αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Απάντηση του κ. Πατσαντάρα σε δημοσιεύματα


Δελτίο τύπου
15/10/2010

Η απόφασή μου να είμαι επικεφαλής μιας ανεξάρτητης, ακηδεμόνευτης, υπερκομματικής κίνησης πολιτών, σηματοδοτούσε την αφετηρία αυτής της διαφορετικής αντίληψης για την αυτοδιοίκηση και στόχευε στη δημιουργία μιας πολιτικής «πλατφόρμας», που θα εγγυόταν την ισόρροπη λειτουργία της νέας πολυκεντρικής, κοινωνικής και πολιτικής πραγματικότητας. Πεποίθησή μου είναι ότι η αντίληψη αυτή συμβαδίζει και με την γενικότερη πρακτική, που απαιτεί στις δύσκολες συγκυρίες το μέγιστο βαθμό συνεννόησης και συνεργασίας, πέρα και πάνω από κομματικές εντάξεις, καθώς και άγονες και σε πολλές περιπτώσεις, τεχνητές αντιπαραθέσεις
Ήμουν και είμαι σίγουρος ότι η κοινωνία των πολιτών βρίσκεται μπροστά στις εξελίξεις και είναι πολύ πιο ώριμη και συνειδητοποιημένη στις επιλογές και στις στοχεύσεις της, σε σχέση με τις επιλογές και τις στοχεύσεις συγκεκριμένων, εκτιμώ λίγων, τοπικών παραγόντων που εκφράζουν ακραίες θέσεις, λασπολογούν και οδηγούν σε αδιέξοδες καταστάσεις.
Θα συνεχίσω να σκέπτομαι ελεύθερα και ειλικρινά και ας «υστερώ» σε επικοινωνιακό επίπεδο, το ζήτημα είναι να μην υστερώ σε πολιτικό και ηθικό επίπεδο.

Αναλύοντας την πολιτική πραγματικότητα, όπως διαμορφώνεται πανελλαδικά, θεωρώ ότι η απόφασή μου είναι προς την ορθή κατεύθυνση και ικανοποιεί τις απαιτήσεις των καιρών. Δυστυχώς όμως, το τελευταίο διάστημα επιχειρήθηκε με απαράδεκτο τρόπο ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης και η πόλωση του προεκλογικού κλίματος, με «βέλη» που είχαν στόχο το πρόσωπό μου, αλλά και το στενό οικογενειακό μου περιβάλλον και όχι την ουσία των θέσεων και πράξεων μου. Υπήρχε ο κίνδυνος λοιπόν να αναλωθεί η συζήτηση σε θέματα ή γεγονότα, που θα αδικούσαν την συνολική προσπάθειά μου.

Προβληματιστήκαμε με τους συνεργάτες και συμμαχητές μου με τις αθλιότητες αυτές, που προσπαθούν να εμπλέξουν επιχειρήσεις και συγγενικά μου πρόσωπα στον προεκλογικό αγώνα των Δημοτικών εκλογών.
Ο προβληματισμός ήταν αν θα έπρεπε να υπάρξει απάντηση ή όχι. Όμως το πράγμα παράγινε.

Η αλήθεια είναι ότι αποφασίζοντας να ηγηθώ του Ενωτικού ψηφοδελτίου πίστευα ότι η διεκδίκηση θα γινόταν τίμια, καθαρά, με ευπρέπεια, ήθος και προ παντός στη βάση προγραμμάτων, θέσεων και προσώπων.
Ένοιωθα ότι η σταδιοδρομία, η προσωπική μου ζωή και η εν γένει πολιτεία μου με καθιστούσαν άτρωτο.
Όταν μάλιστα είδα ότι «αντίπαλός» μου στην ευγενή αυτή άμιλλα θα ήταν η κ. Ευαγγελία Γρανιτσιώτη...

...Αραχωβίτισσα και αυτή, μορφωμένη και χαμηλών τόνων, υποδειχθείσα από την πολιτική παράταξη του ΠΑΣΟΚ, πίστευα ότι πράγματι ο αγώνας αυτός θα είχε αυτά τα χαρακτηριστικά.
Η πίστη μου αυτή δεν μου επέτρεπε να δώσω βάση σε όσους με προειδοποιούσαν ότι θα επιστρατευθούν μέθοδοι, που νόμιζα ότι έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.
Ατυχώς διαψεύστηκα.
Σε πρώτη φάση, ανώνυμοι κύκλοι - συκοφάντες - που δεν είχαν το θάρρος να αναφέρουν κάτι συγκεκριμένο και να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των λόγων τους, μη έχοντας τι να μου αποδώσουν προσωπικά, ενέπλεξαν τη αδελφή μου, καθιερώνοντας την οικογενειακή ευθύνη, ως κριτήριο επιλογής του Δημάρχου του νέου ενιαίου Δήμου.
Τους απαντάω με την ευκαιρία, ότι είμαι περήφανος για αυτήν και ότι οι σχέσεις μας είναι άριστες.
Όμως, υποψήφιος Δήμαρχος είμαι εγώ.

