αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Πολιτεία, Πολίτης, Ανάπτυξη!

Του Στέργιου Μπακολουκά

"Νομίζω ότι η πολιτεία παρέχει περισσότερες ωφέλειες στους ιδιώτες, όταν στο σύνολό της βρίσκεται σε ακμή, παρά όταν ευτυχεί σ’ αυτή ο κάθε πολίτης ατομικά, αλλά στο σύνολό της η ίδια δυστυχεί. Γιατί, όσο καλά κι αν βαδίζουν οι ατομικές υποθέσεις ενός ανθρώπου, χάνεται κι αυτός μαζί της, ενώ, αν δυστυχεί σε πατρίδα που ευημερεί, έχει πολλές ελπίδες να σωθεί."

Θουκυδίδης


Λένε πολλοί ότι η Δημοτική Περίοδος που θ’ αρχίσει μετά την 01/01/2011 θα είναι μια περίοδος ισχνών αγελάδων, ότι, επειδή οι πολιτικοί άρχοντες της κεντρικής διοίκησης τα έχουν κάνει... ρόιδο, δεν θα έχουμε λεφτά να ξύσουμε ούτε το... δόντι μας.

Αυτό έχει δύο σκέλη ανάγνωσης. Και τα δύο αφορούν τα 3,5 χρόνια του δημοτικού συμβουλίου που θα εκλεγεί στις 7/10/2010.

Η μία ανάγνωση διαβάζει και θέλει αυτό το διάστημα σαν μεταβατική φτωχή και στείρα περίοδο μεταξύ κρίσης και επόμενης εκλογής. Μέχρι να περάσει δηλαδή το φεγγάρι της κακομοιριάς και της ανέχειας και να έρθει η επόμενη Δημοτική Αρχή μετά το 2014, για να διοικήσει πραγματικά, αφού η χώρα θα έχει βγει από τα στενά.

Η άλλη ανάγνωση είναι αυτή της προσπάθειας, απ’ αυτή την δημοτική αρχή που θα εκλεγεί, για να τεθούν οι βάσεις για τη βελτίωση των δομών και υπηρεσιών του Νέου Δήμου, με σκοπό την καλυτέρευση της ζωής των κατοίκων του και την δημιουργία των προϋποθέσεων για να πάει ο τόπο ένα βήμα πάρα πέρα.

Αυτό βεβαίως για να επιτευχθεί πρέπει να βρεθούν λεφτά! Αλλά λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν!! Και όμως κύριοι/ες, ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! Ναι, υπάρχουν και μάλιστα άφθονα!

Μπορεί η πίτα να μίκρυνε, μπορεί το κράτος να δανείζεται και να υπογράφει δεσμευτικές συμβάσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους μας εκχωρώντας τους Εθνική Γή, όμως για την τοπική αυτοδιοίκηση ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!
Γιατί τα Ευρωπαϊκά προγράμματα είναι εκεί, αρκεί να έχεις άρτιες μελέτες για να τα πάρεις, αρκεί να διεκδικήσεις το μερίδιο της πίτας που σου αναλογεί, έστω και αν η πίτα μίκρυνε απελπιστικά.
Οι αρμοδιότητες και οι πόροι που εκχωρούνται στην Περιφερικά είναι τεράστιες/οι. Αυτούς τους πόρους θα τους πάρει μόνο αυτός που θα τους διεκδικήσει. Και θα τους διεκδικήσει αυτός που θα είναι έτοιμος. Που θα καταρτίσει μελέτες. Που θα ξέρει τι θέλει. Που το πρόγραμμά του θα είναι κτήμα και απότοκο του τρίπτυχου: Πολίτες – Δήμαρχος - Συμβούλιο.

Οι εκλογές που έρχονται είναι μεγάλη ευκαιρία για το Δήμο μας, είναι η ευκαιρία να γυρίσουμε σελίδα, να εκμεταλλευτούμε ό,τι καλό μας δώσει ο Καλλικράτης.
Ικανή και αναγκαία συνθήκη, αλλά και παρακαταθήκη, για να βάλουμε τις βάσεις της επιτυχίας, είναι η επιλογή των συνδημοτών μας στο τιμόνι του Νέου Δήμου να εκλεγεί...

