αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Επιστολή του κ. Γ. Ανδρέου στο Ντελάλη, σχετικά με το σχόλιο επί της ερώτησης του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Γιαννάκη για το χιονοδρομικό κέντρο

Αθήνα 8/2/2011
Αγαπητέ Ντελάλη

Σε σχέση με το σχόλιό σας, επί του κειμένου της ερώτησης του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Μιχ. Γιαννάκη προς τον Υπουργό Τουρισμού για το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού και καθ’ ο μέρος αφορά την σχεδόν ταυτόσημη ερώτηση της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, που καταχωρήσατε παλαιότερα, για την ενημέρωση σας αλλά και των επισκεπτών σας, παρακαλώ να καταχωρήσετε δημόσια , αν το κρίνετε σκόπιμο, τα εξής:

1. Η πρωτοβουλία και το κείμενο της ερώτησης της κ. Μπακογιάννη, ήταν δική μου, με την ευκαιρία που μου έδωσε η συμμετοχή μου στην προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της Δημοκρατικής Συμμαχίας, αλλά και με την ειδική γνώση και την συνεχή δραστηριοποίησή μου επί του θέματος, από την θέση μου στο Δήμο Αράχωβας, αλλά και ως Δικηγόρος.
2. Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ επανειλημμένα την Διοίκηση τα ΕΤΑ Α.Ε., που διαχειρίζεται το Χ.Κ. είτε μαζί με τον Δήμαρχο είτε με την ευκαιρία προσωπικών επαγγελματικών συναντήσεων, και επί της προηγούμενης και επί της παρούσας Κυβέρνησης. Σε κάθε περίπτωση έθετα το θέμα της εκκρεμότητας που υπήρχε με το Ιδιοκτησιακό και Χωροταξικό καθεστώς του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού (τμήμα της εκτάσεως του Χ.Κ. συμπίπτει με τον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού, που είναι περιοχή απόλυτης προστασίας με αποτέλεσμα την ακύρωση από το ΣτΕ της παλαιότερης παραχώρησης έκτασης 11.000 στρεμμάτων στον Παρνασσό στον ΕΟΤ). Ειδικά και σε κάθε περίπτωση επισήμαινα, γνωρίζοντας το θέμα, γιατί είχα συμμετοχή και στην δίκη της ακύρωσης στο ΣτΕ αλλά και συμμετείχα επί 8 σχεδόν χρόνια ως μέλος στο ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού ως εκπρόσωπος του Δήμου Αράχωβας, ότι η εκκρεμότητα αυτή δεν επέτρεπε καμία επέμβαση, αφού δεν ήταν δυνατή η έκδοση οποιασδήποτε άδειας, από τις αρμόδιες αρχές και κύρια από το Δασαρχείο. Υποσχέσεις και αποτέλεσμα μηδέν.
3. Στην τελευταία συνάντηση περί τις αρχές Οκτωβρίου 2010 την οποία προκάλεσαν, με αφορμή τις φήμες ότι εφέτος δεν θα άνοιγε το Χ.Κ., οι Σύλλογοι Ξενοδόχων Αράχωβας και Δελφών και ο Σύλλογος Επισιτιστικών Επαγγελμάτων συμμετείχα και εγώ, ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αράχωβας, θέσαμε στην Πρόεδρο και τον Δ/νοντα Σύμβουλο της ΕΤΑ και μάλιστα με έντονο και επίμονο τρόπο το θέμα της εκκρεμότητας του Χωροταξικού και του Ιδιοκτησιακού καθεστώτος του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού και επισημάναμε ότι ο διαγωνισμός που είχε προκηρυχθεί με θέμα τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού του Χιονοδρομικού Κέντρου με προϋπολογισμό 24.000.000 € από τις δημόσιες επενδύσεις (και όχι από το ΕΣΠΑ) που είχε προσδιορισθεί να γίνει την 21/10/2010 θα απέβαινε άκαρπος, λόγω του ότι στην διακήρυξη, βλακωδώς, είχαν βάλει όρο με τον οποίο υποχρέωναν τον ανάδοχο να εκδώσει τις απαιτούμενες άδειες, που δεν μπορούσαν να εκδοθούν, λόγω των...

