αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Έξι μεταβυζαντινοί ναοί στην Αράχωβα του Παρνασσού - μέρος δεύτερο (του Στάθη Σιδηρά)

48 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βρε Στάθη άσε τους ειδήμονες μια φορά να κάνουν τη δουλειά τους και μην μπλέκεσαι σε όλα ...

Ανώνυμος είπε...

Παλιότερα είχαμε τους δικολάβους που υποκαθιστούσαν τους δικηγόρους, ή τους εμπειροτέχνες εργολάβους που υποκαθιστούσαν τους μηχανικούς, ή τους εμπειρικούς λογιστές που υποκαθιστούσαν τους πτυχιούχους λογιστές, αργότερα μας προέκυψε και κάποιος Τσάπας, αν τον θυμόσαστε, που το έπαιζε σεισμολόγος. Τώρα μας ενέσκηψε και εμπειροτέχνης αρχαιολόγος. Ήμαρτον!!! Όλα επί των ημερών μας θα συμβούν. Ά ξέχασα είχαμε και εμπειρικούς γιατρούς, που σε ξεμάτιαζαν ή σου έδεναν τον …..αφαλό. Ακόμα χειρότερα, οι άγαμοι Δεσποτάδες, είχαν και έχουν άποψη για τα του Γάμου. Όλοι οι..... ειδικοί δηλαδή μας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους .

Ανώνυμος είπε...

Γιατί σας πείραξε που έκανε αυτήν την ανάρτηση και ανάδειξη αυτών των αρχαίων μνημείων ο Στάθης ? Ή έχετε κάνα χωράφι εκεί γύρω-γύρω ?Μήπως αν έγραφε κάποιου άλλου γνωστού αρχαιολόγου το όνομα θα λέγατε ωωωωωωωω τι ωραία ! λές και πληρώσατε εισητήριο κάνετε. Στάθη μπράβο σου και συνέχισε την προσπάθεια που κάνεις για την ανάδειξει αυτών των ιστορικών μνημείων !

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ανώνυμε, επειδή από μικρός είχα «ψώνιο» με την ιατρική, αλλά δεν κατάφερα να γίνω γιατρός, μου έχει μείνει το ….κουσούρι. Θα σε παρακαλούσα επειδή θέλω να συνεχίσω την προσπάθεια, αλλά μου χρειάζεται και πρακτική εξάσκηση, θα ήθελα να με βοηθήσεις σ’ αυτό, με το να μου επιτρέψεις να σου κάνω κάνα δυό εγχειρήσεις. Σου υπόσχομαι ότι θα είμαι πολύ προσεκτικός. Επί πλέον σε διαβεβαιώνω ότι μπορώ με λίγα χρήματα να σου δώσω και συμβουλές για φορολογικά θέματα έστω και αν δεν έχω σπουδάσει αντίστοιχα. Σου εγγυώμαι ότι έχω αποκτήσει γνώσεις μαθαίνοντας στην πλάτη κάποιων άλλων .

Στραβων είπε...

Μην δούμε κάποιον να κάνει μια προσπάθεια, αμέσως να χυμήξουμε σαν τα κοράκια να τον φάμε.

Δεν σου διατάραξε την υγεία φίλε ανώνυμε, ούτε έβαλε χέρι στα οικονομικά σου. Το μεράκι του κανει ο άνθρωπος χωρίς να σου κάθεται στον σβέρκο.

Την ιστορία του τόπου του κυνηγάει και τα πολιτισμικά της στοιχεία και πίστεψέ με δεν θέλει κανένα πτυχίο γι' αυτό πέρα από όρεξη για διάβασμα και ψάξιμο.

Ντρόπη πλέον μ' αυτες τις νοοτροπίες. Καταντάμε αηδία σ' αυτό το χωριό. Την Αράχωβα την πονάω όσο τίποτα και δεν έχει ανάγκη από τέτοια (α-)μυαλά.

ΥΓ. Τα ίδια ισχύουν και για την περίπτωση της Ελένης (αρκεί να είναι νομικά εντάξει απέναντι στο κράτος, ανεξάρτητα από το πως θα το καταφέρει.)

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον Στράβων ! αγαπητέ ανώνυμε έχεις μπερδέψει αυτά που σου έγραψα με αυτά που έχεις στο μυαλό σου! ο Στάθης κάνει το χόμπι του ,την καύλα του τέλος πάντων! τώρα εσύ αν θέλεις διάβασέ τα και μετά ρώτησε και κανένα αρχαιολόγο της αρεσκείας σου κι αν σου πεί τα ίδια με τον Στάθη πιστεύω ότι θα αλλάξεις γνώμη.

Ανώνυμος είπε...

Κι εγώ την εγχείρηση που θα σου κάνω μπορείς να την παρακολουθήσεις και μετά να πάς σε ένα γιατρό της….. αρεσκείας σου για να δεις αν πέτυχε. Επίσης αν με τη δήλωση που θα σου κάνω στην εφορία και πληρώσεις κάτι παραπάνω, τότε κάνε μια συμπληρωματική για να σου δώσουν τα λεφτά σου πίσω.
«Ουκ αν των πολλών αλλά των ειδημόνων». Τελος!

