αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Εκλογές και διλήμματα

Από το Νίκο

Ανεξάρτητος ή κομματικός υποψήφιος? Είναι οι εκλογές μήνυμα στην κυβέρνηση για το μνημόνιο και τα μέτρα ή είναι καθαρά αυτόδιοικητικές? Μορφωμένοι ή «αγράμματοι» υποψήφιοι. Μπορώ να σκεφτώ και άλλες κατηγοριοποιήσεις και όσο πλησιάζει ο καιρός των εκλογών πολλά ακόμα ψευτοδιλήμματα θα τεθούν απέναντι στους συγχωριανούς μας.

Το να αγωνίζεται κανείς για τα πιστεύω του, να υπερασπίζεται τη γνώμη του στις παρέες του, στο χώρο εργασίας του, στην κοινωνία όπου ζει και εργάζεται, να προσπαθεί να βελτιώσει την καθημερινότητά του, να είναι ωφέλιμος και ενεργός πολίτης τόσο για τον μικρόκοσμό του όσο και στο ευρύτερο περιβάλλον του, απευθείας τον κάνει πολιτικό ον.
Το να μην θυσιάζει κανείς το αύριο για το σήμερα τον κάνει σοφό άνθρωπο.

Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση καλούμαστε να διαλέξουμε ιδέες και πρόσωπα. Ανίκανοι αποδείχθηκαν στο παρελθόν και μπλε και πράσινοι και μορφωμένοι και αμόρφωτοι άνθρωποι. Το ότι κάποιος εκτίθεται κάτω από την ομπρέλα ενός ανεξάρτητου συνδυασμού δεν τον καθιστά αυτόματα και «καταλληλότερο». Το κακό είναι ότι σε μικρές κοινωνίες όλοι γνωριζόμαστε. Και οι «ανεξάρτητοι» και οι πολιτικά οργανωμένοι. Ας αφήσουμε λοιπόν...

...το παραμύθι και ας επικεντρωθούμε στο ποιόν και την αξία του κάθε υποψηφίου. Και μην πέφτουμε στην παγίδα αυτών που μας προτρέπουν να πετάξουμε τα κομματικά γυαλιά γιατί είναι αυτοί οι ίδιοι που βάζουν ταμπέλες φορώντας τα, έστω και χωρίς την μπλε απόχρωση...

Αν και δεν αποδειχθήκαμε διορατικοί, η κατάσταση η οποία βιώνει η χώρα μας και τα σπίτια μας μας υποδεικνύουν και την κατηγορία των ανθρώπων τους οποίους πρέπει να εκλέξουμε για αντιπροσώπους μας. Οι άνθρωποι που αναζητούμε πρέπει να κατανοούν ότι η ευημερία μας προϋποθέτει μία συνεργατική αντίληψη. Συνεργατικά διαχειριζόμενοι την καθημερινότητα, τους στόχους μας και τα προβλήματά μας τα οφέλη θα είναι πολλαπλά (η πίτα θα είναι πολύ μεγαλύτερη) και έτσι το μερίδιο του καθενός μεγαλύτερο από αυτά μίας ατομιστικής και αναξιοκρατικής στρατηγικής, η οποία ως τώρα όχι μόνο ήθελε και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο, αλλά που μας έδειξε ότι η πίτα φαγώθηκε από χορτάτο σκύλο!!

Τώρα όσοι θεωρούν ότι καταψηφίζοντας συνδυασμούς οι οποίοι υποστηρίζονται από το κυβερνητικό κόμμα θα στείλουν ένα αντιμνημονιακό μήνυμα στην κυβέρνηση ας σκεφτούν πρώτα από όλα ότι το μήνυμα πρέπει να το στείλουμε στους εαυτούς μας και στον τόπο μας. Γιατί τόσα χρόνια όλοι μας οδηγήσαμε τον τόπο μας και τη χώρα μας στην κατάσταση αυτή. Εμείς οι ίδιοι κοιτάξαμε πώς να κοροϊδέψουμε την εφορία, εμείς οι ίδιοι δώσαμε την ψήφο μας σε πολιτικούς με αντάλλαγμα το διορισμό μας, εμείς οι ίδιοι απαξιώσαμε τον τόπο μας. Γιατί τόσο καιρό αγαπητοί συγχωριανοί η παρανομία των από πάνω άφηνε ατιμώρητη την δικιά μας παρανομία. Και τώρα ήρθε η ώρα του λογαριασμού για όλους μας. Πριν λοιπόν αφήσουμε τη σωτηρία μας σε ανεξάρτητους σωτήρες ας σκεφτούμε λίγο τα δικά μας έργα και πράξεις. Γιατί η απάντηση στην ερώτηση που τρείς τετραετίες βασανίζει όλους τους Αραχοβήτες «που είναι ο δήμαρχος» είναι απλή. Εκεί που εμείς τον στείλαμε, γιατί εμείς τον επιλέξαμε...

