αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Προσαύξηση των απουσιών των μαθητών Λυκείου

Αγαπητέ Nτελάλη, δεν θα μπω στην διαδικασία και εγώ να αναφερθώ στην δουλειά σου αλλά από μεριάς μου θέλω να σου αποστείλω ένα μήνυμα που έστειλα στο ΥΠΕΠΘ με σκοπό την προσαύξηση των απουσιών που ανακοινώθηκε από το υπουργείο, αλλά μάλλον στην Αράχωβα δεν δουλεύουν τα φαξ του Λυκείου μας και ο Λυκειάρχης μας δεν έχει ενημερωθεί σχετικά για την προσαύξηση.

"Αγαπητοί διαχειριστές του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του ΥΠΕΠΘ, θα ήθελα να με ενημερώσετε αν αυτό είναι εφικτό, για ποιο λόγο στο ενιαίο Λύκειο Αράχωβας Βοιωτίας δεν έχει ενημερωθεί ο διευθυντής-Λυκειάρχης (κ. Γεωργίου Ευθύμιος) για την προσαύξηση των απουσιών για το σχολικό έτος 2009-2010 με απόφαση της υφυπουργού κ. Παρασκευής Χριστοφιλοπούλου?
Μήπως ο προαναφερθείς διευθυντής δεν θέλει σκόπιμα να ενημερώσει τους μαθητές για αυτήν την απόφαση? Παρακαλώ πολύ να προωθήσετε άμεσα το παρόν κείμενο στους αρμόδιους που είναι υπεύθυνοι για την ενημέρωση των σχολείων καθώς και στην β'βαθμια της Λιβαδειάς Βοιωτίας γιατί είναι συνυπεύθυνοι για αυτήν την "αμέλεια".
Το παρών κείμενο θα κοινοποιηθεί στα ΜΜΕ στις 23 Απριλίου εάν δεν υπάρξει άμεση ανταπόκριση από μέρους σας ως προς το θέμα που σας προανέφερα καθώς ο βαθμός προτεραιότητας στην υπουργική απόφαση είχε κριθεί ως "εξαιρετικά επείγον".
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Γ.Σ."

Η ανακοίνωση αυτή υπάρχει στο παρακάτω σύνδεσμο

Μήπως, λέω μήπως έχει παραγίνει το κακό φέτος με το Λύκειο Αράχωβας?? Μια με την πενταήμερη που δεν πήγαν τα παιδιά, τώρα αυτό με την προσαύξηση των απουσιών που δεν τους έχει ενημερώσει επίσημα ο Λυκειάρχης... Τι άλλο μπορούν να περιμένουν οι νέοι μας???
Ξέρω ότι το μήνυμα αυτό το στέλνω στα τυφλά χωρίς να ξέρω αν ο παραλήπτης είναι κάποιο συγγενικό πρόσωπο ή ο ίδιος ο διευθυντής, εγώ απλά θα σταθώ στην ευσυνείδητη στάση που κρατάς με όλους...

Με φιλικούς χαιρετισμούς Γ.Σ.

Απάντηση Ντελάλη

Φίλε Γ. Σ.
Το βήμα αυτό είναι ελεύθερο και ανοιχτό για όλους, ιδιαίτερα δε για τους νέους. Δεν είμαι ο διευθυντής του Λυκείου, αλλά ακόμη κι αν ήμουν θα το αναρτούσα. Είμαι βέβαιος/η πως κάποια εξήγηση θα μπορέσει να μας δώσει ο Λυκειάρχης, δεν θέλω να πιστέψω ότι ολιγωρεί σε απόφαση της Υφυπουργού. Πρέπει να ξέρετε ότι για την εφαρμογή οποιασδήποτε απόφασης θα πρέπει να υπάρχει ανάλογη εντολή, ένα επίσημο έγγραφο, ή σχετική διαταγή.
Όσον αφορά την απάντηση που ζητάς, θα έλθω σε επικοινωνία με το Λύκειο Αράχωβας και αφού ενημερώσω τον Λυκειάρχη κ. Γεωργίου, θα ζητήσω να μας απαντήσει.
Και μια συμβουλή προς όλους τους μαθητές: μη σταματήσετε ποτέ να διεκδικείτε τα δικαιώματά σας...

Φιλικά
Ντελάλης

6 σχόλια:

Δ.Τ. είπε...

Φίλε Γ.Σ.
αν διαβάσεις προσεκτικά στο τέλος της απόφασης γράφει : "ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ". Αφού λοιπόν ακόμη δεν έχει δημοσιευθεί, πώς να την ανακοινώσει ο Λυκειάρχης; Μην είσαι σίγουρος ότι μέχρι να δημοσιευθεί δεν θα αλλάξει.
Φίλε Ντελάλη συγχαρητήρια για την δουλειά που κάνεις.Η συμβουλή σου προς τους μαθητές είναι γενικά σωστή, αλλά στις απουσίες το κακό έχει παραγίνει.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΣΤΑΛΛΕΙ ΣΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΙΣΧΥΕΙ ! ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΣΤΕΛΝΑΝ ΚΑΝ!!!ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ "ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ" ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΕΤΟΙΟ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΕΝΤΥΠΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ....ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ .ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΓΝΩΣΗ ΑΥΤΟΥ Ο ΛΥΚΕΙΑΡΧΗΣ ???ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ......