Τις τελευταίες μέρες η επίθεση πέρασε κάθε όριο ευπρέπειας και ήθους.
Η ίδια η κ. Γρανιτσιώτη και από κοντά ο ενορχηστρωτής της προεκλογικής της κίνησης Γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας κ. Σιδέρης αλλά και ο Δήμαρχος Διστόμου κ. Πανουργιάς (αν και διακριτικότερα) «κατήγγειλαν» δημόσια την δήθεν εμπλοκή τη εταιρείας του Αλουμινίου στην προεκλογική διαμάχη, εμπλέκοντας με αόριστες αναφορές και τον σύζυγο της αδελφής μου, ότι δήθεν, από την θέση του στην εταιρεία, επηρεάζει ψηφοφόρους και υποψηφίους, τάζοντας θέσεις και διορισμούς στην εταιρεία.
Όλα αυτά για να μου αποδώσουν απ’ τη μια τη μομφή ότι χρησιμοποιώ τέτοιες μεθόδους και από την άλλη ότι είμαι - δήθεν - ο «εκλεκτός» της επιχείρησης αυτής.
Ίσως και για να δικαιολογήσουν την επερχόμενη αποτυχία τους.

Επειδή όλα έχουν και τα όριά τους και επειδή δεν δέχομαι ούτε μύγα στο σπαθί μου, ιδιαίτερα σε θέματα που τα θεωρώ ηθικής τάξεως, όπως η οικογένεια, η καθαρότητα στη μάχη και η ανεξαρτησία μου, τους καλώ να κατονομάσουν έστω και έναν στον οποίο ασκήθηκε με οποιοδήποτε τρόπο, από εμένα ή από τον γαμπρό μου, ή από την εταιρεία, οποιαδήποτε πίεση ή δόθηκε οποιαδήποτε υπόσχεση. Να πουν και να δώσουν συγκεκριμένα περιστατικά, ονόματα και στοιχεία, για όσα καταγγέλλουν.
Διαφορετικά, τους εγκαλώ δημόσια ως κοινούς συκοφάντες, ψεύτες και κυρίως ανήθικους.
Οι μέθοδοι αυτοί και οι συκοφαντίες δεν ταιριάζουν ούτε στον χαρακτήρα, ούτε στο ήθος και την πολιτεία μου.
Πολιτεύθηκα μόνο για να προσφέρω, με όραμα και βλέποντας το μέλλον.
Οι πρακτικές αυτές ταιριάζουν στους επαγγελματίες πολιτευτές - εραστές της εξουσίας - στους οποίους και δεν συγκαταλέγομαι. Αποτελούν κατάλοιπα αμαρτωλού παρελθόντος και δεν αγγίζουν τους πολίτες του Δήμου μας , που είναι νοήμονες, ηθικοί, βλέπουν, κρίνουν και θα επιλέξουν με τα ποιοτικά κριτήρια, τα οποία εκείνοι γνωρίζουν καλύτερα.
Είμαι σίγουρος ότι θα επιλέξουν μαζικά την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, της οποίας έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής, στον αγώνα για τον Δήμο που ονειρευόμαστε.

Γιάννης Πατσαντάρας

38 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πως φαίνεται ότι είσαι στρατιωτικός...και ποια ιδεολογία ασπάζεσαι....

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο Γιαννη, ασε τα κομματοσκυλα να γαυγιζουν οσο θελουν. Εσυ προχωρα οπως πας και ολα θα ειναι υπερ σου.

Ανώνυμος είπε...

Τολμας και λες για τη Βαγγελιώ; Οι πορείες σου γνωστές και τα έργα σου θαυμαστά....

ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ είπε...

ΔΕΤΠΑ Δημου ΑΡΑΧΩΒΑΣ: πρωην Προεδρος ΣΟΦΙΑ ΠΑΤΣΑΝΤΑΡΑ και εις αει Διευθυντης ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ.
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Πας καλά παρ το ευθεία.. Θα βρεις!νομιζες ότι θα σε αφήσουν ανενόχλητο να κανεις ότι θέλεις να απειλεις κόσμο ο Στέργιος να βγάζει βαρυγδουπους λόγους και όλα καλά!!!Αυτά με τη Βαγγελιώ δεν περνανε

αραχωβιτης είπε...

τσουζει εεεεεεεε? η συνεχεια στις 7 νοεμβρη, οπου θα γελασει καθε πικραμενος μαζι σας, κυριοι(????) του πασοκ......οσο για σενα βαγγελιτσα, σ'εστειλε αδιαβαστη!!!!!

ΟΥΣΤ!!!!.... είπε...

καληνυχτα σας κυριοι(!) του πασοκ

Ανώνυμος είπε...

Φιλαράκο τι εννοείς δεν περνάνε με τη Βαγγελιώ; Ότι τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη είναι δείγμα πολιτικής συμπεριφοράς; Η έλλειψη ήθους σηματοδοτεί και το μέλλον; Με τέτοιες συμπεριφορές θα συμμετέχει στη διοίκηση του Δήμου;

Ανώνυμος είπε...

"Τολμας και λες για τη Βαγγελιώ; Οι πορείες σου γνωστές και τα έργα σου θαυμαστά...."

Ειλικρινά δεν θα ήθελα να σε αμφισβητήσω..., αλλα μιας και εσύ γνωρίζεις και τις "πορείες" αλλά και τα έργα του Κου Πατσαντάρα, θα σου ήμουν (όπως και πολλοι άλλοι) ευγνώμων αν μας ενημέρωνες και εμάς. Βγάλε μας από το σκοτάδι σε παρακαλώ.
Μόνο σε παρακαλώ πριν απαντήσεις, φρόντισε να μάθεις μερικά στοιχειώδη Ελληνικά. Θα σε βοηθήσει στη σωστή σύνταξη των επιχειρημάτων σου!..... Ακου εκεί...."πορείες"...!!!

