αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Αργοπεθαίνει (του Pablo Neruda)

Του Ελεύθερου Πολίτη

Οι Έλληνες είναι ένας ποιητικός λαός. Είναι ο μοναδικός, ίσως, λαός στον Πλανήτη, που μελοποίησε τους Ποιητές του.
Που με τη δύναμη της τέχνης των μεγάλων μουσουργών του, κατάφερε να κάνει λαϊκή υπόθεση και κατάκτηση το δύσκολο λόγο τους.
Που κατάφερε να αντλήσει από το τεράστιο κοίτασμα της σκέψης τους σπουδαίες αποστροφές λόγου και να τις κάνει συνθήματα αλλά και εμβατήρια, ξεσηκώνοντας τους νέους και ταυτόχρονα εμπνέοντάς τους τον έρωτα για τη Ζωή.
Αυτοί οι ίδιοι μουσουργοί μας, δεν σταμάτησαν εδώ. Μελοποίησαν και πολλούς μεγάλους ξένους ποιητές. Ένας από αυτούς είναι ο Δραματικός και ταυτόχρονα Ρομαντικός Χιλιανός Ποιητής Πάμπλο Νερούντα. Είναι ο ίδιος Ποιητής που ενέπνευσε ταυτόχρονα τον Έρωτα και την Επανάσταση.
Επειδή κάπου – κάπου πρέπει να... αποσυμπιέζουμε την ένταση της καθημερινότητας και ιδιαίτερα σήμερα που συμπίπτει η μεταπανσέληνος με την προεκλογική ένταση, αλλά και με την συμπλήρωση 37 χρόνων από το θάνατο του Ποιητή, θέλω να μοιραστώ μαζί σας ένα ποίημα αυτού του Παγκόσμιου αιματολόγου του πνεύματος.

Απολαύστε το!!!


Ελεύθερος Πολίτης

8 σχόλια:

ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ είπε...

Άξιος Ε.Π , ότι και να πούμε είναι λίγο !

Ανώνυμος είπε...

Θαυμάσιο!!!!!!!!! Ειδικά με την μουσική της Ρεμπούτσικα!

..Ι..Τ.. είπε...

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ..ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ..ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ..ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΤΕ ΤΟ..

Ανώνυμος είπε...

Θαυμάσιο!!!!!!!!! Ειδικά με την μουσική της Ρεμπούτσικα!

Ανώνυμος είπε...

ο Ποιητής του πιο ανατρεπτικά αληθινου λόγου δε θα μπορούσε να μην εκφράζει κάτι από αυτά που θέλουμε!!! Μπράβο Ε.Π.

alhena είπε...

Η ψυχή δεν έχει όψη...κι όμως την άγγιξες ως το μεδούλι.
Μπράβο!!! Ε.Π.

Άλφα Ανώνυμη είπε...

Μας ταξίδεψες, Ε.Π., και σ΄ευχαριστούμε.
Κράτησα το, "αργοπεθαίνει όποιος δεν ταξιδεύει...δεν διαβάζει" και θυμήθηκα τον δικό μας μεγάλο, Νίκο Καζαντζάκη στη ρήση του:"Χαρά στον που θα δει τις περισσότερες στεριές και τις μεγαλύτερες θάλασσες".

ΟΥΣΤ!!!! είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ Ε.Π. ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΙΘΑΝΟ ΤΑΞΙΔΕΜΑ!!!!!!!!

Top