2-3 χρόνια δεν είναι ακριβή. Φαινόμενα αισχροκέρδιας παρατηρούνται μόνο σε κάποιες επιχειρήσεις μετρημένες (κυρίως στον τομέα εστίασης και διασκέδασης).

Ανώνυμος είπε...

3 χρονιες πηγαιναμε παρέα 5-6 ατόμων 9 ημέρες για ski. Σε προορισμούς οχι τυχαίους (st. Anton - ishgl- kitzbuhel). Το κόστος δεν ξεπέρασε ποτέ τα 1000 €/άτομο. Δηλαδή αεροπορικά εισητήρια, ενοικίαση αυτοκινήτου, ενοικιαση σπιτιού, κάρτες lift, φαγητό - ποτό. Βέβαια δεν μέναμε δίπλα στα lift - αλλά πολύ πιο κοντά απο οτι είναι η Αράχωβα στα κελλάρια και ποτέ δεν χρειαστήκαμε μεταφορικό αφου υπάρχουν δωρεάν ski bus. Ούτε σε ξενοδοχείο 4-5 αστέρων μεναμε αλλά σε φυσιολογικά σπίτια. (οχι το κατώι που είχαμε το 'μπλαρ - το κάναμε δωμάτιο με κρεβάτι- μπάνιο και ζητάμε 150€!!)
Μπορεί να έρθει κάποιος με τη παρέα του για 10 μέρες Αράχωβα - Παρνασσό και να του πάει 1000 €/ άτομο???
* Ακριβά δεν είναι τα ξενοδοχεία αστέρων γιατί είναι για αυτούς που έχουν πορτοφόλι και προσφέρουν υπηρεσίες. Ακριβά είναι τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που εκτός απο το βασικό θέρμασνη - ύπνος - μπάνιο, δεν προσφέρουν τίποτα παραπάνω (πρωινό τύπου φρυγανιές - μαρμελάδα) και ζητάνε 150€ για το κατώι. Ο καφές νομίζω πως έχει τιμές Αθήνας και το φαγητό έχει απο gourmet μέχρι σουβλάκια.
Αλλά για να έρθει κάποιος για 3μερο πχ το πρώτο και ίσως το μόνο που θα κοιτάξει είναι τιμές για διαμονή και όχι τιμές καφέ και μπριζόλας.....

Disharmony είπε...

Ανώνυμε θα συμφωνήσω μαζί σου σε όλα. Ειδικά εκεί που λες για το πρώην κατώι για το μπλαρ' που το κάνανε δωμάτιο και ζητάνε όσα γουστάρουν, χτύπησες κέντρο.

Βαγγελης είπε...

Αυτά ίσχυαν παλιά, όταν τα ξενοδοχεία έχουν πολύ χαμηλές τιμές σε πολυήμερη ζήτηση δεν νομίζω να υπάρχει ξενώνας ή ενοικιαζόμενα με τιμή υψηλή. Όσο για τον φίλο που αναρωτιέται για 9 μέρες σε ενημερώνω ότι εάν ζητήσει κάποιος σε εμάς 9 μέρες η τιμή είναι σε deluxe δικλινο με ενοικιάσεις ski 10 ημέρες + ενα γέυμα + ένα μασάζ + ένα spa δωρεάν + δωρεάν κάρτες για το χιονοδρομικό + πισίνα, σάουνα, χαμαμ,γυμναστήριο, παγοδρομιο + πρωινό όλα μαζί 1460 €. Σε 5* κατασκευής 2008 μιάμιση ώρα απο την Αθηνα! Τα συμπεράσματα δικά σας! εάν είχαμε και εμείς κόσμο όλη την χειμερινή σεζόν κάθε μέρα με 80€ το δωμάτιο δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα να έχουμε σταθερά χαμηλή τιμή, γιατί θα ξέραμε ότι τέλος του μήνα θα βγάλουμε τα έξοδα μας, θα ξέρουμε τι προσωπικό χρειαζόμαστε κλπ.

Βαγγελης είπε...

