αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Πέθανε ο δικτάτορας Δημήτρης Ιωαννίδης

Σε ηλικία 87 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού Δημήτρης Ιωαννίδης, ένας εκ των πρωτεργατών του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ιωαννίδης ένιωσε δυσφορία το πρωί της Κυριακής και μεταφέρθηκε στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου και εξέπνευσε στις δέκα το πρωί της Δευτέρας.

Στη διάρκεια της Χούντας διετέλεσε διοικητής της ΕΣΑ. Ο Ιωαννίδης, ο οποίος συνέδεσε άμεσα το όνομά του και με την εισβολή στο χώρο του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβριο του 1973 ηγήθηκε...

...δικού του πραξικοπήματος ανατρέποντας τον Γεώργιο Παπαδόπουλο
και αναλαμβάνοντας ο ίδιος τα ηνία της χώρας. Έχει μείνει γνωστός ως ο "αόρατος δικτάτωρ".
Το δικτατορικό καθεστώς του Ιωαννίδη, που αποδείχτηκε σκληρότερο από το προηγούμενο, προχώρησε στο πραξικόπημα στην Κύπρο - με το οποίο ανετράπη ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος - και αυτό οδήγησε στην τραγωδία της Κύπρου το καλοκαίρι του 1974.

Είχε καταδικαστεί σε θάνατο αλλά η ποινή του μετατράπηκε αμέσως σε επτάκις ισόβια κάθειρξη, κατόπιν αποφάσεως του τότε πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Μαζί με τον Ντερτιλή ήταν ο μόνος που απέμεινε φυλακισμένος καθώς αρνήθηκε να ζητήσει χάρη.Ήταν παντρεμένος και δεν είχε παιδιά.

Από το protothema.gr
Top