..Ι..Τ.. είπε...

O ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΠΟΙΟ ΧΟΜΠΙ ΘΕΛΕΙ...ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ Ο ΧΩΡΟΣ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ...ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΑΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ...ΑΛΟ ΧΟΜΠΙ ΑΛΟ ΕΧΩ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ...ΕΠΙ ΚΡΕΜΟΥ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΙΔΗΡΑΣ ΥΠΕΔΕΙΞΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΤΙ... ΕΥΡΙΣΚΕΤΕ ΜΝΗΜΙΟΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΧΡΟΝΩΝ...ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΑΥΤΟΨΙΕΣ ΑΡΑΙΟΛΟΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ..ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ..ΕΞΟΔΑ..ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΦΑΝΘΗΚΕ ΟΤΙ Η ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΗΤΑΝ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ..ΤΩΡΑ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΛΑΚΕΙ ΘΑ ΚΛΕΙΘΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ ..ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ...ΣΙΔΗΡΑΣ...ΚΑΙ''ΤΙ ...ΤΟ ΧΟΜΠΙ ..ΜΟΥ ..ΝΤΕΛΑΛΗ ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΕΙΔΕΣ ΛΙΓΟ ΕΠΙΠΟΛΑΙΑ''ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ''

Ανώνυμος είπε...

Όποιος εκτίθεται δημόσια, να περιμένει και την ανάλογη κριτική!

Στραβων είπε...

Μια διόρθωση στον από πάνω. Στην Ελλάδα όποιος εκτίθεται δημόσια να περιμένει ΜΟΝΟ κριτική.

Φίλε Ι. Τ. υπάρχουν χιλιάδες δημοσιεύσεις από χομπίστες που ασχολούνται με Ιστορία, Αρχαιολογία, Δημοσιογραφία κτλ.
Δεν σημαίνει ότι είναι όλες σωστές, όποιος θέλει τις διαβάζει και κρίνει αν θα τις λάβει υπόψη του ή όχι.
Δεν διδάσκονται στα σχολεία (αν κι εκεί να δεις πόσο αλλοιωμένη την έχουν την Ιστορία), ούτε βγαίνουν επίσημα από κάποιον εκδοτικό οίκο.
Είναι απλά το μεράκι. Θα μπορούσε κάλλιστα να τα γράφει σ'ενα blog (υπάρχουν χιλιάδες τέτοια), αλλά εκείνος προτιμάει το χαρτί. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Με την ίδια λογική, με τόσες ανακρίβειες που μπορεί να γράφουμε όλοι εδώ μέσα, θα έπρεπε να μας φάει το μαύρο φιδι.

Αυτή την διαφορά δεν μπορείς να καταλάβεις.

Ανώνυμος είπε...

Την απο κάτω ανάρτηση του ντελάλη μια ιστορία που μου υπαγόρευσαν οι περιστάσεις , μάλλον δεν την διάβασε κανένας...

Ανώνυμος είπε...

Παρόλο που είπα τέλος, θα επανέλθω. Ο συγκεκριμένος γιαλαντζί!!!!!! «αρχαιολόγος», που έγραψε το άρθρο, από τυχαία γεγονότα , βρέθηκε υπάλληλος (φύλακας) στο Ιερό των Δελφών, Αν γινόταν νοσοκόμος θα είχε άποψη για την υγεία των ανθρώπων; Θα έκανε εγχειρήσεις; Συνέλθετε βρέεεεεεε!!!!!! Το ίδιο είναι. Η αρχαιολογική σκαπάνη είναι σπουδαία υπόθεση, γιατί άπτετε της Ιστορίας, για να την εμπιστευτούμε σε Δικολάβους. Π.χ. Ο Σλήμαν ήταν ερασιτέχνης, αλλά είχε σπουδάσει αρχαιολογία. Η Αρχαιολογία ως επιστήμη είναι σε χρόνια σπουδών, αντίστοιχη με την Ιατρική. Φυσικά κανένας δεν του αφαιρεί το δικαίωμα της άποψης, αλλά μέχρι εκεί. Δεν είναι δυνατόν να κάνει και αυθαίρετες υποδείξεις για ευρήματα. Είχα μια συζήτηση σήμερα με έναν καθηγητή αρχαιολογίας και όταν τον ρώτησα για το θέμα, μου απάντησε με μια λέξη : Κλοτσιές!!!!!!!!!!

ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ είπε...