... παραπάνω προβλημάτων.
4. Μεσολάβησαν οι πρόσφατες εκλογές και όλα πάγωσαν, αν και από τουλάχιστον από τον Ι. Γεωργακό υπήρξαν συνεχείς ενοχλήσεις του Υπουργείου. Το θέμα ανακινήθηκε πρόσφατα, λόγω της έντονης φημολογίας ότι χάθηκε η πίστωση των 24.000.000 € (γι’ αυτό και προκάλεσα την σχετική ερώτηση της κ. Μπακογιάννη στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου).
Πρόσφατα το αρμόδιο Υπουργείο ΥΠΕΚΑ (αρμόδιος ο υφυπουργός κ. Μωραίτης) ενεργοποίησε το θέμα, ανασύρθηκε από το συρτάρι ένα παλαιό (από μελέτη του 1993) σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης, με την οποία αλλάζουν τα όρια του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού για να εξαιρεθεί η περιοχή του Χιονοδρομικού Κέντρου, που αποτελεί προϋπόθεση για να επιλυθεί το ιδιοκτησιακό και να δρομολογηθούν οι περαιτέρω διαδικασίες και ζήτησε τις έγγραφες απόψεις του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού. Προκλήθηκε Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα για την 24/1/2011, στο οποίο κλήθηκαν και οι Δήμαρχοι των Δήμων που περιβάλλουν τον Παρνασσό (Αράχωβα, Δελφοί, Δαύλεια (Λιβαδειά), Τιθορέα, Αμφίκλεια). Οι νέοι Δήμαρχοι και οι εκπρόσωποί τους ζήτησαν 2μηνη παράταση της διαβούλευσης για να ενημερωθούν και να τοποθετηθούν τα νέα Δημοτικά Συμβούλια. Το ίδιο αποφάσισε και ο Φορέας. Δεν γνωρίζουμε αν δόθηκε.
Την 7/2/2011 συγκλήθηκε το Συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Αράχωβας (τοπικό) με την παρουσία του Δημάρχου κ. Ι. Πατσαντάρα, του Προέδρου του Δ.Σ. κ. Ε. Γιαννέλου, του Αντιδημάρχου κ. Οικονομάκη, της κ. Ε. Γρανιτσιώτη και σχεδόν των Δημοτικών Συμβούλων Αράχωβας με την παρουσία εμού και του πρώην Δημάρχου Γ. Ανδρέου – Λεόντιου. Αφού έγινε η σχετική ενημέρωση λήφθηκε απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου, που θα επικυρώσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας σε προσεχή του συνεδρίαση.
5. Τα κύρια σημεία του Σχεδίου Κοινής Υπουργικής Απόφασης που επηρεάζουν την Αράχωβα (αν και η ρύθμιση κατά την πάγια νομολογία του ΣτΕ χρειάζεται προεδρικό διάταγμα) είναι:
(α) Η επέκταση του πυρήνα του Εθνικού Δρυμού, που εφεξής θα ονομάζεται «περιοχή προστασίας της φύσης», σχεδόν ψηλά από την αρχή του «Ηρακλή» προς τα Νότια Νοτιοανατολικά του υπάρχοντος Χ.Κ. (μέσα η Λιάκουρα σχεδόν μέχρι τον Μπαιντάνη). Έτσι όμως εμποδίζεται η οποιαδήποτε επέκταση του Χιονοδρομικού Κέντρου προς μεγαλύτερα υψόμετρα και συνεπώς, προς περισσότερο χιόνι (αναγκαίο λόγω της κλιματικής αλλαγής) αλλά και σε σχέση με παλαιότερα πρόταση του Δήμου μας για εναέρια – με τελεφερίκ - σύνδεση με το Ζεμενό ή το Λιβάδι.
(β)
Περιλαμβάνει το Χιονοδρομικό Κέντρο του Αθηναϊκού Ομίλου στον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού εμποδίζοντας ακόμα και την λειτουργία του και
(γ) Αν και στην περιοχή Αράχωβας χρησιμοποιείται για τα όρια ένα παλαιό σχέδιο των Δασαρχών Λιβαδειάς και Άμφισσας, που είχε κάνει δεκτά πολλά από τα αιτήματα δημοτών για την εξαίρεση ιδιοκτησιών στο Λιβάδι (Αχλαδόκαμπος, Σκαμνό, Μπονίκ, Σφάλες κλπ), δημιουργείται περιμετρική ζώνη που ονομάζεται «περιοχή προστασίας της φύσης», που ταυτίζεται με τα όρια της περιοχής NATURA και φτάνει μέχρι τα όρια του οικισμού της Αράχωβας (εκτείνεται βορείως της οδού Αράχωβας - Δελφών) στην οποία προβλέπει αρτιότητα εκτός Σχεδίου δόμησης δέκα (10) στρεμμάτων και ισόγειες οικοδομές 150 τ.μ. το μέγιστο και μάλιστα μόνο σε ειδικές περιοχές που θα καθοριστούν από το ΥΠΕΚΑ και τους λοιπούς φορείς που προβλέπει το σχέδιο ΚΥΑ. Κυρίως όμως και το σοβαρότερο απαγορεύεται κάθε περαιτέρω οικοδομική δραστηριότητα στο Λιβάδι (τουριστική ή για κατοικίες), μέχρις ότου ορισθούν οι ειδικές αυτές περιοχές.

