αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Ο Γουτεμβέργιος νικήθηκε από τον... Μπιλ Γκέιτς

Για πρώτη φορά οι πωλήσεις των e-books μέσω της Αmazon.com ξεπέρασαν τις πωλήσεις των βιβλίων από χαρτί.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Η εταιρεία Amazon ανακοίνωσε ότι τους τελευταίους τρεις μήνες πουλάει 143 ηλεκτρονικά βιβλία (e-books) για τη συσκευή ανάγνωσης «Κιντλ» για κάθε 100 παραδοσιακώς τυπωμένα βιβλία. Η τάση μάλιστα είναι αυξητική: τον τελευταίο μήνα η Αmazon πουλάει 180 e-books για κάθε 100 χάρτινα βιβλία. Το εν λόγω διαδικτυακό βιβλιοπωλείο διαθέτει προς πώληση περισσότερους από 630.000 τίτλους καθώς και πάνω από 1,8 εκατομμύρια δωρεάν τίτλους, δηλαδή έργα χωρίς πνευματικά δικαιώματα, γραμμένα πριν από το 1923.
Η Αmazon.com ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις από τη συσκευή της, την Κιντλ, είχαν επίσης επιταχυνθεί κατά τους τελευταίους τρεις μήνες, μια εξέλιξη που η εταιρεία περιέγραψε ως αλλαγή ορόσημο.

Τα κέρδη είναι μεγάλα και ο ανταγωνισμός έχει ήδη φουντώσει για τα καλά. Τον περασμένο Μάιο και η Google ανακοίνωσε ότι εισέρχεται δυναμικά στην αγορά των ηλεκτρονικών βιβλίων. Σχεδιάζει μάλιστα να επιτρέπει στους χρήστες να αγοράζουν ψηφιακά αντίγραφα βιβλίων το οποία δεν προορίζονται για κάποια συγκεκριμένη συσκευή ανάγνωσης. Οι χρήστες της Google θα έχουν επίσης πρόσβαση σε πάνω από 12 εκατομμύρια βιβλία, είτε σε εκτυπωμένη είτε σε ψηφιακή μορφή, ήδη σκαναρισμένα από τη δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης του Διαδικτύου. Αυτή η απέραντη βιβλιοθήκη είναι μεγαλύτερη από τη συλλογή που διατίθεται σήμερα μέσω της Αmazon ή της Αpple.

Καθώς οι ηλεκτρονικοί αναγνώστες γίνονται όλο και περισσότεροι, αναλυτές εκτιμούν ότι τα βιβλία θα είναι το επόμενο μεγάλο πεδίο όπου θα εξαπλωθεί η online επανάσταση μετά τη μουσική και τις ταινίες.

Από tovima.gr
Top