αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 2010

Δύο αστεροειδείς θα περάσουν σήμερα κοντά από τη Γη

Οι επιστήμονες τους είδαν να... έρχονται μόλις την περασμένη Κυριακή. Ένα τηλεσκόπιο στην Αριζόνα των ΗΠΑ τους εντόπισε και αμέσως σήμανε επιστημονικός “συναγερμός”. Πρόκειται για σύνηθες φαινόμενο το οποίο όμως αυτή τη φορά μπορούν να το απολαύσουν και οι απλοί πολίτες που διαθέτουν ένα απλό ερασιτεχνικό τηλεσκόπιο.

Οι αστεροειδείς που δεν ξεπερνούν σε διάμετρο τα 20 μέτρα θα περάσουν σε μια απόσταση μικρότερη από αυτή που έχει η Γη από τη Σελήνη.

Ο πρώτος, με την ονομασία 2010 RX30 και διάμετρο από 10 ως 20 μέτρα θα περάσει σε απόσταση 248.000 χιλιομέτρων από τη Γη εννιά λεπτά πριν τη μία το μεσημέρι και ο δεύτερος, ο 2010 RF12, με διάμετρο 6 με 14 μέτρα θα περάσει σε απόσταση 79.000 χιλιομέτρων από τη Γη δώδεκα λεπτά μετά τη μία μετά τα μεσάνυχτα.

Κανένα από αυτά τα αντικείμενα δεν πρόκειτε να χτυπήσουν τη Γη. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αστεροειδείς είναι διαθέσιμες στο jpl.nasa.gov/asteroidwatch.

Από το Newsit.gr
και από Nasa.gov
Top