Είναι προφανές ότι το σχέδιο αυτό είναι ανεπίκαιρο γιατί δεν λαμβάνει υπόψη την δημιουργημένη κατάσταση και θα επηρεάσει το εν εξελίξει ΓΠΣ της περιοχής Αράχωβας.
Για τα θέματα αυτά λήφθηκαν σχετικές αποφάσεις από το Συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Αράχωβας.

Μετά από τα παραπάνω χρήσιμα για την ενημέρωση όλων, αγαπητέ Ντελάλη πιστεύω, ότι, ειδικά το δικό μου ενδιαφέρον και συνεπώς και η ερώτηση της κ. Ν. Μπακογιάννη που μπόρεσα να προκαλέσω, λόγω της συμμετοχής μου στην Δημοκρατική Συμμαχία, για την οποία είμαι περήφανος, δεν έγινε για αντιπολίτευση σε κανέναν δεν είναι όψιμο (άλλωστε το κόμμα είναι νεότευκτο) και δεν είναι πυροτέχνημα, γιατί το θέμα είναι κρίσιμο, επίκαιρο και ζωτικό και σε κάθε περίπτωση αποδείχθηκε αποτελεσματική κίνηση αφού, αφ’ ενός μεν ενεργοποίησε και τον κ. Γιαννάκη, της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, να υποβάλει σχεδόν ταυτόσημη ερώτηση και αφ’ ετέρου το Υπουργείο να τρέξει τις διαδικασίες.
Ελπίζω να πάρουμε και τις απαντήσεις για τα σημεία της ερωτήσεως που αναφέρονται στο μέλλον. Άλλωστε έχει αποδειχθεί ότι, κατά κανόνα, οι ερωτήσεις στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου προκαλούν και απαντήσεις και ενέργειες.

Ούτε βέβαια το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι, από κάποιες θέσεις, μπορούν να βοηθήσουν τον τόπο, μακάρι να τόκαναν περισσότεροι, είναι κατακριτέο και πάντως από την πλευρά μου, πιστεύω ότι το έχω αποδείξει, δεν είναι "πολιτικάντικο". Ο καθένας όσο φτάνει, όσο μπορεί και κυρίως όσο θέλει. Το αποτέλεσμα μετράει. Οι επιλογές είναι προσωπικές και ελπίζω σεβαστές στην Δημοκρατία που θέλω να πιστεύω πως ζούμε.

Εννοείται ότι με την παρούσα δεν θέλω να δικαιολογήσω, σε πολιτικό επίπεδο, κανέναν, ούτε και τον εαυτό μου, ειδικά για την αδράνεια του παρελθόντος. Πάντως πιστεύω πως είναι καλό να υπάρχει ενδιαφέρον και ας είναι όψιμο.

Με εκτίμηση
Γιώργος Δ. Ανδρέου
Δικηγόρος – Μέλος Προσωρινής Δ.Ε. της Δημοκρατικής Συμμαχίας


Η απάντηση του Ντελάλη:

Κύριε Ανδρέου,

Καταρχήν σας ευχαριστώ για την ενημέρωση που μας παρείχατε σχετικά με την υπόθεση του χιονοδρομικού κέντρου. Στην απάντησή μου θα είμαι σύντομος, καθότι η -ομολογουμένως κατατοπιστική- επιστολή σας, μου δίνει τις βάσεις για να υποστηρίξω τις άποψείς μου (περί όψιμου ενδιαφέροντος και πυροτεχνήματος).