Λ. είπε...

Λίγη ώρα μετά από την ανάρτηση από τον κύριο Πατσαντάρα, εμφανίστηκαν τα πρώτα σχόλια μίσους και λασπολογίας, και θα συνεχίσουν να εμφανίζονται.Αυτό γιατί κάποιοι βρίσκονται σε πολύ χαμηλό επίπεδο και βρίσκονται σε πανικό.Πανικό κρύβει ο τρόπος με τον οποίο υβρίζουν έναν άνθρωπο που ειλικρινέστατα ζητάει από όποιον έχει στοιχεία να κατονομάσει τους 'δήθεν' πιεζόμενους εργαζομένους και απολυμένους!
Όμως αυτοί οι άνθρωποι αποτελούν μειοψηφία στον τόπο μας (παρόλο που εκπροσωπούν(?)το πρώτο κόμμα στη χώρα) και ο κόσμος επιτέλους διαθέτει νοημοσύνη και μπορεί να κρίνει ποιός αξίζει, παρόλο που κάποιοι προσπαθούν να διαστρευλώνουν την αλήθεια!Κάποιος είχε γράψει μια μέρα ότι όσα δε φτάνει ο Πασοκτζής, τα κάνει προπαγάνδα.Ακόμα αρνούμαι να το υιοθετήσω,αλλά σίγουρα υπάρχουν συνδημότες μας που ασπάζονται τέτοια ιδανικά!
Ελπίζω ότι μια καλύτερη μέρα θα ξημερώσει στα χωριά μας!

Φιλικά πάντα,
Λ.

Ανώνυμος είπε...

Το 1% του ήθους του και της ανδρείας του να είχατε, θα σταματάγατε αυτή την αρρωστημένη συνήθεια της ύβρεως και της λασπολογίας!!
Αφήστε τους δύο υποψηφίους (και τα συμβούλια τους) να αναμετρηθούν μόνοι τους, με προγράμματα και όχι με συκοφαντίες.

Arahova-Viotias είπε...

Παλαιοκομματικα είναι τα αεροπλάνα στο δετπα που ολως τυχαίως βρέθηκαν επίσης η πίεση σε εργαζόμενη στην Αντίκυρα σε ξενοδοχείο όπου δούλευε και ο εκβιασμός σου. Τέλος ο τρόπος που μπαινετε σε σπίτια στην Αράχοβα και διεκδικειτε τις προσλήψεις μαζι με τον πρόεδρο του Δ.Σ

Ανώνυμος είπε...

Φιλε Γιαννη τα πας ολα για μεγαλο κουκουλομα αμα βγεις.Σε ρωταω ευθεως, θα εχεις το θαρρος του ελενχου?
Γιατι οπως βλεπουμε ο κ. Γιαννελος τους εκανε γαργαρα τους ελενχους, ηθελε σωνι και καλα να φερει ορκωτους λογιστες.
Για να τα κανεις ομως αυτα πρεπει εκτος απο το να σου ειναι μακρια , πρεπει και να ζβαρνανε τα......μπατζακια σου.

Ανώνυμος είπε...

Για σιγά λίγο…
Να ξεκαθαρίσουμε ότι η δημόσια κριτική δεν είναι αθλιότητα ούτε συκοφαντία ή λάσπη. Λάσπη είναι αυτή που κάποιοι πετάνε στο παρασκήνιο χωρίς ονοματεπώνυμο. Τόσο η Γρανιτσιώτη όσο και ο Πανουργίας ότι είπαν το είπαν δημόσια και δεν το διοχέτευσαν στα σκοτεινά. Ο δημόσιος διάλογος όμως για ορισμένους αποτελεί άγνωστη λέξη. Ίσως να έχουν μάθει αλλιώς. Αν λοιπόν σε ένα δημόσιο πρόσωπο δεν αρέσει η κριτική ας μείνει στο σπιτάκι του και στην ησυχία του.
Όσο για τον Πατσαντάρα σίγουρα έχει «ρεύμα» και σίγουρα δεν έρχεται από το... μέλλον όπως ορισμένοι θέλουν ατυχώς ωστόσο να μας πείσουν, ίσως να έρχεται από τον ουρανό ως... αλεξιπτωτιστής.
Τώρα αν κάποιοι υπολόγιζαν ότι η εκλογική αναμέτρηση με τον Βαγγελιώ θα ήταν παιχνιδάκι μάλλον πετούσαν στα... σύννεφα.
Όσο για τον Πανουργιά που σίγουρα ως δήμαρχος πέτυχε ήταν γνωστό ότι κυρίως η Νέα Δημοκρατία αλλά και κάποιοι άλλοι κύκλοι δεν τον ήθελαν. Αντίθετα από την αρχή προκρίνανε την υποψηφιότητα του Πατσαντάρα.
Αυτό βέβαια έχει να κάνει και με το ότι ορισμένοι δεν θέλουν το Δίστομο στα πόδια τους.
Το ότι ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο είναι δεδομένο και θα αποδειχθεί στις 7 του Νοέμβρη, την ημέρα που όλοι οι κάτοικοι του νέου διευρυμένου δήμου Διστόμου – Αράχωβας - Αντίκυρας καλούνται να επιλέξουν μεταξύ ανεξαρτησίας και «ομηρίας».