Επίσης για όσους δεν γνωρίζουν οι τιμές που βρίσκετε στο booking.com δεν είναι πάντα οι καλύτερες, πάρτε και κανένα τηλ. γιατί το booking είναι και σαν διαφημιστικό εργαλείο, που σημαίνει ότι ο ξενοδόχειο μπορεί να δίνει φθηνότερα αν κάποιος πάρει απευθείας! Επίσης το booking δεν υπάρχει αφιλοκερδώς, αντιθέτως πίνει το αίμα των ξενοδόχων με τις ηψηλες προμήθειες που ζητάει, την μεγάλη διαθεσιμότητα που απαιτεί καθώς επίσης και την κακή ποιότητα πελατων που διακινεί(οι οποίοι γράφουν σχόλια που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα κάνοντας δυσφήμιση σε όλους μας, εκβιάζοντας για μειώσεις τιμών και επιπλέον δωρεάν υπηρεσίες). Δείτε σχόλια απο τα ξενοδοχεία και θα καταλάβετε!

Ανώνυμος είπε...

ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΕΙΔΗ ''ΠΑΕΙ ΜΑΚΡΙΑ Η ΒΑΛΙΤΣΑ'', ΕΓΩ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΕ ΜΙΑ ΡΗΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ.
ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑΝ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΟΤΑΝ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΔΑΠΑΝΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΙΧΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΙΠΕ: ''ΕΓΩ ΟΤΑΝ ΗΡΘΑ ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ''ΒΑΡΚΟΥΛΑ'' ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ.
ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΘΕΛΟΥΝ...ΥΠΕΡΩΚΕΑΝΙΑ!!!''
ΟΠΟΤΕ ΦΙΛΕ ΒΑΓΓΕΛΗ, ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΦΟΥΡΤΟΥΝΕΣ!!!
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

"9 μέρες σε ενημερώνω ότι εάν ζητήσει κάποιος σε εμάς 9 μέρες η τιμή είναι σε deluxe δικλινο με ενοικιάσεις ski 10 ημέρες + ενα γέυμα + ένα μασάζ + ένα spa δωρεάν + δωρεάν κάρτες για το χιονοδρομικό + πισίνα, σάουνα, χαμαμ,γυμναστήριο, παγοδρομιο + πρωινό όλα μαζί 1460 €"
1 γεύμα για 9 μέρες???
δηλαδή για τις υπόλοιπες πρέπει να τα σκάσουμε επιπλέον..
Φιλε Βαγγέλη όποιος έχει πάθος με το ski προτιμάει να δώσει 1000€ και να λιώσει σε εκατοντάδες χιλιόμετρα πιστών - παρά να δώσει 730€ (1460/2)και να λιώσει στο spa περιμένοντας να ξεπαγώσει ο Ηρακλής και χωρίς φαι για 8 μέρες... Σε καμία περίπτωση δεν σε θεωρώ ακριβό. Έχεις υπηρεσίες που αξίζουν τα λεφτά τους. Εμένα και τον περισσότερο κόσμο που ξέρω όμως δεν με ενδιαφέρει το spa,η πισίνα, το γυμναστήριο,μασάζ κτλ.
Με ενδιαφέρει να μείνω σε ένα κανονικό κατάλυμα σε τιμή στην τιμή που του αρμόζει.

Βαγγελης είπε...

Εχεις απολυτο δικιο φιλε μου, ο καπατενιος επρεπε να παει σε αλλο μερος να επενδυσει τα χρηματα του, απο τα οποια τρωνε ψωμί όλοι, εμεσσα ή αμεσσα. Οχι στην "Αραχωβα" η οποία δεν μπορεί να δεχθεί καμία αλλαγή, καμία πρωτοβουλία, κανένα νεοτερισμό κτλ. "ΤΑΘΕΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑΠΑΘΕΣ" οπως πολύ καλά καταλαβαίνω να μου λετε αρκετοι. Εγώ ομως ειμαι εδώ και παλευω για το καλό του τόπου μου, προσπαθω να ενημερώσω και τους υπόλοιπους και αυτο που εισπράτω ειναι αρνητισμός σε ολο του το μεγαλείο. Γιαυτο λεω " κακως που θελησα να σας ενημερώσω, κακώς που χάνω τον χρόνο μου απαντώντας σε ανωνυμα σχολια, κακώς που δεν σταματάω εδώ και να πώ "Τον αραπη και αν τον πλένεις το σαπουνι σου χαλάς". Τελος, να μην χαιρεστε εαν το καραβι ειναι μεγάλο και δεν παει καλά, να χαιρεστε εαν το καραβι παει καλά και εχει κόσμο να μεταφέρει, γιατι και ο καπετάνιος μπορει να παρει αναποδες και να το ρηξει σε "ξέρα". Οποιος καταλαβε - καταλαβε!

