αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη αραχωβα διαμονη ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακος επιθεωρητης ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό ενεργειακο πιστοποιητικό αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα αραχωβα

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Τα δημόσια χρήματα και μια συμβουλή από τα παλιά...

«Ελπίζω ότι όσοι εξ' υμών συμμετάσχουν εις την Κυβέρνησιν θέλουν γνωρίσει μεθ' εμού ότι εις τας παρούσας περιπτώσεις, όσοι ευρίσκονται εις δημόσια υπουργήματα δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν μισθούς αναλόγως με τον βαθμό του υψηλού υπουργήματός των και με τας εκδουλεύσεις των, αλλ' ότι οι μισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν ακριβώς με τα χρηματικά μέσα, τα οποία έχει η Κυβέρνησις εις την εξουσίαν της»
«Εφ'όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν»

Ιωάννης Καποδίστριας

Η ρήση αυτή του Ιωάννη Καποδίστρια ας είναι οδηγός για όσους και όσες έχουν σκοπό να κατέλθουν υποψήφιοι στις επερχόμενες εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Από το iteanews.blogspot.com

Σημ. Ντελάλη: Κάποιοι από το χωριό μας τηρούν πιστά την προτροπή του Ιωάννη Καποδίστρια και αρνούνται να πάρουν -χρόνια τώρα- τα χρήματα που τους αναλογούν για τη συμμετοχή τους στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ας είναι παράδειγμα για όλους τους υπόλοιπους...

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΝΤΕΛΑΛΗ. ΜΟΥΓΓΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ....
ΠΟΥ ΣΑΙ ΚΥΡΙΕ ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ, Η ΚΥΡΙΑ ΒΑΓΓΕΛΙΩ ΤΙ ΛΕΕΙ, Ο ΚΥΡΙΟΣ ΖΑΚΚΑΣ ΠΩΣ ΤΟ ΑΚΟΥΕΙ, Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΤΣΑΝΤΑΡΑΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ;;;;;;;;;;;;;;
ΕΔΩ ΣΑΣ ΑΚΟΥΜΕ ΚΥΡΙΟΙ.....
ΜΠΡΑΒΟ ΝΤΕΛΑΛΗ

Ανώνυμος είπε...

ωραίο!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τα περιουσιακά του στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα ο Βαγγέλης Αργύρης
Όλοι οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι θα πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμά του!

Δείτε τον παρακάτω σύνδεσμο

http://epirusgate.blogspot.com/2010/09/blog-post_8882.html

Στραβων είπε...

Ο Καποδίστριας καταγόταν από αριστοκράτικη οικογένεια. Δεν είχε ανάγκη να φάει. Ήταν από τα πρώτα βιολά της ρωσσικής αυτοκρατορίας εκείνη την εποχή. Και είχε αρχές.

Το status του δεν είχε καμμία σχεσή με Λαλιώτη, Τσοχατζόπουλο, Βουλγαράκη, Μαντέλη κτλ.

Για το σήμερα, που δυστυχώς οι Καποδίστριες εκλίπουν, εμένα δεν μου λένε κάτι οι κινήσεις εντυπωσιασμού του τύπου χαρίζω τον μισθό μου στο κράτος - δήμο που είναι π.χ. 1000 ευρώ και τρώω από κονδύλια δεξιά κι αρίστερα 100000. Ούτε τα περισουσιακά στοιχεία κανενός μ' ενδιαφέρουν. Όσα λεφτά έχει ο καθένας να τα χαίρεται. Το θέμα είναι τι θα αφήσει στον τόπο, αν εκλεγεί, με το που ολοκληρώσει το έργο του.

ονομα είπε...

Αγαπητέ Στράβων,

Η δημοσίευση αυτή έχει περισσότερο αλληγορική παρά κυριολεκτική σημασία.
Προφανώς κάποιος που δεν καταδέχεται να πάρει τα χρήματα που του ανήκουν (όχι για εντυπωσιασμό, αλλά επειδή έτσι το αισθάνεται), δεν θα καταδεχτεί ούτε να κλέψει από δεξιά κι αριστερά.

Φιλικά
Ντελάλης

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΡΑΒΩΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ (ΓΙΑΝΕΛΟΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ) ΤΟ ΚΑΝΑΝ ΓΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟ;;;;;;;

Στραβων είπε...

Αγαπητέ Ντελάλη

Φυσικά και υπάρχουν έντιμοι πολιτευτές και σε τοπικό και σε εθνικό επίπεδο.

