αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Ave Dominic, οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν...

Σε γνωρίζω από τη κόψη του σπαθιού τη τρομερή...

Μοιραίοι και άβουλοι, οι Έλληνες πολίτες, οδηγούνται, βασανιστικά αργά, στα κρεματόρια του νέου Άουσβιτς που στήνει η εγχώρια ηγεσία με την Τρόικα. Κι όλα αυτά σε ένα φόντο ατιμωρησίας για τα καθάρματα που λεηλάτησαν το δημόσιο χρήμα.

Για όλους εκείνους που πήραν τις χοντρές μίζες και τώρα βουλιάζοντας στις πολυθρόνες των ακριβών ξενοδοχείων του κόσμου, λοιδορούν τον μαλάκα λαό για την κόλαση που τον περιμένει.

Κανένα κάθαρμα δεν πήγε φυλακή και αναρωτιέται κανείς από πού κρατάνε τον Γιώργο Παπανδρέου και δεν τολμά να στήσει γκιλοτίνες στο Σύνταγμα για τους μιζοφοράκους πολιτικούς και επιχειρηματίες, για τα στελέχη των κρατικών οργανισμών, για όλα αυτά τα τσογλάνια.

Από πού κρατάνε την οικογένεια Παπανδρέου και κάθεται σε αναμμένα καρφιά ο αντιστασιακός Βαλυράκης, που ποτέ δεν υπέγραψε δήλωση μετανοίας στη χούντα. Από πού κρατάνε τον Παπανδρέου και δεν τολμάνε να κλείσουν φυλακή το βαποράκι του Καλάμου; Από πού κρατάνε τον Παπανδρέου και δεν τολμάνε ν ακουμπήσουν τους σεσημασμένους επιχειρηματίες της βρώμικης υπόθεσης;
Γιατί τόση πρόκληση και ατιμωρησία όταν ο πληθυσμός της χώρας οδηγείται αργά -αργά στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και σταμπάρουν πάνω του τον κωδικό αριθμό του μελλοθάνατου;

Όχι. Μην περιμένετε να βγείτε από την κόλαση αν δεν αισθανθούν την οργή σας. Πεθαμένοι είστε κι εσείς και τα εγγόνια σας.

- Ντομινίκ, οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν.

Υ.Γ. Οι μόνοι αισιόδοξοι Έλληνες είναι ο Μανώλης Καψής, ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος και η κολλητή του Προβόπουλου Σοφία Δήμτσα.

Από kourdistoportokali.com

2 σχόλια:

CCBCO είπε...

Ο τρόπος που χειρίζεται η Ελλάδα την κρίση είναι λάθος!, αυτό υποστήριξε στην διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση στην Αθήνα ο κορυφαίος οικονομολόγος Ν. Ρουμπινί ανάβοντας «φωτιές»...


«Όσο απαραίτητη και ορθή να είναι η δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας δεν λύνει το μεγάλο πρόβλημα του τεράστιου δημόσιου χρέους. Αντίθετα χειροτερεύει το πρόβλημα, καθώς σταματάει την ανάπτυξη με αποτέλεσμα η διαδικασία μείωσης του χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ να υπονομεύεται», εξήγησε σύμφωνα με πηγές ο κ. Ρουμπινί και πρόσθεσε ότι οι φόροι οδηγούν την χώρα σε υψηλότερο χρέος.

Το ίδιο αρνητικά λειτουργούν και οι διαρθρωτικές αλλαγές, όπως η μείωση μισθών και η αύξηση της ανεργίας, εκτίμησε ο κ. Ρουμπινί, ενώ προειδοποίησε ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να πέσει σε οικονομική στασιμότητα.

Τι χρειάζεται η Ελλάδα για να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της; Υποτίμηση του νομίσματος, υποστήριξε ο κ. Ρουμπινί, προτείνοντας κοινώς να επιστρέψουμε στην δραχμή! Τόνισε βέβαια ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό.

Με το δημόσιο χρέος να αγγίζει το 160% του ΑΕΠ θεωρείται αδύνατη η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, καθώς και η χρηματοδότηση με χαμηλά επιτόκια, είπε ο κ. Ρουμπινί και κατέληξε στο ότι η χώρα πρέπει να προχωρήσει σε ελεγχόμενη αναδιάρθρωση του χρέους ξεκινώντας από την επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής του δανείου

ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ είπε...

Αυτό προβλέπουν Αμερικανοί επενδυτές
Η κρίση χρέους που πλήττει την ευρωζώνη έχει παρόμοια στοιχεία με την κρίση στην Αργεντινή, εκτιμούν Αμερικανοί διαχειριστές επενδυτικών ταμείων, προβλέποντας μάλιστα ότι δύο είναι οι «λύσεις»: ή διάλυση του ευρώ ή έξοδος από την ευρωζώνη των κρατών που έχουν δημοσιονομικά προβλήματα, όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ισπανία.