Βαγγελης είπε...

Δεν δινουμε στο πακέτο φαγητο για ολες τις ημέρες γιατι μας ενδιαφέρει ο κοσμος να παει παντου και να γυρίσει, οχί να τον "μαντρώσουμε" ολη την ημέρα στο ξενοδοχείο. Επίσης οταν σου λενε ενα πακέτο με ολες τις παραπάνω υπηρεσίες μην λες δεν τα θέλω ολα αυτά. Πρέπει ο κόσμος να καταλάβει οτι "με ολα αυτά που του δίνουμε, οι τιμές ειναι τσάμπα" άρα πρέπει να έρθει ΑΡΑΧΩΒΑ για πολλές ημέρες.(και να δουλέψουν όλοι)!!!!
Και εγώ, θέλω πίστες τεράστιες κλπ. αλλα το προιον της Αράχωβας ειναι αυτό το χιονοδρομικό, αυτες οι πίστες κλπ. εαν πουμε οτι δεν πρέπει να μείνει κανείς εδώ, τότε να τα κλείσουμε ολοι τα μαγαζιά μας και να στελνουμε τον κόσμο στο εξωτερικό, "γιατι μόνο εκει αξίζει"!

ΑΡΑΠΗΣ είπε...

Βαγγέλη ο αράπης είναι οι αραχωβίτες κι εσύ είσαι αυτός που θα μας βάλει μυαλό; Σα πολύ ψηλά δεν τον πήρες τον αμανέ; Ποιος νομίζεις ότι είσαι ρε; Και πώς τρώει όλο το χωριό από σένα; Αμα σ'αρχίσουν στα βρισίδια οι υπόλοιποι μην παραπονεθείς. Άντε μην αρχίσω και λέω τίποτα τώρα και μου κόψει το σχόλιο. Εβραίε, που θα μας πουλήσεις και μυαλό εσύ ότι παλεύεις για το χωριό. Μόνο την τσέπη σου κοιτάς.

ΑΡΑΠΗΣ 35.... είπε...

Βαγγέλη μάλλον ο γεροκώστας στα χε πεί τα χαμπέρια αλλά έπρεπ να φας το κεφάλης για να βάλεις μυαλό !
μεγάλα καράβια μεγάλες φουρτούνες φίλε μου, και για να πάρει ο καπετάνιος ανάποδες και να το ρίξει στην ξέρα πρέπει να χει μεγάααααααλα παπάαααααααααααρια φίλε μου κι απ τα γραφόμενά σου δεν μ φαίνετ ντίπ !

Ανώνυμος είπε...

"Επίσης οταν σου λενε ενα πακέτο με ολες τις παραπάνω υπηρεσίες μην λες δεν τα θέλω ολα αυτά."
ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΘΕΛΩ ΒΡΕ ΑΝΘΡΩΠΕ!!!
(Οπως προτιμώ να πάρω αμάξι στη βασική έκδοση παρά να πληρώνω spoiler,αεροτομές, gps, δερματινο σαλόνι κτλ)

"Πρέπει ο κόσμος να καταλάβει οτι "με ολα αυτά που του δίνουμε, οι τιμές ειναι τσάμπα" άρα πρέπει να έρθει ΑΡΑΧΩΒΑ για πολλές ημέρες."
Δηλαδή η Αράχωβα είναι τσάμπα αν μείνεις πολλές μέρες σε 5αστερο...
Αν θες ενα 3μερο (γιατί μέχρι εκεί σε πέρνει) σε δωμάτιο, ξενώνα κτλ θα το μοσχοπληρώσεις...

Βαγγέλη το target group σου είναι συγκεκριμένο.Σε αυτούς που απευθύνεσαι και με αυτά που παρέχεις ίσως είσαι τσάμπα όπως λες. Αυτο δεν σημαίνει πως η Αράχωβα είναι τσάμπα για έναν απλό εργαζόμενο...