Και κάτι τελευταίο. Επειδή ξαφνικά το ενδιαφέρον μας για το μορφωτικό επίπεδο των υποψηφίων με εξέπληξε. Και ρωτάμε που είναι οι μορφωμένοι που θα μπορέσουν να αλλάξουν τον τόπο. Η απάντηση είναι μία. Οι μορφωμένοι είναι στις καφετέριες και στα μπαρ της κοσμοπολίτικης Αράχοβας. Γιατί όλοι εκεί μεγαλώνουμε τα παιδιά μας. Πριν ψάξουμε για μορφωμένους μέσα στους συνδυασμούς ας τους αναζητήσουμε πρώτα μέσα στα σπίτια μας...

Ας κατανοήσουμε πια ότι υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να δουν τους άλλους σαν κομμάτι του εαυτού τους.
Ας κατανοήσουμε πια ότι υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να δουν το αύριο σαν κομμάτι του σήμερα.
Τουλάχιστον άνθρωποι αγράμματοι αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο, αγωνίζονται για την βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους και για το μέλλον αυτού του τόπου, ώστε όταν τα παιδιά τους έρθουν στη θέση τους, να μην αναρωτιούνται «που είναι οι μορφωμένοι».

Νίκος

12 σχόλια:

KK είπε...

OSO KAIRO SE DIABAZO NTELALH PIO STALINIKO KEIMENO DEN EXO DIABASEI.ELPIZO NA MIN EINAI ARACHOVITIS AYTO TO KOMMATOSKILO POY TO IPOGRAFEI

Κακος λυκος είπε...

Καταπληκτική προσέγγιση, μπράβο Νικο! Ειδικά το «που είναι ο δήμαρχος» έγραψε! Αυτό το μήνυμα που περνάς δεν πρέπει να εχει ούτε ένα σχόλιο, θα πρέπει να το διαβάζουμε ξανά και ξανά μέχρι να καταλάβουμε τι πρέπει να κάνουμε! Δεν θα ήθελα να δω απο κάτω του σχόλια κόντρας απο τους δυο συνδιασμους, θα ήθελα να δω ανθρώπους μορφωμένους και νη που πιάνουν το νόημα και παραδέχονται την ουσία του κειμένου σου! Συγχαρητήρια!

ΓΔΠ είπε...

Συμφωνώ. Η μόρφωση είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός, αλλά δε νομίζω ότι εμπόδισε ποτέ ένα δραστήριο και ικανό άτομο η μη ύπαρξή της να προχωρήσει στη ζωή του.Είναι όμως κι επίτευξη που μπορεί να ανακτήσει καθένας ανά πάσα στιγμή. Άλλωστε το να μιλάς για μόρφωση και να τα λες αυτά σήμερα με την κατάσταση που επικρατεί γενικά κι είναι απογοήτευση για το μέλλον που επιφυλάσσει η Ελλάδα μας στα παιδιά της είτε έχουν μόρφωση είτε όχι, είτε έχουν παραπάνω πτυχία, είτε έχουν προσπαθήσει πολύ στη ζωή τους ή και λιγότερο.. ακόμα και οι ίδιοι οι υπεύθυνοι για τη μόρφωση των παιδιών απογοητευμένοι δεν προσπαθούν πια.Παρατηρείται αποστροφή κι αποτροπή.
Εκείνο που πρέπει να μας ενδιαφέρει και να κοιτάμε μέσα και έξω από τα σπίτια μας είναι να υπάρχουν και να στηριζόμαστε σε δραστήριους, ικανούς, ηθικούς κι άξιους ανθρώπους και τελευταίο αφήστε το θέμα των γνώσεων και της μόρφωσης.

..Ι..Τ.. είπε...

ΠΟΙΟΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΙΚΡΑΤΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ ΞΕΚΙΝΑ Ο ΠΛΕΙΣΤΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ..ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ ΣΧΟΛΕΙΟ.. ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΦΩΚΙΔΑ..ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΝΟΜΩΝ.. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ..ΠΟΛΛΕΣ Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΑΠΟΤΥΝΧΑΝΗ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ ΕΝΩ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ Η ΓΝΩΣΗ..ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΣΙΑ ΤΙ ΕΦΕΡΕ''

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Η..Ι..Τ.. Για το θέμα των Δελφών που αναφέρεις, λαθούρια τρως , χαρόνια μαρτυράς!

Λ. είπε...

Αν έδειχνες πιο ξεκάθαρα την υποστήριξή σου στη Βαγγελιώ και στο ΠΑΣΟΚ (που επιμελώς αποκαλέις κυβερνητικό κόμμα)θα μπορούσα να σε εκτιμήσω πολύ καλύτερα φίλε Νίκο. Στα περισσότερα που γράφεις συμφωνώ ωστόσο, αλλά θα σου πω και κάτι ακόμα. Οι μορφωμένοι και κυρίως οι νέοι-μορφωμένοι, δεν ασχολούνται με την Τοπική αυτοδιοίκηση, γιατί είναι αηδιασμένοι από την πολιτική γενικά. Ειδικά όμως όταν βλέπουν οτι ακόμα κάνουν κουμάντο κομματικοί παράγοντες στους συνδυασμούς, αποστρέφονται περισσότερο από αυτήν.
Επειδή είμαι νέος και γνωρίζω και πολλούς συνομήλικους μου που θα μπορούσαν να ασχοληθούν σας λέω ότι αν δεν κάνετε κάτι, οι μεγαλύτεροι, και στις επόμενες εκλογές, θα βάζουν υποψηφιότητα, πάλι η γενιά της Βαγγελιώς, του Πατσαντάρα και του Λεόντιου, με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό!