Ο Τζιμ Ρότζερς, συνιδρυτής με τον Τζορτζ Σόρος του επενδυτικού ταμείου Quantum Fund, είπε, στο πλαίσιο του συνέδριου που διοργάνωσε το πρακτορείο Reuters, για τις επενδυτικές προοπτικές το 2011 ότι η διαχείριση της κρίσης χρέους της Ευρώπης είναι κακή και θα μπορούσε να έχει ως επακόλουθο το τέλος του κοινού νομίσματος. «Διαβρώνουν (σ.σ.: οι Ευρωπαίοι) την αξία του ευρώ και την αξία της Ευρωπαϊκής Κοινότητας», είπε και εκτίμησε ότι το ευρώ δεν θα υφίσταται σε 10-15 χρόνια.

Ο κ. Ρότζερς χαρακτήρισε το σχέδιο διάσωσης της Ιρλανδίας «κακό» από οικονομική και από ηθική άποψη, εκτίμησε ότι η Πορτογαλία και η Ισπανία μπορεί να είναι οι επόμενες δύο χώρες που θα ζητήσουν βοήθεια, ενώ έκανε δυσοίωνες προβλέψεις και για την αμερικανική οικονομία.

Το πρακτορείο Bloomberg αναφέρει τρεις Αμερικανούς διαχειριστές κεφαλαίων, οι οποίοι προέβλεψαν τη χρεοκοπία της Αργεντινής τον Δεκέμβριο του 2001.

Ο Τζόζεφ Μπάιντερ, σήμερα επικεφαλής επενδύσεων στο Ταμείο Consilium Investment Management, στοιχηματίζει ότι η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ισπανία θα αναδιαρθρώσουν τα χρέη τους και θα αφήσουν το ευρώ. Ο κ. Μπάιντερ αγοράζει ασφάλιστρα για τον κίνδυνο χρεοκοπίας (credit default swaps) των τριών χωρών, καθώς επίσης και της Ιταλίας και του Βελγίου. Στοιχηματίζει, επίσης, εναντίον ομολόγων χαμηλότερης διαβάθμισης που έχουν εκδώσει ευρωπαϊκές τράπεζες. «Πιθανόν να υπάρξει μία αναδιάρθρωση χρέους πριν από το τέλος του επόμενου έτους», είπε ο κ. Μπάιντερ.

Ο Μοχάμεντ Ελ Εριάν, επικεφαλής της Pimco, του μεγαλύτερου σε κεφάλαια ταμείου επενδύσεων σε ομόλογα, είπε στη τηλεόραση του CNBC ότι η Πορτογαλία πιθανότατα θα ζητήσει βοήθεια από την ΕΕ και το ΔΝΤ και ορισμένες χώρες θα εγκαταλείψουν το ευρώ, στα επόμενα πέντε χρόνια, καθώς οι οικονομίες τους αποκλίνουν από την οικονομία της Γερμανίας.

Ο Ρόμπερτ Κένιγκσμπέργκερ, επικεφαλής επενδύσεων του Ταμείου Gramercy αγοράζει swaps στην Ευρώπη για να καλύψει τις θέσεις που έχει σε αναδυόμενες αγορές ομολόγων. «Η νομισματική ακαμψία και οι δημοσιονομικές παγίδες στην περιφέρεια της Ευρώπης σήμερα, μοιάζουν αρκετά με της Αργεντινής το 2001», λέει και προσθέτει: «Η απόφαση θα είναι πολιτική, όχι οικονομική. Μία καθαρά οικονομική απόφαση θα είχε οδηγήσει την Ελλάδα ήδη στη χρεοκοπία και αρκετές άλλες χώρες από κοντά».

Το δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει και δηλώσεις του κ. Ντομίνγκο Καβάλο, υπουργού Οικονομικών της Αργεντινής, που παραιτήθηκε τον Δεκέμβριο του 2001 όταν η χώρα του χρεοκόπησε, σύμφωνα με τις οποίες, το ΔΝΤ και η ΕΕ πρέπει να αγοράσουν όλο το χρέος της Ελλάδας και της Ιρλανδίας, σε τιμές αγοράς σε μία διαδικασία συντεταγμένης αναδιάρθρωσής του, ενώ η Πορτογαλία και η Ισπανία πρέπει να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους, με μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και το φορολογικό σύστημα. «Αν δεν κάνουν (σ.σ.: η ΕΕ και το ΔΝΤ) κάτι επιπλέον πιο γρήγορα, αυτό μπορεί να βλάψει τις κυβερνήσεις, επειδή οι πολίτες σε αυτές τις χώρες δεν θα αντέξουν τον αποπληθωρισμό και την ύφεση, που συνοδεύουν τη δημοσιονομική προσαρμογή», είπε ο κ. Καβάλο, προσθέτοντας ότι «θα υπάρξει πολιτική κρίση με ακραίο τρόπο, όπως συνέβη στην Αργεντινή».

Top