...ο κατάλληλος Δήμαρχος και το κατάλληλο Δημοτικό Συμβούλιο
, που θα αναλάβουν να οδηγήσουν τον τόπο μας στη πρόοδο, την ευημερία, την ανάπτυξη και την προκοπή.
  • Ο Νέος Δήμος χρειάζεσαι Δήμαρχο που οι πολίτες του να τον εμπιστεύονται. Που να αισθάνεται δυνατός και αισιόδοξος για να ανταποκριθεί στα όνειρα και τις προσδοκίες των Πολιτών.
  • Χρειάζεται Δήμαρχο που θα έχει ορμή, τόλμη, και αποφασιστικότητα, όχι για να επαιτήσει από την κεντρική διοίκηση, αλλά για να διεκδικήσει αυτά που δικαιούται ο τόπος και που του ανήκουν.
  • Χρειάζεται Δήμαρχο με αναπτυξιακό όραμα, που θα στηρίζετε στο τρίπτυχο: Πόλις – Πολίτης- Ανάπτυξη.
  • Χρειάζεται Δήμαρχο ικανό να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις και να μπορεί να λύνει μικρά και μεγάλα προβλήματα, ξεπερνώντας τις όποιες δυσκολίες.
  • Χρειάζεται Δήμαρχο διεκδικητικό, που να εμπνέει τους Πολίτες και να τους κάνει συμμέτοχους, συμμαχητές και συνδιεκδικητές, για να υποχρεώσει την κεντρική εξουσία να είναι αρωγός και συμπαραστάτης στα προβλήματα του τόπου.
  • Χρειάζεται Δήμαρχο που να μεταδίδει στον κόσμο τη δυναμική και το σθένος από το οποίο ο ίδιος θα διακατέχετε.
  • Χρειάζεται ένα Δήμαρχο και ένα Δημοτικό Συμβούλιο που να έχουν: Θέληση, γνώση, οργανωτικότητα και μεθοδικότητα.
  • Χρειάζεται ένα Δήμαρχο που να έχει μεγαλεπήβολα σχέδια, αλλά και ταυτόχρονα ρεαλιστικά και πραγματοποιήσιμα. Να χρησιμοποιεί τη διαφάνεια ως ισχυρό όπλο, απέναντι στο ζοφερό τοπίο που επικρατεί στην πολιτική σκηνή της χώρας.
  • Χρειάζεται ένα Δήμαρχο που το πρόγραμμά του θα είναι βασισμένο στις ιδιαιτερότητες του τόπου και θα στοχεύει στην ανάπτυξή του.
  • Χρειάζεται ένα Δήμαρχο που θα μπορέσει να ενεργοποιήσει και αξιοποιήσει το ντόπιο ανθρώπινο δυναμικό, υπέρ της ευημερίας του Δήμου, γιατί οι προκλήσεις της εποχής είναι τεράστιες και οι ευκαιρίες υπαρκτές και εκμεταλλεύσιμες.
  • Χρειάζεται ένα πρόγραμμα που θα στοχεύει στη λύση των απλών προβλημάτων της καθημερινότητας και που θα έχει τον απλό πολίτη, τον δημότη: βοηθό και σύμμαχο στην προσπάθεια προώθησης και λύσης των τοπικών προβλημάτων.
  • Ένα πρόγραμμα το οποίο εκτός των έργων υποδομής θα δημιουργεί ένα πλέγμα κοινωνικής φροντίδας προς τους πολίτες του Δήμου. Θα σκύβει με σεβασμό φροντίδα και ανθρωπιά στα προβλήματα των εργαζομένων, των νέων, της τρίτης ηλικίας και των ατόμων με ειδικές ικανότητες.
  • Ένα πρόγραμμα που θα εμπνεύσει τον Πολίτη να είναι κοντά στη Δημοτική αρχή, γιατί θα βλέπει ότι ΔΕΝ διαψεύδονται οι προσδοκίες του, ΔΕΝ προδίδεται η εμπιστοσύνη που επένδυσε στο πρόσωπο του Δημάρχου.
Φτάνοντας στο τέλος αυτού του σημειώματος, θέλω να σας προτρέψω να διατηρήσουμε ζωντανό και χωρίς εκπτώσεις το Όραμα.

Να ενωθούμε όλοι μαζί και να αγκαλιάσουμε τις νέες ιδέες, τις νέες προτάσεις, τις καινούργιες δράσεις, πρακτικές και προσδοκίες, που θα φέρει μαζί του ο νέος Δήμαρχος και το Διοικητικό Συμβούλιο που θα αναδειχτεί από τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

Το χρωστάμε στους Εαυτούς μας αλλά περισσότερο στον τόπο. Το στοίχημα είναι μεγάλο, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΟΥΜΕ!!!

Έρρωσθε
Στέργιος Μπακολουκάς

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΣ..

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΑΛΛΟ ΣΧΟΛΙΟ ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΝΕΙ,,Ε ΝΤΕΛΑΛΑΚΟ ..ΚΑΛΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ..ΒΑΛΕ ΤΟΝ ΠΑΤΣΑΝΤΑΡΑ..ΒΓΑΛΕ ΤΟ ΠΑΠΙ..

Top