Κύριε ..Ι..Τ..,
Να ξέρεις ότι προκαλείς πολύ μεγαλύτερη ζημιά και καταστροφή στην ελληνική γλώσσα με τα απίστευτα και τραγικά σου ορθογραφικά λάθη, καθώς επίσης με τον τρόπο έκφρασης και σκέψης σου που θυμίζουν τηλεγράφημα αναλφάβητου του περασμένου αιώνα, από όση ζημιά προκάλεσε στην επιστήμη της Αρχαιολογίας η έλλειψη πτυχίου του Στάθη. Αν μοναδικό κριτήριο κατ'εσέ και τους ομοιούς σου κομπλεξικούς( όπως αυτόν που συνεχίζει να παραλληλίζει παιδαριωδώς και βλακωδώς ένα χόμπυ με τη χειρουργική) είναι η απόκτηση ενός παλιόχαρτου από τα ανυπόληπτα και άθλια πανεπιστήμιά μας, τότε ΝΑΙ έχετε δίκιο, και να καεί στην πυρά το πόνημα του Στάθη. Αν πάλι μια απλή υπόδειξη του Στάθη κινητοποιεί Υπουργεία Πολιτισμού και Αρχαιολογικά Συμβούλια τότε πρόκειται περί μιάς αυθεντίας του χώρου, οπότε δικαιούται να εκδόσει και ένα βιβλιαράκι. Ψυχραιμία βρε προστάτες των επιστημών και της ακαδημαικής ιεραρχίας.

ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ είπε...

Κύριε Ανώνυμε,
Διαβάζοντας και το τελευταίο σου σχόλιο έχω να παρατηρήσω τα εξής:
1.Αν όντως υπάρχει Καθηγητής Αρχαιολογίας που απαντά με αυτόν τον τρόπο να τον χαίρεσαι, εμεις δεν θα πάρουμε απ' αυτόν, προτιμάμε το Στάθη. Και σίγουρα ισχύει και για τους δυό σας το παραλλαγμένο αρχαίο γνωμικό, (καθόσον είσαι και αρχαιολάτρης) "Όμοιος ομοίω αεί ...βελάζει". Επιβεβαιώνει πλήρως την κατάντια των Πανεπιστημίων που προανέφερα και σε ευχαριστώ για την ακούσια επιβεβαίωσή σου.
Γιατί όμως τόση εμπάθεια για ένα ήπιο θέμα και για ένα πρόσωπο αντισυμβατικό μεν και ίσως ιδιόρρυθμο αλλά σίγουρα συμπαθές και δημοφιλές;
Και γιατί τόση εμμονή ή ψύχωση με τα ιατρικά;
Φίλε να το ψάξεις κυρίως ψυχολογικώς.

Ανώνυμος είπε...

Για σου Παυσανία γραμματιζούμενε. Προφανώς δεν θα ξέρεις ότι το πτυχίο δεν είναι πανάκια, είναι όμως το τυπικό προσόν για την εισαγωγή στη έρευνα και την επιστήμη. Κατηγορώντας τον Ι.Τ. για …… ανορθόγραφο, του στερείς το δικαίωμα έστω και έτσι, να εκφράσει την άποψή του, η οποία εν προκειμένω, δεν κάνει καμία ζημιά. Επιτρέπεις όμως, εξ απαλών ονύχων, στον «αρχαιολόγο» όχι μόνο να αυθαιρετεί προτείνοντας πράγματα που δεν είναι στη αρμοδιότητά του, αλλά ταυτόχρονα να διεκδικεί και το αλάθητο των υποδείξεων. Και σε ρωτώ: Τον έχεις κουβεντιάσει , για να δεις την υπεροψία με την οποία εκφράζετε για θέματα αρχαιολογικού περιεχομένου; Έχεις ακούσει τον απαξιωτικό του λόγο για ανθρώπους του χώρου, που λόγω αρμοδιότητας έχουν άποψη; Ταυτόχρονα μετατρέπεις την, δια του παραδείγματος, προσπάθειά μου να γίνω κατανοητός, σε εμμονή. Και μια τελευταία ερώτηση: Γιατί Παυσανίας; Το ψευδώνυμο δεν έχει σχέση με τη συζήτηση. Ο Παυσανίας ήταν Στρατηγός ή Περιηγητής και όχι αρχαιολόγος. Δεν έχεις ακούσει για το γραφείο ταξιδιών ο «Παυσανίας»; Έχε υπ’ όψη σου, ότι ούτε κουρείο δεν μπορείς να ανοίξεις χωρίς πτυχίο. Έστω και με αυτά τα … παλιόχαρτα όπως τα λες, έχουμε τη δυνατότητα να πάμε ένα βήμα πιο κάτω. Εκτός και αν η άποψή σου πηγάζει από την αδυναμία σου να έχεις ένα τέτοιο ανυπόληπτο παλιόχαρτο. Σ’ αυτή την περίπτωση θα σου πω πώς :» Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια»!

Ανώνυμος είπε...

Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια»! αυτη η φραση μαλλον τεριαζει σε μερικους εδω μεσα. Μην δειτε εναν ανθρωπο να ξεκολλαει απ τον βουρκο και να προσφερει κατι αμεσως να πεσετε να τον φατε. Ηρθε ο κ.Σιδηρας να σας ζητησει χρονο και λεφτα για καπια ερευνα? Ζημιωθηκατε με τον οποιονδηποτε τροπο? Δεν νομιζω. Ειναι ευκολο να ζεις με ενα κατηγορω στο στομα. Αντι να πειτε ενα ευχαριστω στον καθε Σιδηρα για το οπιο εργο παραγει εσεις πατε να του βγαλετε το ματι. Ετσι παει ομως. Αυτα τα ατομα που δεν ειναι σταρχιδιστες με θεματα οπως η ιστορια ΜΑΣ τα πετροβολουμε. Αλλα ομως που εχουνε βλαψει τον τοπο μας -ονοματα δεν λεμε οποιος θελει να καταλαβει καταλαβαινει- τα χουμε στα ωπα ωπα!!ΡΕ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΛΕΩ ΓΩ?

