αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Στην Οξφόρδη μαθαίνουν αρχαία ελληνικά

Εισάγεται το πρόγραμμα σε βρετανικά σχολεία.

Οι μαθητές θα μάθουν την αρχαιοελληνική αλφάβητο, τη βασική γραμματική και το βασικό λεξιλόγιο, ενώ θα ερευνήσουν και την αρχαιοελληνική κουλτούρα, όπως την ιδέα και την υλοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και κωμωδίες του Αριστοφάνη.

«Τα αρχαία ελληνικά είναι μια υπέροχη γλώσσα, γεμάτη όμορφες λέξεις και εντυπωσιακά νοήματα», τόνισε η Λόρνα Ρόμπινσον η διευθύντρια του προγράμματος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα το μάθημα των αρχαίων ελληνικών θα λειτουργήσει αρχικά σε 3 σχολεία ενώ αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλα 10 σχολεία αργότερα μέσα στη χρονιά.

Αναγνώστης (από το toksipnitiri.blogspot.com)

5 σχόλια:

Καλούσα είπε...

Να συμπληρώσω μεταφράζοντας από αγγλικές πηγές ότι " Οι υπεύθυνοι εκπαίδευσης των σχολείων της Οξφόρδης αποφάσισαν να εντάξουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς το μάθημα των αρχαίων Ελληνικών γιατί πιστεύουν ότι έτσι οι μαθητές θα βελτιώσουν τα Αγγλικά τους.
Πιστεύεται ότι η εισαγωγή των ελληνικών στα σχολεία μπορεί να έχει θετική επίδραση στην κατανόηση της αγγλικής γλώσσας".

Σε αντιπαραβολή τα λόγια της ειδικής γραμματέας του υπουργείου Παιδείας κας Δραγώνα, η οποία δήλωσε στις 21 Ιουνίου στο ραδιόφωνο του Σκάι, πως τα «ελληνικά είναι μια μικρή γλώσσα σε παγκόσμιο επίπεδο» όταν ρωτήθηκε γιατί εισάγεται η διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας στο δημοτικό σχολείο, ενώ το πλέον εξωφρενικό είναι πως σε ερώτηση των δημοσιογράφων γιατί αντί της αγγλικής δεν διδάσκεται στα δημοτικά σχολειά η αρχαία ελληνική γλώσσα, είπε πως «τα αρχαία ελληνικά είναι μια νεκρή γλώσσα» ενώ άφησε εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί πως στο μέλλον θα καταργηθούν ακόμη και από το πρόγραμμα του Γυμνάσιου!
Τα ιδεολογήματα περί «νέου σχολείου», και διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην (εδώ συπληρώνετε εσείς αγαπητοί αναγνώστες) της ελληνικής παιδείας.

Τα συμεπράσματα δικά σας....

Καλούσα είπε...

Αρχαία Ελληνικά επιλέγουν επίσης μαθητές στην Γερμανία, Γαλλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Κίνα ακόμη και Χιλή όπου υπάρχει στον Santigο ειδκικό τμήμα εκμάθησης αρχαίων ελληνικών και λογοτεχνίας. Εκεί που το εκάστοτε υπουργείο παιδείας της Ελλάδας αδυνατεί, υπάρχουν κάποιοι οργανισμοί σαν αυτόν του Ιδρύματος Ωνάση που προβάλλουν τις ελληνιστικές σπουδές (http://www.onassis.gr/enim_deltio/foreign/02/story_03.php)

Ανώνυμος είπε...

Και η κα. Δραγώνα μιλάει για νεκρές γλώσσες. Το σχέδιο είναι οργανωμένο.

Μπράβο Καλούσα. Πες τα μπας και ανοίξει κανένα μάτι (δηλαδή μυαλό).

Να καταλάβουμε όλοι ποιοι κυβερνάνε...

Απόδημος είπε...

Όσοι έχουν μείνει στο εξωτερικό εκτιμάνε καλύτερα την αρχαία ελληνική γλώσσα και κουλτούρα.

Μπράβο Καλούσα. Έχεις τα συγχαρητήρια μου...

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΡ.ΦΥΛΛΟΥ 867/10/07/2006ΑΡ.61539/Γ2 ΤΟΥ ΥΦΙΠΟΥΡΓΟΥ Κ ΚΑΛΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΥΤΝΟΜΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ Α.Β.Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ....................ΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΒΡΗΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 1/06/2009/ΑΡΘΡΟ/2/ΝΟΜΟΣ 2923 ΤΟΥ 1983...........ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ..ΤΙ ΝΑ ΠΩ....

Top