αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Η κρίση

Δείτε πως λειτουργεί το σύστημα: Οργανισμοί σαν τους: FED, CITI, Morgan&Stanley, Διεθνής Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Τράπεζα της Αγγλίας, Morgan και οι ιδιωτικές τράπεζες που έχουν πείσει τους λαούς ότι ανήκουν στα κράτη, τυπώνουν π.χ. 100 δισ δολάρια, ευρώ, γιεν, από τα οποία μόνο το 2-3% έχει αντίκρισμα σε χρυσό.

Μετά δανείζουν τα “χαρτιά” σε άλλες τράπεζες που τους δίνουν κάποιου είδους υποσχετική. Οι «μεγάλοι» δανείζουν κυβερνήσεις, κράτη καθώς και άλλες, μικρότερες, επίσης ιδιωτικές, τράπεζες.

Οι χώρες των οποίων οι οικονομίες έχουν γονατίσει απ’ τα σκάνδαλα, δανείζονται με “επαχθείς όρους” (π.χ Ελλάδα). Για να «τονωθεί» η οικονομία 28 δισεκατομμύρια ευρώ στις εθνικές τράπεζες. Αυτές τα δανείζουν (με τόκο) στις επιχειρήσεις για να “αναπτυχθούν” και τους πολίτες για να αγοράσουν σπίτι, αυτοκίνητο, μοτοσικλέτα, τηλεόραση, κλιματιστικό, να πάρουν εορτοδάνειο, διακοποδάνειο κ.ο.κ. Επιχειρήσεις και πολίτες πληρώνουν υψηλούς τόκους στα ευαγή αυτά ιδρύματα που, στα θησαυροφυλάκια τους έχουν μόνο τις καταθέσεις των θυμάτων τους.

Όταν, τα κράτη αδυνατούν να πληρώσουν, οι Μεγάλες τράπεζες στέλνουν πολυεθνικές για να αγοράσουν (με πολιτικά ορθό τρόπο) τον εθνικό πλούτο (Ηλεκτρισμό, Νερό, Τηλεπικοινωνίες, Ναυπηγεία, Ορυχεία, Σιδηροδρόμους, αεροπορικές εταιρίες). Μόλις τις αρπάξουν πουλάνε το προϊόν στους ιθαγενείς σε πολλαπλάσια τιμή. Όταν οι επιχειρήσεις δεν είναι σε θέση να πληρώσουν οι Αργυραμοιβοί αρπάζουν την κινητή και ακίνητη περιουσία τους. Όταν οι απλοί πολίτες αδυνατούν κατάσχουν σπίτια, χωράφια, οικόπεδα, τζέρια.

Όταν οι μεγάλοι και μικροί αργυραμοιβοί «φάνε» όσα έχουν ο πλανήτης (νερό, πετρέλαιο, ορυκτά, αλιεύματα, δάση), αρχίζουν τους κατακτητικούς πολέμους. Στέλνουν ιδιωτικούς στρατούς στην Γιουγκοσλαβία, στο Κουβέίτ, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στο Πακιστάν, στον Καύκασο, στο Αιγαίο, στην Ινδία (μόλις αρχίσει να απειλεί τα συμφέροντά τους). Έτσι αρχίζουν να δουλεύουν οι πολεμικές βιομηχανίες, για να πουλήσουν (με δανεικά από τις ΗΠΑ, την Ρωσία, την Γαλλία, την Γερμανία, την “κομουνιστική” κλίκα της Κίνας κ.α.) όπλα στους κράτη για να “φάει” το ένα το λαρύγγι του άλλου.

Ποιοι συντηρούν το Σύστημα; Εγώ, εσείς, εμείς, όλοι, οι περισσότεροι.
Πως πολεμιέται; Με την άρνηση και την αποχή από την προγραμματισμένη απαξίωση των προϊόντων. Αγοράζεις σήμερα ένα κινητό, έναν υπολογιστή, μία τηλεόραση και, σε δύο χρόνια, έχουν παλιώσει. Κολοσσιαίες διαφημιστικές εκστρατείες πείθουν τους «πρόθυμους ηλίθιους» (εμάς) πως πρέπει να πάρουμε καινούρια. Κάθε μέρα, στον «αναπτυγμένο» κόσμο, λειτουργεί (λειτουργούσε;) αυτό το “αλισιβερίσι”. Για να αλλάξουμε το ένα σκουπίδι με άλλο, τρώμε τις σάρκες του 3ου Κόσμου αλλά, και της ίδιας της Γης.

Αν την ελλατώσουμε μπορεί, το Σύστημα να... καταρρεύσει.
Τι θα επακολουθήσει; Δεν ξέρω.
Το Χάος. Ο Νέος Μεσαίωνας. Η Αποκάλυψη του Ιωάννου. Η Ουροvision.
Ο Μπαρόζος. Ο Kostas. Ο Giorgakis.

Παρά τα τρισεκατομμύρια που “έριξαν” στην αγορά οι ισχυροί, η κρίση συνεχίζεται και η Πυραμίδα κλονίζεται, για πρώτη φορά από την ανακάλυψη του χρήματος. Πόσα δολάρια, ευρώ, ρούβλια, γιεν, γουάν νομίζετε ότι θα τυπώσουν πριν αρχίσει η Πτώση;

Του Κώστα Καββαθά (άρθρο της 24.05.09 στο “Πρώτο ΘΕΜΑ”)

2 σχόλια:

ΚΛΕΦΤΟΚΟΤΑΣ είπε...

ΟΠΩΣ ΜΑΘΑΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΕΣΕΙΣ ΘΑ ΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΛΙΓΑ ! ΘΑ ΞΑΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΠΟΣΤΑΝΑΔΕΣ , ΠΕΡΙΒΟΛΑΡΙΔΕΣ , ΜΕ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑΚΙΑ ΜΑΣ , ΤΑ ΜΕΖΕΚΛΙΚΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΑΝΑ ΤΑ ΚΑΚΑΒΟΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΒΕΛΙ ΛΕΙΨΟ ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΡΩΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΑΡΠΑΖΕΙ ΚΙ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΣΤΡΙΦΤΗ... ΤΣΟΥΜΠΙΑ... ΤΩΡΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΝΤΕΛΑΛΗ.... ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΡΕΠ Ν ΑΡΠΑΞ Τ ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΑ ΚΙ Ν ΑΡΧΙΖ ΝΑ ΣΚΟΥΖ !!

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΥΝΕΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ 20ΕΤΙΑ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΛΑ ΥΠΗΡΞΑΝ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΙΑ ΔΕΝ ΑΣΠΑΣΤΗΚΑΝ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ Η ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΚΗ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΚΛΕΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΝΟΝΗΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ.. ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΤΙΣ ΣΤΡΙΦΤΕΣ ΤΣΟΥΜΠΙΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΙΧΝΕ ΑΝ ΠΑΡΑΠΑΤΟΥΣΕΣ..Ε..ΚΛΕΦΤΟΚΟΤΑ..ΚΑΘΟΣΟΥΝ ΣΥΝΕΤΑ....

Top