ΥΓ. Όσο για τον Κακό Λύκο, που δεν θα ήθελε να δει σχόλια από κάτω, δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο σε ένα Blog που όλοι θα πρέπει να σεβόμαστε την άποψη του άλλου, αλλά να λέμε χωρίς ντροπή και τη δική μας άποψη

Φιλικά πάντα,
Λ.

Στραβων είπε...

Aγαπητέ Νίκο, το κειμενό σου επιτίθεται ξεκάθαρα εναντίον του Ανεξάρτητου συνδυασμού όσο κι αν προσπάθησες να το γράψεις κομψά.
Μία παρατήρηση θα κάνω μόνο. Όταν κάποιος κατεβαίνει ως ανεξάρτητος να διεκδικήσει την τοπική αυτοδιοίκηση σημαίνει ότι δεν επιθυμεί την στήριξη από κάποιο κόμμα. Όχι οτι δεν είναι πολιτικοποιημένος. Όλοι έχουμε και υποστηρίζουμε μια ιδεολογία. Ο Πατσαντάρας κεντροδεξιός, η Βαγγελιώ κεντροαριστερή κτλ.
Ο Πατσαντάρας όμως μάζεψε κάποιους ανθρώπους απ' όλους τους χώρους και είπε πάμε όλοι μαζί να πάρουμε τον δήμο, δεν θέλω ούτε χρίσματα ούτε τίποτα.
Την Βαγγελιώ απ' την άλλη την πέταξε το ΠΑΣΟΚ στον καλλικράτειο στίβο, ελλείψη άλλου υποψηφίου που θα μπορούσε να ήταν ανταγωνιστικός στην Αράχωβα, και της είπε έλα μπορείς, εδώ είμαι εγώ να συστρατεύσω τον κόσμο.
Αυτή είναι η τεράστια διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων και δεν μπορεί να την αμφισβητήσει κανείς.

tati είπε...

Εγώ πάλι θα πώ ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στον Νίκο διότι είπε κουβέντες τις οποίες ήθελα και εγώ να πώ.Θα ήθελα και εγώ να μην σχολιαστή αυτό το κείμενο από τα λεγόμενα "κομματόσκυλα"..τους βαρέθηκα να κατακρίνουν κάθε κείμενο το οποίο λεει απλά αλήθειες και να προσπαθούν να καταλάβουν σε ποιόν θα ρίξουν την ψήφο τους.Όσο για τον ΚΚ...αγαπητέ μου εσύ πάλι φάνηκε οτι είσαι Αραχωβίτης,τα γα...ρια(που είχαμε και πολλά παλία στην Αράχωβα αν θυμάσαι..)βρομάνε απο μακρυά.

Υ.Γ Κάτι το οποίο ήθελα να προσθέσω οτι και αυτές οι εκλογές θα είναι πολιτικές..για το μόνο που χαίρομαι είναι οτι φεύγει η μαύρη περίοδος του Λεόντιου(...φάγανε,φάγανε...)να του ευχηθούμε να ασχοληθεί με ΑΛΛΑ ΠΡΆΓΜΑΤΑ....!εκεί ίσως κ να τα καταφέρνει καλύτερα.Το μπλέ χρώμα που θα μπεί στην ζωή μας σε έναν μήνα απο τώρα ας ελπίσουμε να μην ξεφοριάση.

..Ι..Τ.. είπε...

ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ amfissaPress ΣΤΙΣ 7/2/2010 ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΙΚΡΑΤΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΤΕ ΣΤΟ Google /ΝΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΛΦΙΚΟ ΤΟΠΙΟ /...ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ..

..Ι..Τ.. είπε...

ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΝΙΚΟ..ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ..ΟΠΟΙΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΗ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ..Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΕΛΕΝΧΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ..ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΜΙΚΡΟΠΡΕΠΕΙΕΣ..ΣΚΕΦΤΗΤΕ ΠΟΣΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΛΑΞΑΝ ΚΟΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΑΞΟΥΝ ΠΑΛΙ ΠΡΟΣΩΠΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ..ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΡΟΟΔΟΣ..

Ανώνυμος είπε...

Φιλε Ι.Τ, μπορεις να μας πεις σε τι θα μας ειναι χρησιμο, αν διαβασουμε, την ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ για τον Καλλικρατη;;;;

..Ι..Τ.. είπε...

ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΝΩΝΥΜΕ..ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΜΕΝΩΝ ΜΕ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΣΧΗΜΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ Π.Χ ΤΣΟΠΑΝΑΡΕΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΤΕΛΕΣΕΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΘΥΜΩΝΩ ΚΑΙ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΗΣΤΙΜΙΑΚΩΝ..ΤΩΝ ΠΟΛΥΓΛΩΣΙΚΩΝ..ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΕΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ..ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΑΠΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΑΛΛΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΣ ..

Top