Ανώνυμος είπε...

πολύ καλά το πες ανώνυμε. Μεταξύ ανεξαρτησίας και ομηρίας έχουμε να κάνουμε σ' αυτές τις εκλογές γι' αυτό όλοι πρέπει να ψηφίσουμε Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία.

Ελεύθερος Πολίτης είπε...

Για σιγά λίγο……..
1)Είναι ή δεν είναι λάσπη συκοφαντία και αθλιότητα, όταν δημόσια κατηγορείς κάποιον, για κάτι χωρίς στοιχεία, χωρίς αποδείξεις και χωρίς ονόματα, θέλοντας να καρπωθείς τον αχό αυτών των ψευδών που διαδίδεις;
2) Ουδέποτε ο Πατσαντάρας υποστήριξε ότι έρχεται από το μέλλον. Αυτό το ισχυρίζεσαι αυθαίρετα εσύ, χωρίς κανένας από εμάς που τον ακολουθούμε να το ενστερνίζεται. Ο Πατσαντάρας διατυμπανίζει σε όλους τους τόνους και συμπεριφέρεται επίσης σαν ίσος μεταξύ ίσων, σέβεται την πρόταση που του έγινε από μια παρέα ανθρώπων διαφορετικών πολιτικών αντιλήψεων, με τους οποίους ταυτίστηκε και συμπορεύεται. Αν αυτό εσύ εσκεμμένα το αποκρύπτεις , δώσε μόνος σου το χαρακτηρισμό στον εαυτό σου.
3) Ειρωνεύεσαι τον ηγέτη ενός συνδυασμού, ονομάζοντάς τον «αλεξιπτωτιστή» , και αυτή την τακτική την ονομάζεις «διάλογο».
4) Χρησιμοποιείς λέξεις το νόημα των οποίων δεν καταλαβαίνεις για να δώσεις έμφαση στο γραφόμενά σου. Η λέξει «αναμέτρηση» έχει το στοιχείο της πάλης του αγώνα του αντιμετρήματος. Περιέχει τη βούληση, το φόβο, την οργή, την επιθυμία. Από την άλλη είναι ο λόγος η νόηση. Το πρόβλημα είναι αυτές τις δυνάμεις να τις ισορροπήσουμε μέσα μας και να τις φέρουμε στη μορφή της ευθείας γραμμής. Το παιχνίδι δεν έχει καμία θέση εδώ, όσο εύκολος και αν είναι ο αγώνας.
5) Στη συνέχεια δρας προβοκατόρικα, αποδίδοντας και πάλι «χρίσματα» στον Πατσαντάρα προσβάλλοντας εσκεμμένα, όλους εμάς που δεν ανήκουμε στο συγκεκριμένο χώρο και ταυτόχρονα αθωώνεις τον …..» Κόμοδο»! από τα λάθη, την εμπάθεια και τις παραλήψεις του.
6) Συνεχίζοντας τον προσβλητικό σου λόγο, εμπλέκεις εσκεμμένα ένα χωριό ολόκληρο, το Δίστομο, εκπροσωπώντας αυθαίρετα τους κατοίκους του. Παραγνωρίζεις το γεγονός ότι το Δίστομο είτε το θέλεις είτε όχι, είναι κεντρική και σημαίνουσα Πόλη του Νέου Δήμου και ουδείς μπορεί ούτε να το παραγνωρίσει ούτε να το ………. Βγάλει από τα πόδια του!!!
7) Συμφωνούμε απόλυτα( είναι το μοναδικό) ότι ο κόσμος ΔΕΝ τρώει κουτόχορτο. Ιδιαίτερα μετά από τις «σφαλιάρες» που έφαγε τον τελευταίο καιρό, όταν κατάλαβε ότι τα τελευταία τριάντα πέντε χρόνια τα δύο μεγάλα κόμματα ασελγούσαν πάνω του και πάνω στις επερχόμενες γενιές δανειζόμενα χωρίς μέτρο τεράστια ποσά, τα οποία είναι αδύνατον να ξεπληρώσουμε.
9) Ομιλείς για «Ομηρία» και «ανεξαρτησία»!!!!! Αφήνοντας αιχμές ότι ο ανεξάρτητος συνδυασμός του Πατσαντάρα θα οδηγήσει το Δήμο σε «ομηρία», ενώ αντίθετα ο εξηρτημένος από το κόμμα συνδυασμός της κ. Γρανιτσιώτη θα μας οδηγήσει στην ……. «ανεξαρτησία»!!!. Η πρότασή μου είναι να ξανασκεφτείς τη σκέψη σου!!!.
10) Το χειρότερο όμως όλων, είναι ότι ξεκινάς εμφατικά λέγοντας με στόμφο: «Για Σιγά». Μας σταμάτησες, σε προσέξαμε, αλλά μάλλον μας παραπλάνησες, άνθρακες ο θησαυρός δηλαδή!!!!! Οψόμεθα!!!!
ΥΣ. Ξέχασα να σου γράψω, να προσέχεις και να μην ταυτίζεις την κ. Γρανιτσιώτη με τον κ. Πανουργιά, γιατί μάλλον της κάνεις κακό. Εκπροσωπούν δύο αντίπαλα κόμματα με διαφορετικά συμφέροντα,ανεξάρτητα αν συνεργάζονται(παράτερα) σ’ αυτή την εκλογική αναμέτρηση.