AnteGeia είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΑΝΩΝΥΜΕ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕ ΤΟ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ ? ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟΤΕΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ?
ΚΑΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΛΙΟΧΑΡΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ ! ΑΞΙΑ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ! ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ ΓΡΑΒΑΤΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΑΛΛΑ ΠΑΡΕ Π.Χ. ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΕΤΣΙ Ο ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΑΡΛΟΥΜΠΟΛΟΓΟΙ, ΠΑΥΣΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ, ΓΙΑΤΙ ΒΡΙΖΕΤΕ? Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΕΙΠΕ ΑΠΛΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΕΓΚΥΡΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΛΟΓΟ ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΤΑΘΗ, ΒΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ(αντισυμβατικό- ιδιόρρυθμο) ΓΙΑΤΙ?

..Ι..Τ.. είπε...

ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ ΜΟΥ ΛΑΘΗ..ΕΖΗΣΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ..ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ..ΤΙΜΩ ΚΑΙ ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ..Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΙΔΗΡΑΣ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΒΓΑΛΕ ΟΤΙ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΑΟΙ..ΑΝ ΔΕΣΜΕΥΤΟΥΝ ΑΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ.. ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ.. ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΟΥΝ ΑΔΙΚΑ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΗΧΘΕΙ ΕΣΦΑΛΜΕΝΗ Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ..ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΣΗ ΑΠΛΑ ΣΥΓΝΩΜΗ''

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΣΤΑΘΗ ΓΙΑΤΙ ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΘΕΣ ΝΑ ΕΞΥΠΣΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΞΥΠΟΛΥΤΟΥΣ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΕΣ ΠΑΝΥΓΗΡΤΖΙΔΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ!

ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ είπε...

Κύριε ..Ι..Τ..
Συγγνώμη κι από μένα αν ήμουν οξύτερος από όσο έπρεπε απέναντί σου. Για το ερώτημα που θέτεις σε διαβεβαιώνω με ειλικρίνεια και γνώση ότι τα όσα έχει δημοσιεύσει μέχρι σήμερα ο Στάθης είναι σε συνεργασία με τους αρμόδιους Αρχαιολόγους τους οποίους συμβουλεύεται συστηματικά. Επίσης τηρεί όλη την προβλεπόμενη διαδικασία σχετικά με τις δημοσιεύσεις και δεν αυθαιρετεί.
Καταλαβαίνω ότι η αγωνία σου είναι να μη δεσμευθούν περιουσίες και αυτό είναι ανθρώπινο. Εξακολουθείς όμως να απονέμεις υπερεξουσίες στο Σιδηρά και άθελά σου υποτιμάς έτσι τους Αρχαιολόγους και τις Υπηρεσίες ως άβουλους υφισταμένους του Στάθη. Αλλά μην ανησυχείς ιδιαίτερα. Και ΟΣΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ να βρεθεί στο Λιβάδι ή στην Αράχωβα οι αετονύχηδες των αυθαιρέτων θα τα καταφέρουν μιά χαρά.
Κύριε ανώνυμε που μας αποκαλείς αρλουμπολόγους,
Η φράση "γιαλαντζί αρχαιολόγος" είναι απλά έκφραση της γνώμης και όχι υβριστική ή απαξιωτική; Πόσων βαθμών φακούς εμπάθειας φοράς; Και από πότε ο χαρακτηρισμός "αντισυμβατικός" αποτελεί ύβρη;Για πολλούς είναι καύχημα και μαγκιά και στάση ζωής (δεν ανήκω σ'αυτούς).
Πάντως μην ανησυχείς για το Στάθη. Διαθέτει τόσο χιούμορ και αυτοσαρκασμό που δεν μπορείς να φαντασθείς. Απλά είναι ευαίσθητος και πικραίνεται με διάφορα που γράφονται.

..Ι..Τ.. είπε...

AΞΙΟΤΙΜΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ..ΣΑΣ ΜΙΛΑΩ ΕΚ ΠΕΙΡΑΣ..ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΕΝΤΥΠΟ ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΑΧΩΒΗΣ ΚΑΛΗ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ..ΧΩΡΑΦΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ..ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΟΥ ΖΕΙ ΜΕ ΚΟΠΟ..ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΜΙΣΘΟ ΜΗΝΑΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΗΝΑΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΟΠΩΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΙΔΗΡΑΣ..ΤΟ ΥΠΟΥΡΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΟΜΩΣ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ.. ΔΕΣΜΕΥΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΣΕ ΑΚΤΙΝΑ 500 ΜΕΤΡΩΝ ΕΚΑΝΕ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑΝ ...ΕΚ ΕΣΦΑΛΜΕΝΗΣ ΜΕΤΡΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΕΝΤΟΠΙΖΟΝΤΑΙ 900 ΜΕΤΡΑ ΝΟΤΙΩΣ ΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΣΑΣ..ΩΣ ΕΚ ΤΗΣ ΝΕΩΤΕΡΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΟΠΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΚΙΝΗΤΟ ΔΕΝ ΔΙΑΣΩΖΕΙ ΑΡΧΑΙΑ..ΑΔΙΚΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ΄΄20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ..

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΟΤ ΚΑΠ ΣΤΗ ΣΠΛΙΑ Τ ΚΟΥΒΕΛ ΕΙΝ ΤΑ ΑΜΕΛΕΤΗΤΑ Τ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ! ΟΠΟΙΟΣ ΤΑ ΒΡΕΙ ΚΕΡΔΙΖ ΤΟ ΦΑΛΟ Τ...

Ανώνυμος είπε...

Θα πρέπει να γνωρίζετε κύριε Στράβωνα ότι η κριτική είναι και θετική και αρνητική! Δηλαδή και επαινούμε και απορρίπτουμε!Εδώ απλά αναφέρουμε ότι οι αρμόδιοι θα πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο διότι απλά είναι πιο πειστικοί και έχει μεγαλύτερο κύρος η έρευνά τους. Αυτό συμβαίνει διότι το έχουν σπουδάσει, το γνωρίζουν όχι εμπειρικά αλλά επιστημονικά τεκμηριωμένα. Οιοσδήποτε έχει να προτείνει κάτι ή να βοηθήσει την έρευνα ας το πράξει χτυπώντας την πόρτα στους ειδικούς. Θα πρότεινα να πέσουν οι τόνοι και να βοηθήσουμε τους άξιους επιστήμονες του χωριού μας να κάνουν το καλύτερο για την προβολή του πολιτισμού μας εντός και εκτός ορίων Αραχώβης.

Στραβων είπε...

Έχεις δίκιο αγαπητέ Ανώνυμε, λάθος διατύπωση. Αλλά στην χώρα που μεγάλωσα η λέξη κριτική είναι συνυφασμένη με το αρνητικό. Σπάνια επαινούμε βλέπεις. Προφανώς γιατί εμείς οι νεοέλληνες τα κάνουμε όλα λάθος, όχι ότι είμαστε κακοπροαίρετοι (φτου, φτου, φτου μακριά από μας)..

Διορθώνω λοιπόν για προηγούμενο σχόλιό μου:

Στην Ελλάδα όποιος εκτίθεται δημόσια να περιμένει ΜΟΝΟ ΑΡΝΗΤΙΚΗ κριτική.

Σημ: Καλό θα είναι η συζήτηση να μην αναλώνεται σε έξυπνάδες περί ορθογραφίας, σύνταξης, διατύπωσης κτλ. εφόσον το σχόλιο κάποιου είναι κατανοητό. Δεν είναι όλοι της Παντείου. Αναφέρομαι σε όλους και για όλα τα post.

Ανώνυμος είπε...

Καλό θα ήταν να είμαστε ακριβείς στις εκφράσεις μας. Δεν είναι θέμα Παντείου αλλά ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

DELALI TELOS KALO OLA KALA! PREPEI NA BGALEIS KAI DIADIKTIAKO KAFENEIO
ME TSIPOURAKIA KAI OYZAKIA GIA NA SFIGOYM KAI APO KANENA OPOS GINETAI KAI STA KAFENEIA META APO ENTONES ANTIPARATHESIS KAI SKLHROYS DIALOGOYS, PAEI MIA GYRA AKOMA KAI GEIA MAS NA MASTE KALA

Στραβων είπε...

Την ελληνική γλώσσα δυστυχώς την έχει κατακρεουργήσει η πολιτεία χρόνια τώρα με την καθιέρωση της δημοτικής.

Στα blogs πρέπει να έχουν την δυνατότητα να εκφράζονται όλοι, από αυτόν που δεν έχει βγάλει το δημοτικό μέχρι τον καθηγητή πανεπιστημίου.

Κατά την γνώμη μου είναι άδικο να εστιάζουμε στο αν γίνεται σωστή χρήση της γραμματικής και όχι στο αυτό καθεαυτό σχόλιο, αναγκάζοντας έτσι πολλούς να μην τολμάνε να γράψουν αυτό που θέλουν, όπως θέλουν.

Διευκρινίζω πως δεν αναφέρομαι προσωπικά στον εαυτό μου. Εγώ ήμουν τυχερός, έλαβα ανώτατη εκπαίδευση και η παρατηρηση σου ανώνυμε ήταν καλοδεχούμενη.

..Τ..Ι.. είπε...

ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΞΗΡΟΚΑΡΠΙΔΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ !ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΡΕ!ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΚΙ ΕΠΩΝΥΜΟΙ !

