αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Έκανε την εμφάνισή του...

Γεύση από χειμώνα έχουμε τις τελευταίες μέρες αν και αρχές Οκτώβρη, πράγμα το οποίο σημαίνει πως το πετρέλαιο και τα ξύλα για το τζάκι θα έχουν την τιμητική τους από εδώ και πέρα.
Ότι πιο ωραίο, χειμώνας στην Αράχωβα...!!


Όπως είχαμε πει και τις προηγούμενες ημέρες, η πρώτη σοβαρή εισβολή του φθινοπώρου ήρθε αρχικά με βροχές, που μάλιστα στην Ήπειρο δημιούργησαν προβλήματα, ενώ έφυγε με πολύ κρύο.

Πιο συγκεκριμένα η περιοχή μας επηρεάστηκε από ένα μέρος του συστήματος αφήνοντας στην Αράχωβα 10 χιλιοστα βροχής, ενώ όπως είχε επισημανθεί η περιοχή της Αμφίκλειας ήταν στο επίκεντρο της κακοκαιρίας αφήνοντας 45,6 χιλιοστά.
Η θερμοκρασία έπεσε σε μονοψήφια νούμερα όπου σήμερα νωρίς το πρωΐ ο σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε 3,5 βαθμους. Μάλιστα οι προβλέψεις που ήθελαν να πέφτει το πρώτο χιόνι στον Παρνασσό επαληθεύτηκαν, με αποτέλεσμα σήμερα το πρωΐ οι βόρειες κυρίως πλευρές του βουνού να είναι ασπρισμένες (δίπλα φωτογραφία του Γιώργου Οικονόμου) και η θερμοκρασία στο σταθμό που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.950 μέτρων να πέφτει στους -2,8.

Νίκος Δαλαρούγκας

6 σχόλια:

d είπε...

καλό χειμώνα................

ΝΙΚΟΣ ΔΑΛΑΡΟΥΓΚΑΣ είπε...

Φαίνεται πως μετα τις 13 του μηνος μπαινουμε σε περίοδο βροχοπτώσεων.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που γράφει ότι αν και αρχές οκτώβρη έποιασε κρύο το βρίσκω χαζό. Ας ρωτήσει καλύτερα κανέναν πιο παλιό να του πει με τι χιόνι πηγαίνανε για τρύγο.

Fafnir

ΝΙΚΟΣ ΔΑΛΑΡΟΥΓΚΑΣ είπε...

Φιλε fafnir of pressroom το γνωριζω οτι παλαιοτερα με χιονι πολλες φορες πηγαιναν για τρυγο,αλλα δεν σταθηκα μονο στην Αραχωβα οσο αφορα το κρυο αλλα γενικοτερα.Για παραδειγμα σε περιοχες της Αττικης ο υδραργυρος επεσε σε μονοψηφια νουμερα ( κατω απο 10 ) χτες το πρωι, πραγμα το οποιο κλιματολογικα ειναι σπανιο για το πρωτο δεκαημερο του Οκτωβρη.Θα μου πεις εσενα μπορει να μην σε αφορα το τι γινεται εκτος Αραχωβης, αλλα σκεψου υπαρχουν και Αραχωβιτες που κατοικουν σε αλλες περιοχες οπως η Αθηνα και διαβαζουν το συγκεκριμενο blog.

Φιλικα παντα!

..Ι..Τ.. είπε...

ΠΗΓΑΙΝΑΝΕ..ΕΞΥΠΝΕ..ΟΥΤΕ ΠΗΓΕΣ ΓΙΑ ΤΡΥΓΟ ΟΥΤΕ ΘΑ ΠΑΣ ΕΤΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ..ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ ΠΟΥ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΠΑΛΙΑ..ΠΟΥ ΖΗΣ..

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Νικόλα!Σε πάω που έχεις λόξα με τον καιρό και παρόλο που μένεις Αθήνα το μυαλό σου όλο στην Αράχωβα είναι.Άντε να γίνει και μια Πυροσβεστική στην Αράχωβα, θα είναι η καλύτερή σου!

Top