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΒΑΓΓΕΛΗ, ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
ΔΕΝ ΧΑΙΡΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ.ΙΣΑ-ΙΣΑ ΟΛΟΙ ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΑΡΑΒΙΑ.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΛΙΓΟ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΡΑΒΙ, ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΑ ΝΑΥΛΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΑ ΓΙ'ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ.
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΝΝΟΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΤΗΝΕΣ ΟΙ ΤΙΜΕΣ. ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΑΚΟΥΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΧΙ ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ. Ο ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΥΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ. ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΘΑ ΦΑΕΙ ΚΑΙ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ. ΠΡΕΠΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ''ΦΤΑΣΕΙ'' ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΛΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΕΔΩ.
ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΟΣ ΠΑΡΕΙ ΑΝΑΠΟΔΕΣ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΡΙΞΕΙ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΣΤΗΝ ΞΕΡΑ, ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΟΠΩΣ ΛΕΓΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΟΦΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.
'' ΧΑΡΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ '' !!!
ΠΑΝΤΩΣ Η ΞΕΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙ'ΑΥΤΟ.

Βαγγελης είπε...

Βάλε όνομα για να σου απαντήσω, αλλιώς κάτσε στην μαυρίλα σου! Όσοι καταλαβαίνουν ότι όταν υπάρχουν υγειεις επιχειρήσεις, η αλυσίδα της αγοράς δουλεύει και όλοι έχουν οφέλη. Τώρα εάν θες να βρισεις γιατί δεν σου αρέσουν τα λεγόμενα μου καντο ελεύθερα! Δεν πάω να βάλω μυαλό σε κανένα, διάβασε την ανακοίνωση που έκανα για να ευχαριστήσω όσους βοηθούν χωρίς να θέλω να γραφτούν σχόλια. Αφού ο ντελαλης θέλησε να σχολιαστει αυτό που εγραψα και αφού υπάρχουν κάποιοι που δεν καταλαβαίνουν τα λεγόμενα μου, σταματαω να απαντώ γιατί δεν βγάζει πουθενά!

Disharmony είπε...

“Βαγγέλη το target group σου είναι συγκεκριμένο.Σε αυτούς που απευθύνεσαι και με αυτά που παρέχεις ίσως είσαι τσάμπα όπως λες. Αυτο δεν σημαίνει πως η Αράχωβα είναι τσάμπα για έναν απλό εργαζόμενο. “

Συμφωνώ απολύτως. Η Αράχωβα απευθύνεται σε επισκέπτες με μεγαλύτερη αγοραστική-καταναλωτική δύναμη από το μέσο εργαζόμενο. Στην πλειοψηφία τους οι επισκέπτες είναι άτομα με σχετικά υψηλό εισόδημα. Σπάνιο να δεις για παράδειγμα μια τυπική μικρή φοιτητοπαρέα να έρχεται για Σ/Κ στην Αράχωβα. Με εξαίρεση βέβαια τις οργανωμένες εκδρομές από τους ΠΑΣΠιτοΔΑΠίτες που κι αυτοί έχουν φάει την καραμέλα της “Μυκόνου του χειμώνα”. Γενικά έχει επικρατήσει η νοοτροπία “ξέρεις κάτι φιλαράκι, ήρθες για κάποιες μέρες Αράχωβα, θα αφήσεις χρήμα, πάει και τελείωσε”.

Στραβων είπε...

Ξεκολλήστε το μυαλό σας, υπάρχουν δωμάτια στην Αράχωβα για όλα τα βαλάντια. Ξενώνες αξιοπρεπέστατοι με 80 και 100 ευρώ την high season. Κατώγια δεν υπάρχουν πλέον, λόγω ανταγωνισμού έχει ανέβει η ποιότητα. Προκαλώ οποιονδήποτε να μου ονοματίσει ένα κατώι και ν' αναφέρει και σε τι τιμή πουλάει.

Επίσης οι τιμές μένουν σταθερές τα τελευταία δυο - τρια χρονια την ώρα που όλα παίρνουν τον ανήφορο. Πετρέλαια, καθαριστικά, εξοπλισμοί, τρόφιμα κτλ. Κι ας βγει ένας να το διαψεύσει.

