αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Τρομο-υστερία από δέματα-βόμβες με παραλήπτες ξένες πρεσβείες στην Αθήνα

Σε συναγερμό βρίσκονται οι υπηρεσίες ασφαλείας, καθώς έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον πέντε παγιδευμένα με εκρηκτικά δέματα με προορισμό τις πρεσβείες της Ελβετίας, της Βουλγαρίας, της Χιλής, της Γερμανίας και της Ρωσίας.
Μικρής ισχύος εκρήξεις χωρίς να τραυματισθεί κανείς σημειώθηκαν στις πρεσβείες Ελβετίας και Ρωσίας, ενώ οι υπόλοιπες βόμβες εξουδετερώθηκαν με ελεγχόμενη έκρηξη.
Στην πρεσβεία της Ελβετίας, στη συμβολή των οδών Γενναδίου και Ιασίου, στο Κολωνάκι, σημειώθηκε μικρής ισχύος έκρηξη, όταν ο υπάλληλος της πρεσβείας θεώρησε το δέμα ύποπτο και το πέταξε στον ακάλυπτο.
Ανάφλεξη σε μεταλλικό κουτί σημειώθηκε το μεσημέρι και στην πρεσβεία της Ρωσίας, στην οδό Λύτρα στο Ψυχικό.
Λίγο νωρίτερα, κούριερ που μετέφερε δέμα προς την πρεσβεία της Χιλής, το θεώησε ύποπτο και ενημέρωσε αρχικά την Ασφάλεια του Μεγάρου Μαξίμου. Όταν διαπιστώθηκε ότι το δέμα ήταν παγιδευμένο, μεταφέρθηκε στον περίβολο της Βουλής όπου έγινε ελεγχόμενη έκρηξη. Το δέμα είχε αποστολέα την εταιρεία ΛΑΡΚΟ.
Το παγιδευμένο δέμα που έφτασε στην πρεσβεία της Βουλγαρίας παρέλαβε υπάλληλος της πρεσβείας μαζί με την υπόλοιπη αλληλογραφία. Ο υπάλληλος θεώρησε το δέμα ύποπτο, επικοινώνησε με τον αποστολέα, ο οποίος αρνήθηκε ότι το έστειλε. Στη συνέχεια, οι πυροτεχνουργοί προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη.
Επίσης, δέμα που θεωρήθηκε ύποπτο εστάλη από την πρεσβεία της Γερμανίας πίσω στην εταιρεία ταχυμεταφορών. Αμέσως ο πυροτεχνουργοί έσπευσαν στην οδό Ριζάρη, στο Παγκράτι, όπου βρίσκεται η εταιρεία και προχώρησε σε ελεγχόμενη έκρηξη.

Η Αστυνομία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να έχουν σταλεί παγιδευμένα δέματα σε διάφορες πρεσβείες της Αθήνας είτε από τους δύο συλληφθέντες του Παγκρατίου είτε από συνεργούς τους.
Η Αντιτρομοκρατική έχει αποδυθεί σε αγώνα δρόμου για να εντοπίσει τα δέματα αυτά. Μεταξύ των σημείων που έχει σπεύσει είναι και το στρατιωτικό αεροδρόμιο Ελευσίνας, όπου παρελήφθη δέμα.

Πληροφορίες για ύποπτα δέματα -χωρίς τελικά να επιβεβαιωθούν- υπήρξαν και για το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη (στην οδό Ακαδημίας), στην πρεσβεία του Παναμά (Ακτή Μιαούλη), αλλά και στο ΑΤ Παγκρατίου, στην οδό Πρατίνου.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ

1 σχόλια:

ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ είπε...

Να φτιάξουμε 300 δεματάκια με λουκουμόσκονη και να τα στείλουμε πεσκέσι στους καρεκλοκένταυρους να δείτε πως θα γεμίσει το σύνταγμα με λουκουμόσκονη απ'τις εκρήξεις !

Top