Πρέπει να σας πω ότι στο άρθρο μου αναφέρομαι στους όψιμους σωτήρες μας της Ν.Δ. (όπως χαρακτηριστικά τους προσδιορίζω) και στην κ. Μπακογιάννη, όχι σε σας προσωπικά. Νομίζω ότι η δική σας προσφορά στον τόπο μας, εκτιμάται από όλους.

Διαβάζοντας το βιογραφικό της κας Μπακογιάννη, βλέπω ότι από το 1989 μέχρι σήμερα, εκλέγεται συνεχώς βουλευτής, ενώ έχει διατελέσει υπουργός, δήμαρχος κ.α. Επίσης, σύμφωνα με τα λεγόμενά σας, κι όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε, το ιδιοκτησιακό καθεστώς του χιονοδρομικού κέντρου, είναι ένα χρονίζον θέμα, δεν είναι χθεσινό. Τα εικοσιδύο χρόνια που η κα Μπακογιάννη βρίσκεται στο πολιτικό σκηνικό με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, δεν θυμάμαι να έχει ξανασχοληθεί με τη λύση του προβλήματος του χιονοδρομικού κέντρου -αν κάνω λάθος διορθώστε με-. Όλα τα παραπάνω συνιστούν το "Όψιμο".

Βεβαίως, θέλω να σας συγχαρώ για την ειλικρίνειά σας, να μας πείτε ότι η ερώτηση έγινε μετά από δική σας υπόδειξη και λόγω της συμμετοχής σας στην Προσωρινή Επιτροπή της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Ετούτο εδώ, συνιστά το "Πυροτέχνημα". Δηλαδή μια προσωρινή "φαντασμαγορική" ενέργεια, που δεν κρατά παρά λίγα λεπτά. Γιατί αν ισχύει το αντίθετο, πώς η κα Μπακογιάννη δεν ασχολήθηκε νωρίτερα?

Τα ίδια ισχύουν και για τον κ. Γιαννάκη και τη Ν.Δ. Ένα πρόβλημα που θα μπορούσε να έχει λυθεί αν υπήρχε πολιτική βούληση, παραμένει. Τοπικοί φορείς, υπηρεσίες και πολιτικοί, μπλεγμένοι για χρόνια στο χαρτοβασίλειο.

Συμφωνώ ότι στην δημοκρατία (που κι εγώ θέλω να πιστεύω) ότι ζούμε, οι επιλογές σας είναι σεβαστές. Σεβαστές ελπίζω να είναι και οι απόψεις μου περί του θέματος. Βεβαίως σε ένα ιδανικό πολίτευμα, οι εκπρόσωποι του λαού θα γνώριζαν σε βάθος τα προβλήματα της χώρας, θα τα αξιολογούσαν και θα δούλευαν προς την κατεύθυνση της επίλυσης τους, ξεκινώντας από το σημαντικότερο. Με αυτό εννοώ ότι δε θα χρειαζόμασταν "δόντι" (στη συγκεκριμένη περίπτωση το δικό σας) για να θέσουμε ένα σοβαρό πρόβλημα στους αρμόδιους προκειμένου να λυθεί. Γιατί αν το πρόβλημα του χιονοδρομικού δε λυθεί άμεσα, κι εσείς δεν συμμετάσχετε στην Μόνιμη - Τακτική Επιτροπή της Δημοκρατικής Συμμαχίας (όταν συγκροτηθεί), τότε που θα πρέπει να απευθυνθούμε ή να "παρακαλέσουμε"? Ελπίζω ότι καταλαβαίνετε...

Πάντως έχετε απόλυτο δίκιο ότι το ενδιαφέρον είναι καλό να υπάρχει, έστω και όψιμο, και σας ευχαριστούμε που βοηθάτε τον τόπο.