αντικυραιος είπε...

¨ψηφοφορετης δεξιας¨εχεις σοβαρο προβλημα, ειμαι στη διαθεση σου,να σε βοηθησω να ¨ξεκολησεις¨.φτωχουλι,εχεις παθει τρικυμια εν κρανιω.........
οσο για σενα τελευταιε ανωνυμε, θα ελεγα οτι πας χαμενος γιατι τα σεναρια σου πρεπει να αξιοποιηθουν, ειδικα αυτο με το διστομο.
κατι τελευταιο, μαλλον πρεπει να παρακολουθησεις καποια μαθηματα για το τι σημαινει δημοσιος διαλογος , κριτικη και θα προσεθετα και συκοφαντια και ψεμα. τελος παντων,η μερα των εκλογων πλησιαζει και ¨οι κρινοντες κρινονται¨

αντικυραιος είπε...

¨ελευθερε πολιτη¨ συμφωνω σε ολα μαζι σου και χωρις επιφυλαξη, εκτος απο το υ.γ.,οπου θεωρεις οτι οι μεχρι τωρα βιοι βαγγελιως-πανουργια ηταν παραλληλοι. αλλο ο ενας και αλλο η αλλη. τον ενα χαρακτηριζει η απογοητευση, με οτι αυτο συνεπαγεται και την αλλη η κομματικη εμπαθεια και εξαρτηση.

Ανώνυμος είπε...

Για σιγά λίγο...

«Ελεύθερε πολίτη», στα γρήγορα:

1) Μάλλον δεν ζεις εδώ, ή δεν ακούς και δεν βλέπεις, πιθανότατα όμως δεν θέλεις να ακούσεις και να δεις τα όσα δημόσια καταγγέλλονται για παρεμβάσεις ορισμένων «μηχανισμών» υπέρ Πατσαντάρα. Φυσικά είναι δικαίωμά σου. Στην καλύτερη περίπτωση όμως: «η γυναίκα του καίσαρα δεν πρέπει να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται».

2) Εδώ συμφωνώ μαζί σου ότι ο Πατσαντάρας «ταυτίστηκε και συμπορεύεται» με «μια παρέα ανθρώπων».

3) Για το αν είναι «ηγέτης», ας αφήσουμε την ιστορία να αποφασίσει.

4) Μπορεί να μην ξέρω το νόημα των λέξεων ωστόσο ως πολίτης έχω το δικαίωμα να μιλάω και να ασκώ κριτική στα δημόσια πρόσωπα που διεκδικούν την ψήφο μου.

5) Κακό και προβοκατόρικο είναι να κρύβει κανείς σε ποιο κόμμα ανήκει, ποιος πολιτικός φορέας τον στηρίζει και να προσπαθεί να θολώσει να νερά.

6) Το Δίστομο να θυμίσω δεν είναι η «κεντρική και σημαίνουσα πόλη του νέου δήμου» είναι η έδρα του νέου Δήμου, χωρίς να σημαίνει ότι αυτό θα πρέπει να το εκμεταλλευτεί σε βάρος των άλλων.

7) Συμφωνούμε απόλυτα ότι ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο.

8) …

9) Εσύ το λες ότι υπονοώ πως ο Πατσαντάρας θα οδηγήσει το δήμο σε «ομηρία». Εγώ δεν είχα τέτοια πρόθεση. Μάλλον ξέρεις περισσότερα από εμένα.

10) Άνθρακας θα αποδειχθεί ο θησαυρός αν κοιτάξουμε το τυρί και δεν δούμε τη φάκα.

ΥΣ. Φυσικά και δεν ταυτίζω την Γρανιτσιώτη με τον Πανουργιά. Για μεταξύ τους συνεργασία δεν έχω ακούσει. Κάτι έχω ακούσει όμως για συνεργασία του Μίχου με τον Πατσαντάρα.

Και καταλήγω
Σαφέστατα λοιπόν εμείς οι απλοί πολίτες δεν τρώμε κουτόχορτο, όλες οι περιοχές του νέου δήμου είναι ίσες και αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι όχι μια «παρέα» αλλά δήμαρχο και δημοτική αρχή.

Ε. Πολίτης είπε...