ΞΕΣΤΡΑΒΩΝ είπε...

Στράβων μη στραβώνεις....

ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ είπε...

EN ANAMONH ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΣΤΑΘΗ......

alhena είπε...

Ωρε σα δεν έχιτ αφήσ Στάθ' για Στάθ'.
Όπ βλεπιτ Στάθ χ'ματε σα ντα κοράκια

ΓΚΑΒΑΡΑΠΑΣ είπε...

Σταθαρα συγχαρητηρια για την προσπαθεια σου και ασε τον καθενα να λεει οτι θελει!!!Ειναι γνωστο πλεον, πως ειναι αρκετοι αυτοι στο χωριο μας που κοπροσκυλιαζουν στα καφενεια και στις καφετερειες και επειδη πουλωντας ενα χωραφακι και φτιαχνοντας ενα ενοικιαζομενο δωματιο νομιζουν οτι εχουν εξασφαλισει την ζωη την δικη τους και των παιδιων τους.Αμ δε!!! Γιατι, για τετοια υποκειμενα ο καιρος εχει γυρισματα και θα βρεθουν προ εκπληξεων απο εδω και περα οσο η κριση επιμενει στη χωρα μας.Αν η Αραχωβα δεν ειχε το ονομα που ειχε σημερα, τετοιοι γραφικοι και κομπλεξικοι τυποι που κατακρινουν το μερακι και την προσπαθεια καποιων, θα ειχαν την ιδια σταση αραγε?Ευτυχως που υπαρχουν ανθρωποι σαν το Σταθη και καποια αλλα παιδια που ασχολουνται με το χωριο μας, γιατι εγω θλιβομαι οταν βλεπω 12 μηνες το χρονο την πλειοψηφια της νεολαιας μας, να μην ασχολειται με τιποτα, παρα μονο να σπαταλα απιστευτες ωρες σε καφε και clubs.Εσεις που εχετε αποψη και κατακρινετε τους παντες και τα παντα τοσα χρονια τι κανατε και αφησατε το χωριο να παρει ανεξελεγτη μορφη?Παραλαβαμε ενα κοσμημα απο τους παππουδες μας, που τωρα εχει γινει μια αναρχη κωμοπολη για να μην το πω διαφορετικα ( αυτα που εχει η οδος Φυλης ).Εχουμε εναν δρυμο απο πανω μας που τον εχουμε στο ελεος του Θεου!Αληθεια απο αυτον τον τοσο ποιοτικο τουρισμο που εχει το χωριο μας, ποσοι αραγε γνωριζουν την υπαρξη Εθνικου Δρυμου στον Παρνασσο ( ο παλαιοτερος στην χωρα με αυτον του Ολυμπου )?Ευτυχως που υπαρχετε και εσεις ΚΡΙΤΕΣ και ικανοποιηστε με την προβολη του χωριου μας απο τα μπουτια και τα εσωρουχα του Star Channel στα μπαρακια της Μυκονου του χειμωνα,γιατι τοσο καιρο ΑΧΡΗΣΤΟΙ ησασταν και δεν καταφερατε να κανετε τιποτα για αυτον εδω τον τοπο!!!
Για αλλη μια φορα ΜΠΡΑΒΟ στον Σταθη και τον καθε Σταθη, που προσπαθει με τον καλυτερο τροπο να αναδειξει τον τοπο του και να μας προσφερει γνωσεις και οχι κλαπα...διες οπως κανουν μερικα εξυπνοπουλια των καφενειων!!

Ανώνυμος είπε...

Σταθαρα κανε την παρτυ σου και μην ακους κανεναν.Μακαρι να ήταν κι αλλοι σαν εσενα,που ασχολουνται με κατι,οτι να ναι.Καθονται ολοι ρεμπελοι στα καφενεια και νομιζουν οτι καποιοι ειναι.Τουλαχιστον ο σταθς εχει παει σε ενα σωρο μερη, εσεις οι αλλοι που εχτε παει βρε;;;

ΓΚΑΒΑΡΑΠΑΣ είπε...

Μπραβο Σταθαρα!!!Συνεχισε να μας προσφερεις γνωσεις και νεα δεδομενα που δεν γνωριζουμε και ασε τα εξυπνοπουλια των καφενειων, να πουλανε εξυπναδες και κλαπα....ιες!!Τοσα χρονια αχρηστοι ηταν και δεν προσεφεραν τιποτα στο χωριο μας, για αυτο η Αραχωβα απο ενα κοσμημα κατηντησε μια αναρχη πολιχνη για να μην το πω ( αυτα που εχει η οδος Φυλης ).Πουλησαν ενα χωραφακι, επιασαν μερικα φραγκα για να εξασφαλισουν την ζωη τους και τους βλεπεις να ειναι κηφηνες και να κοπροσκυλιαζουν ολημερις στη μουρια κατακρινοντας τους παντες και τα παντα!!Και το ωραιο ειναι, οτι τετοια αχρηστα ατομα καταφεραν η Αραχωβα να γινει γνωστη ως Μυκονος του χειμωνα, με τα μπουτακια και τα εσωρουχα που παιζει καθε βραδυ το σοβαρο καναλι του Star, αντι να προβαλλουν το χωριο μας για αλλα πιο ουσιωδη πραγματα.
Και παλι μπραβο Σταθη και σε καθε Σταθη για το μερακι του και για την αγαπη που εχει για τον τοπο του και για αυτο που κανει!

