αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2010

Διόδια: η μεγάλη κλοπή

Η χρήση των ελβετικών αυτοκινητόδρομων και οδών ταχείας κυκλοφορίας υπόκειται για όλα τα μηχανοκίνητα οχήματα σε υποχρέωση πληρωμής διοδίων. Για μηχανοκίνητα οχήματα με μέχρι 3,5 t (ΕΙΧ, μοτοσικλέτες και τροχόσπιτα) υπάρχει υποχρέωση ειδικού σήματος (βινιέτας). Πριν από τη χρήση αυτοκινητοδρόμων και οδών ταχείας κυκλοφορίας πρέπει να αγοραστεί μία βινιέτα, η οποία ισχύει για απεριόριστες διαδρομές σε όλους τους αυτοκινητόδρομους και οδούς ταχείας κυκλοφορίας.

Μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας ταξίδεψαν αυτή την εβδομάδα στο εξωτερικό, βρέθηκαν με ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο στην Ελβετία και αγόρασαν μια vignette. Το κόστος της; 31 Ευρώ για όλο το χρόνο, δηλαδή μέχρι το τέλος του 2010, με τη δυνατότητα χρήσης απεριόριστων διαδρομών, εννοείται και των πολυάριθμων τούνελ της ορεινής χώρας.

Δηλαδή, ο Ελβετός πολίτης πληρώνει 31 ευρώ το χρόνο και έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί ελεύθερα ολόκληρο το εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας του.

Ο Έλληνας πολίτης, π.χ. ο κάτοικος Κατερίνης που εργάζεται στην Θεσσαλονίκη και πηγαινοέρχεται καθημερινά, πληρώνει 1.344 Ευρώ μόνο γι αυτή τη διαδρομή (20 εργάσιμες Χ 12 μήνες Χ 5,80 € καθημερινά) και δεν έχει τη δυνατότητα αγοράς εκπτωτικής κάρτας, όπως συμβαίνει σε ολόκληρο τον κόσμο!

Οι Ελβετοί συνάδελφοι των φίλων μας δεν μπορούσαν να το πιστέψουν, λέγοντας: «Αυτό λέγεται κλοπή!». Οι δε πολιτικοί που υπέγραψαν την παραχώρηση της χρήσης των εθνικών μας δρόμων, κάτω από τέτοιους όρους, είναι πουλημένα τομάρια!

Αυτό, το τελευταίο, δεν είπαν οι Ελβετοί! Το είπαν οι Τσέχοι που καθόταν στο ίδιο τραπέζι! Κι εμείς βέβαια τους εξηγήσαμε, πως… απλά «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ».

Καλούσα
(από otoposmou.gr - Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερία)

4 σχόλια:

ΑΝΤΑΡΣΙΑΣ είπε...

ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ... ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΣ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥ ΠΑΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ! ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΗ ΤΟ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ - ΕΘΝΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΥΚΤΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΙΚΟΝΟΣΤΑΣΙΑ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ!
ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΟΠΟΥ "ΘΕΛΟΥΜΕ"...
ΚΑΛΟΥΣΑ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑΤΑΚΙ!

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά το να μην πληρώνεις στα διόδια δεν είναι τίποτα, μην ντρέπεστε, η πρώτη φορά είναι η δύσκολη , μετά γίνετε διασκεδαστικό.

Ανώνυμος είπε...

Κι εγώ το ιδιο κάνω και θα το κανω συνέχεια.
Μάλιστα την πρώτη φορά που τους είπα δεν πληρώνω μου απάντησαν ότι θα σημειώσουμε τον αριθμό αυτοκινήτου , εγώ τους είπα ευχαρίστως και δεν έγινε ποτέ τιποτε. Απ´ όσο γνωρίζω είναι παράνομοι γιατί δεν τηρούν τις προδιαγραφές κι έτσι δεν μπορούν να σου κάνουν τίποτε κι ας λένε αυτοί τα δικά τους.
Σας το προτείνω κι εγώ λοιπόν και σας λέω να ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΙΕΡΙΑΣ..ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑΝ.. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΔΑΓΜΑ ΑΥΤΗΣ..

Top