αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Νέα παρέμβαση του Παρατηρητή

Του Παρατηρητή

Ανακοινώθηκε και άλλος υποψήφιος για το Δήμο φορτωμένος με το χρίσμα του ΚΚΕ κάτοικος Διστόμου. Η ανακοίνωση δεν δημιούργησε έκπληξη. Περιμένουμε και άλλες υποψηφιότητες. Πριν την ανακοίνωση του τρίτου συνδυασμού σε προεκλογικό επίπεδο η Αράχωβα είχε «προβάδισμα στα σημεία» αφού οι υποψήφιοι δήμαρχοι ήταν μόνον αραχωβίτες. Εάν εμφανισθεί μέχρι την λήξη της προθεσμίας και άλλος θα σχολιάσουμε τις αναλογίες για την προφητολογία εάν ο Δήμαρχος θα είναι εξ Αραχώβης ή εκ Διστόμου. Η συγκυρία και συγχρόνως η αγωνία μας γεννήθηκε από τα «χρίσματα» και τις «εύνοιες» αλλά και τις ασκήσεις «επί χάρτου» που μας βάζουν κάθε φορά οι υποψηφιότητες. Τελικα το αποτέλεσμα θα το μάθουμε επακριβώς μετά τις εκλογές.

Λόγω «Καλλικράτη» εάν...

...ανακοινωθούν και άλλα σχήματα τότε μάλλον κάθε σπίτι από τον διευρυμένο Δήμο θα έχει και τον δικό του υποψήφιο σε έναν από τους συνδυασμούς. Στην Αράχωβα μπορεί κάθε σπίτι να έχει δικό του υποψήφιο και σε δυο συνδυασμούς. Τέτοιες περιπτώσεις είχαμε στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές. Πάντως οι αντίπαλοι του ίδιου σπιτιού τις αντιπαραθέσεις τους τις άφηναν έξω από την πόρτα ως πολιτισμένοι και με κουλτούρα. Είναι λοιπόν ευκαιρία και τώρα όλοι οι υποψήφιοι να αναδείξουν τον πολιτικό και αυτοδιοικητικό τους πολιτισμό στην προεκλογική περίοδο με σύγχρονες αντιλήψεις και μην ανασύρουν αναμνήσεις από το παρελθόν. Έτσι θα μας προκαλούν γέλια μόνον οι κωμωδίες από τον κλασσικό ελληνικό κινηματογράφο (Βασιλειάδου - Αυλωνίτης) και όχι τα προεκλογικά δρώμενα των υποψηφίων και των οπαδών.

Το ήθος, το κύρος και η σοβαρότητα των υποψηφίων επικεφαλής των συνδυασμών παραπέμπει σε ήπιους χαρακτήρες. Πιστεύουμε ότι κάθε αντιπαράθεση τους και οι εντυπώσεις θα εξαρτηθούν από τις αρχές του χώρου του συνδυασμού, από τον αυτοδιοικητικό λογο, τα προγράμματα, οράματα αλλά και από την διαχείριση των νέων συνθηκών. Αυτή την ηπιότητα μπορούν να την μεταφέρουν και στους ψηφοφόρους.

Θέλοντας να συμβάλουμε στην διατήρηση του κλίματος προτείνουμε κάθε συνδυασμός να συστήσει από μία «ερανική επιτροπή συλλογής ψήφων». Η επιτροπή είναι ερανική διότι είναι προσωρινή και ερασιτεχνική, ζητιανέυει από όλους χωρίς να ντρέπεται, δίνεις την υπόσχεση χωρίς υποχρέωση (έτσι ελεύθερα) για την ψήφο σου φανερά ή κρυφά και ο,τι άλλο θέλεις, το αποτέλεσμα συγκεντρώνεται, καταγράφεται σε πρόχειρα πρακτικά και μετά χάνεται.

Το σχόλιο μας παρακαλώ να το αναρτήσετε ως απάντηση σε όσους εκ των bloggers φίλους, αναγνώστες και σχολιαστές του ιστοχώρου σας με τα σχόλια και τις απόψεις τους υβρίζουν, λασπολογούν, απαξιώνουν και διασύρουν πρόσωπα και ομάδες, καταδικάζουν προθέσεις, απόψεις και επιλογές, με την διαβεβαίωση μας ότι δεν έχουμε πρόθεση υποβάθμισης της σοβαρότητας των εκλογικών διαδικασιών και των προσπαθειών των υποψηφίων.

Συνιστούμε διαφορετικό τρόπο επικοινωνίας με απλές θέσεις αλλά και αντιπαραθέσεις χωρίς λεκτικούς εξτρεμισμούς κυρίως όμως εύθυμη διάθεση και κέφι για την γιορτή.

Με εκτίμηση
Παρατηρητής

15 σχόλια:

ΑΡΓΩ είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με τον Παρατηρητή, όσον αφορά στην έκκλησή του για την ομαλή και ήπια διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα. Θα είναι ένα δείγμα, αν θέλουμε να πάμε μπροστά αφήνοντας τα κατάλοιπα και τα φαντάσματα του παρελθόντος.
Κάθε υποψήφιος θέτει εαυτόν στην κρίση των δημοτών.
Ας επιλέξουμε τον καλύτερο!
Αμφιβολίες έχω ως προς την πρότασή του, περί δημιουργίας "ερανικής επιτροπής κλπ.". Θα μου άρεσε να δω να σχηματίζεται ένας επίσημος "Κύκλος φίλων", γύρω από κάθε συνδιασμό, που ανοιχτά σε συζητήσεις, ζώσης και διαδικτυακά,θα πείθουν με τα επιχειρήματά τους. Γιατί στον φίλο σου, εκ προοιμίου, δεν θα θέλεις να κάνεις κακό, ούτε με τα λόγια σου, ούτε με την στάση σου.