Απο κει και πέρα ότι πληρώνεις παίρνεις. Η Μερσεντές όσο και να μειωθούν οι πωλήσεις της, δεν γίνεται να την ρίξει την τιμή όσο ένα Φιατάκι. Πως να το κάνουμε δηλαδή. Είναι και τι προσφέρεις.

Disharmony είπε...

Δηλαδή τα κόστη λειτουργίας των επιχειρήσεων ανεβαίνουν ενώ οι τιμές τους παραμένουν σταθερές. Δηλαδή ακόμα κι έτσι υπάρχει περιθώριο κέρδους για τις επιχειρήσεις (προφανώς, αφού αλλίως είτε θα ανεβάζανε και τις τιμές, είτε θα έπεφτε λουκέτο). Ούτε που μπορώ λοιπόν να φανταστώ το τεράστιο περιθώριο κέρδους που θα είχαν οι επιχειρήσεις τον παλιό καλό καιρό των παχιών αγελάδων. Και παραλληλίζοντας την Αράχωβα με την Μερσέντες έρχεσαι στα λόγια μου και στα λόγια του ανώνυμου από πάνω, οτι δηλαδή η Αράχωβα δεν απευθύνεται στον μέσο εργαζόμενο.
Βγείτε λιγάκι από τον μικρόκοσμο σας. Ανοίξτε εφημερίδες, δείτε ειδήσεις. Ο κόσμος υποφέρει. Οι νέοι μεταναστεύουν για όπου να 'ναι για να βρούν μια δουλειά, όχι για να αποταμιεύσουν, απλά για να ζήσουν ίσα-ίσα. Επιχειρηματίες αυτοκτονούν γιατί δεν την παλεύουν από τα χρέη. Πολλοί κατεβάζουν τα αντικαταθλιπτικά με το κουτάλι της σούπας γιατί βλέπουν τις ζωές τους να καταστρέφονται σιγά σιγά από την άσχημη κατάσταση που επηρεάζει όλους μας. Νομίζετε οτι οι διακοπές στην Αράχωβα απασχολούν μεγάλη μερίδα του κόσμου; Πολλοί δεν έχουν να φάνε , κολώνια για τ αρχ... τους (συγνώμη και για την έκφραση) θα αγοράσουν; Πιστεύετε οτι θα έχετε μεγάλη κίνηση φέτος στο χωριό; Ξέρετε το άλλο με τον Τοτό;

ΜΟΣΧΟΠΟΥΤΣ είπε...

ΣΤΡΑΒΩΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΕΙΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝΕ 140 ΚΑΙ 150 ΕΥΡΩ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΡΠΙΤ ΚΙ ΜΙΑ ΓΚΛΙΤΣΑ ΣΤΟ ΤΟΙΧΟ ΜΕ ΜΙΑ ΛΑΜΠΑ ΣΤ ΜΕΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ? ΜΗΝ ΖΗΤΑΣ ΟΝΟΜΑΤΑ , ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΨΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΕΚΠΛΗΞΕΩΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΣΤΟ ΕΧΩ ΕΚΤΕΘΕΙ...

Ανώνυμος είπε...

Επειδή δεν θα εχει κόσμο οι άνθρωποι προσπαθούν να κάνουν διαφημιση για να προσελκισουν κόσμο! Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβετε; Αι σιχτιρ! Διαβάζω μια ώρα τα σχόλια αλλά βλέπω ότι κάποιοι είναι ξεροκεφαλοι!

Ανώνυμος είπε...

Πες τα ρε στραβων!!! Τι ειν τουτ εδώ ορε; Το ξέρουμε ότι βουλιαζουμε, πρέπει να το φωνάζουμε κιόλας; Γιατί για να φύγουν και οι ελάχιστοι επισκέπτες;

Ανώνυμος είπε...

Ωραία τα λες μεγαλε, ας αρχίσουν να αυτοκτονουν όλοι!!!! Τι κακία είναι αυτή ρε σεις; Οι επαγγελματίες κάνουν τα πάντα για να έχουμε κόσμο, γιατί μετά θα αρχίσουν να αυτοκτονουν όλοι! Και θα μείνουν μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι, να τρώνε απο τα σίγουρα!

Top