αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Λεφτά υπάρχουν... Κι άμα τα δεις σφύρα μου...

Δημοσιεύθηκε χθες στο Πρώτο Θέμα λίστα με ορισμένες από τις εταιρείες οι οποίες οφείλουν συνολικά στο κράτος 24 δις ευρώ, και στις οποίες η κυβέρνηση προσπάθησε να δώσει άφεση... αμαρτιών, προς το παρόν χωρίς αποτέλεσμα.

Από τη μία η κυβέρνηση μειώνει τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων και από την άλλη σβήνει τα χρέη εταιρειών και επιχειρηματιών που τις προηγούμενες δεκαετίες ωφελήθηκαν σε βάρος του κράτους.

Η πρακτική κάποιων από τους οφειλέτες, από τους οποίους όλα αυτά τα χρόνια το Ελληνικό Δημόσιο δεν μπόρεσε να εισπράξει ούτε ένα ευρώ, ήταν σχετικά απλή: εξέδιδαν πλαστά και εικονικά τιμολόγια εισπράττοντας παράνομα τον ΦΠΑ άλλα ταυτόχρονα φέσωναν και τα ασφαλιστικά ταμεία καθώς δεν πλήρωναν σε εισφορές ούτε ένα ευρώ για τους υπαλλήλους τους που απασχολούσαν.

Έτσι, πάνω από 3.700 εταιρείες και φυσικά πρόσωπα οφείλουν συνολικά στο κράτος το θηριώδες ποσό των 24-25 δισ. ευρώ, ενώ η κυβέρνηση προσπάθησε να δώσει άφεση αμαρτιών, χωρίς όμως αποτέλεσμα προς το παρόν, καθώς ο υπουργός Οικονομικών απέσυρε τη σχετική διάταξη από το πολυνομοσχέδιο.

Το Βατερλό της κυβέρνησης οφείλεται στο γεγονός ότι...

...αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αντέδρασαν έντονα στο συγκεκριμένο άρθρο του νομοσχεδίου για τις ΔΕΚΟ περί διαγραφής των 25 από τα 33 δισ.που είναι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, καθώς τους ζητήθηκε να ψηφίσουν μια διάταξη, χωρίς όμως νωρίτερα να έχουν δημοσιοποιηθεί τα ονόματα που περιλαμβάνει. Τα ποσά αυτά προέρχονται από χρέη που -σύμφωνα με το κείμενο του νομοσχεδίου- χαρακτηρίζονται από τις εφορίες ως ανεπίδεκτα είσπραξης.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από τις εκλογές του 2009 ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, αναφερόμενος σε αυτά τα χρήματα που τότε εθεωρείτο από το κόμμα του ΠΑΣΟΚ ότι μπορούν να εισπραχθούν, είχε πει την περίφημη φράση «λεφτά υπάρχουν». Τώρα εμείς να πιστέψουμε ότι ο Πρωθυπουργός είχε άγνοια όταν μας έλεγε ότι θα τα εισπράξει? Έστω... Η άγνοια νόμου για τους πολίτες δε συγχωρείται!! Άραγε η (υποτιθέμενη) άγνοια του Πρωθυπουργού για οφειλές ύψους 25 δις ευρώ συγχωρείται?

Είναι γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που οφείλονται δεν πρόκειται να εισπραχθεί ποτέ, καθώς πρόκειται είτε για οφειλές εταιρειών που έχουν πτωχεύσει εδώ και χρόνια, είτε για πρόστιμα από πλαστά και εικονικά τιμολόγια φυσικών προσώπων χωρίς περιουσία, είτε για πολίτες με υψηλά χρέη που έχουν αποβιώσει αλλά οι κληρονόμοι τους δεν τα αποδέχτηκαν. Επίσης υπάρχουν κάποιες επιχειρήσεις που ενώ έχουν πτωχεύσει, τους πρώην ιδιοκτήτες δεν τους ενοχλεί κανείς, αν και έχουν μεγάλη ακίνητη και κινητή περιουσία, καθώς έχουν μεταβιβάσει τα περιουσιακά τους στοιχεία.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρωτόκολλο Εικοστό (Από τα 24 των ΣΟΦΏΝ της ΣΙΏΝ):

Μια προοδευτική φορολογία θα δώσει πολύ μεγαλύτερο εισόδημα από τη σημερινή αναλογική φορολογία, η οποία μας είναι χρήσιμη μόνο για να διεγείρουμε αναταραχές και δυσαρέσκειες μεταξύ των Χριστιανών.
Προκαλέσαμε στους Χριστιανούς οικονομικές κρίσεις με μοναδικό σκοπό ν' αποσύρουμε το χρυσό από την κυκλοφορία.
Τεράστια κεφάλαια έμειναν στάσιμα, αποσύροντας και το χρήμα των Κρατών, που υποχρεώνονταν έτσι ν' απευθύνονται στα ίδια αυτά κεφάλαια, για να βρουν χρήματα. Τα δάνεια αυτά επιβάρυναν τα οικονομικά των Κρατών με την πληρωμή τόκων. Τα υποδούλωσαν στο κεφάλαιο. Η συγκέντρωση της βιομηχανίας στα χέρια των κεφαλαιοκρατών, οι οποίοι κατέστρεψαν τη μικρή βιομηχανία, απορρόφησε όλες τις δυνάμεις του λαού και συγχρόνως του Κράτους.
Όσο καιρό τα δάνεια παρέμειναν εσωτερικά, οι Χριστιανοί δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να μεταβιβάζουν το χρήμα από την τσέπη του φτωχού στις τσέπες του πλούσιου. Όταν όμως εξαγοράσαμε τα πρόσωπα που χρειάζονταν για να μεταφέρουμε τα δάνεια σε εξωτερικό έδαφος, όλα τα πλούτη των Χριστιανών διοχετεύθηκαν στα ταμεία μας και όλοι οι Χριστιανοί άρχισαν να μας πληρώνουν φόρο υποτέλειας.
Πόσο φανερή είναι η απουσία της κρίσης από τα καθαρά ζωώδη μυαλά των Χριστιανών! Δανείζονταν από μας με τόκο και χωρίς να σκέπτονται ότι θα χρειαζόταν ν' αφαιρέσουν το χρήμα αυτό επιβαρυμένο με τους επιπλέον τόκους από τα ταμεία του Κράτους για να μας εξοφλήσουν! Υπήρχε τίποτε απλούστερο από το να παίρνουν το χρήμα που είχαν ανάγκη από τους φορολογουμένους τους;

Top