Αράχωβας Blog είπε...

Για να βοηθήσω την κουβέντα σας θα πως πως και σε γειτονικό Λύκειο υπάρχει το ίδιο πρόβλημα. Δεν έχει σταλεί επισήμως τίποτα. Άρα δεν είναι θέμα του συγκεκριμένου Διευθυντή.
Αν θέλετε και την άποψή μου κακώς προσαυξάνονται τα όρια των απουσιών (σύμφωνα με τις δημοσιεύσεις) σε ΟΛΑ τα Λύκεια. Αυτό θα έπρεπε να το αποφασίζει το κάθε σχολείο ανάλογα με το τι έχει συμβεί σ΄αυτό. Για παράδειγμα στο γειτονικό Λύκειο που αναφέρω δεν έγινε καμία απουσία λόγο γρίπης, γιατί πρέπει να αυξηθούν τα όρια των απουσιών, για να γίνει πιο διαλυμένο το ήδη διαλυμένο σχολείο;

Αυτόλυκος είπε...

Απ όσο μπορώ να ξέρω δεν υπάρχει έγγραφο που να έχει σταλεί σε καμία υπηρεσία του Υπουργείου. Θα σταλεί μετά την δημοσίευση στην εφημερίδα της κυβέρνησης. Επί της ουσίας όμως αυτό θα ισχύσει.

Θανάσης Κουτσονικόλας είπε...

Εφόσον υπάρχει στην απόφαση αριθμός πρωτοκόλλου, αυτή ΙΣΧΥΕΙ. Πόσο μάλλον που υπάρχει αναρτημένη και στην επίσημη σελίδα του ΥΠΔΒΜΘ.
Όσον αφορά στην αποστολή της, αυτή στο δικό μας σχολείο (ανήκει στην ΔΔΕ Κορινθίας) έγινε με email στις 15-4-2010.

Επί του περιεχομένου της εγκυκλίου, η άποψή μου είναι ότι κακώς η εγκύκλιος αφορά σε όλα τα σχολεία (Γυμνάσια, Λύκεια, ΕΠΑΛ κλπ).

Μήπως έτσι, οι μαθητές διευκολύνονται στην παρακολούθηση των φροντιστηριακών τους μαθημάτων, εξασφαλίζοντάς τους λίγο παραπάνω ελεύθερο χρόνο από το σχολείο; Μήπως έτσι απαξιώνεται για άλλη μια φορά το δημόσιο σχολείο και οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί, που με αγωνία προσπαθούν να βοηθήσουν τα παιδιά και να ολοκληρώσουν σωστά την ατέλειωτη ύλη, με βάση τον προγραμματισμό τους; Και αν χρειαζόταν αύξηση του ορίου απουσιών, επειδή κάποιοι μαθητές έχασαν αρκετές μέρες λόγω της γρίπης, γιατί δε χρειάστηκε και μείωση της ύλης, αφού πολλά σχολεία έμειναν κλειστά λόγω της γρίπης; Η ύλη, όμως, δε μειώθηκε και μάλιστα φέτος τα σχολεία θα κλείσουν ακόμη νωρίτερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Πρέπει, βέβαια, να επισημάνουμε ότι το φαινόμενο να απουσιάζουν οι μαθητές, κυρίως της Γ' Λυκείου, τον τελευταίο μήνα δεν είναι μόνο φετινό. Έτσι, κάθε χρόνο τις τελευταίες εβδομάδες του διδακτικού έτους κάνουμε μάθημα σε άδειες αίθουσες, ενώ τελικά το εκβιαστικό μέσο της απουσίας φαίνεται να είναι το μόνο που κρατά τα παιδιά στα σχολεία, καθώς μάλλον δεν πιστεύουν ότι κερδίζουν κάτι από τη φοίτησή τους. Ας προβληματιστούμε, λοιπόν όλοι μας γι’ αυτό και κυρίως το Υπουργείο, που έχει φτιάξει ένα σχολείο προσανατολισμένο στις εξετάσεις και απωθητικό για τους εφήβους και ας δούμε τι μπορεί να γίνει, για να αλλάξει η κατάσταση.

ονομα είπε...

Αγαπητέ Θανάση και υπόλοιποι

Ευχαριστώ για την ενημέρωση.

Έχω στείλει email από χθες στον λυκειάρχη και περιμένω την απάντησή του.

Σε περίπτωση που εκείνος δεν απαντήσει θα αναζητήσω τις απαντήσεις στο δεύτερο βαθμό (Διεύθυνση) ή στο Υπουργείο.

Όσον αφορά το μέτρο της προσαύξησης των απουσιών αλλά και την απαξίωση του σχολείου θα τοποθετηθώ με ειδική δημοσίευση που θα κάνω προς τους μαθητές της Αράχωβας, μαζί με τις απαντήσεις που ζητούν. Αυτό θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα.

Με εκτίμηση
Ντελάλης

Top