αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Αράχωβα του Παρνασσού: του Σταμάτη Αγγελή

Το παρακάτω είναι ένα κείμενο που έχει γράψει ο εκπαιδευτικός κ. Σταμάτης Αγγελής, με ημερομηνία 27/05/1977. Είναι μια σύντομη παρουσίαση ιστορικών, κοινωνικών και πολιτιστικών στοιχείων της Αράχωβας.



Για την δημοσίευση του παραπάνω πονήματος ευχαριστώ τον Παναγιώτη Θεοχάρη, ο οποίος αφενός είχε την ιδέα αυτής της παρουσίασης και αφετέρου πραγματοποίησε την ψηφιοποίηση του κειμένου.

3 σχόλια:

ΠΑΛΙΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ είπε...

Μπραβο στον δασκαλο .
Ο οποιος ειχε και εμενα μαθητη.
Και αυτος οπως και ολοι οι δασακαλοι και οι δασκαλες κρατησαν, και προσφεραν στο χωριο.
Πριν απο λιγες μερες εφυγε απο την ζωη ο Μπεζαιτης.
Οταν ακουω οτι φευγουν εκπεδευτικοι οι οποιοι ειχαν διδαξει στην Αραχωβα μεχρι το τελος ,μεχρι την συνταξη τους , στεναχωριεμαι, γιατι εχω αναμνησεις ,γιατι αυτοι με εμαθαν να γραφω και να διαβαζω.
Δασκαλοι οι οποιοι δεν εμεναν στο τι ελεγε το υποθργειο αλλα μας ελεγαν και αλλα πραγματα. Γι αυτο και βλεπεις σημερα στην Αραχωβα ανθρωπους που δεν καταφεραν να σπουδασουν κατι , αλλα να εχουν μια τεραστια κοινωνικη μορφωση.
Μπραβο λοιπον για τον κοπο τους, αλλα και ενα μεγαλο ευχαριστουμε.
Και να ξερετε αυτους τους ανθρωπους τους τιμαμε και μονο με μια καλημερα και με λιγο σεβασμο.

Ανώνυμος είπε...

Να κι ένας δάσκαλος με ουσία, χωρίς φανφαρωνισμούς και προσωπικά οφέλη, χωρίς διακρίσεις και πάντα αντικειμενικός με όλα τα παιδιά που πέρασαν απ' τα χέρια του!

Να 'σαι καλά δάσκαλε, σε ευχαριστούμε πολύ!

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΜΑΣ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ.
ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ Η ΠΑΡΟΙΜΙΑ,
''Μ'ΟΠΟΙΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΚΑΘΗΣΕΙΣ, ΤΕΤΟΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ''.
ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΜΑΣ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΝΑ ΚΑΘΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΛΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ.
ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ''ΕΥ ΖΗΝ''.

Top