αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Βράχος καταπλάκωσε δύο σπίτια στην Τιθορέα Φθιώτιδας

Ένα σπίτι καταστράφηκε ολοσχερώς κι άλλο ένα υπέστη σοβαρές ζημιές, όταν τεράστιος βράχος αποκολλήθηκε από το βουνό στην Τιθορέα της Φθιώτιδας και έπεσε επάνω τους.
Οι άνθρωποι που βρίσκονταν μέσα στο ένα σπίτι κατάφεραν να απομακρυνθούν, πριν ο τεράστιος βράχος «σφηνωθεί» στα τρία δωμάτια του οικήματος.

Όλα αυτά συνέβησαν λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Κυριακής και από το πρωί της Δευτέρας αρμόδιοι και επιστήμονες μεταβαίνουν στην περιοχή.

Δεν είναι, όμως, η πρώτη φορά που σημειώνεται αντίστοιχο ατύχημα στην Τιθορέα, χωριό που βρίσκεται στους πρόποδες του Παρνασσού.
Το 1999 δύο μεγάλοι βράχοι είχαν αποκοπεί από το βουνό και είχαν καταστρέψει και τότε δύο σπίτια. Τα σπίτια που κατέστρεψε η πτώση των βράχων το βράδυ της Κυριακής βρίσκονται σε απόσταση 30 μέτρων από εκείνα που είχαν καταστραφεί το 1999.

Από τότε είχε διαπιστωθεί η ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων για να σταθεροποιηθούν οι βράχοι και να αποφεύγονται παρόμοια γεγονότα, αλλά οι μελέτες που έγιναν από το ΕΜΠ έχουν μείνει στα «συρτάρια».

Από το: in.gr
Top