Ακόμα και αν διαφωνώ μαζί σου, θα παλέψω όσο μπορώ περισσότερο για να μπορείς να λες την άποψή σου ελεύθερα. Όμως κι εσύ θα πρέπει να καταβάλεις μια προσπάθεια:
1) Για να περιορίσεις την εμπάθεια που σε διακατέχει.
2) Όταν κατηγορείς κάποιους ανθρώπους να στηρίζεσαι σε ονόματα και πραγματικά περιστατικά και όχι σε κατασκευασμένες ανυπόστατες φήμες(Εγώ είμαι κάτοικος Αράχωβας και εκείνο που εισπράττω, για τις κατασκευασμένες καταγγελίες , είναι μόνο θυμηδία και ειρωνικά σχόλια για την κατάντια κάποιων ανθρώπων) .
3) Να υποστηρίζεις πάντα την ίδια άποψη και όχι να αλλάζεις «μοτίβο» και θέσεις κάθε τρις και πέντε(μέσα σε δύο σχόλια έχεις αλλάξει δέκα φορές άποψη).
4) Θα πρέπει να ξέρεις ότι τα καλύτερα πράγματα στην Ελλάδα από παρέες ξεκίνησαν. Γιατί οι παρέες έχουν το προνόμιο της Ελευθερίας. Όταν δε, οι όποιες σκεπτόμενες παρέες βρουν τον κατάλληλο ηγέτη(όπως εμείς), τότε το « μίγμα» γίνετε εκρηκτικό!!!
…………….……Και μια ερώτηση: Εκτός από το να κατηγορείς, να αναθεματίζεις και να λασπολογείς,………. προτάσεις , απόψεις, θέσεις, όνειρα και ελπίδες για το μέλλον ΔΕΝ έχεις; Και αν έχεις δεν τις κουβεντιάζεις με την παρέα σου; Και αν τις κουβεντιάζεις δεν προσπαθείς αυτές τις απόψεις να τις μάθουν και άλλοι; Και αν έτσι πορεύεσαι δεν προσπαθείς να προσφέρεις, να δώσεις, να βοηθήσεις; Αν για όλα αυτά μου πεις ΝΑΙ, γιατί ΝΑΙ θα μου πεις τότε έχω Πρόταση: Έλα στη παρέα μας και δεν θα απογοητευτείς!!!

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα σας, ειμαι αραχωβιτης που ζω στην αθηνα μονιμα.Εδω στην αθηνα ο κοσμος ειναι ετοιμος να παρει της καραμπινες.... τα βλεπουμε πολυ καθαρα τα πραγματα εδω. ερχονται μερες ακομη πιο δυσκολες.απλα μην τσακωνεστε τους εχουμε μαθει ολους και απο την καλη και απο την κακη... απλα ΧΥΠΝΗΣΤΕ και δειτε καθαρα τι γινετε....

Ε. Πολίτης είπε...

Πριν από δέκα λεπτά κατατέθηκε και επικυρώθηκε ο Συνδυασμός της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας». Ώρα 11:00

ΜΠΑΜΠΑΣΟΥΚΑ είπε...

καλα ρε Χαρη ο Πατσανταρας σε εχει βαλει δικηγορο η επικοινωνιολογο του?
Αληθεια γιατι χαθηκες απ το ΝΤΕΛΑλΗ και δεν ξαναγραψες,αναπολουμε τις θεωριες σου

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Αλουμινά ... με συγχωρείτε ... Μπουφαντάρα ... με συγχωρείτε ... Πατσαντούνο ... τέλοσπαντων Αλουμινο-Μπουφουνο-Πατσαντάρα ... καληνύχτα σ' εσάς και στ' αλουμινένια παπαγαλάκια σας!!!

Χαρης είπε...

Φιλε ΜΠΑΜΠΑΣΟΥΚΑ... Να εισαι σιγουρος οτι δεν ειμαι ουτε δικηγορος ουτε επικοινωνιολογος κανενος... Απλα τωρα τελευταια εχω μεινει αφωνος με τους ΘΑΥΜΑΣΙΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ, τον ανευ προηγουμενου ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, τις τοσο πολυ ΚΑΘΑΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ, το πολυ αντικημανικο ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΧΟΛΙΩΝ για ολους τους υποψηφιους, που αποφασισα οτι οι δικες μου ΟΙ ΘΕΩΡΙΕΣ, δεν εχουν να προσθεσουν ουτε να προσφερουν τιποτα απολυτως, σε μια κοινωνια ανθρωπων, στην οποια συμμετεχουμε ολοι, που ειναι ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ ΠΛΑΣΜΕΝΗ.....

ΜΠΑΜΠΑΣΟΥΚΑΣ είπε...

Επειδη Χαρη κι εσυ μεγαλωσες και γαλουχηθηκες σ αυτη τη κοινωνια αν δεν σ αρεσει κανε το κατηφορο κα το Παρτσο

Χαρης είπε...

Μαλλον διαβαζεις οτι θελεις, ή θελεις κουβεντα... Γραφω παρα πανω και στο ξαναγραφω γιατι μαλλον εσυ εισαι για το 'παρτσο': ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ. (υπαρχει καποια λεξη που δεν καταλαβαινεις;;;;)

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σε όλους! Έχω μιά απορία-ερώτηση και αν θέλει ο τόσο ηθικός κος Πατσαντάρας να μας απαντήσει: Αν του παρουσιάσει κάπιος στοιχεία για όλες τις λασπολογίες, θα παραιτηθεί? Και ακόμα θεωρεί ασήμαντη την επιροή και τα συμφέροντα του κου Μυτηλιναίου που τυγχάνει στέλεχος ο κουνιάδος του? Εδώ σε θέλω στρατηγέ μου που τα λες χύμα και τσεκουράτα και όλους τους αυλικούς σου...για να δς την ευθηξία σου τώρα!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε ανωνυμε. Εγω ειμαι ψηφοφορος του Πατσανταρα. Αντι να μπενεις στο ιδιο παιχνιδι με ολους τους υπολοιπους και να κανεις ταχα πολυ σοβαρες ερωτησεις, μπορεις πολυ απλα να κανεις μια αναρτηση με τα στοιχεια σου, εχοντας γραψει και το ονομα σου και τοτε ολοι εμεις απλα δεν θα τον ψηφισουμε. Με αυτο τον τροπο, σταματας την παπαρολογια και γινεσαι πραγματικα σοβαρος.Σε αντιθετη περιπτωση εισαι και εσυ στην ιδια κατηγορια, οπως αναφερει στο κειμενο ο κ.Πατσανταρας. ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σε όλους! (2)

