αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Ρύπανση θαλάσσιων ιζημάτων του κόλπου της Αντίκυρας

Στον παρακάτω πίνακα* που έστειλε η οικολογική κίνηση Αντίκυρας "Η Άρτεμις" παρουσιάζονται οι τιμές των ΠΑΥ (Πολυκυκλικοί Αρωματικοί Υδρογονάνθρακες) σε θαλάσσια ιζήματα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.


Oρισµένοι από τους Πολυκυκλικούς Αρωµατικούς Υδρογονάνθρακες και κυρίως το βενζο(α)πυρένιο έχουν χαρακτηριστεί ως καρκινογόνες ενώσεις.

*
Στοιχεία από τη μελέτη "Ανιχνευθείσες επιπτώσεις στον χερσαίο και παράκτιο χώρο της ευρύτερης περιοχής της λειτουργίας του Βιομηχανικού συγκροτήματος της "Αλουμίνιον της Ελλάδος" (Δρ. Χρήστος ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ, Γεωλόγος – Ιζηματολόγος, Δρ. Ιωάννης ΧΑΤΖΗΑΝΕΣΤΗΣ, Χημικός – Ωκεανογράφος, ερευνητές του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών, Ιανουάριος 2009).

Περισσότερες πληροφορίες: symparataxi.blogspot.com

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΝΩΡΊΖΕΤΕ ΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ?

ονομα είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε,

Εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω αν οι ερευνητές είναι κατηγορούμενοι και για ποιο λόγο. Αν εσύ γνωρίζεις πες μας δυο λόγια για να μάθουμε όλοι.

Έχει να κάνει με την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων της μελέτης τους?

Φιλικά
Ντελάλης

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Ντελάλη

Νομίζω ότι θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι οι ερευνητές έχουν μηνυθεί, όταν αναρτάς τα πολυδημοσιευμένα αποτελέσματα της εν λόγω "μελέτης" και δεν πείθεις ισχυριζόμενος ότι δεν το γνωρίζεις.

Ας είναι όμως. Η μήνυση έχει γίνει γιατί οι ερευνητές παρουσίασαν τη "μελέτη" τους σαν επίσημη μελέτη του ΕΛΚΕΘΕ, του οποίου είναι υπάλληλοι. Η προσπάθεια αυτή και η "μελέτη" έγιναν λίγο χρόνο μετά από επίσημη μελέτη του ΕΛΚΕΘΕ για την κατάσταση στον κόλπο της Αντίκυρας. Τα συμπεράσματα της μακροχρόνιας αυτής μελέτης , στην οποία έλαβαν μέρος 30 περίπου επιστήμονες-ερευνητές και τεχνικοί του ΕΛΚΕΘΕ, δεν έχουν καμμία απολύτως σχέση με το σενάριο τρόμου που πρροσπαθεί να δημιουργήσει η "μελέτη" Αναγνώστου - Χατζηανέστη.

Πέρα από αυτά όμως και επειδή με τις αλλεπάλληλες αναρτήσεις στα blogs (και το δικό σου) κατά το τελευταίο διάστημα, διαβλέπω μια προσπάθεια επικύρωσης των "ευρημάτων" αυτής της "μελέτης", θέλω να σε ρωτήσω κάτι που δεν χρειάζεται ειδικές (με ή χωρίς εισαγωγικά) γνώσεις για να απαντηθεί. Πραγματικά πιστεύεις ότι υπάρχει ίχνος αληθείας στο "εύρημα' της "μελέτης" που προβάλλεις, ότι ο κόλπος της Αντίκυρας, η παραλία των Ασπρων Σπιτιών και ο κόλπος του Αγ.Νικολάου είναι 40- 50 φορές χειρότεροι από τον κόλπο της Ελευσίνας και την περιοχή της Ψυτάλλειας;

Ελεος!

αντικυραιος είπε...

Βοήθεια πεθαίνουμε!!!!! δρ. Αναγνώστου και Χατζημιχάλη, σώστε μας!!!!!
Ένας απελπισμένος κάτοικος της περιοχής!!!
ΒΡΕ ΟΟΟΟΥΥΥΥΥΣΣΣΣΣΣΤΤΤΤΤΤΤΤ!!!!!!!!!
ΛΙΓΗ ΤΣΙΠΑ ΡΡΡΕΕΕΕ......

ονομα είπε...

Φίλε Ανώνυμε,

Πραγματικά, δεν γνώριζα όλα αυτά που μας ανέφερες για τις άλλες μελέτες. Αν κάποιος μπορεί να βρει αυτή την πρώτη μελέτη του ΕΛΚΕΘΕ που λες, ας μας τη στείλει για να αναρτήσω τα συμπεράσματά της.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα, δεν είμαι ειδικός/η να σου απαντήσω στο αν είναι περισσότερο ρυπασμένη η περιοχή από την Ψυτάλλεια, αλλά η αλήθεια είναι ότι ελπίζω να μην είναι, αφού κι εγώ έρχομαι συχνά στα μέρη σας.

Φιλικά
Ντελάλης

ΑΝΩΝΥΜΟΣ Νο2 είπε...

ΠΩΣ ΤΙΤΛΟΦΟΡΕΙΤΑΙ Η "ΕΠΙΣΗΜΗ" ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΕΛΚΕΘΕ ΚΥΡΙΕ ΑΝΩΝΥΜΕ; ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΟΥΜΕ; ΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ; ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΕΣΕΙΣ; ΑΝ ΟΧΙ, ΘΑ ΠΑΩ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΕΙΛΩ ΣΤΟ BLOG. ΟΧΙ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΛΑΣΠΗ. ΣΑΣ ΑΚΟΥΩ...