Εγώ ωστόσο θα εκφράσω μια απορία που ελπίζω να απαντήσετε: μετά από σειρά ετών κατά τα οποία η κα Μπακογιάννη κατείχε ανώτατες και ανώτερες θέσεις και σείς θέσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης και του φορέα διαχείρισης, τι σας κάνει να πιστεύετε ότι τώρα, με ένα "νεότευκτο" κόμμα (επιτρέψτε μου, νεότευκτο μεν, παλαιών συστατικών δε!!) θα μπορέσετε να καταφέρετε τη λύση..?
Και κάτι ακόμη. Χαρακτηρίσατε τη σύμβαση βλακώδη επειδή απαιτούσε τις προβλεπόμενες από το νόμο άδειες. Εσείς θα πληρώνατε κάποιον να σας χτίσει μια υπερπολυτελή... αυθαίρετη βίλλα?

Υ.Γ. Σωστά λέτε ότι τα χρήματα για τον εκσυγχρονισμό του χιονοδρομικού ήταν από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, στο οποίο ωστόσο περιλαμβάνεται η χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΕΤΠΑ και το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδος (δείτε την Προκήρυξη εδώ).

Με εκτίμηση
Ντελάλης

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ντελαλη λανθασμενο το παραδειγμα που χρησιμοποιεις με το σπιτι που πρεπει να χτισεις χωρις αδεια. Εδω μιλαμε για ενα υπαρχον χιονοδρομικο,για το οποιο προκειται να αντικατασταθουν τα παλια μηχανηματα- αναβατηρες. Αλλωστε τοσα χρονια που γινοταν η εκτεταμενη συντηρηση του κεντρου υπηρχε αδεια?

ονομα είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε,

Από όσο ξέρω συντήρηση στο χιονοδρομικό πραγματοποιείται κάθε χρόνο και πολύ σωστά για την ασφάλεια των χιονοδρόμων.
Η σύμβαση προβλέπει την αντικατάσταση - εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και όχι τη συντήρηση, πράγμα για το οποίο ο νόμος προβλέπει τη σχετική άδεια.
Πάντως σε ευχαριστώ και χαίρομαι που διαφωνούμε μόνο σε αυτό.

Φιλικά
Ντελάλης

Ανώνυμος είπε...

Ανθρωποκυνηγητό στη Βοιωτία
Από την πίσω πόρτα εισέβαλαν λίγα λεπτά μετά τις 8 τέσσερις ληστές στο υποκατάστημα της Εθνική Τράπεζας στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας.

Οι δύο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έσπασαν την πόρτα με βαριοπούλες και οι άλλοι δύο μπήκαν με τα καλάσνικοφ στα χέρια και φορώντας φόρμες παραλλαγής.

Άρπαξαν τα χρήματα από το ταμείο και εξαφανίστηκαν.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Πηγή: LamiaReport.gr

Ανώνυμος είπε...

Ψλε σκισε τα διπλωματα.Μη τα βαζεις με τουτον δω,φυλαξ.

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΝΤΕΛΑΛΗ ΜΑΓΚΑ.ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΦΗΣΕΙ ΣΕ ΧΛΩΡΟ ΚΛΑΡΙ ΚΑΝΕΝΑΝ.

Ανώνυμος είπε...

Σας εχει κανει ενασ μπλοκερ φυλο και φτερο. Βρειτε τον και κλειστε τον να παει στο διαλο. Καλα ειμασταν τοσο καιρο.

ΝΤΕΛΑΛΙΚΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΝΤΕΛΑΛΑΙΟΥΣ... είπε...

ΕΛΑ ΚΑΙ ΠΙΑΣΕΜΕ ! ΕΓΩ ΕΙΜ Ο ΝΤΕΛΑΛΗΣ ! AXAXAXAXAXAXA ΣΑΣ ΚΟΒΩ ΤΗΝ ΜΑΓΙΟΝΕΕΕΕΕΕΕΕΖΑΑΑΑΑΑΑΑ? ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝΕ ΑΛΛΟΙ 10 ΝΤΕΛΑΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΝΤΕΛΑΛΙΑΣΝΕ ΤΟ ΦΤΥΑΣΙΔ ?

Ανώνυμος είπε...

