αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Μια νέα αρχή

Προσπάθησα να διαβάσω και αποκωδικοποιήσω όλα τα σχόλια που γραφτήκαν στις τελευταίες αναρτήσεις του ντελάλη και αφορούν τις εκλογές. Είναι αλήθεια όμως ότι κάπου χάθηκα και ντράπηκα για το ξεκατίνιασμα ας μάθουμε τουλάχιστον τα βασικά έτσι συνήθως παίζεται το παιχνίδι.

Στην εκλογική διαδικασία υπάρχει νικητής και ηττημένος και οι δυο από την θέση τους θα πρέπει να διαχειριστούν μια κατάσταση. Την κατάσταση κατά την οποία οι πόροι (χρήματα) που η κεντρική διοίκηση θα διανείμει στους δήμους θα είναι πολύ λιγότεροι από οποιαδήποτε προηγούμενη χρονιά και που οι δήμοι θα πρέπει πλέον να στηρίζονται οικονομικά στις δικές του δυνάμεις. Η δανειακή χρηματοδότηση από τράπεζες πρέπει μάλλον να ξεχαστεί.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο οποιοσδήποτε διαγωνισμός για το ποιος έχει το καλύτερο πρόγραμμα διανομής του οποιουδήποτε πλούτου θα πρέπει να ξεχαστεί διότι ο πλούτος αυτός θα πρέπει να παραχθεί.
Παράλληλα ο νέος δήμαρχος θα πρέπει να ελέγξει όλα τα οικονομικά πεπραγμένα των προηγούμενων διοικήσεων των 3 δήμων, τις υποχρεώσεις τους τις χρηματικές ροές τους, ώστε να γνωρίζει τις διαμορφωμένες ήδη ανάγκες (ανελαστικές και μη ). Φοβάμαι ότι υπάρχει περίπτωση τα νούμερα να μην βγαίνουν.
Θα πρέπει να ελέγξει τις υπάρχουσες συμβάσεις όλα τα διαμορφωμένα πάγια έσοδα - έξοδα από όπου και αν προέρχονται.
Να ελέγξει την αναγκαιότητα ύπαρξης οργανισμών, μη ανταποδοτικών εξόδων κλπ.
Να καταρτίσει και ει δυνατόν δημοσιεύσει έναν κατά κάποιο τρόπο προϋπολογισμό ώστε έχοντας αφουγκραστεί τις απαιτήσεις των χωριών να υπάρξει επιτέλους για πρώτη φορά ένας μπούσουλας υλοποίησης δεσμεύσεων προεκλογικών και μη.
Έτσι πιστεύω ότι είναι δυνατόν να υπάρξει διαφάνεια, η δε αντιπολίτευση κάνοντας εποικοδομητικές προτάσεις για λύσεις να συμβάλλει στην όσο το δυνατόν πληρέστερη αποτύπωση των προβλημάτων και λύσεων βοηθώντας στον έλεγχο του προϋπολογισμού.
Αλήθεια όμως ποιος από τους προηγούμενους δημάρχους είναι διατεθειμένος (τώρα που φεύγει) να παραδώσει? Ποιος γνωρίζει επακριβώς τα συμβαίνοντα στον δήμο του. Όλοι θα πουν: Nα οι υπηρεσίες του δήμου ενημερωθείτε.

Συμπερασματικά λοιπόν για σωστή αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης και έλεγχο χρειάζονται τουλάχιστον 3 μήνες. Η νέα δημοτική αρχή αν θέλει πραγματικά να παράγει έργο θα πρέπει από τώρα να καταγράφει προβλήματα και ει δυνατόν με κάποιο τρόπο να ενημερώνεται ώστε με την ανάκυψη του δήμου να είναι έτοιμη για προσφορά.

Βαγγέλης

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΓΓΕΛΗ..ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ - ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ - ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ..ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΞΟΥΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ..ΣΤΟ ΠΡΩΣΟΠΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΤΙ ΟΠΩΣ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙΣ..ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΛΑΓΗ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΘΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ..ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΤΑΛΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΕΝΧΟΣ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ.. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΚΙΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ Ο ΑΠΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ..ΤΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΟΥ..

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΡΟΓΡΑΨΑΝΤΕΣ.ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ. ΕΛΕΓΧΟΣ- ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ-ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΠΑΤΣΑΝΤΑΡΑΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ!

Top