αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Για την επιβράβευση των μαθητών

Αγαπητέ Ντελάλη,

ήθελα από καιρό να μιλήσω δημοσίως για το συγκεκριμένο θέμα αλλά δεν υπήρχε ο κατάλληλος τόπος (διαδικτυακός ή μη) που να εξυπηρετεί τον σκοπό αυτό.
Τα τελευταία 2 χρόνια ο δήμος Αράχωβας σταμάτησε απότομα και για λόγους που ποτέ δεν εξηγήθηκαν, να προσφέρει στους αριστούχους μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου (και σε αριστεύσαντες νεοεισαχθέντες σε πανεπιστημιακές σχολές) το χρηματικό έπαινο που απένειμε κάθε χρόνο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων. Τον Δεκέμβριο μάλιστα του 2006 έγινε η τελευταία απονομή.

Προσωπικά θα ήθελα να θέσω το εξής ερώτημα:

Κύριε Δήμαρχε, σας στοίχιζε τόσο πολύ να δίνετε το πόσο των 80 ευρώ σε 25 περίπου μαθητές που με κόπο και κούραση αρίστευσαν στα μαθήματα τους;
Σας στοιχίζει λιγότερο το να παίρνετε κάθε χρόνο ΑΝΕΛΛΕΙΠΩΣ παιχνίδια (δώρα Χριστουγέννων) για 300 τουλάχιστον παιδιά Δημοτικού και Νηπιαγωγείου;

Δεν θεωρούμε Κύριε Δήμαρχε τα χρήματα ως μείζον θέμα, αλλά ζητάμε έστω και με αυτόν τον τρόπο να αναγνωρίσετε τις προσπάθειες μας. Δείτε το, αν όχι σαν Δώρο, έστω σαν μια μικρή επιβράβευση της προσπάθειας μας. Γιατί στις γειτονικές πόλεις και χωριά, οι προσπάθειες αναγνωρίζονται και επιβραβεύονται, έστω και συμβολικά.
Δεν θα γλιτώσετε κύριε Δήμαρχε μερικά ευρώ σταματώντας τους χρηματικούς επαίνους. Προσπαθήστε από αλλού να κάνετε οικονομία. Όχι από τα παιδιά. Με την στάση αυτή που επιδεικνύετε απέναντι στη νέα γενιά, μην απορείτε που δεν ασχολούνται με τα πολιτικά και με εσάς τους ίδιους από τη στιγμή που εσείς οι ίδιοι τους κλείνετε τις πόρτες.

Περιμένω σύντομα την απάντηση σας.

Με εκτίμηση,
Κάποιος της νέας γενιάς (νυν ή πρώην μαθητής... δεν έχει σημασία)

(Θα ήθελα να σας ζητήσω αν είναι δυνατόν, το παρόν να δημοσιευτεί και στον ΑΧΟ)

8 σχόλια:

ΕΞΩΣΧΟΛΙΚΟΣ είπε...

Μπράβο σου "κάποιε της νέας γενιάς".Έχεις ωραίο λόγο και συγκροτημένη σκέψη.
Επί της ουσίας έχεις απόλυτο δίκιο αλλά τι να πεί κανείς, όταν υπάρχουν απλήρωτοι υπάλληλοι, αν αυτό αληθεύει. Ανεξάρτητα όμως αυτού τα βραβεία ΠΡΕΠΕΙ να δοθούν. Αν αδυνατεί ο Δήμος να αναζητηθούν ιδιώτες χορηγοί ή να το αναλάβουν οι δύο ενορίες με συνδρομή όλων. Το έργο είναι θεάρεστο και το οφείλουμε στη νέα γενιά.
ΔΊΑΦΩΝΩ όμως μαζί σου "μαθητή", για την αναφορά σου στα δώρα του Δημοτικού. Έχουμε ήδη τιμωρήσει αυτά τα παιδάκια με την ανυπαρξία ελεύθερων χώρων και με τις άθλιες παιδικές χαρές. Η ποινή από την ιδιαίτερη πατρίδα τους είναι αρκετή για την ηλικία τους. Οι υπόλοιπες όταν μεγαλώσουν από τη μεγάλη τους πατρίδα την Ελλάδα...

ονομα είπε...

Αγαπητέ Μαθητή.

Σωστά αυτά που λες. Όμως μη ρωτάς τι μπορεί να κάνει η δημοτική αρχή για σένα, αναρωτήσου τι μπορείς να κάνεις εσύ για το χωριό σου.

Κατά την άποψή μου η παρέμβασή σου είναι επουδιώδης. Φρόντιζε συνεχώς την προσωπική σου ανάπτυξη και την ανάπτυξη του τόπου σου και μην περιμένεις την επιβράβευση κανενός.