Δέχομαι την αλληγορική φύση του post σου, αλλά ήθελα να τονίσω οτι υπάρχουν και οι περιπτώσεις του ρίχνω στάχτη στα μάτια του πολίτη. Εκεί που ήθελα να καταλήξω είναι οτι όλοι κρίνονται και πρέπει να κρίνονται από το έργο τους κατά το διάστημα που επιλέγουν να ασχολούνται με τα κοινά.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου φώναζε "Τσοβόλα δώστα όλα¨, η γυναίκα του Λιάνη μας εξομολογήθηκε δημόσια οτι δεν ήταν φίλος του χρήματος και πέθανε φτωχός. Τι να το κάνω αυτό από την στιγμή που το έργο του για μένα ήταν να δημιουργήσει την πιο ανήθικη και άπληστη κοινωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ονομα είπε...

Αγαπητέ Στράβων

Δέχομαι το σχόλιό σου εν μέρει ως προς το πρώτο σκέλος, δηλαδή ότι καθένας πρέπει να κρίνεται από το έργο του.
Ωστόσο δεν θα το έθετα έτσι απλά, και εξηγούμαι: θα πρέπει κάποιος για να έχει πλήρη εικόνα να συνεξετάζει και το οικονομικό περιβάλλον στο οποίο πραγματοποιείται το έργο αυτό.

Για παράδειγμα, το εθνικό οδικό μας δίκτυο έχει εκσυγχρονιστεί σε μεγάλο βαθμό το τελευταία χρόνια. Αυτό είναι ένα μεγάλο έργο. Όμως η αντίληψή μας για το... "μεγάλο αυτό έργο" αλλάζει όταν αναλογιστούμε ότι μας έχει στοιχίσει 5-πλάσια από ότι ένα αντίστοιχο έργο στο εξωτερικό.
1 χλμ. δικό μας στοιχίζει (κι όχι κοστίζει!!) όσο 5 χλμ. στο εξωτερικό. Κι αυτή η διαφορά δεν δικαιολογείται από την δυσμενέστερη μορφολογία του ελληνικού εδάφους.
Μία ακόμη παράμετρος που θα πρέπει να εξετάζεται είναι η σκοπιμότητα κάθε έργου, δεδομένου ότι μπορεί ένα μικρό -οικονομικά- έργο να σημαίνει πολλά για μας (π.χ. η αποκομιδή των απορριμμάτων), ενώ ένα τεράστιας οικονομικής αξίας έργο να μην μας αποδίδει αυτά που θα περιμέναμε.

Εν πάση περιπτώση, δεν θέλω να κουράσω.

Ως προς το δεύτερο σκέλος (Παπανδρέου) θα απέφευγα να σχολιάσω τέτοιου είδους γενικεύσεις. Είναι μια ολόκληρη (διαφορετική) κουβέντα.

Φιλικά
Ντελάλης

ΑΝΤΑΡΣΙΑΣ είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΤΡΑΒΩΝ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΖΕΙΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ! ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΑΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ? ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΕΡΓΙΑ ? ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ? ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΙ ΓΑΛΑ! ΑΠΛΑ ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑ ΑΠΛΗΤΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ! ΑΗΝΤΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΣΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΜΑΣ...KALO KOYRAGIO

Γαβριάς είπε...

Καλώς το φίλο μου τον ΑΝΤΑΡΣΙΑ. Χάθηκες σα το λίγο το νερό τις τελευταίες μέρες!

Γαβριάς

Στραβων είπε...

Αγαπητέ Ντελάλη,

Πολύ εύστοχες οι παρατηρήσεις σου, θα το αφήσω κι εγώ εδώ και δεν θα επεκταθώ (ίσως αν έβαζεις κάποιο live chat στο blog, να μπορούσαμε να συζητάμε πιο άμεσα τέτοια θέματα).

Φίλε Ανταρσία,

Επειδή μάλλον σε ενόχλησε αυτό που είπα για τον συγχωρεμένο, δεν αναφέρθηκα στις οικονομικές συνθήκες που μας κληροδότησε αλλά στην διαμόρφωση της ηθικής του μέσου Έλληνα.

Φίλε Ανώνυμε,

Για τον Γιαννέλο και τον Μαυρεπή που γνωρίζω ότι παραχωρούν τους μισθούς τους στον δήμο, έχω να πω οτι αγαπούν πολύ το χωριό, έχουν προσφέρει έργο και θεωρώ οτι το κάνουν ανιδιοτελώς. Ο Στάθης είναι και λίγο των δημοσίων σχέσεων, ο Νίκος όμως ασχολήθηκε με πολλά προβλήματα της καθημερινότητας μας.

ΑΝΤΑΡΣΙΑΣ είπε...

ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΧΩΡΕΜΕΝΟ. ΑΠΛΑ ΦΤΑΙΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΛΛΟΣ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ. ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΓΩΝΙΕΣ ΣΤΟ ΔΕΚΑΡΙΚΟ !

Top