αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Ο καιρός τις μέρες του Πανηγυριού

Του Νίκου Δαλαρούγκα

Η μεγάλη ώρα έφτασε και η Αράχωβα ετοιμάζεται να φορέσει τα γιορτινά της για να τιμήσει τον Αφέντη της, τον Άγιο Γεώργιο. Μία εθνικοθρησκευτική εορτή που δεν συναντά κανείς σε άλλη περιοχή στην Ελλάδα, σημείο αναφοράς τούτος ο τόπος, άγια και ευλογημένα αυτά τα χώματα του Παρνασσού και είναι καθήκον μας και υποχρέωση να συμμετάσχουμε και να συνεχίσουμε την παράδοση σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Αυτές τις στιγμές, από το υποσυνείδητο βγαίνει ένα συναίσθημα το οποίο με κάνει πολύ περήφανο που είμαι Αραχωβίτης.
Στα του καιρού τώρα. Με λίγα λόγια ο καιρός θα είναι σχετικά καλός αυτές τις μέρες με κάποια διαλείμματα αστάθειας.
Αύριο Πέμπτη ηλιοφάνεια απο το πρωί, αραιές νεφώσεις το μεσημέρι που το απόγευμα ίσως παροδικά αυξηθούν και η θερμοκρασία σε καλά για την εποχή επίπεδα, γύρω στους 15-17 βαθμούς. Οι ετεροδημότες εξ Αθηνών, καλό είναι να ξεχάσουν το ότι κυκλοφορούν στην πρωτεύουσα χωρίς μπουφανάκι, γιατί από πάνω υπάρχει και ένας Παρνασσός που θα μας δροσίζει με την παρουσία του.
Την Παρασκευή ημέρα ψησίματος, ο καιρός θα είναι πολύ καλός και οι παλιοί αν αντικρίσουν τίποτα σύννεφα προς την Γκιώνα (δυτικά) μην τρομάξουν, θα σταματήσουν εκεί, γιατί ο Άγιος θα κάνει τα κουμάντα του.
Βέβαια ένα μετεωρολογικό μοντελάκι, θέλει να μας τα κάνει λίγο μούσκεμα το πρωί άλλα οι πιθανότητες ελάχιστες. Η θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα.
Το Σάββατο φαίνεται να είναι μουντό, συννεφιασμένο και βροχερό κατα περιόδους, οπότε ίσως στα αγωνίσματα να υπάρχει κάποια δυσκολία. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.
Τέλος την Κυριακή (Χάλασμα), το πρωί ο καιρός θα ξεκινήσει αρκετά καλός, όμως κατά το Χάλασμα (τις απογευματινές ώρες δηλαδή) υπάρχει σοβαρή πιθανότητα αστάθειας με την εκδλήλωση πρόσκαιρης μπόρας ή και καταιγίδας. Ας ελπίσουμε όμως η πρόβλεψη αυτή να πέσει όξω. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.
Να επισημάνω πώς η άνοιξη είναι μια αρκετά δύσκολη περίοδος για την Μετεωρολογία όσο αφορά τις προβλέψεις.
Top