Αγαπητέ συνονόματε. Εγώ είμαι ψηφοφόρος της συνειδησής μου. Δεν μπαίνω σε κανένα παιχνίδι και δεν κάνω 'τάχα' σοβαρές ερωτήσεις. Μάλλον εσείς δεν μπορείτε να δώσετε σοβαρές απαντήσεις ή δε θέλετε. Θα σας παρακαλούσα να ξαναδιαβάσετε την απορία μου και να μου απαντήσετε πρώτα εσείς και μετά ο ηγέτης σας κι εγώ θα κάνω όσα λέτε. Επειδή όμως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει για ευνόητους λόγους εσείς θα τον ψηφίσετε κι εγω θα παραμένω στην κατηγορία που σας βολεύει.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε ΑΝΩΝΥΜΕ. Θελεις σοβαρες απαντησεις την στιγμη που γραφεις τα παρακατω: 'Ο ΤΟΣΟ ΗΘΙΚΟΣ','ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΥΛΙΚΟΥΣ ΣΟΥ'. Εγω θα σου απαντησω σοβαρα μονο για μενα. 1)Αν παρουσιασεις στοιχεια για ολες τις λασπολογιες δεν θα τον ψηφισω. 2)Δεν ειναι καθολου ασημαντη η επιρροη και τα συμφεροντα του κ. Μυτηλιναιου, που οπως λες τυγχανει στελεχος ο κουνιαδος του κ. Πατσανταρα. Θελω ομως να σου κανω και εγω μια ερωτηση και θα ηθελα να μου απαντησεις με τη συνειδηση σου. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΞΗΠΥΡΕΤΟΥΣΕ ΠΟΙΟ ΠΟΛΥ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΜΥΤΗΛΙΝΑΙΟΥ. Ο ΚΟΥΝΙΑΔΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΑΝΤΑΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΛΕΧΟΣ, ΓΙΑ Ο ΚΟΥΝΙΑΔΟΣ ΤΗΣ ΓΡΑΝΙΤΣΙΩΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΑΜΜΕΣΑ ΤΟ ΜΥΤΗΛΙΝΑΙΟ. Γιατι ξερουμε ολοι οτι η κ. Γρανιτσιωτη τεθηκε επικεφαλης με εντολες ανωθεν.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σε όλους! (3)

Αγαπητέ συνονόματε. Μπορεί το ύφος μου να είναι ειρωνικό και καυστικό, παρόλα αυτά το ερώτημα-απορία μου είναι σοβαρό. Και πως να μην ειρωνευτώ όποιον το παίζει ηθικός και άμεμπτος σε μιά ανήθικη κοινωνία και έναν ακόμα ανηθικότερο πολιτικό στίβο. Σε ευχαριστώ και εκτιμώ την ειλικρινειά σου, και η ψήφος σου σίγουρα έχει αξία, αλλά για να παρουσιάσω στοιχεία δεν αρκεί. Μην ξεχνάς ότι οι βιαστές αθωώνονται γιατί οι βιασμένοι φοβούνται να εκτεθούν...με άλλα λόγια όποιος εκβιάστηκε δεν θα το παραδεχτεί εύκολα δημοσίως και το ξέρεις κι εσυ! Θέλω επίσης να ξέρεις οτι πάντα απαντώ με τη συνείδηση μου: έτσι όπως το λες έχει λογική, γιατί όμως ο Μυτηλιναίος να πιέζει και Πανουργιά και Γρανιτσιώτη για να μην μπορέσουν να κλείσουν σωστό ψηφοδέλτιο? Και για να ξέρεις το καλύτερο μέσο είναι το πιό άμεσσο κι όχι το πιό χοντρό, δηλαδή πιό εύκολα θα κάνει τις δουλειές του με έναν δικό του δήμαρχο παρά μ έναν δικό του υφιπουργό!

Στραβων είπε...

Μην είστε αφελείς. Ο Μυτιλιναίος θα τις κάνει τις δουλειές του ακόμα κι αν βγει ο Ζάκκας δήμαρχος. Δεν έχετε αντιληφθεί μάλλον το μέγεθος του ομίλου.
Και στο κάτω κάτω δεν καταλαβαίνω το πρόβλημα. Ταΐζει τόσο κόσμο στην περιοχή και μακάρι να συνεχίσει να επενδύει. Αμάν και πως θα κανάνε σε άλλους δήμους για τέτοιες επενδύσεις από ιδιώτες και σας σας πέφτει βάρος.

Θα μου πείτε οι περιβάλλοντικές επιπτώσεις? Ναι θα συμφωνήσω, ο έλεγχος πρέπει να είναι σοβαρός. Και πρώτα απ' όλα να μην απορρίπτουν την ερυθρά ιλύ στη θάλασσα. Αλλά προς αυτή τη κατεύθυνση κινούνται και να γνωρίζεται ότι δεν ελέγχονται μόνο από το αντίστοιχο υπουργείο, αλλά κι από την Ευρωπαϊκή Ένωση με αυστηρότατη νομοθεσία.