ΓΚΑΒΑΡΑΠΑΣ είπε...

Συγνωμη που κατεθεσα το σχολιο μου δυο φορες αλλα νομιζα πως δεν εσταλη το κειμενο!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο σας ρε περίεργοι. Φουσκώστε τον, τον άνθρωπο, λέγοντάς του ότι είναι ο ένας , ο μοναδικός, ο σπουδαίος και όταν αργότερα από άγνοια ή ημιμάθεια, δημιουργήσει προβλήματα, που θα απορρέουν από το επικίνδυνο χόμπι του ή αν θέλετε από την «ιδιορρυθμία» του, όπως έσπευσε να πει και ο φίλος του ο……… «Παυσανίας», ή όταν «λαλήσει», από τα πολλά χτυπήματα στην πλάτη, σας βλέπω να σφυρίζετε αδιάφορα και από επαίνους, να τον οικτίρετε ή να του κάνετε ……… «μνημόσυνα». Προς το παρόν έχετε όλη την ευχέρεια να διαστρεβλώνετε την πραγματικότητα, να συκοφαντείτε, λέγοντα τους άλλους συκοφάντες και να εκφωνείτε το όνομά του στον υπερθετικό ( …άρας ) βαθμό, να τον παροτρύνετε να αυθαιρετεί στην πλάτη μιας ευαίσθητης και δύσκολης επιστήμης και όλα αυτά μάλλον για να σπάτε πλάκα ή για να του πουλάτε εκδούλευση.
ΥΣ. Προς «Γκαβάραπα»: Το ότι δηλώνεις και γκαβός αλλά και «αράπης», δεν σε απαλλάσσει από τον μονοσήμαντο ρατσισμό σου, ούτε σου παρέχει το δικαίωμα των άπειρων χτυπημάτων στην πλάτη του συγκεκριμένου ανθρώπου. Σου παρέχετε η δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις τα χέρια σου και σε άλλες πιο προσωπικές ασχολείες!!!

ΓΚΑΒΑΡΑΠΑΣ είπε...

Ανωνυμε θα ηθελα να σε ενημερωσω οτι ρατσιστης δεν ειμαι καθολου!Οσο για την χρηση των χεριων μου σε πιο προσωπικες ασχολιες, σου δηλωνω υπευθυνα οτι σαν νορμαλ ανθρωπος εχω περασει απο αυτο το σταδιο, σε αντιθεση με σενα που το εχεις τροπο ζωης η μπορει και να το επαγγελεσαι!Τραβα και λιγο παρακατω γιατι το υψομετρο σου εχει πηξει τον εγκεφαλο και μην γινεσαι προκλητικος και κακος με τους ανθρωπους!

Ανώνυμος είπε...

Για στατθείτε βρε παιδιά!!!
Από πότε το μεράκι είναι συνώνυμο της επιστήμης; Μεράκι είναι δημιουργική ενασχόληση με την κηπουρική,τη μαγειρική... ή με κάτι εντελώς πρωτότυπο.Ο κ.Τάκης Μυλωνάς -ας πούμε-έχει μεράκι που το αποτυπώνει στις δημιουργίες του.
Κανείς δεν έχει καμία ένσταση γιατί παράγει κάτι δικό του και εκτονώνει το ταλέντο του.Και το αποτέλεσμα θαυμαστό.
Τι σχέση έχει αυτό με το σύμπλεγμα "θέλω να γίνω αρχαιολόγος - επιστήμονας,μαμά,όταν μεγαλώσω;Αλλά αφού μεγάλωσα και δεν είχα τα προσόντα να το κάνω, θα ζω και θα συμπεριφέρομαι σαν να είμαι.
Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι το θεωρητικό υπόβαθρο σε κάθε επιστήμη είναι η αρχή της.Και κανείς δεν μπορεί να απαξιώσει τη μόρφωση και τα πτυχία της. Εκτός ίσως από κείνους που νιώθουν ελλειμματικοί.Θα πρότεινα λοιπόν στους παραπάνω να πάνε το παιδί τους να μαθητεύσει σε κάποιον που δεν έχει σπουδάσει παιδαγωγικά, αλλά σε κάποιον επιστάτη που το έχει "μεράκι" να το κάνει.
Η επιστήμη και οι κατέχοντες αυτήν δεν απαξιώνεται από τους μη κατέχοντες...
Και θα κλείσω με μια ρήση από τη θυμοσοφία του λαού..."'Ο,τι του φανεί του Λωλοστεφανή" και επίσης "Όσο πιο άδειο είναι το βαρέλι, τόσο θόρυβο κανει"

ΓΡΙΑ ΣΟΥΛΑΡΕΝΑ είπε...

