αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας

Παρουσιάζω σήμερα τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας που διεξήχθη στο blog του Ντελάλη, και αφορά την εκτίμηση των αναγνωστών για το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών του Νοεμβρίου στο Δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, κάτι σαν παράσταση νίκης, όπως θα έλεγαν οι εκλογολόγοι.

Η ψηφοφορία έγινε από 3 Σεπτεμβρίου μέχρι 7 Σεπτεμβρίου, και οι αναγνώστες κλήθηκαν να πουν τη γνώμη τους στο εξής ερώτημα: Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής των δημοτικών εκλογών του Νοεμβρίου, αν δεν παρουσιαστεί νέα υποψηφιότητα?

Δεδομένων των κενών ασφαλείας που παρουσιάζουν οι ηλεκτρονικές ψηφοφορίες (ενίοτε και οι... κανονικές όμως!) ακολούθησα την εξής στρατηγική:
  • Παρακολούθησα την ψηφοφορία μέρα με τη μέρα, για να δω τα επιμέρους αποτελέσματα και τις διακυμάνσεις που μπορεί να παρουσιάζουν.
  • Άφησα ελεύθερη την ψηφοφορία, δηλαδή μπορούσατε να ψηφίζετε όσες φορές θέλετε.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η υποψηφιότητα Πατσαντάρα εμφανίζει μια ιδιαίτερη δυναμική, καθώς σχεδόν 60% των αναγνωστών θεωρούν ότι τελικά θα είναι ο νέος δήμαρχος. Έχει σημασία το γεγονός, ότι ενώ η ψηφοφορία ήταν ελεύθερη, και επομένως το αποτέλεσμα είναι αναμφίβολα ελεγχόμενο, σε κάθε μια από τις 5 ημέρες της ψηφοφορίας, το ποσοστό νίκης Πατσαντάρα εμφανίζεται γύρω στο 60%.
Από την άλλη, η υποψηφιότητα Γρανιτσιώτη έχει μικρότερη παράσταση νίκης καθώς το 26,7% των αναγνωστών θεωρεί ότι θα κερδίσει.
Ένα επίσης ιδιαίτερο συμπέρασμα είναι το ότι ελάχιστοι θεωρούν το αποτέλεσμα αμφίρροπο, ενώ το 11,17% των αναγνωστών θεωρεί ότι θα εμφανιστεί νέα υποψηφιότητα.

Οπωσδήποτε, η ψηφοφορία που έγινε στο blog, δεν ενδείκνυται για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων, μόνο ίσως δίνει μια γενικότερη τάση (κι αυτή με μεγάλη επιφύλαξη), σύμφωνα με τα μέχρι τώρα -ρευστά- δεδομένα.

Ντελάλης

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΑΤΣΑΝΤΑΡΑ ΤΟΝ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΣΑΝ ΣΜΗΝΙΤΗΣ ΤΟ 1992.ΗΤΑΝ Ο ΠΙΟ ΜΙΚΡΟΣ ΜΟΙΡΑΡΧΟΣ ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΜΟΙΡΑ(ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ).ΕΝΑΣ ΔΙΚΑΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΡΓΑΣΙΟΜΑΝΗΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΜΑΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ.ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΑΦΗ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑ...

D.M είπε...

ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΣΑΝΤΑΡΑ.ΠΡΟΣΓΕΙΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΜΕΣΤΟ ΛΟΓΟ, ΚΑΙ ΚΟΦΤΕΡΗ ΚΡΙΣΗ.ΕΚΤΙΜΩ, ΟΤΙ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΛΥΧΡΩΜΙΑΣ, ΤΩΝ "ΘΑ",ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΦΕΥΓΕΙ.ΑΤΟΜΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΤΣΑΝΤΑΡΑ, ΜΕ ΣΥΝΕΠΗ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΕΙΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ, ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ "ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ" ΛΥΣΕΙΣ. ξΕΡΩ ΟΤΙ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ "ΣΕΒΕΤΑΙ" ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ, ΤΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ?
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑΝΝΗ
DM

Top