Μα ερωτω 12 χρονια στην εξουσια και ο εξΔημαρχος και Εξπροεδρος ΔΣ
και δεν εκαναν τιποτα με 2 διαφορετηκες Κυβερνησεις τωρα γιατι ασχολουντε ακομη και δεν περνουν συνταξιν και βολτες στα σαλε της Βουργαριας και ο ετερος ας
ασχολητε με το κομα του Νταρακι /παντως απο εν απομηναντες ΝΔημοκρατες θα εχει μαυρο η Αμερικανα-ΔΝΤ.Αν βεβαια εχουμε εκλογες οποτε και γινουν που δεν το βλεπω
/κατοχη θα εχουμε συγουρα/και απο το Ντορακι αποστασια- ΔΝΤ/γιαυτο αστα βραστα εσεις γλυστρησατε ευκολα μην νευριαζετε το κοσμο με το ενδιαφερον σας για το συμπαν κι μονον.
Το χιονοδρομικο θα λειτουργει ως εχει και οποια αναβαθμισει θελει ας ρωτηση το ΔΝΤ και μονον /
Αν οχι ελπιδες / ελ....πηδα πηδα πηδα μ...

Ανώνυμος είπε...

Καλα γερονταματα. Απο που ηρθε αυτος ο ανθρωπος δω; Ψηλε πως τα ακους αυτα που σου ειπε; Περαστικα.

Ανώνυμος είπε...

Σας παει αιμα ο ντελαλης βρεεε....μια στο καρφι και μια στο πεταλο

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΩ ΜΙΑ ΠΑΡΙΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΨΗΛΟ: ΠΗΓΕΣ ΓΙΑ ΜΑΛΛΙ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕΣ ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΣ.ΑΜ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ΔΕ ΡΩΤΑΓΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΣΤΕΡΝΑ ΤΙΜΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ!ΚΑΗΜΕΝΕ ΨΗΛΕ ΕΧΕΙΣ ΓΙΝΕΙ ΡΟΜΠΑ! ΚΡΙΜΑ - ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ......

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΨΗΛΟΣ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΠΟΥ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΧΩΡΙΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΡΕ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο Ψηλός και ο κάθε "Ψηλός" που βγήκε μπροστά και επώνυμα και έκανε αυτο που έκανε ή κατέθεσε επώνυμα τη γνώμη του δεν μπορεί να τον πιάσει στο στόμα του κανένας ανωνυμος ούτε καν ο Ντελαλης ο ίδιος γιατί και αυτός είναι ανωνυμος. Οποίος έχει το θάρρος της γνώμης του αλλα κυρίως οποίος έχει το θάρρος να υποστηρίζει πράξεις όπως έκανα όλοι οι "Ψηλοι" ας βγούνε μπροστά. Και ο Ντελαλης και ο κάθε Ντελαλης που μόνο ξέρουν να απολαμβάνουν αυτά που κάνουν οι "Ψηλοι". Ας σεβαστούν τον εαυτό τους γιατί μόνο το μέγεθος της αγνωμοσυνης των δείχνουν με τη στάση των. Ας σεβαστούμε γιατί άνθρωποι σαν τον ΚΩΣΤΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ προσέφεραν απο το μεγαλείο της ψηχης των αυτά που απολαμβάνουμε όλοι εμείς οι αγνώμονες ανώνυμοι. Βέβαια εάν δεν υπηχε και αυτο το μέσω πως θα μπορούσε να εκτονωθεί ο κάθε επίδοξος κατα φαντασία αξιοτερος και παντοδύναμος σωτήρας αυτού του τόπου. Και εδώ αρμόζει η παροιμία "με ........ Δεν βαφοντε αβγά". Περασττικα σας ανίκανοι κριτές των πάντων ότι και να λέτε αφού Ποτε δεν θα αναλάβετε σοβαρά να κάνετε κάτι το ουσιαστικό θα σας αιρεθιζουν οι πράξεις των άλλων και θα αυνανιζεστε αφού Ποτε δεν θα ολοκληρωσετε καμία πράξη που να αφορά το κοινό καλό. Ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σας για το style και τα ετυμολογικοορθογραφικα μόνο για αυτά είστε ικανοί

ονομα είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε,

Εκ μέρος των Ανώνυμων σχολιαστών (πλην εσού, που βρίζεις μεν τους Ανώνυμους αν και συ ο ίδιος Ανώνυμα μιλάς) σε ευχαριστώ για το σχόλιο και σου επιστρέφω τους χαρακτηρισμούς περί αγνωμωσύνης.

