αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010

Η κόλαση

Από τον Γιάννη Πατσαντάρα

Διαβάστε το. Ο τύπος απλώς έγραψε!!
Το κείμενο που ακολουθεί αποτελεί μια απάντηση που δόθηκε σε ενδιάμεσες εξετάσεις / προόδους στη χημεία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Η ερώτηση είχε ως εξής και βαθμολογούταν με έξτρα βαθμούς:

Η Κόλαση είναι εξώθερμη ή εσώθερμη;
(στη χημεία ή εξώθερμη δίνει θερμότητα ενώ η άλλη απορροφά).

Οι περισσότεροι φοιτητές έδωσαν απαντήσεις παρέχοντας αποδείξεις βασισμένες στο Νόμο του Boyle (ένα αέριο ψύχεται όταν μεγαλώνει ο όγκος και θερμαίνεται όταν συμπιέζεται) ή κάτι παρόμοιο.

Ωστόσο, ένας έγραψε τα εξής: Πρώτον πρέπει να γνωρίζουμε αν ο όγκος της κόλασης αυξάνεται προς το χρόνο. Επομένως χρειάζεται να ξέρουμε το ρυθμό με τον οποίο οι ψυχές εισρέουν στην κόλαση και το ρυθμό με τον οποίο διαφεύγουν.
Νομίζω ότι μπορούμε ασφαλώς να υποθέσουμε ότι όταν μια ψυχή πάει στην κόλαση, δεν πρόκειται να φύγει. Επομένως, δεν διαφεύγουν ψυχές. Τώρα για το πόσες ψυχές μπαίνουν, ας δούμε πόσες διαφορετικές θρησκείες υπάρχουν σήμερα στον κόσμο. Οι περισσότερες από αυτές δηλώνουν ότι αν δεν είσαι οπαδός τους, τότε θα πας στη κόλαση. Εφόσον υπάρχουν περισσότερες από μία τέτοια θρησκεία και εφόσον οι άνθρωποι ανήκουν σε περισσότερη από μία θρησκεία, τότε μπορούμε να εξαγάγουμε το συμπέρασμα ότι όλες οι ψυχές πάνε στην κόλαση. Και όπως έχουν οι ρυθμοί γεννήσεων και θανάτων, θα πρέπει να αναμένουμε ότι ο αριθμός των ψυχών στην κόλαση θα αυξηθεί εκθετικά.

Τώρα, ο λόγος για τον οποίο εξετάζουμε το ρυθμό αλλαγής του όγκου της κολάσεως, είναι γιατί ο Νόμος του Μπόυλ δηλώνει ότι για να παραμείνει σταθερή η θερμοκρασία και η πίεση στην κόλαση, ο όγκος της πρέπει να αυξάνεται αναλόγως με τις ψυχές που προστίθενται. Αυτό μας δίνει 2 περιπτώσεις:
  1. Εάν η Κόλαση διαστέλλεται με πιο αργό ρυθμό από αυτόν με τον οποίο εισέρχονται ψυχές, τότε η θερμοκρασία και η πίεση θα αυξάνονται μέχρι να σκάσει η Κόλαση και να ξεχυθούν οι ψυχές.
  2. Εάν η Κόλαση διαστέλλεται με ρυθμό πιο γρήγορο από τη αύξηση των ψυχών, τότε η θερμοκρασία και ή πίεση θα πέφτουν μέχρι να παγώσουν τα καζάνια της. Ποιά από τις 2 περιπτώσεις ισχύει??
Αν αποδεχθούμε το αξίωμα το οποίο μου είπε η Τερέζα όταν ήμουν πρωτοετής, ότι "Θα πρέπει να παγώσει η Κόλαση πριν κοιμηθούμε μαζί" και αν συνθεωρήσουμε και το γεγονός ότι χθες το βράδυ όντως κοιμήθηκα μαζί της, τότε ισχύει η δεύτερη υπόθεση και επομένως είμαι σίγουρος ότι η Κόλαση είναι εξώθερμη και ότι ήδη έχει παγώσει.
Απόρροια αυτής της θεωρίας είναι ότι η κόλαση, αφού έχει παγώσει, άρα δεν δέχεται άλλες ψυχές και επομένως έχει εκλείψει... αφήνοντας μόνο τον Παράδεισο. Αυτό με τη σειρά του αποδεικνύει την ύπαρξη ενός Θεϊκού Όντος, το οποίο εξηγεί γιατί χθες το βράδυ η Τερέζα φώναζε συνεχώς: "Θεέ μου, Θεέ μου".

Αυτός ο φοιτητής πήρε το μοναδικό 'Α'.

Γιάννης Πατσαντάρας

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΛΟΓΕΣ...ΝΑ ΦΘΑΡΟΥΜΕ ΣΑΝ ΑΤΟΜΑ...ΝΑ ΥΠΟΤΑΧΤΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ...ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΣΑΝ ΑΤΟΜΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ...ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΜΑΘΗΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕ...Ι..Τ..

Ανώνυμος είπε...

ΚΙ ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΤΡΕΧΩ ΓΕΝΙΚΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΠΕΣΑ ΕΞΩ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩς ΕΞΕΛΙΧΤΗΚΑΝ ΕΡΧΟΜΑΙ ΤΩΡΑ ΣΑΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟς ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑς ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΚΟΛΑΣΗ ΛΕΩ ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΟΠΩς Ο ΦΑΟΥΣΤ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ "ΤΙς ΣΥΜΑΧΙΕς" ΚΑΙ ΣΕ ΤΟΥΤΕς ΤΙς ΕΚΛΟΓΕς ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ;

ΠΑΛΙΑ ΚΑΡΑΒΑΝΑ είπε...

ΠΑΛΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΛΟ.....

..Ι..Τ.. είπε...

ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΛΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΥΘΕΙ... ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΙ...ΣΕ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΘΑ ΛΥΣΕΙ Η ΘΑ ΔΙΩΡΘΩΣΕΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ...ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΑΤΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ...ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΨΗΦΗΣΟΥΜΕ...

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Ο ΤΥΠΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ..... ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΟΡΘΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟΣ!!!!!

Top