αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Δύο ελληνικά πανεπιστήμια στα 500 καλύτερα του κόσμου

Το Χάρβαρντ διατήρησε για όγδοη χρονιά τα πρωτεία στην λίστα με τα 500 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου σύμφωνα με την Ακαδημαϊκή Ταξινόμηση των Παγκόσμιων Πανεπιστημίων (ARWU) για το 2010. Η Ελλάδα εκπροσωπείται στην λίστα από το Εθνικό και Καποδιστριακό της Αθήνας και το Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.
Το Καποδιστριακό βρίσκεται στη 221η θέση παγκοσμίως και στην 85η στην Ευρώπη, ενώ το Αριστοτέλειο έχει την 301η θέση στον κόσμο και την 124η θέση στην Ευρώπη.

Οι ΗΠΑ μονοπωλούν την πρώτη δεκάδα, με οκτώ πανεπιστήμια ενώ έχουν 54 στις 100 πρώτες θέσεις. Στην δεκάδα εκτός από το Χάρβαρντ βρίσκονται το Μπέρκλεϊ, το Στάνφορντ, το MIT, το Κέμπριτζ, το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας, το Πρίνστον, το Κολούμπια, το πανεπιστήμιο του Σικάγου και της Οξφόρδης.

Η κατάταξη των πανεπιστημίων στη σχετική λίστα γίνεται με κριτήριο έξι δείκτες όπως ο αριθμός των αποφοίτων και καθηγητών τους που έχουν κερδίσει βραβείο Νόμπελ, ο αριθμός σημαντικών ερευνητών που διδάσκουν σε αυτά, τα άρθρα που έχουν δημοσιεύσει καθηγητές τους σε μεγάλες εφημερίδες καθώς και η απόδοση των φοιτητών τους

Από το kafeneio
Top