Η ελευθερία έκφρασης και λόγου είναι συνταγματικό δικαίωμα και δεν προϋποθέτει ονοματεπώνυμο.

Ντελάλης

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Ντελάλη
Δεν είμαι καθόλου κατά της ανωνυμίας είμαι κατά της ‘κουκούλας’.
Και εξηγούμε όταν κάποιος επί δεκαετίες έχει ασχοληθεί με το θέμα του Χιονοδρομικού και παραθέτει πλήθος ενεργειών και παρά αυτό το γεγονός δεν έφερα αποτέλεσμα, σημαίνει ότι ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί και σε αυτό τον αγώνα κανένας δεν περισσεύει και το εννοώ απολύτως κανένας.
Όταν έρχεσαι λοιπόν εσύ φορώντας την ‘κουκούλα’ της ανωνυμίας και λες ότι το ένα είναι "πυροτέχνημα" το άλλο είναι "ακαιρό" κλπ. Τι πρέπει να κάνουν αυτοί που είναι μπροστάρηδες να λουφάξουν όπως όλοι εμείς οι ανώνυμοι συμπεριλαμβανομένου και εσένα.
Αυτοί μας εξήγησαν τι έκανα εμείς τι κάνουμε
Δεν πρέπει αν μας ενδιαφέρει το Χιονοδρομικό να βρούμε τρόπο να τους συμπαρασταθούμε αντί να τους εξευτελίζουμε .
Θα σου άρεσε να έχεις κάνει όλες αυτές τις ενέργειες επί τόσα χρόνια και να εισπράξεις τα σχόλια που ακολούθισαν την τοποθέτηση σου για τον «ΨΗΛΟΥ»
Λυπάμαι αλλά είναι άλλο η ελευθερία της έκφρασης και άλλο η ‘κουκούλα’ της ανωνοιμυας που μας βολεύει γιατι δεν έχουμε να πούμε κάτι πάνω στο συγκεκριμένο θέμα και πετάμε τον μπάλα στην κερκίδα και προσκαλούμε τους «Ψυχάκιδες» να επιτεθούν σε αυτούς που ενεργούν.
Είμαι υπέρμαχος της ελεύθερης έκφρασης και της ανωνυμίας είμαι όμως εναντίον τον «κουκουλοφόρων» και της «Κου Κλαξ Κλαν» και σε αυτή την περίπτωση αγαπητέ ΝΤΕΛΑΛΗ δεν τα πήγες καλά
Τώρα αν λόγω της επαγγελματικής σου εμπλοκής τσίμπησες και σε ενόχλησε τα περί αγνωμοσύνης δεν πειράζει ο κανόνας λέει ότι οι ευεργετηθέντες είναι οι πιο αγνώμονες

Ανώνυμος είπε...

μας τα πρηξατε. Ανωνυμος

Ανώνυμος είπε...

ΨΛΕΕΕΕΕΕ? ΚΡΥΨ ΚΑΙ ΦΩΝΑΞ. Ή ΕΠΩΝΥΜΟΣ ΓΡΑΦΕΙΣ Ή ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΦΑΙΝΕΣΑΙ ΓΙΑΤΙ ΒΛΟΓΑΣ ΠΟΛΥ ΤΑ ΓΕΝΙΑΣ. ΜΠΡΟΟΟΟΟΟΟΟΣ ΑΠΟ ΔΩ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Φίλε
Πρέπει να είχες .........για να στα πρήξουνε.
Και αν τέλος πάντων σου τα πρήξαμε «λαδί και κρεμμύδι» για να ξεπρηστουν.

Αγαπητέ ΝΤΕΛΑΛΗ
Βλέπεις πως έχεις εκπαιδεύσει του παρεμβαίνοντας μονό άναρθρες κραυγές να βγάζουν σαν τα ζώα και να μην είναι σε θέση να πουν ένα επιχείρημα

ονομα είπε...

Μα αγαπητέ φίλε εγώ πάντα μιλώ με επιχειρήματα. Πώς ακριβώς εννοείς ότι τους εκπαίδευσα?

Ντελάλης

Top