αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2010

Καταρράκτης... "φωτιάς" Yosemite's

Καταπληκτικό αλλά πολύ σπάνιο θέαμα. Δεν είναι καταρράκτης φωτιάς, είναι καταρράκτης νερού, που σε ορισμένες καιρικές και άλλες συνθήκες, φαίνεται σαν να πέφτει φωτιά.

Από τον lou xiro

Αυτό το πάρκο έγινε εθνικό πάρκο το 1890. Είναι παγκοσμίως γνωστό για το δύσκολο έδαφος, τον καταρράκτη και τα αιωνόβια πεύκα. Καλύπτει 1.200 τετραγωνικά χιλιόμετρα και ο καταρράκτης «φωτιά» του El Capitan είναι ένας από τους πιο θεαματικούς σε όλο το τοπίο.

Η καταπληκτική θέα του καταρράκτη δημιουργείται από την αντανάκλαση του φωτός του ήλιου που χτυπά το νερό όταν εμπίπτει με μια συγκεκριμένη γωνία. Το σπάνιο αυτό θέαμα μπορεί να ειδωθεί μόνο σε ένα διάστημα 2 εβδομάδων προς το τέλος του Φεβρουαρίου. Για να φωτογραφίσουν αυτό το σπάνιο γεγονός, οι φωτογράφοι θα πρέπει συχνά να περιμένουν και να υπομένουν χρόνια. Ο λόγος είναι επειδή η εμφάνισή του, εξαρτάται από μερικά φυσικά φαινόμενα που συμβαίνουν ταυτόχρονα.
  1. O σχηματισμός καταρράκτη - Το νερό που σχηματίζεται είναι από την τήξη του χιονιού και του πάγου στην κορυφή του βουνού. Λιώνει μεταξύ του μήνα Δεκεμβρίου και του Ιανουαρίου και μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου δεν θα μπορούσε να υπάρχει πολύ χιόνι για να λιώσει.
  2. H ειδική γωνία των ηλιακών ακτίνων που θα χτυπήσουν στα νερά - η θέση του ήλιου πρέπει να είναι ακριβώς σε ένα συγκεκριμένο σημείο στον ουρανό. Αυτό συμβαίνει μόνο κατά το μήνα Φεβρουάριο και για λίγη ώρα το σούρουπο. Αν είναι μια μέρα γεμάτη από σύννεφα ή κάτι μπλοκάρει τον ήλιο, μπορείτε να πάρετε μόνο τις εικόνες των δικών σας θλιμμένων πρόσωπων στον καταρράκτη. Συμπίπτει με το γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες στο Εθνικό Πάρκο εκείνη την εποχή του έτους είναι συνήθως ασταθείς και απρόβλεπτες. Είναι επομένως δύσκολο να πάρεις αυτές τις φωτογραφίες.
Κάποιος το έκανε! και θα το δείτε...:lou xiro

6 σχόλια:

ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ είπε...

Μπράβο lou ! απίστευτο ε ? οι άλλοι να περιμένουνε χρόνια για να δούνε και να αποθανατήσουν κάτι τέτοιο, και εμείς μόνο με ένα κλίκ ! Σ΄ευχαριστώ για το "ταξίδι"...

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραίο Lou Xiro. Ευχαριστούμε.

Ανώνυμος είπε...

Το εβαλα backgraound στον υπολογιστη μου. Απίστευτο.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως, για να επιστρέψουμε και λίγο στην Αράχωβα και στις δικές της ομορφιές, μέσα από τη web-camera μπορούμε οι "ετεροδημότες" να απολαμβάνουμε μοναδικές εικόνες όπως αυτό το σχεδόν ολόγιομο φεγγάρι που βλέπω τώρα!!!

ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ είπε...

Πρόσεξε φίλε μου ετεροδημότη κανένα βράδυ,όταν θα μπείς να δείς το φεγγάρι μην το δείς απο την κάμερα "ολόγιομο" και απ'το σπίτι θα είναι το μισό.... κακώς τα γράφω αυτά τώρα γιατί βάζω ιδέες παραδοσιακές.....χαχαχαχαχαχα

ΑΛΦΑ ΑΝΩΝΥΜΗ είπε...

Φίλε, τελευταίε Ανώνυμε,
εγώ πάλι προτιμώ να "μείνω" στο Yosemite και να χαζεύω αυτή την απίθανη ομορφιά!Είχα την τύχη να δω από κοντά αυτόν τον καταράκτη, αλλά στην "καθημερινή" του φορεσιά...

Top