ανησυχος κατοικος είπε...

ντελαλη, μετα την εφιαλτικη δημοσιευση σου,που αφορα τον μολυσμενο(!!!!) κολπο της αντικυρας,θα σου επιστούσα λίγο περισσοτερο την προσοχη για τετοιου ειδους ενεργειες.θα γινω πιο σαφης: ειναι δυνατον να δημοσιευεις με τετοια ευκολια εναν πινακα που"εστειλε" η αρτεμις και που ο πινακας αυτος περιπου "προαναγγελει" τον θάνατό μας, οσων δηλ. διαμενουμε στην περιοχη? ερωτω, ο πινακας εχει την σφραγιδα καποιου επισημου δημοσιου φορεα που να πιστοποιει τα αναγραφομενα? ελεος! με τετοιες ενεργειες και με τετοια ευκολια τρομοκρατειτε τον πληθυσμο, εκμεταλλευομενοι την αγνοια του σε τετοια θεματα? εσεις που ειστε ξερολες και εχετε επιστημονικη αποψη επι παντος επιστητου? σημερα τι δηλωνετε?γιατροι-δικηγοροι-περιβαλλοντολογοι-χημικοι-βιολογοι? τι τελοσπαντων? σκεφθηκατε οτι υπαρχει η περιπτωση να κατηγορηθειτε για διασπορα ψευδων ειδησεων και δημιουργια πανικου στον κοσμο? σας ενδιαφερει καθολου αυτο ή στο βωμο της προπαγανδας, ολα τα αλλα-οπως πχ η δεοντολογια-πανε περιπατο? αιδως αργειοι..............

αντικυραιος είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ ΝΟ 2 ΕΙΣΑΙ ΕΜΠΑΘΗΣ ΚΑΙ ΛΕΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΜΕΝΟΣ.ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΑΣ ΕΣΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΗ ΦΕΡΕΙΣ-ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΟΜΩΣ "ΣΚΑΣΜΟΣ Κ. ΥΠΟΥΡΓΕ"

Υ.Γ. ΟΙ ΠΑΤΡΩΝΕΣ ΣΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΕΛΚΕΘΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ-ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΡΑ ΝΑ ΤΗΝ ΖΗΤΗΣΕΙΣ! ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΟΜΩΣ? ΠΩΣ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΣΟΥ ΜΕΝΟΣ?

ΑΝΩΝΥΜΟΣ Νο2 είπε...

ΝΤΕΛΑΛΗ ΘΑ ΣΕ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΝΕ ΤΑ ΜΑΝΤΡΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥ ΑΡΧΟΝΤΑ.ΜΗ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΞΑΝΑΒΓΑΛΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΙΝΑΚΑ ΣΑΝ ΑΥΤΟΝ.
ΑΝΗΣΥΧΕ ΚΑΤΟΙΚΕ ΕΡΩΤΩ ΚΑΙ ΣΕΝΑ:ΠΩΣ ΤΙΤΛΟΦΟΡΕΙΤΑΙ Η "ΕΠΙΣΗΜΗ" ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΕΛΚΕΘΕ; ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΟΥΜΕ; ΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ; ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ; ΑΝ ΟΧΙ, ΘΑ ΠΑΩ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΕΙΛΩ ΣΤΟ BLOG. ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΛΑΣΠΗ.ΣΕ ΑΚΟΥΩ...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Ντελάλη. Διάβασα με προσοχή τις παρουσιάσεις στο link που επισυνάπτεις. Από τα παραπάνω post αποτυπώνεται έντονα η αγωνία κάποιων από τη μία να ¨ακυρώσουν¨τα ευρύματα μιας μελέτης που ήδη έχει δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά και σε συνέδρια, και από την άλλη να εκφοβίσουν οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής αποτελεσμάτων της. Είναι γνωστό τοις πάσοι ότι καμμία επιστημονική μελέτη δεν είναι παράνομη όταν βασίζεται σε επί τόπου μετρήσεις και δεδομένα και έχει τεκημηριωθεί επιστημονικά όπως η παρούσα.
Άρα ο ντόρος γίνεται για την ανάρτηση και κατ΄επέκταση δημοσίευση που έκανες.

Ανώνυμος είπε...

θα παρακαλουσα τον τελευταιο ανωνυμο να μας αναφερει τα επιστημονικα περιοδικα και τα συνεδρια που εχει δημοσιευθει η "μελετη",για να διαφωτισει και μας τους ανημερωτους, που "αγωνιουμε" να την "ακυρωσουμε".
απ'οτι εντελως καλοπροαιρετα διαπιστωνω, γινεται πολυ φασαρια για το "παπλωμα" απο καποιους οι οποιοι εχουν αυτοχρησθει προστατες μας, αλλα για την ταμπακιερα τιποτα. τυχαίο? δε νομιζω

Ανώνυμος είπε...

Το είχα πει και στην προηγούμενη δημοσίευση: Αυτό το εργοστάσιο, απ' ότι φαίνεται από τα λεγόμενα της "ΑΡΤΕΜΙΣ" δεν προσφέρει απολύτως τίποτα στον τόπο παρά μόνο ρύπανση της θάλασσας. Να κλείσει τώρα!

Top