Η μπλε σημαία του Αγ. Ισίδωρου που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής σας λέει κάτι? Ο γεμάτος ζωή από θαλάσσιους οργανισμούς Κορινθιακός? Εγώ προσωπικά χρόνια τώρα - δεκαετίες τρώω ψάρι της περιοχής και είμαι υγιέστατος.

Ανώνυμος είπε...

Κι ο ξαδερφός μου οδηγεί χωρίς κράνος και χωρίς ζώνη 20 χρόνια τώρα και ζει ακόμα!!! Είναι επιχείρημα αυτό? Έλεος. Κι επειδή ο Μυτιληναίος είναι μεγάλος όμιλος, ταίζει κόσμο και επενδύει πρέπει να τα κατεβάσουμε μήπως? Και μη γελιέστε περι ελέγχων και παρόμοιων δικαιολογιών, στην Ελλάδα ζείται! Όσο για τη μπλέ σημαία παρακαλώ ενημερωθείτε πριν μιλήσετε, γιατί μπλέ σημαία απονέμεται με άλλα κριτηρια.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΕΡΔΕΥΕΤΕ ΤΟ ΓΑΜΠΡΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΝΙΑΔΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΒΡΑΚΟ ΜΕ ΤΗ ΓΡΑΒΑΤΑ . . . ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΝΤΕΛΑΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΟΤΙΣΜΟ ΣΟΥ !!!!!!!

Στραβων είπε...

Κριτήρια για γαλάζια σημαία σε ότι αφορά την ποιότητα νερών κολύμβησης:
- Ποιότητα των νερών κολύμβησης, που να επιβεβαιώνεται με δειγματοληπτικές μετρήσεις.
- Μη απόρριψη βιομηχανικών λυμάτων στην ακτή.
- Επεξεργασία αστικών λυμάτων, όπως απαιτεί η Κοινοτική Οδηγία.

Μάλλον εσύ πρέπει να ενημερώνεσαι πριν το παίξεις έξυπνος. Επιχείρημα αποτελεί το κατά πόσο η υγεία του πληθυσμού της περιοχής επηρεάζεται αρνητικά από την λειτουργία του εργοστασίου και σίγουρα ΔΕΝ αποτελούν επιχείρημα οι γενικεύσεις του στυλ "στην Ελλάδα ζείτε".

Δεν είπα να τα κατεβάσουμε στο Μυτιλιναίο, αλλά να σκεφτόμαστε πρισματικά, λαμβάνοντας υπόψη όλους τους παράγοντες και όχι προτάσοντας την εμπάθεια.

Ανώνυμος είπε...

Στράβων θα έπρεπε να λέγεσαι Στραβός...Κριτήρια γαλάζιας σημαίας εννοούσα στην πράξη κι οχι στη θεωρία: στην Ελλάδα όποιος αξιοποιεί τουριστικά μιά παραλία και γαλάζια σημαία παίρνει και ελέγχους υδάτων περνάει και λύμματα ρίχνει...εκτός αν βλέπεις άλλη πραγματικότητα ή ζεις σε άλλη χώρα! Και πιστεύεις ότι η υγεία του πλυθησμού δεν επηρεάζεται?...δυστυχώς δεν θα ζούμε όταν θα φαίνεται και θα είναι αργά για τη νέα γεννιά! Όσο για την λέξη εμπάθεια βαρέθηκα να την ακούω συνεχώς εδώ μέσα, βρείτε άλλη καραμέλα... και επιτέλους όλοι εσείς που τη χρησιμοποιείτε(κυρίως οπαδοί Πατσαντάρα και Μυτιληναίου) μάθετε τη διαφορά της με την ειρωνεία...ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!

Στραβων είπε...

Ανώνυμε αν και βαριέμαι να σου κάνω φροντιστήριο, με αναγκάζεις. Άκου λοιπόν.
Η Γαλάζια Σημαία είναι διεθνής οργανισμός συνεπώς και η επιτροπή της που ελέγχει ποιες παραλίες πληρούν τα κριτήρια είναι επίσης διεθνής. Δεν απονέμονται μόνο στην Ελλάδα δηλαδή.
Στην Βοιωτία μόνο δύο παραλίες έχουν γαλάζια σημαία. Ο Άγιος Ισίδωρος και η Πλάκα Δηλεσίου. Μόνο αυτές αξιοποιούνται τουριστικά θες να μου πεις?
Στην Αττική 13 παραλίες έχουν γαλάζιες σημαίες. Μόνο αυτές αξιοποιουνται τουριστικά θες να μου πείς?
Στην Εύβοια μόνο δύο παραλίες έχουν γαλάζια σημαία. Μόνο αυτές αξιοποιούνται τουριστικά θες να μου πεις?

Εγώ αναγνωρίζω οτι μοιραία η κάθε βιομηχανία συνδέεται και με τα περιβαλλοντικά προβλήματα που δημιουργεί. Το θέμα είναι το αν α) προσπαθεί να τα μειώσει και αν β) τα θετικά που προσφέρει είναι περισσότερα από τ' αρνητικά.

Η υγεία μας επηρεάζεται σε μεγαλύτερο βαθμό απ' αυτά που μας ταΐζουν τα σουπέρ μάρκετς, παρά απ' τα ψάρια του Κορινθιακού.

Τέλος η εμπάθεια με ειρωνικό τρόπο και ειρωνεία με εμπαθή τρόπο για μένα είναι το ίδιο.

Top