αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Η... αλληλεγγύη προς τους πλουσίους (κατά την κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου)

Η λογική της κυβέρνησης του κ. Γ. Παπανδρέου να επισημαίνει την ανάγκη μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος όταν πρόκειται να προχωρήσει σε υπέρμετρες αυξήσεις έμμεσων φόρων, που πλήττουν κυρίως τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδηματικά στρώματα, και από την άλλη πλευρά να επικαλείται την ανάγκη για... ανάκαμψη της οικονομίας όταν θέλει να δικαιολογήσει την επικείμενη μείωση των φόρων για τα διανεμόμενα κέρδη των πολυεθνικών ομίλων φανερώνει πλέον πόσο μακριά από την έννοια του «Σοσιαλισμού» κινείται το σημερινό ΠΑΣΟΚ.

Όταν πρόκειται να επιβαρύνουν τους απλούς και αδύναμους οικονομικά πολίτες της χώρας με μέτρα όπως η αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 39 λεπτά το λίτρο, οι κ.κ. Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου επισημαίνουν με έμφαση ότι το μέτρο είναι αναγκαίο, καθώς προέχει η δημοσιονομική εξυγίανση.

Όταν όμως...

...πρόκειται να ελαφρύνουν τους οικονομικά ισχυρούς πολυεθνικούς ομίλους
με μείωση του φορολογικού συντελεστή επί των κερδών κατά 16 ποσοστιαίες μονάδες, τότε προτάσσουν ως υπέρτατο στόχο την οικονομική ανάπτυξη!

«Μονά κερδίζω, ζυγά χάνεις», λένε απροκάλυπτα στον Ελληνα πολίτη, κοροϊδεύοντάς τον με σαθρά επιχειρήματα του τύπου «το μνημόνιο είναι αδιαπραγμάτευτο», όταν πρόκειται να του στερήσουν κι άλλο από το πενιχρό του πλέον εισόδημα.
Όταν πρόκειται όμως να πριμοδοτήσουν τα κέρδη των οικονομικά ισχυρών, ξεχνούν άρον άρον και μνημόνια και... επιχειρήματα περί αδιαπραγμάτευτων στόχων!

Από τον Οκτώβριο θα ισχύσουν ταυτόχρονα δύο νέα φορολογικά μέτρα: η αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά... 1.862% (!) και η μείωση του φόρου στα διανεμόμενα κέρδη των πολυεθνικών ομίλων από το 40% στο 24%!

Αν αυτή η λογική των φόρων είναι λογική «αλληλεγγύης», τότε πλέον οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους.

Από το politis-gr.com
Top