αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Οι 3 Βοιωτοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στον Ραγκούση για τον Καλλικράτη!

Κρίσιμη σύσκεψη για την εφαρμογή του Σχεδίου Καλλικράτης στη Βοιωτία έλαβε χώρα χθες στο υπουργείο Εσωτερικών, όπου ο υπουργός κ. Ραγκούσης δέχθηκε τους 3 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στον νομό μας προκειμένου να ακούσει τις απόψεις τους.
Ο Ραγκούσης, πλαισωμένος από ανώτερους υπηρεσιακούς παράγοντες, δεν άνοιξε τα χαρτιά του αλλά επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις θέσεις του Βασίλη Τόγια, της Βάσως Τσόνογλου και της Αριας Αγάτσα.
Η κ. Τσόνογλου ανέφερε ότι θεωρεί ενδεδειγμένη λύση, ριζική, οριστική, αναπτυξιακή, συμφέρουσα και λογική εκείνη των 2 μεγάλων Δήμων -Θηβών και Λιβαδειάς στα όρια περίπου των παλαιών επαρχιών. Η Βάσω Τσόνογλου κατέθεσε εναλλακτικά πρόταση 4 Δήμων, που είναι κάπως πολύπλοκη για αναλυθεί εδώ αλλά κινείται επίσης στη γραμμή των ορίων των τέως επαρχιών Θηβών και Λιβαδειάς.
Ο Βασίλης Τόγιας και η Αρια Αγάτσα πρότειναν από κοινού τη δημιουργία 6 Δήμων στη Βοιωτία ως εξής: 1. Δυτική Βοιωτία (Δίστομο), 2. Λιβαδειά, 3. Ορχομενός, 4. Αλίαρτος, 5. Θήβα, 6. Σχηματάρι-Οινόφυτα.
Ο υπουργός Εσωτερικών άκουσε προσεκτικά τους βουλευτές αλλά δεν δεσμεύτηκε για τίποτα. Και ευτυχώς...
Διότι ακόμη και ένα μικρό παιδί θα έβλεπε ότι η πρόταση των Τόγια-Αγάτσα είναι ετεροβαρής αφού περιλαμβάνει 4 Δήμους από την τέως επαρχία Λιβαδειάς και μόνο 2 από την τέως επαρχία Θηβών Και φυσικά μόνο ως αστείο μπορεί να εκληφθεί τέτοιου τύπου σχέδιο, που είναι καταφανώς λανθασμένο γεωγραφικά, οικονομικά, αναπτυξιακά, πολιτικά και εκείνο που πιθανώς εξυπηρετεί είναι πολιτικούς φίλους των 2 βουλευτών.
Η πρόταση της Βάσως Τσόνογλου είναι -όπως πολλές φορές έχουμε γράψει- η βέλτιστη και κυρίως εκέινη που θέτει τη Βοιωτία πάνω από το προσωπικό και κομματικό συμφέρον...
Από το viotia.blogspot.com
Top