Μα καλά ρε μπαγάσες! στην πρώτη ανάρτηση του Στάθη είχε γίνει ένα σχόλιο ΜΟΝΟ!!!! και αυτό γιατί είχατε να ασχοληθείτε με τα πολιτικά!!! τώρα που έκατσε και δεν είχε ψωμοτύρ βαρήσατ μόνο μπζύθρα ! απο αυτό και μόνο προβάλεται ένα πρόβλημα γενικό , το ότι διαβάζουμε ότι έχει κουτσομπολιό! ε τώρα δεν είχε θέμα και την πλήρωσε ο Στάθης ! Στάθη την επόμενη ανάρτηση δώστην την ημέρα των εκλογών !

..Ι..Τ.. είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ..Η ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗΜΕΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΗ..

ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ είπε...

EN ANAMONH TΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ.ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: ΤΟΣΑ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΤΟΝ ΝΤΕΛΑΛΗ,ΣΠΑΝΙΩΣ ΕΧΩ ΔΕΙ 43 ΣΧΟΛΙΑ-ΑΝ ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΑΤΑ Η ΜΝΗΜΗ ΜΟΥ 1-2 ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΟΣΑ ΣΧΟΛΙΑ.ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΘΗ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΟ ΝΤΟΥΚΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ Ή ΔΥΟ,ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ Η ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ,ΧΩΡΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ Ο ΝΤΕΛΑΛΗΣ.ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΘΗ ΠΟΥ ΑΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΝΤΕΛΑΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΩΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ...ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΛΕΩ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΞΕΡΩ...ΕΙΔΩΜΕΝ.....

ΒΕΡΒΕΛΙΑΣ είπε...

ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ (P) ΟΛΟ ΤΑ ΞΕΡΣ ΚΙ ΟΛΟ ΜΟΥΤΙ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ! ΤΙ ΕΜΑΘΕΣ ΠΑΛΙ? ΒΟΥΙΖ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ? ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΜΙΑ ΚΑΜΠΑΝΑ ? ΒΡΕ ΜΠΡΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣΣΣΣΣΣΣΣ ΠΑΛΙΟΣΙΓΔΙΤΣΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Ανώνυμος είπε...

Ράβδος στη γωνία άρα…. βρέχει. Πάτε καλά ρε …..Σταθηκοί; Τι θα αλλάξει αν μιλήσει ή δεν μιλήσει ο Στάθης; Ο άνθρωπος αυτός είναι συμπαθής με την όποια εξυπνάδα του ή με το όποιο χόμπι του, με την όποια πλάνη του. Δεν τίθεται θέμα γι’ αυτό. Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να ασχολείται με ότι του αρέσει. Να έχει άποψη επί παντός επιστητού. Άλλωστε όπως είχε πει και ο Κλιντ Ίστγουντ, «όλοι μας έχουμε από μια άποψη και από μια κολοτρ …..δα» Αλλά η πλάκα μέχρι εδώ. Η επιστήμη, ή έρευνα και ειδικά η αρχαιολογική σκαπάνη έχει ανάγκη από λειτουργούς που κατέχουν το αντικείμενο και όχι από αυτοδιόριστους αιθεροβάμονες, ούτε από Δονκιχώτες. Ρίξτε μια ματιά στις φωτογραφίες, για να έχετε μια κάποια άποψη! Στη χώρα που τα μάρμαρα περισσεύουν, στον τόπο που η ιερότητα και ο μαγνητισμός είναι διάχυτοι στην ατμόσφαιρα, είναι δυνατόν να αναγορεύονται οι αρμακάδες σε σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα; Λυ-πη-θεί-τε μας!!!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί φίλοι
ανεξάρτητα από την επιστημονική κατάρτιση ή όχι του κ. Σιδηρά αν κάνει το κέφι του ή όχι, νομίζω ότι ορθώς δημοσιοποιεί τα πονήματα του περί αρχαιολογίας καθ ότι και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ανδρέου τον αναγόρευσε σε "Ειδικό Συμπολίτη που δραστηριοποιείται επιστημονικά και επαγγελματικά σε ανάλογη δραστηριότητα" . Βλέπε σχετική ανακοίνωση για λαογραφικό μουσείο (Ντελάλης).

Ανώνυμος είπε...

Ο κ.Ανδρέου ιεράρχησε τους δύο πρώτους επιστήμονες! Οι υπόλοιποι καταθέτουν απόψεις απόλυτα σεβαστές και αναλόγως επιδοκιμάζονται ή απορρίπτονται. Είπαμε...Μην μπερδεύουμε τα αυτονόητα.

ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ είπε...

που εισαι σημερα βρε φιλε ΒΕΡΒΕΛΙΑ μετα την σημερινη 28-09-2010 απαντηση του Σταθη,που πριν λιγες μερες με κατηγορουσες και με ελεγες παλιοσεγδιτσα? και δεν βαζω το σχολιο αυτο στην σημερινη απαντηση του Σταθη για να μην την μαγαρισω....

Top