αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Επιστολή για τη νομιμότητα της διαδικασίας ανάθεσης του έργου «Υποδομές οδού Δελφών και παρακαμπτηρίων παραδοσιακού οικισμού Αράχωβας»

Δημοσιεύεται παρακάτω η επιστολή του Πανελλήνιου σύνδεσμου ανώνυμων, περιορισμένης ευθύνης & προσωπικών τεχνικών εταιρειών (ΣΑΤΕ) προς τη Γενική Γραμματέα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και το Δήμαρχο Αράχωβας με θέμα: «Παράτυπη διαδικασία ανάθεσης του έργου «Υποδομές οδού Δελφών και παρακαμπτηρίων Παραδοσιακού Οικισμού Αράχωβας».

Αρ. Πρωτ.: 22161A/ΣΣ/λµ
Αθήνα, 25 Οκτωβρίου 2010

Σχετ.: Το µε αρ. πρωτ.:2794/19-10-2010 έγγραφό σας

Κύριε ∆ήµαρχε,

Με το σχετικό µας γνωρίζετε την απόφαση του ∆ηµοτικού Συµβουλίου (123/2010) µε την οποία ενεκρίθη η δηµοπράτηση του εν θέµατι έργου µε την διαδικασία της δηµοπράτησης µεταξύ περιορισµένου αριθµού προσκαλούµενων εργοληπτικών επιχειρήσεων, βάσει της υπ’αριθµ. 4114/21-6-2010 Απόφασης της Γενικής Γραµµατέως της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, την οποία και επισυνάπτετε στο σχετικό έγγραφό σας.

Κατόπιν αυτών σας γνωστοποιούµε τα κάτωθι:

Το άρθρο 28 § 1 γ' του ν.3669/2008 επιτρέπει την απευθείας ανάθεση ή διεξαγωγή διαγωνισµού µεταξύ περιορισµένου αριθµού προσκαλουµένων επιχειρήσεων, εφόσον έχει εκδοθεί απόφαση του αρµόδιου φορέα µετά γνωµοδότηση του αρµόδιου τεχνικού συµβουλίου, που να χαρακτηρίζει συγκεκριµένο έργο ως ειδικής φύσης και να επιτρέπει για το συγκεκριµένο αυτό έργο, που έχει χαρακτηρισθεί ως ειδικής φύσης, την απευθείας ανάθεση ή τη διεξαγωγή διαγωνισµού µεταξύ περιορισµένου αριθµού εργοληπτικών επιχειρήσεων.
Επίσης το άρθρο 9 § 2 δ’ του Π.∆. 171/1987 επιτρέπει µεν την απευθείας ανάθεση έργων που χαρακτηρίζονται ως ειδική κατηγορία έργων κατόπιν...

...απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών µετά γνώµη του Συµβουλίου ∆ηµοτικών και Κοινοτικών Έργων και Θεώρησης Μελετών, ωστόσο η άποψή µας είναι ότι ο χαρακτηρισµός αυτός πρέπει να γίνει για συγκεκριµένα έργα, κατονοµαζόµενα στη σχετική υπουργική απόφαση.
Στη συγκεκριµένη περίπτωση, κατά την άποψή µας, δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο, αφού η Γενική Γραµµατέας Περιφέρειας αναφέρεται σε µία πολύ παλιά – 1102/15-03-1996 - απόφαση του τότε Υφυπουργού Εσωτερικών, µε την οποία χαρακτηρίζονται ορισµένα έργα που εκτελούνται από τους ΟΤΑ σε χαρακτηρισµένους παραδοσιακούς ή διατηρητέους οικισµούς ως ειδική κατηγορία έργων. Η συγκεκριµένη υπουργική απόφαση, της οποιας το ΦΕΚ δηµοσίευσης δεν παρατίθεται µε αποτέλεσµα να είναι ιδιαίτερα δυσχερής η ανεύρεσή της, είναι πλέον πολύ παλιά έχουν δε µεσολαβήσει στο µεταξύ αρκετές κρίσιµες νοµοθετικές µεταβολές, µε αποτέλεσµα να δηµιουργούνται σοβαρότατες αµφιβολίες στον εργοληπτικό κόσµο κατά πόσο πρόκειται για µία διαφανή και σύννοµη διαδικασία.
Σε κάθε περίπτωση θεωρούµε ότι επί της ουσίας δεν υφίστανται οι τεχνικοί λόγοι που νοµιµοποιούν την παραπάνω διαδικασία.
Επιπλέον, η επιλογή δηµοπράτησης µε τον συγκεκριµένο τρόπο µόλις λίγες ηµέρες πριν τις δηµοτικές και περιφερειακές εκλογές στην Χώρας εγείρει ευρύτερα ζητήµατα νοµιµότητας και ηθικής, που δεν πρέπει ούτε κατά κατ’ υπόνοια να τίθενται για τους ασκούντες την διαχείριση των κοινών.

Κατόπιν τούτου ζητάµε την µαταίωση το εν θέµατι διαγωνισµού, και την επαναδηµοπράτησή του µε σύννοµες διαδικασίες.