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΤΑ ΠΟΥ ΛΑΙΤΕ ΔΕΝ ΓΟΙΝΩΝΤΑΙ ΟΥΤΑΙ ΣΤΩΝ ΠΑΡΑΔΗΣΣΩ....ΔΙΟΤΙ ΚΑΠΗΟΣ ΘΕΛΗ ΚΑΠΗΟΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΗ ΚΑΠΗΟΝ ΑΛΛΩ...

ღ oneiremataღ είπε...

ΤΟ ΓΙΝΑΤΙ ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙ..... ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΜΕΝΕ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ.

Αριστόδημος είπε...

Παρατηρητή, σε ευχαριστούμε και παλι για την επισήμανση του αυτονόητου. ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ!

ΑΡΓΩ είπε...

Τον Παράδεισο ή την Κόλαση τα έχουμε ο καθένας μέσα μας. Στο χέρι μας είναι να βγάλουμε αυτό που έχουμε μέσα μας προς τα έξω.
Αλλά εδώ, αγαπητοί διαδικτυακοί φίλοι,δεν μας ζητείται να κολυμπήσουμε στα βαθειά...φιλοσοφικά!

Τον καλύτερο δήμαρχο θέλουμε, απλά, να βγάλουμε!
Με ανθρώπινες διαδικασίες και κοιτώντας μπροστά και ψηλά!
Πολλά ζητάμε;

Στραβων είπε...

Αγαπητή Αργώ,
Προτρέπω να κάνεις εσύ την αρχή (έστω με το ψευδώνυμο) και να μας αποκαλύψεις την προτίμηση σου τεκμηριωμένα. Έτσι ίσως ακολουθήσουν κι άλλοι και πετύχεις τις ανθρώπινες - πολιτισμένες συζητήσεις που ζητάς.
Περιμένω κι από τον Παρατηρητή το ίδιο. Ωραία όλα αυτά που αναφέρεται αλλά να το δούμε στην πράξη, με εσάς μπροστάρηδες που τα προτείνετε. Όχι αέρα κουβέντα.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Παρατηρητή, βλέπω ότι σε αυτό σου το σχόλιο, είσαι πιο ήπιος, όμως είσαι ακόμα έκθετος από το προηγούμενο σχόλιό σου. Για να έχεις δικαίωμα, δια να ομιλείς, πρέπει να μας πεις που θα βρούμε την δημοσίευση του in.gr. για το «χρίσμα» του Πατσαντάρα. Αν παρεμπιπτόντως έκανες λάθος οφείλεις να το δηλώσεις και να ζητήσεις συγνώμη. Μέχρι τότε θα κρατήσω επιφύλαξη απέναντί σου, για την ανυστεροβουλία των σχολίων σου.

ΑΡΓΩ είπε...

Κάθε πράγμα στον καιρό του, αγαπητέ Στράβων!
Προς το παρόν κάνω φιλότιμες προσπάθειες, η ίδια να σχηματίσω άποψη για κάθε υποψήφιο/α ξεχωριστά.
Δεν με βοηθάνε και γνώμες, σαν του ανώνυμου, ψηφίζω αυτόν γιατί δεν πάω τον άλλον...

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΗ ΑΡΓΩ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΡΩΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΛΕΝΕ !!!

Σοφοκλής είπε...

Αγαπητοί Αργώ και Στράβωνα
πολύ καλή η ιδέα σας να ξεκινήσουμε μια συζήτηση για τη προτίμηση μας σε υποψήφιο δήμαρχο τεκμηριωμένα(όσο μπορεί ο καθένας).
Εγώ στηρίζω τον υποψήφιο που είναι καθαρός, ανεξάρτητος από κομματικές και άλλες εξαρτήσεις, με διοικητική εμπειρία και προσιτός στους συμπολίτες του.
Περιμένω τις απόψεις σας για ένα γόνιμο διάλογο.

Ανώνυμος είπε...

ΨΗΦΙΣΤΕ ΔΑΓΚΩΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΡΑΝΙΤΣΙΩΤΗ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ ΔΕΛΦΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕΙΡΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΕΑΝ ΑΓΝΑΝΤΕΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΡΥΦΕΣ ΤΟΥ ΕΛΙΚΩΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ.... ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΚΑΝΑ ΧΩΡΑΦΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ... ΞΕΧΑΣΤΕΤΑ....

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ονομα είπε...

Φίλε Ανώνυμε

Ο σύνδεσμος αναφέρεται στις εκλογές του 2006, όταν ο κ. Πανουργιάς είχε τη στήριξη της Ν.Δ.

Φιλικά
Ντελάλης

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Ντελάλη έχεις δίκιο και αποσύρω τα δύο σχόλια

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Ντελάλη έχεις δίκιο και αποσύρω τα δύο σχόλια

Top