Η εσωτερική επιβράβευση, όταν έρχεται, δεν συγκρίνεται με τίποτα...

Φιλικά
Ντελάλης

alhena είπε...

Αν δεν κάνω λάθος οι έπαινοι έχουν καταργηθεί από το 2006 - 07 και δεν γνωρίζω τον λόγο. Αλλά γιατί δεν αναφέρεσαι καθόλου στην πολυκατοικία του Δήμου (κάπου στην Κυψέλη) που λειτουργεί ως φοιτητική εστία -για τους Αραχωβίτες φοιτητές- νομίζω με ένα συμβολικό ποσό για την κάλυψη κάποιων εξόδων. Έχουν πολλοί δήμοι τέτοια καταλύματα? Όσο για τα δώρα των παιδιών, αυτό πουθενά αλλού δεν γίνεται(εννοώ να τ' αγοράζει ο δήμος) Γίνετε μόνο στα νηπιαγωγεία, όχι στα δημοτικά και μόνο από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων (αν δεν έχουν ποιο αναγκαία έξοδα). Άνθρωπε, όποιας γενιάς κι αν είσαι, αυτά τα χρήματα -λίγα ή πολλά- είναι κριτήριο για την μόρφωσή σου?

ΘΕΣΠΕΣΙΟΣ είπε...

ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ? ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΕΧΕΙ.ΕΑΝ ΘΕΛΕΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΡΑΝΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΛΛΟΝ alhena ΖΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΟΣΜΟ. ΠΡΩΤΟΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΚΗΨΕΛΗ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΔΩΡΕΑ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΔΩΡΗΣΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ. ΕΠΙΣΗΣ ΔΩΘΗΚΕ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΗ ΣΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΝΟΙΚΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΕΙΤΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΟΥΝ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΔΙΟΤΙ ΟΛΟΙ ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΙΣΗ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΤΗΡΟΥΣΑΝ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗΣ. ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ. ΑΝ ΘΕΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. ΚΑΙ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.

ΛΑΙΟΣ είπε...

Τόσο καιρό μιλάτε για τα βραβεία των μαθητών και τα διαμερίσματα που διαμένουν όσοι φοιτητές δικαιούνται(?) Αλλά δεν αναφέρετε τους Αραχωβίτες μεγάλους επιστήμονες οπως ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ,ΚΟΚΚΑΛΗ,ΚΡΕΜΟ και άλλους που αυτή την στιγμή δεν έρχονται στο νού μου, ουτε τους έχουμε τιμήσει οπως θάπρεπε σαν Δήμος και σαν Αραχωβίτες. Αυτοί πρέπει να τιμηθούν για δύο λόγους. Πρώτον ως μεγάλα τέκνα της Αράχωβας και δεύτερον ως παράδειγμα της νέας γενιάς. Η Αράχωβα δεν είναι μόνο μπαράκια και ξενύχτι και ουσίες !!!

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟ ΑΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΞΙΩΝ ΑΡΑΧΩΒΙΤΩΝ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ ? ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΛΕΣΧΗ ΜΠΑΑΝΤΕΡ ΜΠΙΛΤ . ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟΥ "ΚΟΜΜΑΤΟΣ" ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΛΙΚΑΣ ΕΙΣΑΙ ΑΟΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ?

Αντιφασιστας είπε...

Νομιζω πως τα 80 ευρω δεν ειναι θεμα για τη δημαρχια..αλλα φιλε συντακτη του κειμενου..μηπως λεω μηπως εισαι και εσυ υπερβολικος?
Δηλαδη εσυ αν ησουν αριστουχος και δεν σου εδιναν τα 80 ευρω θα παρατουσες το διαβασμα? Νομιζω πως οποιος διαβαζει δεν τον νοιαζουν τοσο τα 80 ευρω..
Δεν ξερω..
Ειναι λυπηρο παντως να βλεπουμε νεα ατομα να γινονται μιζεροι και γκριναρηδες για 80 ευρω, αντι να ειναι σκεφτονται και να καταλαβαινουν πως 80 ευρω δεν ειναι παραμονο μια προσπαθεια του δημου να φανει κοντα στα παιδια(και αν εχεις παει ρποσφατα σχολειο το ξερεις)..προφανως δηθεν γιατι ειδαμε και ποσα εχουνε γινει συνολικα στο σχολειο..(και δεν ειμαι κανενας τυχαιος..ξερω καλα τα θεματα και του γυμνασιου και του λυκειου)

Ενας "χαζος" πολιτης,
Αντιφασιστας

Top