Με τιµή,
Ο ΠΡΟΕ∆ΡΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΒΛΑΧΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΛ. ΠΙΑΤΙ∆ΗΣ

Πηγή εγγράφου: sate.gr

26 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για μπές στο site της sate.gr και κοίταξε κάτω κάτω 18/8/2010 έχει και άλλες δύο επιστολές - αποφάσεις όσον αφορά το παραπάνω έργο

Ανώνυμος είπε...

τι γκέλα είναι αυτη τέτοια ώρα ????
λεόντιε ήμαρτον... καλύτερα να φύγεις μια ώρα αρχύτερα

Ανώνυμος είπε...

Τελικά έγινε η δημοπρασία? Μπορεί να απαντήσει κάποιος? Γιατί από ότι βλέπω και στα δύο blogs δεν αναφέρονται σε γεγονός αλλά ζητάνε την ματαίωση του ......

Ανώνυμος είπε...

Στο Αραχωβας blog η επιστολή είναι πιο πρόσφατη και μιλάει για δημοπρασία που θα γίνονταν σήμερα το πρωί στις 10:00 στα γραφεία του Δήμου.

Ανώνυμος είπε...

5 εκατομμυρια ευρώ ε;
Τι σε κανει δημαρχε να καιγεσαι να αναθεσεις το εργο 4 μερες πριν τις εκλογες;Ο σταθης κοκκινης μας λεει οτι το εχετε κανονισει ποιος θα παρει το εργο.
ερε βρεμενο στλιαρ΄ που θελτε ολοι εκει μεσα.λαμ......
(ντελαλη μη με κοψεις που πηγα να τους πω λαμογ....)εμεις τα πληρωνουμε αυτα τα λεφτα ρεεεεε

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟΟΟΟΟΟΟ ΔΗΜΑΡΧΕ...ΚΑΛΟΦΑΓΩΤΑ

Ανώνυμος είπε...

ΕΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ Ο ΛΕΟΝΤΙΟΣ....

Ανώνυμος είπε...

Αρχισαν το οργανα,σηκω απ τη θεση σου σου,χορεψε ζειμπεικο λυγισε τη μεση σου. σε σενα μιλαω γιωργαρε,ακους;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Ο λυκος κι αν εγερασε κι αλλαξε το μαλλι του λεει ενα ρητο

Ανώνυμος είπε...

Ποια εταιρια πηγε να παρει το εργο ρε παιδια;;;

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΡΕ ΤΙ ΦΩΝΑΖΕΤΕ;;;Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ..ΔΕΝ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ..

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΡΙΟ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΜΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΛΕΓΓΕΡΙΣΟ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΩΡΑΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ, ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΣΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΕΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ..

Ανώνυμος είπε...

ΓΡΗΓΟΡΑΔΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΣΕΠΗ..ΕΝΩ Η ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΦΕΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΣΑΚΩΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ..

( ι (L ΔΩΩΩΩ ΒΡΕΕΕΕΕ είπε...

ΩΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ? Τι μπαταριά προεκλογική ήταν αυτή ? έκαμ και σεισμό ! τυχαίο ? νομίζω...!

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΕΦΤΑ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ.
ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ!ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΡΕ ΜΟΣΧΟΑΝΑΘΡΕΜΕΝΟΙ ΑΡΑΧΩΒΙΤΕΣ!!
ΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ μηχανικοι τησ δημαρχειας τι ρολο εχουν,να ελενχουν τα δημοσια εργα αν παραδιδονται σωστα,αν επισκευαζονται σωστα τα διατηρητεα,δεν μπορω να μαθω,αν ξερει κανεισ ασ μασ πει

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΛΕΟΝΤΙΕ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ Α@@@@@@@@ ΣΟΥ!!!
ΕΧΟΥΝ ΧΑΘΕΙ ΟΛΟΙ ΣΑΝ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΑΘΗ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟ ΦΙΔΙ ΑΠ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ!!!!

Γκαβάραπας είπε...

Οι μηχανικοί της Δημαρχίας είναι ανύπαρκτοι! Ειδικά ο ...... Προς το παρόν έχει επικεντρωθεί να βάλει τα δικά του οικόπεδα και του Δήμου στον ΓΠΣ.

Ανώνυμος είπε...

Και ξέρεις ποιος είναι ο συνεχιστης του..

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ και παλι ΟΧΙ..ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ Μ.....Σ ΑΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ..ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΟΥΝ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ''ΠΡΑΣΙΝΑ'' ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ 2-3 ΑΤΟΜΑ ΚΟΛΗΤΟΥΣ ΤΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΖΩΝΕΣ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ..ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ..

ΠΚ είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΝΤΕΛΑΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΣΟΥ

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΕΙΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΗ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ ΠΛΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.ΤΑ ΜΑΘΑΤΕ ΤΑ ΝΕΑ?
ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΩΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ???????????

Ανώνυμος είπε...

re paidia giati den rotame tous symvoylous to egine? kyrie sthathi ti lete?

σταθης γιαννελος είπε...

φιλε ανωνυμε οσο κι αν σου κανει εντυπωση αγνοω παντελως το θεμα.περιμενω το επομενο δημοτικο συμβουλιο να μαθω τι ειναιαυτο που προεκυψε

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΤΑΘΗ..ΑΓΝΟΕΙΣ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΓΙΑ 5.000.000 ΕΚ ΕΥΡΩ..ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΑΓΝΟΕΙΣ''

Top