αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Εθισμένοι με τον υπολογιστή τους οι μαθητές στην Ελλάδα

Απόλυτα εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες σε ανησυχητικό βαθμό είναι οι μαθητές ηλικίας 12-15 ετών, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του «Παρατηρητηρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας» και της πανεπιστημιακής Μονάδας Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων «Π.& Α. Κυριακού».

Το επίπεδο της χρήσης των ηλεκτρονικών υπολογιστών από τα παιδιά είναι πολύ υψηλότερο σε σχέση με τους ενήλικους
, με το 85% ηλικίας 12-15 (Γυμνάσιο) να χρησιμοποιούν πολύ τον Η/Υ και, μάλιστα, από το σπίτι. Πάνω από 25% των μαθητών σερφάρουν 2-3 ώρες καθημερινά και το 35% έχει ήδη υπολογιστή στο δωμάτιό του.

Εκτός, όμως, από υψηλά ποσοστά διείσδυσης του Διαδικτύου στους μαθητές, η χώρα μας -παρέα με την Κίνα, την Ταϊβάν και τη Νότια Κορέα- παρουσιάζει και ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εθισμού: από το 76% των Ελλήνων 16-20 ετών που κάνουν χρήση του Διαδικτύου, το 12,8% είναι στα όρια του εθισμού, το 8% βρίσκεται online περισσότερο από 20 ώρες την εβδομάδα, ενώ το 1% θεωρείται ήδη εθισμένο στο Διαδίκτυο. Η καθημερινή χρήση του Ιντερνετ καταγράφεται σημαντικά υψηλότερη στους χρήστες ηλικίας 12-15 (56%) σε σύγκριση με τους αντίστοιχους ηλικίας 8-11 (32%), ενώ τα κορίτσια εμφανίζουν ελαφρύ προβάδισμα στην καθημερινή χρήση (49%) έναντι των αγοριών (45%).

Τέλος, φαίνεται πως όσο συχνότερα χρησιμοποιούν τα παιδιά το Διαδίκτυο τόσο αυξάνουν και οι ώρες απασχόλησής τους με αυτό. Ετσι, οι καθημερινοί χρήστες του υπολογιστή περνούν κατά μέσο όρο 4 ώρες στο Διαδίκτυο, οι εβδομαδιαίοι 3 και οι μηνιαίοι 2 ώρες.

Από enet.gr
Top