αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Οι πολίτες μπορούν να προσφύγουν στα διεθνή δικαστήρια για το Δίστομο!

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο ότι μετά από γνωμοδότηση νομικών συμβούλων, προκύπτει ότι έλληνες πολίτες μπορούν να προσφύγουν στα διεθνή δικαστήρια για να διεκδικήσουν αποζημιώσεις από τους Γερμανούς για τη σφαγή του Διστόμου.

Από το newsbeast.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νein, Griechenland!
web only

Προκλητική ήταν η απάντηση της Γερμανίας στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τις γερμανικές αποζημιώσεις. «Η Γερμανία δεν κατανοεί την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης» αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκ. Βεστερβέλε και προσθέτει: «Η Γερμανία αναγνωρίζει την ιστορική της ευθύνη και γνωρίζει τα δεινά που υπέστη ο ελληνικός λαός» και αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι η δίκη δε μπορεί να γίνει σε άλλη χώρα γιατί «θα απειληθεί η διεθνής νομιμότητα αν υπάρξει ετεροδικία».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Βεστερβέλε, διπλωμάτες προσκείμενοι στην ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών ανέφεραν ότι η επίλυση του θέματος των αποζημιώσεων μέσω της δικαστικής οδού και τη δικαιοδοσία του διεθνούς δικαστηρίου της Χάγης ήταν επιλογή της γερμανικής κυβέρνησης η οποία προσέφυγε.

"Είναι αυτονόητη η υποχρέωση της ελληνικής κυβέρνησης να σταθεί στο πλευρό των Ελλήνων από το Δίστομο για λόγους ουσιαστικούς αλλά και συμβολικούς" επισήμανε το ίδιο υπηρεσιακό στέλεχος.

Μάλιστα μιλώντας στο protothema.gr, ο συγκεκριμένος διπλωμάτης εξήγησε ότι η γερμανική κυβέρνηση ενημερώθηκε αρμοδίως για την απόφαση της κυβέρνησης Παπανδρέου να συμπαραταχθεί με τις ιταλικές απόψεις στη δικαστική διαμάχη στη Χάγη.
PROTO THEMA

Top