αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Tο "κόμμα των πειρατών" έτοιμο για τις εκλογές στη Σουηδία

Ετοιμοι να συνεχίσουν τις επιτυχίες τους στον πολιτικό στίβο δηλώνουν στελέχη του «Κόμματος των Πειρατών» ανακοινώνοντας την συμμετοχή τους στις εκλογές του ερχόμενου Σεπτεμβρίου, στη Σουηδία.

Το "Κόμμα των Πειρατών" ιδρύθηκε το 2006 ως ένα κίνημα υπέρ της ελευθερίας στο διαδίκτυο και του δικαιώματος ανταλλαγής αρχείων. Αφορμή για τη δημιουργία του ήταν οι διώξεις που είχε εξαπολύσει η σουηδική αστυνομία κατά του ιστότοπου Pirate Bay μέσω του οποίου εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες από όλο τον κόσμο μοιράζονταν αρχεία μουσικής και βίντεο. Το 2009, το κόμμα, συμμετείχε στις εκλογές για το ευρωκοινοβούλιο παίρνοντας το ποσοστό-έκπληξη του 7% και κερδίζοντας έτσι δύο έδρες.

Μέσα σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια το "Κόμμα των Πειρατών" έχει καταφέρει να...

...γίνει πανευρωπαϊκό με "αδελφά" κόμματα σε πάνω από πενήντα χώρες
, σε ολόκληρο τον πλανήτη. Σήμερα μάλιστα παρουσίασαν το 27σέλιδο μανιφέστο τους στο οποίο παρουσιάζουν τις θέσεις και τις προτάσεις τους τόσο για τον διαδικτυακό κόσμο όσο και για ζητήματα δικαιωμάτων και ελευθεριών στον πραγματικό κόσμο.

Στο μανιφέστο γίνεται λόγος για την ελεύθερη διακίνηση αρχείων μέσω διαδικτύου, την προστασία των δεδομένων των χρηστών, την κατάργηση των πνευματικών δικαιωμάτων αλλά επίσης την κατάργηση όλων των πατεντών που έχουν να κάνουν με προγράμματα υπολογιστών, με φαρμακευτικά και βιολογικά σκευάσματα.

Οι σουηδοί "πειρατές" ελπίζουν σε ένα ποσοστό άνω του 4%, στις ερχόμενες εκλογές, πράγμα που θα τους εξασφαλίσει αρκετές έδρες στο κοινοβούλιο της χώρας.

Από το fimotro
Top